NKS (Nem Közölt Sáv)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mint ahogy az NKS alapokkal is az a helyzet,hogy valakinek bejön és valakinek nem,de attól még tény,hogy az alapok nagyon jól el lettek találva és a szöveg pontosan passzol a beatre.
ReaL MaDRid x siempre
magyarunderground nem ilyen, de ez pl nem a legjobb. 😄
milyen belsõ zene? szerinted 1 teknikás zne nem belsõbõl jön? nem ötlet, nem dallamos, ritmusos? progressive dologról hallottál már?😄. .. igen szinti / program , hogymondjam , én nem ismerem el azt a féle tudást.
hunbasser, mozartot összehasonlítani se lehet NKS el, semmilyen szintben.
részemrõl nem érdekel tovább a téma. flamelhettek tovább nélkülem
Racism is a weapon of mass destruction!
Szerintem ezekhez is kell zeni tudás/hallás.
nyissatok magatoknak hip-hop hater topikot, aztán flémelhetitek ezerrel, nem para, de ne csesszétek már szét másét, mert teszem azt kedveli az NKS-t vagy a kezdetet vagy az Idõ Urait, stb...
Racism is a weapon of mass destruction!
"olyan jazzt ami világhírû" hát szomorú hogy így gondolkozol :/ látom még mindig nem érted.
én a belsõ zenérõl beszélek már mióta. ha van valami ötlet/dallam/ritmus a fejedben, akkor kell zenei tudás hogy eltudd játszani egy hegedûn vagy zongorán. de szintivel/programmal ez nem kell. az a lényeg hogy zenélj.
és mivan a zsenikkel? õt is elítéled mert nem tanult évekig? õ tehetséges, érzi a zenét enélkül is. (autista)
és gondolom õis egy senki mert nemtud dobolni mégis belekontárkodik a zenélésbe...
nem,nem várom el,hogy hasonlót zenét és szöveget írj,aztán meg add is elõ legalább ilyen jól,inkább elõször csak próbáld meg a szöveget elrappelni ugyanezzel a flowval,ugyanezzel a ritmussal,aztán utána beszélgethetünk tovább,hogy mennyire is rossz,amit az NKS csinál.
ReaL MaDRid x siempre
gyerekek, a mai nap tanulsága:
a zene csak akkor hallgatható, ha évekig tart, mire egyáltalán hozzá tudsz nyúlni a játszásához szükséges hangszerhez.
nice
http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
ReaL MaDRid x siempre
1. Éneklés
2. Krákogás
3. Hörgés
tigeroo, kinek mi a lényeg? 1 laikus botfülü faroknak persze hogy mind1.
ha nagyon melledre akarsz csapni hogy ezt játszd le , linkelj valami olyan jazzt ami világhírû és halálra csap, hogy játszam le.. amugy nem neked írtam ezt a játszd el ,de ha már belémkötsz mutass fel valamit. ne más hátát védjed, majd megvédi ha akarja
ordas tévedések áldozata lenni meredek.
noodlee: pár stílus? ami nem éneklõs pop rock, vagy ilyen punk rock, stb ilyen könnyû riffek , tuka tuka dob, onnantól kezdve mindenhol elõfordul a vokál fajták mennyisége milyensége. punk hardcore tól, a deathmetal, vagy blackmetal ig számtalan vokál, és direkt nem éneklést irtam . utolsó mondat elsõ része helytáll.
amúgy rábasztál, mert hunbasser több éve basszugitározik (dereng a nickneve?) és kb. ilyeneket játszik. mentsd el a posztom és 10 év múlva meglátjuk te hogy slappelsz 😄dd
\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"
ÚRISTEN! 😄😄
ezt mutogatni kéne amit most leírtál. na ez mindent elmagyarázott. ensiferum 1 nulla. minden szempontból.
tigeroo: amit a zenérõl írtál ,igen ez igy van, tényleg ez a lényege, semmi gond sincs ezzel, pl punk hardcore mekkora? én azt élem most többek közt , és mégis nulla gitár stb, de az érzés stb... ceremony pl vagy trash talk, azok megdarálnak..
témát részemrõl lezártam. annyit akartam írni h zeneileg semmi . és azoknak akik abszolut nemértenek zenéhez istenség lehet pl, hunbasser. én nemtudom te hol nevelkedtél , leírtam 1-2 bandát. hallgasd meg õket , játszd el btbam nek 1ik számát, vagy 1 riffet, utána jelentkezhetsz.
mentsd el ezt a postot , mert talán 10 év múlva eljutunk oda , de ha tehetséges vagy , talán 4-5 éven belül is
Hát ezen bexartam! 😊
"metálos" ez is jó volt 😊
kb olyan, mint a "reppes".
