Hangyák
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
Hogy ,,ugrál" már<#wow1>#wow1>
,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"
Pl. Leveltetves fakon szoktak lenni mert szeretik a tetveket de viszont az egyik farrol a masikra szaporitjak a tetveket jelemzo,mert leszedik es a szel tovabb fujja a mergezett tetvet,tudniillik, hogy mindig van par rovar,kartevonoveny ami ellenallo vmi. uton a permetszerre,es igy tulelt egyed tovabb fejleszti a csalodot tudni illik azt is hogy a leveltetvek gyorsan szaporodnak vagyis:pedogenezissel(kicsi leveltetu kepes szaporodni)amire az ember nemfog venni 100fele permetszert meg akkor nem erdemes termeszteni mert siman merget eszik...inkabb a hangyabolyt irtja az ember...
a masik meg gyomirtaskor:gondot okoz kezettamadnak...stb....
es most meg kedvencenek tartsam?
Hasznot add vmient.?
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum elõttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum elõttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
n1, akkor ízlések kérdése :D.
Yo, Bitch!
de nálunk volt már, hogy kijöttek este tavaly nyáron asszem és mászkáltak a nappaliban. szép kis területet bejártak és nem néhány fõs felderítõ csapat, hanem annál több.
konyhát is megjárták, aztán másnap kaptak a képükre.
szal míg megférnek a ház olyan zugaiban, ahol nem látom õket és csak néha jönnek ki körül "szaglászni", akkor oké, csinálják, de ez a tömeges testmozgás<#idiota>#idiota><#hehe>#hehe>, na ezt már nem tûröm részükrõl :P<#ejnye1>#ejnye1>.
#15: unatkozol? csak folytasd, majd kapsz vmit érte a modiktól :D.
Csak ki kell várni azt a pár napot míg eltakarodnak a házból és voila - ingyen nagytakarítás :)
Jó persze némi higéniára szükség van, hogy ne legyen belõlük egy milliós kolónia, de azért az nem olyan nehéz, egy kisebb bagázs meg nem zavaró különösebben.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
#12 Amíg nem másznak rám engem nem zavarnának. :D
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
bár azért az valóban idegesítõ, hogy a popcornon másztak, megértem :D.
de Bruk jól beszél, tulajdonképpen a hangyák amolyan nagy takarító brigád, hiszen minden lehullott morzsát és hasznos anyagot elvisznek. de érthetõ módon a házakban mégse szívesen látott vendég.
ilyenkor viszont nincs más hátra, mint valami rovarirtó szerrel kegyetlenül oda pörkölni nekik, de elõbb-utóbb sztem ennek a hatását is magukba szívják és sokadszorra meg se kottyan nekik.
aztán jöhet a rovar irtó, már, ha tud vmit kezdeni velük<#idiota>#idiota>:D.
A lakókörnyezetünkben vadon élõ kis állatkák a legtöbb emberbõl legalább annyi gyilkos indulatot váltanak ki, mint a szúnyogok, hiszen nem vet túl jó fényt rájuk, hogy gyakran ugyanazokat a falatokat pécézik ki, mint mi. Az a magyarázat, hogy nem ismerjük rendkívül érdekes társadalmukat, életüket. Példát vehetnénk pedig a hangyákat jellemzõ logisztikáról és a japános munkamorálról. Hihetetlen milyen rendszerben és szervezetten élik napjaikat, lázasan dolgoznak, építkeznek, hoznak-visznek, igyekszenek.
Kutatók megfigyelései igazolják, hogy amilyen picik, olyan eszesek. Megmutatják egymásnak az élelemhez vezetõ utat. A táplálékot a kolónia felnõtt tagjai (kiváltképp a katonák a hatalmas rágóik miatt) csak félig képesek megemészteni, így azt továbbadják a lárváknak, akik azt megemésztik, majd visszaöklendezik és már a felnõttek számára is felhasználható formában adják vissza. A hangyák egymás közt ezzel a hangyacsókkal adják tovább az élelmet. Nem csak élelemhez juttatják egymást, de meg is jelölik a kolónia tagjait kémiai anyagokkal, így könnyebbé teszik a családtagok felismerését. Továbbá így adják egymás tudtára, hogy mi a következõ feladat. A kommunikáció megkönnyítése érdekében még rágóikkal is dobolnak a boly falán, azaz hangjeleket adnak egymásnak.
Lasius emarginatus (Sárgahátú hangya)
A nõstény 7-9 mm, a dolgozó 3-4 mm hosszú, vörösbarna színû. A természetben bolyát korhadt fában, földbe helyezett farönkök alatt és falrepedésekben kialakítja ki, amelyben egy anya és több ezer dolgozó van. Mindenevõ, szabadban fõleg a levéltetvek nedvét fogyasztja. A kertes házak környékén a földben fészkel. A száraz, meleg helyeket kedveli. Az általunk kialakított hangyavárakban jól tartható. A zselés akváriumokba is ajánljuk téli idõszakban, mivel hazai hangya lévén ebben az évszakban is aktív. Fúróképessége jó közepes. Áprilistól megvásárolható.
Camponotus vagus (Fekete lóhangya)
Mérete változó, elérheti a 15 mm-t is. Egész teste fekete. Fészkét általában korhadó fában építi. Ragadozó, de megeszi a dögöt ill. mézharmatot is fogyaszt. Tágasabb hangyavárakban tartható, mivel nagytestû és kolóniája népes. Rendkívül tevékeny életet produkál, ezért érdekes és látványos hangyafaj. Begyûjtése Magyarországon nem kis utánjárást igényel. Tartásának módját üzletünknek a 3-as Típusú Hangyavárban sikerült megoldania. A képen is látható, hogy egy nagyobb és egy kisebb látványakvárium alkotja a rendszert. Kolóniák beszerzését (kb. 100-200db) rendelésre, egyeztetéssel vállaljuk.
Camponotus ligniperda (Faodvasító lóhangya)
Hazánk hegy és dombvidékeinek jellemzõ faja. Általában a lomberdõk külsõ szegélyében fészkel. Fészkét sokszor fában rágja ki magának. A faj királynõje Közép-Európa legnagyobb hangyája. Államalapítása önálló. Németországból szereztük be, tenyésztés alatt áll.
Formica cinerea
Erõs testfelépítésû, kb. 10 mm hosszú hangya. Területvédõ, jó alagútfúró. Polygyn társadalmú. Királynõ: 10-14 mm fekete, dolgozók: 8-10 mm fekete színûek. Szobahõmérsékleten kell tartani. Nagy telepeket épít, védi a bolyt.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Egyszer mikor hazaértem és észrevettem hogy tegnap biztos filmnézés közben esett le az a popcorn és ott mászott rajta vagy 10-15 hangya, kaptam a papucsom, odavágtam, felkaptam még kb. 20szor rájuk csaptam és utána felszívtam öket porszívóval. RIP.
Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/
ilyen képeket még!
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Egy telep nagy territóriumot igényelhet. A hangyabolyt egyes kutatók szuperszervezetnek tekintik, mivel egy-egy boly mûködik egységként (entitásként). Ha az összes hangya tömegét megmérnénk, a szárazföldi állati biomassza kb 15-25%-át tennék ki. <1>1> A termeszeket néha fehér hangyának nevezik, bár õk nincsenek szoros kapcsolatban a hangyákkal, de hasonló a társadalmi szervezõdésük.
bõvebben a wikin, csak kimásoltam elejét, hogy legyen mindenkinek fogalma róla.