MechWarrior Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MarkBlade
Játszol. Most a Mechfest megy. Online felületen az oldalukon ha belogolsz meg tudod nézni mennyit teljesítettél.
Atisz
Ezeket a kihívásokat, amikről a játék honlapja ír, hogyan tudom elérni?

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Ok, akkor szerintem megpróbálom én is velük.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

MarkBlade
Szellemmedvéket választottam. Ha van valakinek kedve játszani szóljon.
Atisz
Újra belevágtam én is. Melyik frakciót érdemes választani?

[NST]Cifu

Semmi pay to win nincs benne

Ezen azért felnevettem...

Mindent amit veszel később meg lehet venni C-bill-ől is.

A kulcsszó a később. Amikor jön a következő fizetős csomag. Így aztán aki fizet, mindig előnyben van...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

"Semmi pay to win nincs benne. Mindent amit veszel később meg lehet venni C-bill-ől is."

Ezen annyit finomítanék, hogy a power creep miatt, mire C-Bill-ért meg tudod venni, addigra nagy eséllyel elveszik a kiemelkedő stat-okat a gépektől és azokat az új sorozatú, kápéért megvehetők kapják meg.
200 dollárokért a 4 osztályt lefedő csomagok..., az árakkal sem szívbajosak: "jól" működik a fejőgép! <#shakehead>
Sz'al, igen keményen megkérik az árát a p2w-nek - összehasonlítva pl. egy STO-val, ahol egy időben kaphatják meg a új hajókat az előfizetők és az "ingyenélők" is és a játékban van lehetőség "keményvalutát" előállítani!

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Semmi pay to win nincs benne. Mindent amit veszel később meg lehet venni C-bill-ől is.

Nekem ami üdítő volt,hogy a kezdeti mapokat reworkolték és pl a Forzen City és a Caustic Valley valami kibaszott szép lett,teljesítmény csökkenés nélkül.
MarkBlade
Grafika nekem most jól ment de jó a gépem is hozzá. Nekem az ötlet teszik a térkép foglalós játékban. Amolyan régi VL rendszer szerűen hozza. De az tény hogy akinek van pénze az tuti nyerő. 😞 Hiányzik egy jó Mech játék..
Cobra.
Szerintem inkább azért léptek le az emberek, mert kb fél évvel a nyílt beta indulása után úgy elszúrták a játékmotort, hogy felső-közép kategóriás gépeken is szaggatott a játék csaták alatt. Foglalós csatákban meg még az én (akkor még jónak mondható) konfigomon is beesett 10-15fps-re sokszor a játék. Az elmúlt 1 évben mondjuk nem néztem, de kétlem, hogy csináltak volna valamit.
Meg ugye ott a pay to win oldala is a játéknak...

Hide and fear, Cobra Commander is here !

MarkBlade
A pénzéhség teszi tönkre. Bár nem értem hogy hogy hagyhatják hogy a battletech világát így járassák le..
Nem szeretem az olyan játékokat, ahol tetszésindex/haszonkulcs alapján teszik tönkre - majd csinálják ezt vissza, ha már ők is rájönnek, hogy túlzásba vitték...; + power creep - a még használható játékszereket és ezzel sohasem állnak le!

Pl. nyílt bétás állapotában a HotS is jó és élvezetes volt - igaz, nem e-sportra, de a tömegnek igen - , de amióta elhatalmasodott rajtuk a mindenhez és mindenkor való hozzányúlás kényszere... <#falbav>

Sz'al, én is inkább pihentetem a "robotjaimat"!

