Milyen router-t vegyen a nép?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
HP+
A felhasználói kézikönyve szerint beltéren max. 100 méterre hat. Természetesen ez az érték a különbözõ akadályoktól (falak, ablakok, ajtók) függõen csökkenhet. Itt olvashatsz a különbözõ anyagok csillapításról.
"Vagy van valami zavaró körülmény amire érdemes odafigyelni?"
Olyan helyre érdemes tenni a routert, hogy minél közelebb legyen a vezeték nélkül csatlakozó kliensekhez.
Ki is néztem egyet: Ezt
Ezt jónak tartjátok?
És mekkora a hatótávolsága? Egy panellakásban minden hol lehet fogni? És a falak, becsukott ajtó, hasonlók nem árnyékolják le a jelet? Vagy van valami zavaró körülmény amire érdemes odafigyelni?
Ha az Internetkapcsolatotok maximális sebessége több mint 30 Mbps (vagy elõre láthatólag fog növekedni) érdemes gigabites portokkal és 802.11n szabványú 2 vagy 3 antennás routert venni (ez utóbbi kihasználásához a vezetéknélküli eszközöknek is 802.11n szabvánnyal kompatibilisnek kell lennie).
TP-Link, D-Link, Linksys - nálam ezek váltak be.
Az Internetre a router fog csatlakozni a WAN portján keresztül, így ha a kapcsolat kért felhasználónevet és jelszót (ADSL-internet esetén, de például a Digi LAN hálóztán is van PPPOE-kapcsolat), azt a routerben kell beállítani, a számítógépekrõl mindez törölhetõ. Ha a számítógép automatikusan kapta az IP-címet a szolgáltatótól, akkor csak a kábelmodem rövid idejû áramtalanítsa szükséges, miután összekötötted a modemet a router WAN portjával (esetleg regisztrálni kell a router MAC címét a szolgáltatónál - mint az a UPC-nál szokás).
Van otthon egy PC-nk internetkapcsolattal. Most vettünk egy laptopot, és én ezt szeretném valahogy rátenni erre az internetkapcsolatra...
Ezt hogy mivel tudom legegyszerûbben? Jah, és vezeték nélküli kapcsolatot szeretnék.
Ha jól tudom akkor routerrel kell ezt megcsinálni, de nme nagyon értek hozzájuk...esetleg tudnátok egy-kettõt ajánlani??
Elõre is kösz
Ha jól tudom a Teamspeak X86/X64 környezetre való, a routerben meg más proci van.
Esetleg Mumble, pontosabban uMurmur.
Csak bírja el a router processzora (én személy szerint ilyen célokra külön NAS-t tartok fenn, a router meg csak csinálja a routing-ot, a NATolást, a tûzfalfunkciót).
Kösz a linket, a routert pedig szerintem megveszem amint tudom
Ha szükséged van plusz tulajdonságokra, akkor megéri.
"Mármint, megéri a kockázatot hogy valamit elszúrok és ennyi? "
Ha odafigyelsz, és mindennek utána olvasol, akkor nem szúrod el.
"Amit eddig hallottam az az hogy lehet vele USB-n rákötött merevlemezre torrentezni, na az jól hangzik de másra nem hiszem hogy szükségem van."
Lehet - lásd az alábbi cikket:
TP-Link TL-WR1043ND okosítás
Illetve van valahol valami lista hogy mikre jó ez? Amit eddig hallottam az az hogy lehet vele USB-n rákötött merevlemezre torrentezni, na az jól hangzik de másra nem hiszem hogy szükségem van.
Ezek a firmware-ek bizonyos pluszfunkciókat adnak a routernek, több menedzselhetési lehetõséget (SNMP, ssh, telnet, hotspot, adatforgalmi grafikon, stb...). Viszont telepítésükkor oda kell figyelni, mert egy hibás "3. féltõl származó" firmware-telepítés a router mûködésképtelenségét eredményezheti!
~150 Mbit átviteli sebességû, gigabites port és usb, van rá linux firmware (WRT)
HP+
Szeretnék venni mostanában egy routert, most egy Belkin F5D7230-4 van, de szinte teljesen használhatatlan a wifije.
Szóval amit viszonylag olcsón kéne tudnia az új routernek:
-Stabil N-es wifi (iPhone 4-hez, illetve néha laptophoz)
-Jó UI ahol lehet állítani a tûzfalat, portokat megnyitni (MW2, Steam, ilyenekhez)
És ami még sokat dobna a dolgon, de nem muszáj hogy legyen benne
-Gigabit portok, 2 gép között gyakran másolok fájlokat
-USB amin keresztül megosztható a nyomtató (habár az a gép amin most van szinte mindig megy, és Win7 Homegroupon keresztül nagyon jól mûködik a nyomtató megosztás)
Szóval ilyen feltételekkel keresek új routert, márka mindegy csak mûködjön, sokáig kibírja, és minnél olcsóbb legyen.
ui.: Jelenleg egy 20/10es DIGI netet kell leosztania, késõbb esedékes a 80/25ös is
Van egy SMC7004VBR EU Routerem , most nem vagyok annyira elveszve vele de van amit nem értek elolvastam már pár leírást fórum oldalt de van amit nem értek ebben szeretném segitségeteket kérni.
Rá köttõm helyesen a gépre elöszõr csak próba képen az én gépemre kötöttem routerre a netet , amugy t-online os vagyok (kábel tv jön anet) egy terrayon 102 modemem van de ez nem lényeg.
Amikor bekrakom csatlakoztatom akkor még elsõre van net és kb majdnem az összes sebbeség megvan aztán elkezd elégé egy idõ után ingadozni csökkeni elégé majd a végére alig marad net alig kap jelet aztán néha így visssza ingadozik mint h feljönne ez persze amikor csökken a végére egy kicsit ott is látto aletöltésen sima egyszer nyilt leöltésen.
