Automata fûnyíró építése

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

autoszimulator
kábel lefektetés gagyi, vannak jobb megoldások, de szerintem ár érték arányban a végeredmény nem éri meg. nem szólva a belefektetett energiáról. legközelebbi megoldás egy kamera lenne, melynek aztán a kapott képét elemzed különbözõ képfeldolgozási technikákkal, de ennek viszont a hátterét kell érteni. És ezt csak nehezíti, ha pl valahol a kert szélét virágok szegélyezik, de legnagyobb gáz a kert közepén levõ fák lehetnek. Kikerülné, de nem olyan, mintha kézzel aládugod, kétszer, háromszor, ez a gond.
De ehhez az egész fûnyírót át kell építeni, fõleg mert amik eddig a közelembe kerültek, még kézzel sem lehetett olyan érzékenyen adagolni a gázt, hogy szépen, folyamatosan mozogjon.

.: mobilize.hu :.

kifli
kapnak meghajtást a kerekek
Fehercsoki
Vannak olyan fûnyírók amik maguktól mennek elõre.

és tolni ki fogja?
CharrDen
Én ezzel a módszerrel értek egyet.<#vigyor>

Fehercsoki
Megnéztem és 1600$ az egyik ilyen robot.Szerintem ennyit nagyon nem ér meg.

Dzsega
azért mert bemész a boltba és csak olyant kapsz ami 2m-es pontossággal mûködik még léteznek pontosabbak is.
Discovery vannak jó mûsorok ott kell nézni és informálódni. Vannak olyanok amik 15-20cm-es pontossággal mûködnek. Sõt...

#1: Egyébként az elsõvel mi a baj? Sztem jól végzi a dolgát bár árat nem írtál.
Megépíteni olcsóbb ha pontosan tudod mit akarsz de ahhoz, hogy egy ilyent összerakj sztem több pénz kell mint ahhoz, hogy bemenj a boltba és megvedd.
Ha már vettél 1-et és azt lemásolod akkor lehet, hogy olcsóbb.

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

esetleg 1pár kecske?vagy birka?vagy mi a tököm eszik füvet?<#idiota>

Tyler1
mérnem találsz fel inkább nem növõ füvet?? heeh??? van még hova fejlõdnöd XD

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Sadist
Nyilván ott nem csak a GPS koordinátákat figyeli (ami valós idõben, mozgó jármûvön nem is lehet cm pontos), hanem hogy hol van a vetéssor, szántás széle, stb., és csak a terület behatárolására használja a GPS-t, hogy ne menjen át a szomszéd földjére.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Katonai felhasználásra talán.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Én valami kis hatótávolságú jeladókkal keríteném körbe a területet. Ha közel kerülne hozzá, tudná hogy fordulni kell.
Vagy elõre programozott útvonalat adnál neki, ahhoz viszont elég pontos szervomotorok kellenének, hogy megfelelõ távolságokat menjen, pontosan forduljon, különben elkolbászolna a francba. Bár ez az egyenetlen terep miatt szerintem elég nehézkes, ilyenkor is kellenének neki valami referencia pontok.

Desiderata
Discovery-n volt hogy a traktorok automatán mennek cm pontos GPS-el
Hát ha kör alakú telked van 0 akadállyal még jó is lehet ^^

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

BB7
Kert közepére cövek, madzag ráköt, másik végére a fûnyíró...
CattiBrie
Gondolom, azért van 2m-nél pontosabb GPS. :)

[/spam]&#8482;

Petka
Érzékeny GPS nincs. Jelenleg 2m a legjobb pontosság. Amúgymeg szólsz a szomszéd gyereknek és egy ezresért levágja neked, addig se kockul.

flashpointer
Költözz társasházba vagy betonozz

Emancipate yourself from mental slavement!

tigeroo
eh
Desiderata
mármint a fûnyírásba? nem, ezért akarom automatizálni
vegicsek
Szerinted tényleg megéri ebbe pénzt/idõt/munkát fektetni?

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

Desiderata
Üdv!

Automata fûnyírót szeretnék építeni.
Vannak ilyenek a piacon, de igen drágák és több hátrányuk is van.
Ilyen a Robomower ami szenzoraival tájékozódik és szinte random mód halad.
http://www.youtube.com/v/11SrDVHlX_A
vagy a másik amihez kábelt kell lefektetni a fûbe
http://www.youtube.com/v/HgUxh44jGbs
nekem egyik megoldás se tetszik, inkább érzékeny GPS-ben gondolkodok, esetleg lézeres vagy rádiós határvonal kijelölésben
aki még foglalkozik ilyesmivel, leírhatná az ötleteit
← ElőzőOldal 2 / 2