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

MarkBlade
Országomat egy Mech Commander 3-ért 😊
MarkBlade
Kicsit megnéztem a játékot megint. Összességében nem sokat láttam de a területfoglalós csatás rész tetszene. Viszont hiába támadok/dunk területet ha nem jőn össze elég ember megette a fene. És hát nem jön össze. Ha ebben a formában adták volna ki a játékot annó akkor még talán siker is lehetett volna. De most már eléggé kiábrándultak a játékosok hogy kevesen legyenek. Legalábbis így első blikre ez jött le. Valaki játszik még vele?
Bucser
A Harebrained Schemes-ben meg nem csalodtam (mind 3 Shadowrun jatekukat Kickstartoltam😊)

Ugyhogy lehetsz gonosz de ezek a sracok nem a PGI...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

MarkBlade
Már annyi szar Mech játékot csináltak az utóbbi időben hogy csak belenyúlnak már egy jóval is. 😄 Annyi potenciál lenne a világban.. stratégia, kaland, fps, gyakorlatilag az összes kategóriát fel lehetne ölelni és elég népes a rajongótábora is. De valahogy nem tudják összehozni 😞
[NST]Cifu
Az MWO is annak indult. 😄

MarkBlade
jól néz ki! Még lehet jó játék lesz..
ximix
Egy kis Battletech alfa

Ja persze látni....😄 csak épp képtelenség elkerülni, én eddig akármikor futottam mindig benyeltem tökmind1 milyen hamar vettem észre. volt,hogy 1 kráterbe is elbújtam és ott is szarrá dmg-lt az a fos. szóval a részemről a long tom az nem opció
Én nem vagyok ilyen hisztis :-D . Eleve lehet látni, hogy hová megy az áldás. Eddig a legnagyobb sérülésem LT miatt egy lepottyant jobb kar volt. :-)

Én instant lépek ki mikor meglátom hogy van long tom ^^
Én is beléptem két év szünet után :-) . Arra jöttem rá, hogy a scoutingnak ott van értelme, hogy a megnyert scout küldetések után lehet kapni a szatellites felderítést, a Long Tom-os áldást és miegymást. Szóval arra szoktak rámenni, hogy először a felderítést tápolják fel, kihozzák belőle a lehető legtöbbet, így az invázió már jóval könnyebb :-) , ha van Long Tom is. Anyázások vannak ám olyankor :-D

MarkBlade
Akkor még mindig nem nézzek vissza 😄
Na most 1 hosszabb idő után megint beléptem. Valaki elmondja mi a répa értelme van ennek a scoutingnak??? kb csak killre megy ahogy eddig látom,semmi scout értelme nincs.

Úristen ez a Long Tom mekkora 1 nyomorékság a kurva anyjukat a buzi piranha gamesnek,és a legjobb hogy a klánok lövöldözgetik mikor alapból tápabbak és lore szerint nem is használnak tüzérséget és instant killel...hát baszódjanak meg,komolyan 1 vicc
Mc Wolfy
ha klános vagy, gyere a farkasokhoz!
http://www.starwolfgaming.com/forum/

Never underestimate the power of the dork side!

Mondhatni új vagyok, unitozás v csapatozás érdekelne, Dingoday néven vagyok fent
[NST]Cifu
Yepp, van egy "sweet point", amely lőszermennyiség felett megéri.

LRM esetében ART3MIS-sel érdemes foglalkozni? Első ránézésre az indító épp annyival nehezebb és több helyet foglal, mint amennyivel csökken az egységnyi sebzés előidézésének lőszer szükséglete.
Utoljára szerkesztette: Deus Ex, 2016.02.27. 00:53:38
Az egyensúly miatt úgy lépked, mintha be lenne tojva 😄

Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI

Caliph
ahogy a gépek lázadása is,(humorosból) 😄

http://imgur.com/ONIxhUE

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

ximix
Nem a MechWarrior-os Atlas , de már alakul .
Mc Wolfy
Elfoglaltuk Csesztreget

Mc Wolfy
már benne vagyok az Star Wolvesban 😊

xblades
Cifu hozzászólásai után nincs mit mondanom csak azt mint legutóbb 😞
Ja igen pénzéhes fér.ek.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Ha unitot keresel gyere a HRPG csatira a Facebook-on!Vagyunk már vagy 86-an!Ide töltünk fel videókat:https://www.youtube.com/channel/UCAWf2McyYu9Y0P6JgK33JsA/feed
Mc Wolfy
na már játszok 2 hete, de az unitomnak hála kezdek belelátnia dolgokba.
a klánokat valóban rongyossá nerfelték, faction playben szinte lehetetlenség a klánokkal nyerni (nézd meg a térképet)
de azért összehoztam ezt:

