nVidia: gondok a GT300 grafikus chipekkel
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://goo.gl/gd6Zi5
Ezt légyszi fejtsd ki!
A dx10, dx10.1, dx11-et nem kell külön megírni! Ezért amit ezután írtál értelmetlen.
AMD-nél lesz külön egység erre ami a Xenos rendszeréhez lesz hasonló (persze a kompatibilitásra majdnem semmi esély), tehát azt kell használni, NV és Larabee úgy tudom emulálni fogja shaderekkel ami megkérdõjelezi a sebességüket DX11 alatt. Arra voltam kiváncsi, hogy OpenGL ki tudja ezt a spéci egységet használni, vagy csak shaderekkel dolgozik?
De ettõl még utálom a Gigabyte-ot!
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
Igen ugyan azokat. Különben ha anyíra Unified Shader nem lenne mindegy? <#ravasz1>#ravasz1>
"Tudom, hogy a kompatibilitás megtartása miatt a 3.0-t nem tudták annyira átdolgozni ahogy kellett volna (mint DX9-DX10 váltás) igy a fejlesztõknek sokkal nehezebb dolguk van rá fejleszteni, mint az újabb DX-ekre."
Ja csak most ha rendesen akarsz DX-eket és kártyákat kihasználni, akkor: támogasd a DX9-et, a DX10-et, a DX10.1-et meg majd most a DX11-et.
OpenGL 3.1-ben már rendesen átvannak szabva, de egy kompatibilitási bittel kérheted, hogy a glBegin(), glEnd() is még mûködjön (azért valjukbe ezek néha jól jönnek). Szerintem a 4 API támogatása nehezebb, mint az OpenGL Extekkel bajlódni. Feltéve ha vannak már Extek (ATI végre lépett ez ügyben, úgy hogy a Full DX10.1 featureök márt elérhetõk OpenGL alatt is, NV alatt meg a DX10 még a Vista megjelenése elõtt megvolt OpenGL alatt).
Amúgy az ATI driverben találhatsz egy stringet ami elõre vetit néhány teszt állapotban lévõ dolgot (GL_EXT_gpu_shader5).
Ez az Elevator Shader ugyan azt a Tesszellátor egységet fogja használni, mint a D3D11, vagy inkább emulálni fogja?
Régebb jó volt az OpenGL, de mostanában alig hallani róla. Tudom, hogy a kompatibilitás megtartása miatt a 3.0-t nem tudták annyira átdolgozni ahogy kellett volna (mint DX9-DX10 váltás) igy a fejlesztõknek sokkal nehezebb dolguk van rá fejleszteni, mint az újabb DX-ekre.
Én meg nem mondanám úgy, ugyan is az OpenCL API-ja inkább CUDA szerû erõs torzítással. A DX11-es Compute Shader pedig OpenGL Ext-e keresztûl elérhetõ lesz.
"Rég nincs Vertex és Pixel Shader, az egyesitett shader-arhitektúra bevezetése óta, de igen egyetértek ezt használja."
Inkább csak a számoló tömbön osztozkodnak dynamikusan, de valahogy az EMIT és az ENDPRIM nem érhetõ el VS alol és PS alol sem, ugyan akkor sem GS sem VS alol nem érhatõ el az _SAT végû utasítások, nincs hafl-float, nincs fixpontos változó és NVidia alatt nincs KILL.
"Ez mondjuk nem tudom mennyire lesz igaz, mintha úgy rémlik, hogy a tesszellátor nem lesz elérhetõ OpenGL alatt, de javitsatok ki ha tévedek."
Nem, nem tévedsz, helyette tradicióból Elevator Shadernek fogják hívni.
azért, mert a konzolos cimeket nem fogják úgy optimalizálni hogy "ok. Teljes biztonsággal számithatunk arra hogy van egy másodlagos videokártya amibõl megcsapolható 500gflops". Konzolos cimeket még modolni sem igazán lehet. Gondolod az új kszboksz hype mellett meg fog férni bármi más. Hát nem hiszem . Oroszokra lehet számitani , az nvidia már rég kivetette a hálóját az orosz fejlesztõkre.
Mintha úgy olvastam, hogy Compute Shaderhez lesz egy külön fizikai futószalag.
Rég nincs Vertex és Pixel Shader, az egyesitett shader-arhitektúra bevezetése óta, de igen egyetértek ezt használja. A compute shadert lehet majd használni mesterséges intelligenciára, fizikára, stb. Itt mintha úgy olvastam, hogy
"megfelelõ driverek esetén a D3D11 lesz egyenlõ funkciónalitásában az OpenGL-el." Úgy mondanám, hogy D3D11 lesz egyenlõ OpenGL+OpenCL-el, hogy világosabb legyen. Ez mondjuk nem tudom mennyire lesz igaz, mintha úgy rémlik, hogy a tesszellátor nem lesz elérhetõ OpenGL alatt, de javitsatok ki ha tévedek.
Persze még mindig ott lesz az, hogy DX alá jelentõsen könnyebb lesz fejleszteni, tehát nem várható, hogy az OpenGL jobban elterjedjen.
