Kutyaharapás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Szerintem egyszer sem kaptam semmit.. Bár nem tudom, mert kicsi voltam.
Bár.. veszett az vagyok. }:]
[/spam]™
Tetanusz védõoltás. Sok embernek fáj utána, általában helyi hûtés, jegeléssel lehet megelõzni, gondolj arra, hogy ugyanakkor védettséget is ad, szóval cseppet sem árt így nyár elõtt...😊
Veszettség védõoltás. Na itt a baj. A kutya gazdájának be kell mutatnia az eboltási könyvet a helyi állatorvosnak, az állatorvos pedig "megfigyelés" alá kell vegye az állatot.
Ellenkezõ esetben elvileg(!) meg kell kapnod az oltási sorozatot.
Macerás, macerás, de innen egyikünk sem tudja megmondani, hogy egy felületes seben kívül van-e bármi komolyabb is...
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
Ha nem tudod bizonyitani, hogy a kutya be volt oltva es egeszseges, csak ugy talalomra hasonloan kockazatos oltast adni veszettseg ellen!
Ha nem kobor kutya, akkor nem lehet gond (amugy a koboroknal is "ritka"). Jarj utana.
Mindenképpen menj el vmi dokihoz. Valószínûleg csak vállonvereget és kapsz 1 lofaszt a seggedbe (habár én anno a combomba kaptam, meg a vállba)
Trolling is a art.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
És nem ad egybõl 100-at? Mert ha nincs oltási könyv, és azt mondom messze van, de majd elmegyek érte amint tudok... de mi van ha két hétig nem kell mennem, és akkora kampó😞
akkor tényleg marad az hogy itthonról kell elmenni hozzájuk.
De ha valaki gyöngyöspatán lakik vagy ahoz nagyon közel, elmehet érte😛
majd ha melózok, elmegyek hozzájuk.
de ha holnap nem melozok és elmegyek házidokihoz, hogy helo , megharaptak, de nemtudom hogy be volt e oltva, de szerintem be, akkor is belémszúr ezer tüt, vagy csak tetanus, a többit meg késõbb, ha "megvan" a könyv?
meg én abba a kórházba nem megyek. <#wow1>#wow1>
éjjel-nappal van ügyelet 😄
elérhetõséget csak a lakcímet tudom. és van köztünk néhány kilométer😄 telefonuk nem volt, nevet sem tudok, csak uccát, házszámot, meg perze várost/falut.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
ha tudod a kutya gazdájának elérhetõségét kérdezd meg be volt e oltva.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Kicsit utánaolvastam neten, ahol valakinek a húsába is beleharapott, ilyesmi, nos szerintem nekem csak "karcolás", de mindegy, nem ez a lényeg.
Sajna nem közelbe volt, lakhelyemtõl elég messze (150km), és mivel még nem igazán volt ilyennel dolgom, igy nem kérdeztem utánna hogy be van e oltva a kutya, ilyesmi.
Azt is olvastam, go orvoshoz, és tetanusoltások hada, illetve veszettség ellen is. Ezek mennyire fájdalmasak😄 Világéletembe utáltam a tût😞
Ami rossz dolog, hogy elvileg munkanélküli vagyok, így nincs TB-m. Mennyibe kerülhet nekem igy az oltás, hl kéne fizetnem érte, vagy igy hozzám se nyúl a doki és hagy megdögölni?😄
Gyakorlatilag van munkám, kiskönyvel, futár vagyok, ezért is voltam messze itthonról, ahol történt a harapás.
Szerencsére a címüket tudom, ha esetleg el kéne menni hozzájuk (családi ház volt, családi kutya, fajtáját nemtudom, valami pitbull szerû, de nem vagyok otthon a fajtába).
Meddig lehet várni a dokival, lehetséges-e, hogy semmi bajo mnem lesz tõle?
Mert hétvégén rally lesz és arra muzsáj mennem.😄
Lehet, hogy van pár kutyást opik, ami melleslegkutyatartással foglalkozik és nem kimondottan harapással, plusz mi van ha mire válaszolna is rá valaki, kampó?😄