MarkBlade
Ez igaz.De már a könyvek is 1 klán mech 2 IS arányról beszélnek. Mondjuk ott csapatok voltak. Nem random emberek. Az a baj hogy a játék P2W.. ha fizetsz.. bármi lehet..csak egy idő után az is kevés.
[NST]Cifu
Pontosan tudom, mire gondoltál, csak éppen a két oldal összeállításánál nagyon nem mindegy, hogy egy tonna mit is takar tulajdonképpen, különben még IS-ben megeshet az, hogy az egyik oldalon "alap" tech szintű cuccokkal megy ki X tonna tömeggel, míg a másik oldal tele friss cuccokkal, XL engine-ekkel, DHS-el, ER és Pluse lézerekkel, stb...

A klán vs. IS esetén laza megközelítésnek sem biztos, hogy jó a fele tonna, gondolj bele, mennyivel nagyobb a klán fegyverek hatótávolsága és mennyivel jobb a hőkezelése. Ezért érdemes megnézni a CV értéket. Ott van az AWS-8Q, BV 1.0: 1,358 míg BV 2.0: 1,605.

Vesd össze a Adder / Puma klán mech-el, BV 1.0: 1,560 míg a BV 2.0: 2,083 pont. Az Adder pedig kevesebb, mint fele akkora tömegű...

És most egy picit döljünk hátra: A Puma nagyságrenddel kisebb célpont, mint az Awesome, ez olyasmi, amit a táblás játékban soha, semmiképpen nem vettek számításba...
Egy Puma vs. Awesome csatából esélyesen a klán Mech jön ki jobban, sokkal erősebb fegyverzettel bír. Azonos sebzési érték a két oldalon, 2x 15 pont az egyik oldalon (plusz a lángszóró), míg 3x 10 pont a másikon (plusz egy small laser). Csakhogy a klán ER PPC lőtávja még ~25%-al nagyobb is, és a Puma targeting computer-el bír. A Puma csaknem kétszer gyorsabb, igaz a páncélzat terén az Awesome előnyben van (6 tonna FF vs. 15 tonna sima páncélzat).

MarkBlade
Összejön 400 tonna IS és 200 tonna Klán az egyes csapatban. A kettesnél meg kalkulálva adja ki a csapatot. Az hogy ki milyen fegyverzettel jön az már magánügy. Ha úgy gondolja hogy veszteni akar és nem pakol semmit a mechre.. hát ez ellen már nincs mit tenni.. De a két érát külön kellene kezelni.
MarkBlade
Szerintem félre értettél.. ha van egy 60 tonna is mech annak ellenfélnek max egy 30 tonnàs clan mech lehet az ellenfele. Rendszer összedobja az egyik csapatot.. megnézi az össztonnát is ben és clánban és ehez kalkulálja a 2 es csapatot.
[NST]Cifu
Hajrá, ugyanannyit fog érni egy fegyver nélküli 60 tonnás Mech, mint egy álig felfegyverzet 60 tonnás Mech. Függetlenül attól milyen engine van benne (XL vagy sima), függetlenül attól, milyen tech-es cuccok vannak rajta (pl. single vs. double heat sink) vagy milyen tech-ek (ECM, Atermis IV., stb.).

Még IS alap tech szinten sem jó ez a megoldás, egy Banshee roham-felderítő Mech (5db Small Laser-el) többet fog érni, mint egy 80 tonnás Awesome, ami 3db PPC-vel rendelkezik.

MarkBlade
De a handicap rendszer miért nem működik? Tonnára lenne leosztva a csata és a Klán mech több tonnát ér.. effective kevesebb ellenfél.. A régi VL rendszerben is tudott működni ez igaz megbeszélés tárgya volt..
[NST]Cifu
Továbbra is az a probléma, hogy az alap táblás játék hex pályán, körrendszerben játszódó, taktikán és kockaszerencsén alapuló játék.

