Kaktusz,Pozsgás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Morphin
úgy néz ki engem is átb*sztak...nagyon közelrõl megnézve látszik hogy ragasztva van...szerencsére csak 2ilyen kaktusz van. remélem amelyik "ráoltott"nak néz ki az nem ilyen fake. ilyenkor mit lehet tenni? vhogy le lehet vágni,metszeni,úgy hogy még életben is maradjon a kaktusz??

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Morphin
uhh, és a virágnak száraznak kell lennie? vagy mint mondjuk egy szegfûnek,vagy rózsának,amin érzem h víz van benne és él...mert amit megfogtam itthon az egész száraz volt.

cenobite
Ilyen színes oltott kaktuszokat az Obi-ban szoktam látni.
Viszont vigyázni kell a virágzó kaktuszokkal az ilyen Obi-Baumax és társa helyen, mert néha kiraknak olyan kaktuszokat, amire ragasztóval ragasztanak fel ilyen mûvirágot, hogy úgy nézzen ki, hogy milyen szépen virágzik. Hozzá kell érni óvatosan, és érzed azt, hogy ez most valódi virág - mert olyan is van -, vagy ragasztott, ami tulajdonképpen az egész kaktuszt tönkrevágja. 😞(

gamertag: kenobita

cenobite
Ha tudtok érdemeseb inkább olyanoktól vásárolni akik termesztik a növényeket. Kiállításokon, piacokon, például. Itt ugyanis egybõl tudnak tanácsot adni a tartásával kapcsolatban, hogy mennyire tûri a tûzõ napot, mennyi öntözést igényel stb... Én mindig ilyen helyeken vásárolok. De lehet rendelni is. Postán megkapod a növényt szépen elülteted és kész. 😊

Itt találtok mag- és növénylistát is.

cenobite
Lophophora williamsi a neve a kaktusznak. Ez az a bizonyos "varázskaktusz"-ok egyike. 😊

Ilyen szép kis csoportba is tudnak ám verõdni. 😊

Még több lophophora.

Morphin
hihi,ma vettem 6db-ot Bauhaus-ban. nagyon szépek vannak,és 300ft-tól már vannak kis példányok...majd töltök fel képeket is ha lesz idõm.1 oltásos is van ami nagyon gyönyörû,akkor egy ilyen "pókhálós" eszméletlenszép pirosvirágos,meg van még sárga virágos is,meg még ilyen tepsi alakú is.2db,egyik pelyhes,másik sima tüskés(ujjam kb. tele van tüskével^^) most viszont neki kell állnom olvasni,mert az egyik tepsiset már most átkéne ültetnem,mivel nagyon billeg,és kicsi már neki az a kis mûanyag 'cserépke'

Én is így voltam vele.
Én a sárgát egyébként a gödöllõi kastélyban vettem.

Morphin
megmondom õszintén,a kaktusz szó eddig nekem azt jelentette,hogy igénytelen(víz szempontjából) egyszerû növények ezek. de most valahogy beléjük szerettem...eszméletlen szépek vannak(fõleg az oltott,meg kivirágzott példányok).amíg nem láttam ezeket a színes egyedeket,tök egyhangúnak tûntek nekem.nagyon nem így van...de nem csak a kaktuszok, hanem a pozsgások is nagyon szépek,remélem be lehet szerezni belõlük pesten is vmi nagyobb kertészetben.csak keresnem kéne^^

Nagy nehezen találtam magamtól is írásokat az oltvány kaktuszokkal kapcsolatban, akiket érdekelnek bõvebben itt van néhány link:
Egyikrõl magyar leírás
Másik fajtáról magyar leírás
Vkinek a 6 oldalas albuma (érdemes egy-egy képet külön megnézni, mert néhánynál alul található egy pár soros leírás)
Az oldal alja felé rózsaszín és vörös holdkaktusz
Mág 4 db kép
Egy szép, éles kép

SrAta
nah nemjó a link
Tehát ennek:

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta

hátul az alien tojás formájú kaktusznak mi a neve nekem kell egy olyan tök buta😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
ilyet honnan lehet szerválni és milyen árban vannak?😄

Met
nem, ezek rá vannak oltva

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

SrAta
láttam már kaktuszt virágozni, de az nemilyen , bár én vagyok a mûveletlen szerintem

Akkor ez most virágzikk??<#wow1>

cenobite
A lényeg a jó teleltetés. Utána nagyon szépen virágoznak!

