Állvánnyal is lehet mosott képeket készíteni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a másik meg az, hogy ha tanultatok fotózni, akkor tudnátok, hogy a fotósok hogyan oldották meg a tükör és a redõny okozta rezgést: babzsák. ráteszed a teleobid tetejére (kvázi letakarod) és elnyeli a zár rezgését. ismerek pár nagy fotóst akik használják ezt a módszert... és ez megint fizika. csak próbáld ki, meg fogsz lepõdni
És ez még a régi praktikáknál is mûködött 😊 meg még olcsó is, saját magad is megcsinálhatod.
http://www.fototipp.hu/node/376
Most komolyan! Nekem nem rázza be az állványt. (Bár nem 1600-as fókusszal próbálkozom az tény.) Talán nálam n incs interferencia (akkora, vagy a gép tömege túl nagy, és a sok sallang rezgéscsillapít...
Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
HP+
Másrészt: "Akik tényleg FOTÓZÁSRA használják a gépüket, azok ezzel tisztában vannak.
Akik csak FÉNYKÉPEZÉSRE használják, azok nem fognak állvány vinni magukkal, mert körbeszarják a bemozdult képeket. Sztem." Ebben is tévedsz.
Milyen tehetetlenségrõl is beszél barátunk????
Adott egy gép egy állványon. Felcsapjuk a tükröt és a gépünk 2mp múlva exponál egyet. Tökmindegy, hogy milyen hosszút, akár 1/1000-et, akár 30mp-et, a lényeg, hogy A KÉP SOKKAL KEVÉSBÉ -értsd: szemmel szinte nem is láthatóan- LESZ BEMOZDULT mintha felcsapás nélkül exponálnák. Mert ha felcsapás nélkül exponálunk, akkor szépen befog remegni az a szerencsétlen gép, méghozzá nem kicsit...
Hát nem véletlenül találták ki ezt a fícsört könyörgöm, ez a marha meg azt akarja bemagyarázni, hogy a használatával jobban berezeg a gép mint nélküle...
Jóccakát.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Te nem vagy normális, ismét meg kell állapítsam.
"az állvány nemhogy javít, hanem éppen ront a helyzeten"
Azután már nem mondták, hogy milyen jó kis kompaktjuk van.
Sõt, fotósnak sem tartom magam, egyszerûen csak imádok fotózni, és azt akarom, hogy a jó kép elkészültének útjába ne technikai akadály kerüljön, hanem az én bénaságom.
<#hehe>#hehe>
Mondjuk technikai akadály csak akkor volt, amikor koncertet kellett fotóznom kit objektívvel. Hát, megoldottam, de azért egy nagy fényerejû nem ártott volna.
2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)
Starcraft + Diablo III - esemve
Már itt nem stimmel az eszmefuttatásod 😊 Az egész ágazat ebbe az irányba mozdult el az utóbbi néhány évben, olyan szinten leesett a belépõszint ára, hogy kinyírták a felsõkategóriás kompaktokat.
Átlagfotós nem vesz DSLR-t, ami meg nem DSLR abban nincs tükör ami felcsapódik úgyhogy rá nem vonatkozik a cikk. A nem-átlagfotós pedig tudja, hogyan kell elkerülni a jelenséget, úgyhogy számára nem mond újat. Akkor kinek hasznos ez az infó? 😊
Mé há nem?
Normális gépeknél akár 10mp-et is vár a gép a felcsapás után.

Akik csak FÉNYKÉPEZÉSRE használják, azok nem fognak állvány vinni magukkal, mert körbeszarják a bemozdult képeket. Sztem.
Szerinted ezt hányan tudják rajtad kivül? Ez egy átlagfotósnál elvárt ismeret? Mert szerintem nem.
Ott a pont. A cikk írója valószínûleg még nem hallott errõl.
Egy komoly géphez, amire komoly objektívet csavarnak, bizony hatalmas szükség van egy olyan állványra, ami masszívan megfogja, lévén akkora súlyt amivel egy munkagép és egy nagytele bír, nem képes bármilyen állvány megfogni.
De ez nyilván a profi (illetve komoly hobbi) kategória alapköve, az átlagfotósnak bõven megfelel egy akármilyen állvány, ha ésszel használja a gépét.
ez például pontosan ilyen termék!
ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0
Az a lényeg, hogy az ember keze legjobb esetben nem REMEG, hanem lassú, egyenletes mozgást végez, ami ugyan bemozdult képeket eredményezhet, de nem minden esetben és legtöbbször ki lehet küszöbölni. Ha állványon fotózunk akkor a tükör mozgása egy nagyon intenzív, rövid ideig tartó és nem egyenletes mozgást generál, emiatt bemozdul a fotó, néha jobban is mint állvány nélkül.
De ezért cikket írni? Pláne az állványokra fogni???
FEL KELL CSAPNI A TÜKRÖT EXPO ELÖTT ÉS NINCS BEMOZDULÁS ÁLLVÁNYON SEM! Minden dslr tudja ezt a fícsört.
Mi ezen olyan nagy talány, hogy még a cikkbe sincs megemlíve???