Bármennyire is szeretem, de a táblás szabályokat 1-az-1-ben átültetni egy szimbe marhaság, mert utána az jön, hogy vért izzadva fogják próbálni majd kibalanszolni azt, ami eredetileg a táblás játékokra lett kitalálva.

Ott azt találták ki a Clan tech kiegyensúlyozására, hogy a vérbeli Clan játékos igenis élni fog a Clan szellemiséggel, és nem fog sokkal erősebb csapattal felálni egy IS tech-es csapat ellen. De ezt megkönnyítették a CV pontokkal, amelyben minden egyes Mech-nek, fegyvernek, stb. megvolt a CV értéke, és ezek alapján kellett a kis Mech csapatot összeállítani. Persze a CV balansze is úgy volt gáz, ahogy leírták, rögtön van 2 különféle verzió is (1.0 és 2.0). Aztán a Pro játékosok hozzászólások ezreiben elemzik ki, hogy melyik CV érték miért hülyeség. De jobbat ők sem tudnak.

Sajnos a táblás játék is addig volt kiegyensúlyozott, amíg a Negyedik Örökösödési háborúról szólt. Ahogy megjelentek a klánok, vége volt a szép világnak. 😞

Nemrég játszom az MWO-val, de sosem láttam kiegyensúlyozottnak, s a mostani rebalance talán még siralmasabb eredményt hozott. A Faction playban 240-ről 260 tonnára növelték a Clan drop max. tömegét, ebből, és számos, mostanában megesett 48:6 arányban a Clan oldalán elvesztett, és nem is tragikusan eltaktikázott meccsemből ítélve a Clant sikerült alaposan legyengíteni. Technikai okból alapvetően LRM és SSRM boatokkal játszom, az irányított rakéták hatékonysága sokat csökkent, viszont az Ultra AC boatok pár másodperc alatt szétszednek egy assault mechet is, ellenben a light mechek szerintem aránytalanul erősek. (Az egyik Tinder Wolfom 4xcSSRM6, 5xcMLAS, BAP, range extender és cooldown accelerator cSSRM6 modulokkal, egy alfája pár hónapja még nyomorékra lőtt egy gyári zsír light mechet, most jön az eleve plezuros light, benyel 3-4 alfányi hatóerőt, majd enyhén piros páncélzattal otthagyja a szarrá lőtt TW-m roncsait.)

Premiumot pedig időnként egész olcsón lehet venni, egy hónapja akciós volt az MC és a 360 napos boostert is kedvezménnyel adták, így 15 eFt-be került egy évnyi prémium idő, ennyit talán megér a bónuszok révén elérhető gyorsabb haladás. Mechet valódi pénzért sosem vettem, és nem is tervezem. S bár hébe-hóba osztanak mech bay-t, valamint a Faction archievementek között is van néhány, ha szeretnél saját mecheket, azok megvásárlását nem lehet megkerülni. (Oké, eseményeken lehet több-kevesebb MC-t nyerni, de az semmire sem elég.) Szóval inkább készülj arra, hogy fizetni fogsz, mivel idővel úgyis fizetni fogsz..😊

Egyetértek Cifuval, a Clantech bevezetése lett elszúrva, és akkor lett oda az egyensúly, amit azóta sem sikerült helyre tenni. Eleinte persze megértő volt az ember, az 500 $-or clan mech pack megvásárlót ennyi pénzért már illik megajándékozni a terminátor életérzéssel, s mi pedig csak játsszuk a célt a tehetősöknek a vacak C-Billért vett IS mechjeinkkel.
Sosem játszottam az eredeti táblás szerepjátékkal, nem tudom, az mennyire volt kiegyensúlyozott és azt sem, az MWO beli adaptációja mennyire követi hűen a táblás játékban régesrég meghatározott paramétereket, de talán a mostani csáléságot az ott meghatározottak lekövetése is okozza, ami működött a táblán, az nem biztosan ad jó eredményt így.
Utoljára szerkesztette: Deus Ex, 2016.01.07. 23:03:36
[NST]Cifu
Csapatjáték, egyedül nem fogod tudni megnyerni.
Nemrég újra kipróbáltam, én egy 2x cLRM-20 + Artemis IV plusz 4x cER-MLAS Mad Dog klán mech-el voltam a legeredményesebb. Az Awesome trióm (az egyik 7x MLAS, a másik 4x LRM-15, a harmadik 3x ER PPC plusz 3x SSRM-2 fegyverzetű) kvázi értelmetlen, hasznavehetettlen ócskavas kategória. A Hunchback AC/20-al dettó (próbálj meg közelharcolni olyan King Crab-el, ami egy alfával kivégez). A könnyű mech-eket fel sem hozom, imádom az AC/20-as UrbanMech-emet, aranyos, vicces, mókás, csak éppen vagy az egész harcról lemaradok a lassúsága miatt (az AC/20 pedig távolról nulla), vagy pedig oneshotolják a különféle mókás közepes/nehéz/roham szerzetek.

