Elsősegély
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://neoworldtv.hu/megtanitunk-ujraeleszteni/#sthash.iamFfp7f.dpbs
A baleset bejelentõ a következõket kell, hogy közölje:
1.Mi történt?(Gázolás,karambol stb.)
2.Hol történt? (pontos cím, és hogyan lehet odajutni,megtalálni.)
3.Hány sérült van, és milyen állapotban vannak. (ettõl függ, hány mentõ megy a helyszínre, és milyen felszereléssel.
4.Mûszaki mentés szükséges-e? (Beszorult vagy felborult jármû alá szorult balesetes kimentéshez.)
A mentõk megérkezéséig eltelik bizonyos idõ, addig kezdjük el az elsõsegélynyújtást!
Állampolgári kötelezettség:
-A minden állampolgárra vonatkozó segélynyújtási kötelezettség értelmében a balesetet észlelõ személy köteles a tõle elvárható segítséget nyújtani bajba jutott embertársának!
-A sérült számára megnyugtató, ha a balesetesnek közöljük ,hogy hamarosan megérkezik a segítség.
-Ne hagyjuk cserben a balesetest, mert a mi hozzáértésünktõl függhet az élete!Eszméletlen embert sohase hagyjunk magára!
Lehetõleg minden sérültet mentõ szállítson, õk tudják, hogy hogyan és hová kell vinni!
Az elsõsegélynyújtási ismeretek folyamatosan fejlõdnek, ezért állandóan tovább kell képeznünk magunkat!
Itt gondolok orvosokra, fõorvosokra, mentõsökre. Esetleg más beosztottra kórházon belül.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Szerintem sok ember egyszerûen elfelejti az egészet, mivel azt hiszi hogy tudja, de közbe pont rontja a helyzetet. Csinál valami filmekbõl vett marhaságot: töröttet feleslegesen mozgat, megpróbál visszarakni egy ízületet, vérzésnél ráköt valamit a végtagra és a többi. Ezt folyamatos képzéssel és az iskolákban való tanítással lehetne megelõzni.
meg egyébként azért azzal h elszorítjuk az artériát egy nyomókötéssel, már életet mentünk, mert nem vérzik el, mire odaáér a mentõ v tûzoltó h kiszedje, és ez is nagy dolog
ratiomaster 1.8.9 : egy társ,aki segít,ha a nettel problémáim adódnának
ma volt a vizsgám és ÁTMENTEEEEM!!
az egész 1 vicc volt mivel végig csak beszélgettem a mentõssel ahogy beléptünk már töltötték a papirokat. Am cukorbeteg vércukorja leesett_ezt a tételt húztam elmondtam és ennyi.
ratiomaster 1.8.9 : egy társ,aki segít,ha a nettel problémáim adódnának
Vérzéseket kellett elmondanom, meg azt, hogy mit kell csinálni ha valaki savat nyel... mondtam valamit, a vizsgabiztos elmagyarázta, bólogattam átmentem...
Chucky vagyok. Sportmotoroscsávófajzat. JAPANESETECHOLOGY lover. röviden ennyi...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Asus P5B, Core 2 Duo E7400, 2x1 GB Kingmax DDR2-800, Sapphire HD4830 1Gb, 500GB Seagate HDD, HKC 565W, Windows Se7en
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
meg az a vizsga is szégyen...
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
it egy jó kis spoiler volt...de észrevették
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
aztán pár kérdés, amit húztál oszt csõ
nagyon nem lehet megbukni rajta
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
it egy jó kis spoiler volt...de észrevették
\"Gyülekeznek a koporsóban, negyven fok meleg lesz!\" - Madaras
1.megrázod a vállád, beszélsz hozzá -> Ha nincs eszméleténél könnyebben hozzáférhetsz a kocsijában lévõ értékes tárgyakhoz
2. megnézed a kesztyûtartót, és eltávolítod belõle az idegen anyagot, ha van, mert zavarja a a készpénzhez való hozzáférést
3. megvizsgálod a farzsebét ( ezt kell 10 mp-ig folyamatosan)
4. megvizsgálod a csomagtartót ( itt is érdemes 10 mp-et várni)
5. elkezdesz szaladni, ha szükséges
sok sikert a vizsgához!
Szeressük a zacskós tejet
7. meg is dughatod<#idiota>#idiota>
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Elsõs, egyél! Vizsga!
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
"rutinban elütõttem az oktatót. mit tegyek?"
http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul
"The trees move. Do you not see it?"
Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*
eszméletlen a beteg
1.megrázod a vállád, beszélsz hozzá -> meggyõzõdsz,h eszméletlen
2. megnézed a száját, és eltávolítod belõle az idegen anyagot, ha van, mert zavarja a légzést
3. megvizsgálod a légzését ( ezt kell 10 mp-ig folyamatosan)
4. megvizsgálod a keringését ( itt is érdemes 10 mp-et várni)
5. elkezded lélegeztetni, ha szükséges
Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!
te hol ? :]
Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!
L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul