Mit tehet az a becsületes ember, aki talál egy fényképezőgépet?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kupakjába be kell rakni egy post-itet, rajta az adatokkal. Az mindig a gépen van, a tok nem biztos. Vagy tényleg alkoholos filc.
(amúgy jó kezdeményezés ezek a megtalálós oldalak.)
(amúgy jó kezdeményezés ezek a megtalálós oldalak.)
Ha a tokjában van a gép, akkor szerencsésebb a helyzet, mert ott elfér egy papír névvel címmel. Nem foglal sok helyet és talán érdemes venni a fáradságot...
Vagy, ha már eltûnt, akkor pl. Talált Tárgyak Oldala, vagy közösségi oldalakra fel lehet tenni, hogy elveszett, az is mûködhet.
Vagy, ha már eltûnt, akkor pl. Talált Tárgyak Oldala, vagy közösségi oldalakra fel lehet tenni, hogy elveszett, az is mûködhet.
Hasonló megoldást szoktam én is javasolni a digitális gépek tulajdonosai számára. Egy kép a kártyára (lehetõleg az elsõ) egy lapra írt névrõl és telefonszámról.
(De az ember feledékeny, vagy több kártyával rendelkezik, és formáz, és töröl...)
Amit viszont a gyártók számára javaslok:
A gép beépített memóriájába egy külön kis partíciót kellene létrehozni.
Ebbe a memóriarekeszbe egy-két kép férne csak, amit a tulajdonos készíthet a nevével címével.
Ez a memórirész nem törlõdne egy belsõ memória-formázásnál sem, külön kellene - eladáskor, vagy új biztonsági kép készítésekor - a benne található képeket törölni, többszöri törlési szándék megerõsítéssel.
Ez a gyártóknak minimális mennyiségû fejlesztést jelentene, de mégis, egy biztos pont lehetne az azonosításban.
A készülékek gyári száma alapján is be lehet nagy hatásfokkal azonosíttatni a vevõ-t, ámbár ez több tulajdonos-csere után gyakorlatilag veszett fejsze nyele...
A blogkezdeményezés pedig példás dolog, mert ugye azért vannak még tisztességes, becsületes meberek. Hátha pont az én gépem kerülne meg.
mrlujoak
(De az ember feledékeny, vagy több kártyával rendelkezik, és formáz, és töröl...)
Amit viszont a gyártók számára javaslok:
A gép beépített memóriájába egy külön kis partíciót kellene létrehozni.
Ebbe a memóriarekeszbe egy-két kép férne csak, amit a tulajdonos készíthet a nevével címével.
Ez a memórirész nem törlõdne egy belsõ memória-formázásnál sem, külön kellene - eladáskor, vagy új biztonsági kép készítésekor - a benne található képeket törölni, többszöri törlési szándék megerõsítéssel.
Ez a gyártóknak minimális mennyiségû fejlesztést jelentene, de mégis, egy biztos pont lehetne az azonosításban.
A készülékek gyári száma alapján is be lehet nagy hatásfokkal azonosíttatni a vevõ-t, ámbár ez több tulajdonos-csere után gyakorlatilag veszett fejsze nyele...
A blogkezdeményezés pedig példás dolog, mert ugye azért vannak még tisztességes, becsületes meberek. Hátha pont az én gépem kerülne meg.
mrlujoak
Különösen ha képen az elõzõ esti hancúr képei vannak a barátnõvel öltözék nélkül.
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
Hát ha nem alsókategóriás gép, akkor megtartja magának!
Jaaaa.. bocsánat 😄
Jaaaa.. bocsánat 😄
LZ forever
Hát a magyar viszonyokból kiindulva, inkább vigyázzunk a fényképezõnkre... 😛
Aranyköpések: http://aranykopesek.com
Az említett blogot olvasgatva úgy tûnik sikeres a kezdeményezés. Persze kérdés, hogy hány olyan gép "vész el", amit soha nem kap vissza a tulaj.
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
Esetleg egy kép a memóriakártyára amin egy a4-es papír van lefotózva címmel stb?😊
Amúgy *fényképezõgépet* nehéz elhagyni, szappantartóból meg tizenkettõ egytucat.
Amúgy *fényképezõgépet* nehéz elhagyni, szappantartóból meg tizenkettõ egytucat.
Starcraft + Diablo III - esemve
alkoholosfilc->telefonszám
Na, már azt hittem, valami újabb digitális azonosítót találtak ki. Egyébként szerintem levél a gyártónak, vagy a legközelebbi disztribútornak, hogy ókumlálják ki, ki és hol vette a gépet, és már közelebb vagyunk a megoldáshoz. Mindenféle online megoldások nélkül.