Morphin
Köszi...remélem fog virágozni,nagymamámnál van rengeteg kaktusz.Sok egyforma is,de még 1et sem láttam virágozni.Viszont nekünk itthon van ilyen karácsonyi kaktusz,vagy mi a neve,és az is nagyon gyönyörûen szokott virágozni...de nekem szebb kell,sárga,meg fehér...és olyan kis gömb alakú kaktusz^^ na mind1,ma már késõ van ehhez,majd hnap tanulmányozom õket!

cenobite
Mindegyikbõl nõ "virágszerû valami". 😊 A lényeg a tartáson van. Ha veszel kaktuszt, a legjobb ha olyan valakitõl veszed, aki szintén kaktuszos. Termesztõ, kiállítások, vásárok, stb...
Az ilyen hipermarkerteben kapható növények nem nagyon virágoznak. Legalábbis több év kell nekik -és néhány átültetés- mire magukra találnak.
Tanácsom, hogy a pár post-al ezelõtti linken nézzél szét, mert van aki növényt is tud postázni pl.

Olvasgatáshoz pedig szintén a lentebbi linkeket ajánlom, illetve kaktuszos könyvek vásárlását.

Sok sikert és szép virágzást!

Morphin
vki feltudja vázolni nekem,hogy melyik fajták azok,amelyekbõl kinõ egy virágszerû vmi? mert nagyon gyönyörûek...vennék pár darabot,keresek majd vmilyen boltot,de elõbb olvasgatnék róluk.

cenobite
A kaktik virágzanak, illetve hozzák a bimbókat mint állat. Holnap megyek fotózni. 😊 Gyönyörûek!

V43 1105
Csak aztán nehogy mégiscsak kibújjon belõle egy arcramászó<#hehe>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Petka
Jópénzért... 😊

Télen meg kifagyna ls vehetnél egy másikat egyéként én is gyûjtöm õket már kb 40 darab van a szemem fényei

Willi Betz
Lehet itthon olyan bazi nagy kaktuszt kapni ami mexikói sivatagban szokott lenni? Kertbe kiültetném😊

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Jaja. Ezek tök királyak. Egy ilyen sárgám volt, meg egy olyanom, ami a #1 hsz. elsõ képén van. Nah azok a frankó kaktuszok 😊

Tudnál ezekre vmi nevet (amivel utánuk kereshetek) vagy linket adni, amin esetleg olvashatok róluk? Ezek felettébb érdekesek.

nonicks
gondolom valami saját magától élet képtelen kaktusz rávolt oltva egy másikra 😄

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

Nekem vmi olyan kaktuszom volt, aminek a tetején egy citromsárga színû parazita (vagy micsoda) kaktusz nõtt. Az milyen?
Az alsónak néztem, h mennyire kemény a felszíne (rotringgal), aztán kilyukadt szegényke. Fonnyadozott egy ideig, aztán kidobtam a kukába.

TheRock18
te aztán tudhatsz valamit,pedig a kaktusz a legigénytelenebb növény a Földön xD

BMW Über Alles!

