Numerikus matematika

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

n3whous3
Nos a képlet egyértelmû a leírásban:

C2 = U * Szigma2 * V^t

és igen, kurvára nem ez lesz, akár fogod és megnézed egy netes mátrix szorzó alkalmazásban. Szerintem hiányos az algoritmus leírás, de már itt bármi lehet :S

púúúúú

autoszimulator
s ezekkel az adatokkal nem ezt a C-t kapod?

.: mobilize.hu :.

n3whous3

púúúúú

n3whous3
Ok. Esetleg beírhatom a példa U, Vt és Szigma2 mátrixokat és próbáld kiszámolni te is ebbõl a C2-t a leírás alapján :) Majd késõbb.

púúúúú

TommyC
fuck me :D

elolvasom majd a dolgokat, csak most kell menjek szerelni :/

dixitque deus fiat lux

n3whous3
SVD = Singular Value Decomposition.

C = U * Szigma * V^t, ahogy írtam is, persze az SVD algoritmusok nem közvetlen így számolnak.

púúúúú

n3whous3
Hát egy freudi elírás részemrõl, ugyanis az SVD és a közelítéshez is persze olyan algoritmust kellene majd gyártani, ami numerikusan stabil és gyors is (SVD-vel nem kell foglalkoznom, mert találtam rá egy jó numalg csomagot).

púúúúú

TommyC
aham :)

és h kell egy mátrixot dekompozitálni? és közelíteni? :D

dixitque deus fiat lux

[NST]Cifu
ám miért "numerikus matematika"? a többi milyen?

A megnevezés nem a legszerencsésebb, de ha mondjuk azt mondom, hogy Algebra vagy Geometria, akkor gondolom te is rájössz, hogy a kérdésedet már általánosban megválaszolták. ;)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

TommyC
annyit értek h mi azaz alacsony rangú mátrix xD

ám miért "numerikus matematika"? a többi milyen?

dixitque deus fiat lux

n3whous3
hát elnézve azt a topikot van "némi" színvonal beli különbség
[NST]Cifu
Ha van valami konkrét téma azt vetsd fel, ne állj neki "majd elmondom" stílusban nyitni egy topicot, vagy nyisd meg a topicot akkor, ha már aktuális a közérdemû elé állni.

Egyébként meg mehettet volna nyugodtan a Matek feladatokba.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

n3whous3
hát akkor ez nem a te topikod lesz :D

púúúúú

elsõ kérdésem: wtf? :DDD
n3whous3
nem, itt a topikban bármilyen olyan kérdést várnék, ami numerikus matematikával kapcsolatos és az illetõnek gondja van vele (direkt a problémám miatt nem nyitottam volna topikot, de ha már nyitok, legyen általános)

konkrétabban itt nem feladatról van szó, hanem arról, hogy van egy doksi meg egy cikk, ami említ egy algoritmust és akárhogy követem, nem az jön ki, aminek kéne. Nem saját toolokkal elvégezve a számításokat, akkor se sikerül kihozni az elvárt eredményt.

púúúúú

qetuol
matek feladatok a neve, te is egy matek feladatot akarsz közölni, nem?

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

n3whous3
nincs matek topik, csak ilyen faszom Matek házi topik, amibe olyanok járnak, akik a szimpla matekkal sincsenek nagyon tisztába

púúúúú

qetuol
sztem ez mehetett volna a matek topikba.<#vigyor4>

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

n3whous3
ban

púúúúú

n3whous3
Ja és ha tudtok itt a fórumon olyat, aki jártas ebben, írjatok neki, hogy nézzen be ide, ha lehetséges :)

púúúúú

n3whous3
Nos kezdõ hozzászólásnak annyit, hogy várom ide azokat, akik jártasak a numerikus matematikában. Van is egy aktuális problémám, de még nem osztom meg a nagyérdemûvel, majd ha jön pár agy, akkor elmondom mi lenne.

Elõszónak annyit, hogy SVD algoritmussal, konkrétabban egy már dekompozitált mátrix alacsony rangú közelítésével van gondom.

púúúúú

← ElőzőOldal 2 / 2