Te is hülyeségeket beszélsz. A rock zenéhez is kell zenei tudás, ahogy minden zenéhez. Persze minden stílusban vannak olyan elõadók, akik xarok, és semmit nem tesznek le az asztalra.
A hörgõs rock zene az csak pár stílusban fordul elõ, de mellette ott van legalább 50 féle rock zenei stílus, és rengeteghez nem elég, hogy 2 évig jársz egy gitár tanárhoz, és le tudsz fogni pár hangot az akusztikus gitáron.
Amúgy a sok köpködõnek is gratulálok a primitív kommentekért, lásd: #3
A lényeg, hogy a rock zenében, és a hip-hop zenében is vannak jó, és igényes progukciók, mindenki maga döntse el, hogy melyiket tartja annak, de fikázni egy fórumon, hogy ez a zene milyen szar...
ensiferum - old mant gondolom ismered. átküldte a saját felvételét,amit egyébként fel is tett youtubera. ihletet merítettem belõle és az egyik dallamos részt megírtam FL-ben,tettem alá dobot meg basst és megvolt az old man hip hop beat változata. kb 15 perc se volt. errõl ennyit,szóval az ilyen "metálzenétírnisokkalnagyobbtudomány" dolgokat hagyjuk,mert ott általában megírják a gitárt meg a basszust,a dobot meg a dobossal kitalálják,az énekes megírja magának a szöveget (sokszor egy számot hetekig is írnak...) és teli van nyomva hörgéssel meg refrénnel,hát ez nagy tudomány.
míg egy hip hop alapnál is hiába,hogy mondjuk géppel csinálják az egészet,de van hogy 7-8 hangszert tesz a beatmaker az alapba,és õ írja meg a dobot,õ írja meg a basszust és a többi hangszert is.
ReaL MaDRid x siempre
Dwyane Wade #3 - Miami Heat NBA Champion 2006 \"a tiéd az feslett, az enyém az fless lett, abba nem hagyom haver ezt remélem jegyzed...\"
most az van, hogy már eltudom ilyen-olyan hangszeren játszani, és gépen dob alá is be tudom rakni, olyan hangszerrel amilyennel akarom (vonós, stb.)
szóval ez hülyeség. ha az ember lelkében benne van a zene, a dallam, a ritmus, akkor miért kellene lekorlátozni azt hangszerekre?
és a zene által azt csinál amit akar (szó szerint), a tehetségéhez, tudásához mérten.
ha megnézed a jazz óta folyamatosan tisztultak lefele a populárisabb mûfajok...
például rockot játszani, blues vagy jazzhez képest már lényegesen egyszerûbb volt a 60-70es évek fiataljainak! a punkról már nemis beszélve, nagyon rövid idõ alatt kilehet tanulni az alap dolgokat, és zenélni. szóval a zene, az emberben van. ha nincs más akkor 1 akusztikus gitár a tábortûznél, a többiekkel énekelni, közben taps, herfli stb. ami van. ha nincs más akkor beatboxolni stb. a zene a lényeg...
nem az hogy gitárt vegyél a kezedbe és "riffelgess"...jah, még valami:
attól hogy tudsz 1-2 metálriffet, klasszikus gitáron még szart sem fogsz tudni.
ahoz hogy GÉPDOBOT megird max segg kell és 1 kis értelem. 2 külön dolog, látom nem írtál még számot se.
annyira nincs értelme belemenni... ésszerû érveket hozok fel, erre ostobaságok jönnek
ellenpélda? mi ellen , legyen ellenpélda? tény h nehéz gyorsan szövegelni. rendes alapot csinálni nevetségesen könnyû 1 tech death riffhez képest, vagy 1 prog metal riffhez képest. és hallgattam már 1-2 magyar undergroundot , nem igazán jön be. szerintem csak annyi szúrja szemem , h nem hangszeres, és nagyban hasonlít repphez amit a faszlógató niggerek küldtek amcsiban.. amúgy ez nem nagy szó h megírja a zenéit, ez a minimum ha zenélsz, és nem a gép szarokat küldöd.