Petka
Tiszta alien tojás feeling, tetszik, kell! <#idiota>

VRSDM
van itt fóton egy faszi. akinek 40.000 kaktusza van egy hatalmas fóliaizében. elég dúúúrva látvány 😄

u dont have to listen anybody else but me

szép gyüjtemény, hú ezek majd ha megnõnek egyszer akkor építhetsz egy külön házat nekik :-)

HP+

cenobite
Mammilariak, Gymnoclicium-ok szerintem ideálisak kezdésnek. Bár általánosságban elmondható, hogy a különleges bánásmódot igénylõ növényeken kívül szinte mindegyik kaktusz könnyen tartható, csak utána kell olvasni kicsit a tartásának, öntözésnek, teleltetésnek.
Néhány hasznos link:

http://www.kaktuszgyujtok.hu/
http://kaktusz.lap.hu/
cactus-art.biz

és a már említett gazlap.hu is nagyon jó (a fórumban a "Kaktuszok poszgások" topic olvasgatása erõsen ajánlott. 😊

cenobite
Miután leválasztottad a szaporítani kívánt hajtást, 1-2 napig hagyd állni és csak utána ültesd el. Ültetés után nem szabad öntözni kb. 1-2 hétig. Mondjuk így sem 1000%-os a siker, mert én is választottam le tavaly kb. 10 hajtást a Sulcorebutia-ból és jelenleg kb. 4-5 van, ami fejlõdik. Igaz én akkor még nem tudtam,hogy nem szabad egybõl elültetni, lehet hogy ez volt a gond.

jackcsabi
Nekünk nemtudom milyen van, de már vagy 1 éve megvan és tök nagy 😄

Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/

Hegi90
nekem eddig volt kb 5 kaktuszom, de egyik se bírta tovább nálam 3 hónapnál <#idiota>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

SrAta
Elspõ kaktusznak milyen fajtát érdemes választani?

Hober Mallow
egyépként melyik a leggyorsabban növõ kaktusz fajta?

Lacee
meg a san pedro 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

mila69en
<#eljen><#eplus2>

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

ruffirant
amúgy kaktuszokat legkönnyebben hogy lehet szaporítani?mert én néha szoktam egy két rész letörni belõle és gyökereztetni de az nem mindegyiknél mûködik...

it egy jó kis spoiler volt...de észrevették

KAMIONOS KOGYO

A texas hold\'em pókerben bármelyik két lappal lehet nyerni,de nem egyforma eséllyel!

Met
nemrégen vittem ki az ablakból az udvarra õket

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

<#ticking> pillanatra az jött át hogy lócitromokat gyûjtesz, de aztán leesett

cenobite
Köszi! Összejön az hamar, hidd el! 😊

cenobite
Inkább ritkábban öntözd. Kint vannak a szabadban/erkélyen/teraszon, vagy szobában? Én ilyenkor ha már ennyire meleg idõ van általában kb. 2 hetente öntözöm õket. Aztán szeptember körül - illetve ha már hül az idõ, akkor lehet csökkenteni és ha jön a telelés, akkor semmi vizet nem kapnak kb. március áprilisig.

ruffirant
nagyon szépek.én is szeretem a kaktuszokat.az én kis 20 darabos gyûjteményem elbújhat a tied mellet...😛

it egy jó kis spoiler volt...de észrevették

Metwork
Ha túlöntözés és nem kap egy ideig vizet akkor "meggyógyul"?
Nincsenek rajta pamacsok.

I will use google before asking stupid questions.

cenobite
Vagy valami megtámadta. Nincs rajta ilyen kis szõrpamacs szerû pici golyó? Esetleg több? Mert az gyapjas pajzstetû és nekem is ezek a kis gecik vágtak tönkre néhány kaktuszomat. Elvileg ha még idõben lepermetezed õket, vagy meglocsolod Decis-el pl. akkor elpusztulnak.

tigeroo
<#idiota> hát ha kaktuszról van szó akkor nagyobb valószínüséggel túlöntözés szerintem!
Metwork
Ha a kaktusz a tövénél megsárgul és elkezd össze zsugorodni az túlöntözés vagy szárazság miatt van?

I will use google before asking stupid questions.

Aquir
ha már pozsgás:
PozsgásZsázsa😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n