#87: "nem volt olyan hülyeség hogy egyenlõség jel volt kitéve a kettõ közé, az volt kitéve hogy VAGY openCL , VAGY dx11, egyszerre nem megy a kettõ, mivel az OpenCL az OGL "monster" bõvitményeként jutHAT szerephez."
Mért ne használhatnák együtt õket DX11-et OpenCL-el? Tudtommal tökéletesen meg fognak férni egymás mellett. Nem hiába támogatja az AMD annyira az OpenCL-t. A kettõvel együtt a maximumot ki lehet majd hozni a GPU-ból és a CPU-ból.
#84: "végre valaki aki nem egy effektkirály dolgot vár a dx11-tõl.. az a tesszelláció fincsi dolog lesz, aki nem tudja mi az keressen rá nyugodtan"
Érdekes, hogy ezt mondod, mert pont a tesszelláció lesz az ami az "effektkirály" dolog lesz az új DX-ben, a többi inkább fejlesztõi szempontból lesz hasznos, vagy a teljesitmény javitását célozza. Persze biztos lesznek még benne egyébb effektusok, de a tesszellátor lesz az ami rengeteget javithat a játékok ralizmusán, minimális teljesitménykiesés mellett.
blokkold a teljes internet hálózatot inkább. 😊
Just avoid to falling into the hands of terrorists.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
OpenCL: OpenGL alapú GPGPU keretrendszer, semmi több, kb. ugyan az mint az NVidia CUDA-ja jelenleg.
DX11 új érdemleges feature-ök:
- Tessilation Shader
- Compute Shader (általánosabb célokra optimalizált shaderek)
- Shadereken belüli környezet váltás (GPU multi-threading már korábban megkezdödött,
Geforce 7000-es sorozat: Primitívenként váltás WDDM 1.0-nak megtfelelõen,
DX10.x kártyákon pixelenkénti váltás WDDM 1.1-nek megfelelõen,
majd most jön a DX11.x-es kártyákkal a shadereken belüli, azaz WDDM 2.0-nak megfelelõ)
OpenCL/CUDA jelenleg a Vertex, és Pixel Shader teljesítményt használja GPGPU-ra (DX11-es kártyákkal ez is változni fog)
Tehát az a hülyeség, hogy DX11=OpenCL funkcióalitásban nem állja meg a helyét, megfelelõ driverek esetén a D3D11 lesz egyenlõ funkciónalitásában az OpenGL-el.
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
Egyébként van értelme, tényleg tartalmaz sok újítást, csak alkalmazni kell/kéne.
Just avoid to falling into the hands of terrorists.
Meg lehet nézni ott szarozzák a vistát és mondják hogy fú a w7 de jó ez és ez a funkciója, aminek 95%-a ott volt a vistában de akkor még "szarnak" számított.
Q4-et feltettem, egy darabig elvittem hogy lássam hol hogy megy. Hát nem vagyok elragadtatva... 640x480 és abszolút minimum grafika az amin azt mondom, hogy esetleg játszható. Igy is helyenként leesik az FPS 15 alá, legtöbb helyen olyan 20 körül lehet.
"csak akkor kezd beakadozni ha feltolom a GTA4-et közel full grafikára"
Tehát ... közel full grafikán _már_ akadozik, és a full grafika még nincs sehol se. Az a full grafika, ha feltolsz mindent very high-ra, illetve minden csúszkát 100-ra. Közel full az, ha mondjuk minden magas beállításon van, de pár csúszka 100-on, illetve pár beállítás very high-on van. A memóriát meg jelenleg nem én adom neki, hanem a Win7, amibe nem szólok bele. Mikor Vista volt felrakva - ergo játszottam GTA4-el -, akkor 700 megát adtam neki manuálisan.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Azt a HD3200as GTA4-et megnézném azért. Elhiszem, hogy valami minimális felbontáson megy alap grafikával, de az, hogy csak Fullon kezd akadni kicsit erõs. A másik, hogy minek adsz 1.5 giga memót egy ilyen kártyának? Ha a szükséges sávszéll meglenne akkor se tudna vele mit kezdeni (még egy 4870 sem).
Ne mossál össze engem az progémer véglényekkel mert nem vagyok az, jó , kösz.
Mostani konfigomban van 4x1 giga kingston - amibõl másfelet tud használni a kari - egy 4 magos phenom proci, és 32 bites win7-et használok. Win7-nek kiváló a memóriakezelése, ha van elég ram, szinte nem is használ virtuális memóriát. (Hajtom rendesen de még 30 hard fault / sec feletti értéket nem láttam). Ezért is mondtam le önként és dalolva a GTA4-rõl pár hónapja.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Csak annyit mondtam hogy a nagyeszü kommented miszerint a dx11 a kismemóriás konzoloknak lesz jó egy baromság mivel konzolok dx9/dx10 alatt mûködnek...
Dx11-re pedig jellemzõen az nvidia fanboyok hõzöngenek,én effektíve leszarom,nekem bõven elég annyi hogy kb fele annyi pénzért JOBB teljesítményt kapok mint nvidiáéktól<#mf2>#mf2>
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Ja,milyen ritkak a mind2 konzolra megjeleno jatekok...vagy varjunk csak...esetleg megint csak a gyogyszered gurult el?😄
ETS 2 + Logitech Driving Force GT