Én azt látom, hogy a könnyű Mech-ek közül a gyors, ECM-el felszereltek tudnak mókázni, amúgy meg minél táposabb klán mech és klán tech, ha sikerélményt akarsz....

Mc Wolfy
Szia mindenki!
Most töltöm éppen a játékot. Általában a nyerésért játszok, és nem szeretek érte fizetni. valami tipp? 😊

Engem 3-4 mp alatt is szarrá vág 1 Daishi 4 UAC5-el....ahogy írtad,nincs ki ballancolva a dolog egyáltalán.....
[NST]Cifu
Kicsit elgyengültem, és felraktam megint az MWO-t. Ha már van UrbanMech és Mad Dog / Vulture, hát megvettem ezeket.

Először is: Bakker, ezek tényleg mindenféle korlátozás nélkül beengedték a játékba a Clan tech-et?!? Ezek normálisak? Úgy kapom 700 méterről a Clan Gauss lövéseket és az Artemis IV.-es LRM rajokat, hogy öröm nézni. Egy IS mech-el nevetségesen gyengének érzem magam a játékban. Ja, a legszebb epizód az volt, amikor egy Dire Wolf kb. 15 másodperc alatt szecskára vágta a régi szép emlékű 7x Mlas-os Awesome-omat.

Mikor megvettem a Mad Dog-ot, a 'standard' kis fegyverzetemmel (2x LRM-20 / 4 tonna lőszer és 4x CER Mlas, plusz AMS) rögtön 3 kill, 5 kill assistot csináltam. Egy Wolfhound-ot egymagam úgy szedtem szét, hogy szegény köpni-nyelni nem tudott. Ennek így mi értelme?

A játék amúgy tele van ECM-es Mech-ekkel, ami talán segít kicsit a sniper / LRM problémán, de nem éreztem azt, hogy aztán itt most megfordultak az esélyek.

De azért meg kell adjam az ördögnek ami az ördögé. A training része szépen kidolgozott és kellően alapos, a Mechlab / Skillek / Loadout menük végre korrekten meg vannak csinálva, sőt, immár a fegyverek részletes tulajdonságait kellően látványosan láthatjuk is. Jó poén a pályaválasztás és feladatválasztás a várakozó képernyőn. Ahogy az is szépen ki van egyensúlyozva, hogy kb. el van osztva a három Lance Könnyű/közepes, közepes/nehéz és nehéz/roham mech-ekre, végre nincs olyan, hogy az egyik oldalon 7 közepes Mech meg pár könnyű és egy roham, a másik oldalon meg 5 rohammech és 3 nehéz. Szóval e téren is láthatóan fejlődött a játék.

Ezzel együtt sajnos nem érzem azt, hogy most rohannom kell vissza játszani. Szépen megcsináltam az AC/20-as Urbanmech-emet, aztán bele is rohantam egy szép csatába, ahol egy Timber Wolf / Mad Cat ráébredt arra, milyen nagyokat is haraphat belé az Urbi. A következőben viszont megízlelhettem, hogy nyílt pályán AMS nélkül rohangálni elől nem egészséges. Jó és poén dolgokkal rakták tele a játékot, de valahogy hiányzik a bugi az egészből...

xblades
Persze, csak számomra az.
Másnak ettől még bejöhet a játék.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...