A WoW és ami mögötte van

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A PR nem csak a marketinggel foglalkozó munkatársakat jelenti. A PR részlegbe bele tartozik a support is, ami többezer game mastert, telefonos ügyfélszolgálatost, stb. stb. jelent. 12 millió elõfizetõ kiszolgálása több nyelven nyilván jópárezer munkatársat igényel.
Elmondom. (Én másfél évig WoW-oztam, de már pontosan két éve nem.) Belogolsz a játékba, egy szerver. Bemész egy instába és egy másik szerverre kerülsz. De ehhez nem kell logolni, ki és be mehetsz. Töld és töltés alatt másik szerverre kerülsz. De ugyan ez van a két kontinenssel is. Áthajózol, tölt és közben másik szerverre kerülsz. Szóval a kontinensek és az insták is külön szerveren vannak. WoW-ban a pvp is külön szerveren van. Ez sokkal jobb. Mert ha szünetel a pvp szerver, tudsz még pve-zni.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Sanyix
de gáz itt ilyenekért külön szerverre kell menni? l2-ben van a dimensional rift, 4 sepulchers, festival, oda beregel a party és megy be, egyedül vagy minden party külön termeket kap, amik cserélõdnek közben. De ugyan azon a szerveren mint amin a pvp, sima bossok stb megy.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Az insták külön szerveren vannak.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Legyél az új világ, és a vezetõ emagyar nagyhatalom polgára!:)
Regisztrálj a linkemen keresztül, játssz, és idõrõl-idõre ajándékot küldök majd neked.

erepublik. com/en/referrer/Auryn15
nem értek hozzá, de ezek az insták nem csupán olyan "world" zónák ahova másokat nem rak be melléd a gép? amolyan almappák a fõkönyvtárban, de jelszóval (csapattal) levédve.. minek kellene ehhez külön szerver? vagy valahol kiírja hogy logging out, log in instance szerver vérpistike??
"Érdekesség, hogy mindössze ketten dolgoznak a WoW háttértörténetének tökéletesítésén."

Látszik is rajta. Én személy szerint nem tekintem a WoW-ot Warcraft folytatásnak, inkább spinoffnak.
Azért nem úgy kellene számolni hogy a játékosok számát elosztjuk a szerverekével mert sok instance szerver van amin alapból nincsenek csak ha valaki belép az instance-ba, és ha "tele" van akkor sem annyian vannak rajta mint egy world szerveren. Ha csak a "world" szervereket számolnánk az sokkal kevesebb lenne. Ráadásul a két alap kontinens is két külön szerver, és persze Outland és Northrend is egy-egy. Egyébként egyes oldalak statisztikáiból kiderül hogy egy átlagos szerver népessége 10.000 játékos körül mozog. Persze karakter sokkal több van rajta.

Számold bele a backup szervereket, a web, az e-mail, az egyéb frissítéseket lehetõvé tevõ storage szervereket, az adatbázis szervereket, melyekre ezek mind csatlakoznak, illetve a játék szervereket (amik csak egy részét teszik ki ezeknek a dolgoknak), ezek ismételt backupjait és a lehetõség szerinti túlméretezést a lagmentes gameplayhez, ha belegondolsz, így már érthetõ mindez:)
1-1.5 milliárd USD évente.
Lunki88
Ezek után a Blizz bevételeire is kíváncsi lennék... <#hehe>
sztem korrekt arány, még lehet kevesebb "valódi" dolgozó is elég, ha egy dolgot túl sokan csinálják nehéz összehangolni, nem sok problémát szül s õk végül is "csak" egy játékot csinálnak, nem többet

5000PR? az egész világon hírdetik az igét D
Az komoly, 200 valódi dolgozó meg kb. 5000 PR-os...
Ez durva... :)
Hát nem kevés pénz ezt kiépíteni. Mondjuk termeli is a pénzt ezerrel.
vagyis nem 6 mag, hanem 6 processzor, ami feltehetoleg tobb magos
amugy ha jol szamolom ez szerverenkent 6 mag es 8gb memoria. kicsit keveslem, hogy ez csak 1000 jatekost tudna kiszolgalni.
dilofekete
Számomra ez olyan lehetlennek tûnik. Én is nagy pc játék fanatikus vagyok és ez a játék mégsem tud lekötni, ráadásul még fizetnem is kéne érte és így még lehetetlenebbnek tûnik nekem ez a nagy felhajtás egy ilyen játékra, ami nem tetszik.

Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.

ezek szerint 1 szerveren csak 1000 aktiv jatekos van?
"a Blizzard összesen 13 250 blade-szervert, 75 000 processzort és 112,5 terabyte memóriát alkalmaz."

Jópofi csávó beszólása: Azzal már elég jó kis kenyeret lehet sütni!:D

PC mókus beszólása: biztos jól futna rajta a crysis!

Konzol mókus beszólása: Kit érdekel...

WOW fanatikus beszólása: Hát ezt kéne überelni a konkurenciának!:D

Saját beszólás: Érdekes...
← ElőzőOldal 2 / 2