ellenpéldaként meg lehet tekinteni, between the buried and me-t, necrophagist-ot, the faceless-t, és sorolhatnám.ez a megláttad mekkora tudás kell ez mi? próbáltad? ha igen elsõre nem jön össze semmi 😊. pl hiába veszel gitárt a kezedbe, ha nem tanultad 1 hangot nem tudsz rajta befogni, tisztelet annak akinek a vérében van..
meg mondjuk van egy zeneszerkesztõ emberke, aki tegyük fel remixeket csinál...neki ugyanúgy megkell csinálni a dobot, megírni a bass-t a dal alá... attól hogy programmal csinálja, billentyûzeten, nem pedig a gitárhúr és bund segítségével...attól még ugyan olyan érzéke van hozzá, mint mondjuk egy zenésznek, csak nincs lehetõsége rá (ellenben van egy csepp esze) hogy nem csak egy hangszerre korlátozza le magát...hanem dalokat ír és csinál...
de ezt a zene/nem zene vitát szerintem hanyagoljuk, mert nagyon nincs értelme, ez nagyon szubjektív. csak sajnálom hogy a sok habi raj idejön és olyanról alkot véleményt amit nem is ismer, vagy max. csak a vivatévén látta. ez underground. ne csak nézz, a szövegek mögé a mondanivalót lásd meg (annyit errõl még, hogy régen a poéták is lant vagy más hangszerrel kísérték a szerzeményeiket)
ez olyan mintha azt mondanánk hogy egy filmnek nincs mûvészi értéke/mondanivalója egy drámához képest...
pont a bassgitár-oktatóm mondta az elsõ alkalomkor: minél több mindent tanulok meg rá kell jönnöm, hogy semmit sem tudok. asszem mostmár tökéletesen értem, hogy mire gondolt
az hogy most az NKS nem ilyen és sampleres alapokat vágnak alájuk,vagy mondjuk nem samplert,hanem egy az egyben alájuk vágják az eredeti zenét amire tesznek dobot,hát szerintem ugyanmind1, a hip hop utoljára a 70-es években volt az a zene,ahol az alap ugyanúgy számított,mint a szöveg,sõt talán akkor még jobban is. mostmár inkább szövegcentrikus,és 60%-ban a szöveg és csak 40%-ban az alap a lényeg.
ReaL MaDRid x siempre
és ugyanez a helyzet a hip hopban is. alapot csinálni se kis dolog,az NKS alá meg elég jó beateket vágnak 😊
ReaL MaDRid x siempre
nekem is volt hasonló hóbortom, én az elektronikus zenékhez álltam hasonlóan, mint te mindenhez...
kiváncsi lennék milyen zenéket hallgatsz, de komolyan, írj már be pár példát.
meg ha már itt tartunk mutatnék valamit, hangszerekkel játszák, neked mégsem biztos, hogy tetszene, pedig a te definíciódba belefér.
ez zene? szerintem az
ui.: amúgy a rockzenének nem az a lényege, hogy egy alapra megy a szöveg?
tudom, vannak instrumentális zenék is, de most általánoságban beszélünk szerintem.
ReaL MaDRid x siempre
sok elõfordult h nem tudtam olyan gyorsan olvasni a szöveget mint ahogy azt elrappelni tudják a számban..
Dwyane Wade #3 - Miami Heat NBA Champion 2006 \"a tiéd az feslett, az enyém az fless lett, abba nem hagyom haver ezt remélem jegyzed...\"
próbáld elmondani utána, ugyanolyan ritmussal. egyben.
meg fogsz lepõdni
http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
teljes verzióban itt a zene:
na ezt az alapot nem tudom ki csinálta, lopták e, feldolgozták e vagy mi, de, hogy az egyik legjobb amit magyar lemezen hallottam az biztos!
a zenét nemis lehet meghatározni szerintem! minden mindennel összefügg. pl. csomó repper raggázik is;
aki utálja a reppet, az gondolom a reggaet ki nem állhatja mert csak lassú "um-csiki um-csá" az egész, ilyen néger beszéddel...
utálja a jazzt, mert nincs benne disortion gitár, utálja a technot mert mosógépzene stb....
akkor mit szeret?😄
ja, várju~ :S
vagy még mindig le vagytok ragadva azon az ovodás szinten, hogy a zene csak az amit élõ hangszerekkel játszanak?
vagy mi a bajotok?