És a végén vagy megszakad vagy annyira minimálislesz hogy egy weblap pl a google se tud bejönni.
Az smc router telepitõ lemeze nem sokat ért szedtem le hozzá valahonnan netrõl egy mási vbr progit azzal nem se nagyon értem el sokat de minha jobbnak tünt volna most mintha telepitettem volna valamilyneprogit de nagyon nem látszik .
Az a kérdésem hogy akkor most mit csináljak.????
80/25-ös Digihez milyen routert ajánlatok?
I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |
wireless router-t vennék, csak nem vagyok otthon a témában, ezért légyszíves segítsetek nekem a választásban.
milyen márkájúak a megbízhatóak, melyeket kerüljem?
legyen megbízható, ne mondja fel a szolgálatot 1 év után. panelban használnám, max 10.000-t akarnék rákölteni.
ha segít, jelenleg ilyet használok: SMC7004VBR valami hasonló kaliberû legyen a wireless is. Ezzel 5 éve nincs már semmi bajom
ASUS A7N8X-X|AMD Athlon XP 2500+|1.5GB RAM|ATI Radeon 9800 Pro|200GB+120GB HDD|ASUS DVD±RW|400W táp
Elégnek elég lehet, a távolság a lényeg, illetve a minél kevesebb "terepakadály" (fal, ablak, fa, stb...) legyen - a legideálisabb az lenne, ha a router és az eszköz között "optikai rálátás" (a két antenna között szabad szemmel nézve sincs semmilyen akadály) van.
ASUS A7N8X-X|AMD Athlon XP 2500+|1.5GB RAM|ATI Radeon 9800 Pro|200GB+120GB HDD|ASUS DVD±RW|400W táp
Viszont a PCI-os kártya körsugárzó antennái lecserélhetõek, így rájuk lehet rakni nagyobb nyereségû, akár irányított antennákat is (parabolát, gridet, ha nagyon elvetelmült vagy dobantennát; dupla fejjel, vagy külön-külön antennákkal).
A válaszokkal azok elõnyben részesítve, akiknek tapasztalatuk is van és nem csak véleményük 😊
Köszönöm
D-Link DIR-685 - ebben is tehetõ vinyó, van rajta USB, és 802.11N-es szabványú
Illetve még egy megjegyzés: hogy egy otthoni célra használatos eszközbõl kihozz átlag 100 Mbps TCP adatátvitelt - elég nagy szerencse kell. Hiába van ráírva a 300 Mbps az eszközre - 100 Mbps-ot esetleg maximumban tudja nyújtani. Pont-pont kapcsolatban, jó rálátás esetén, megfelelõ eszközökkel és antennákkal kihozható, de az már más történet.
Milyen wifis routert tudnátok ajánlani amiben van hdd, torrentezésre is lehet használni, usb csatlakozó is van rajta, a wifi része pedig 100mb/s körüli adatátvitelre képes?
*Posse*T.W.D*
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
AMD Phenom 9950 X4 AM2 Black Edition, KINGMAX 2048Mb DDR2 1066Mhz x2db,GIGABYTE GV-R485OC-1GH HD4850 1GB PCIE, GIGABYTE GA-MA790X-DS4
AMD Phenom 9950 X4 AM2 Black Edition, KINGMAX 2048Mb DDR2 1066Mhz x2db,GIGABYTE GV-R485OC-1GH HD4850 1GB PCIE, GIGABYTE GA-MA790X-DS4
Az elõzõ egy X-micro XWL-11GRAG volt. Na azzal nem voltam kibékülve. Az SMC-vel is rossz élményeim vannak, nagyon melegszik és emiatt lefagy.
HP+
Zárható, ott a másik topik.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
- csilivilit akarsz
- USB-s adattárolót akarsz rádugni
- élet-halál kérdése az x+1 custom firmware, akkor vedd meg azt.
Ha nem, akkor vegyél ugyanilyen tudású - kivétel a fenti két feature - TPLink TP841ND-t feleannyiért. (Nekem otthon TPlink wireless routerem van - nem ez a tipus - és halál kényelmes és precíz minden.)
Egyébként szép dolog, hogy >100 mbit-et szeretnél wireless-en, de ugye az összes eszköznek van 802.11n-es wireless csatolója? Mert csak úgy van esélyed nagyobb sebességet elérni. Egyébként így látatlanban azt mondom, hogy amekkora területet te le akarsz fedni, szerintem nincs sok esély a teljes >100 mbitre.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
ami persze megfõtt magában <#idiota>#idiota>
practitioner of the forbidden arts of death
bár kurva kiváncsi vok h mi lehet benne... <#help>#help>
practitioner of the forbidden arts of death
[merlinw.org]
It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.
300Mbps Wireless - Draft-11N Technológia- 11g és 11b Wifi kompatibilis- 10/100Mbps WAN port 1db- 4 portos Switch Auto MDI/X- USB 2.0 Connect Now Config- NAT és SPI tûzfal VPN-el- URL szûréses tartalom blokk- WEP,WPA,WPA-2 Wifi támogatás- 802.1x RADIUS támogatás- Levehetõ
Linksys suxx, ne vegyetek😊
[merlinw.org]
problemat a mereseknel is lathatoan a kodolas jelenthet
It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.
http://www.smallnetbuilder.com/content/view/30839/96/1/2/
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=341
custom firmware kell neked
majd szolj ha a 40Mbs-ot egy hetig folyamatosan maxon hajtottad 😊
de jogos a kerdes 😊