Miért nem beszélnek a csimpánzok?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyet kurvára kifelejtettél.Nem tudok megzavarodni. Nem vagyok befolyásolható.Ha engem valaki bazergál akkor attól azt se fogadom el hogy ott van.Tudod te hogy a katonaidõm alatt hányszor voltam fogdában? Többször mint reggeliztem.Leszerelés elött megkérdezte Gál alhdgy aki elõször akart betörni hogy még mindíg olyan kezelhetetlen vagyok? Mondtam még inkább!
immovable
Annyit már igazán megtanulhattál volna fél évszázad alatt, hogy az igazság relatív és semmi köze az eszedhez.
Egy borzasztó egyszerû példán keresztül elmondom. Bezárlak mind a sok nagy tudásoddal egy ablaktalan szobába és idõnként bemegyek, nem hagylak aludni, rendszertelenül kapsz enni, inni......, majd egy hét után bár valószínû elég lesz 2 nap is, úgy köszönök neked, hogy jó reggelt. Igaz valójában este 6 van, de te meg vagy zavarodva, a kialvatlanság, és a stressz miatt, így elfogadod igaznak amit, mondok, de ha ne adj isten azt mondom jó estét, akkor te azt érzed majd igaznak. Bármit mondok egy idõ után elfogadod, hogy legyen viszonyítási alapod. Így neked az lesz a reggel, az igaz amit én mondok. Az igazságnak semmi köze az eszedhez, az IQ-hoz, a logikádhoz. Az igazság relatív.
drfaust
Honnan szedtek emberi agysejtet?

Csak a semmi lehet tökéletes!

immovable
Belemagyarázni a lószarba is lehet hogy csokoládépuding ,

Te élsz is ezzel a nagyszerû képességeddel, amit valószínû a helyszínelõkbõl vagy széfbõl merítetted. Sajnos nem ütöd meg egy 5.-es szintjét sem!<#gonosz1>
Te aztán jól megaszontad! Tudod az orángutánt minek nevezik a benszülöttek? Már õk is tudták.
Belemagyarázni a lószarba is lehet hogy csokoládépuding , csak az ember eszétõl függ hogy tudja e az igazságot.
😄

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

ez is egy fizett hirdetés-e vajon?
Lehet, hogy tudna beszélni csak direkt hallgat. Pisztoly a fejéhez és : BESZÉLJ BAZZEEEEEG! Vagy a holnapi adag banánodat letolom a retyóba! Ha erre sem szólal meg, akkor
B-terv: FOXP3 vagy FOXP4-et kell neki beadni. A sima FOXP2 talán kevés 😄

Elsõ szava: b ....b .....b .....baanáán.
Jóságos ég, neked aztán halvány fingod nincs az emberrõl. De semmi. Akkora hülyeségeket mondasz. Retardált vagy? Vagy sose mozdultál ki otthonról? Esetleg nem rég olvasztottak fel a hibernálásból? Vagy ufó vagy?

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Én inkább arra lennék kíváncsi, miért nem találják meg azt a gén amitõl telepatikus úton tudnánk beszélni, így még a szánkat se kellene mozdítani, ha már járni szinte képtelenek vagyunk kocsi nélkül.
Amúgy meg minden élõlény másképp kommunikál, gondolom azért is más más gén felelõs!

"Felvetõdik a lehetõség, ami nem is túl merész, hogy ezek a gének egymással összhangban fejlõdhettek" <#nyes> Hát ez kész! Nemsoká lesz tudatos mutáció!
uniu
Sztem az emberhez a bonobók állnak legközelebb. A csimpik max a cigányokhoz hasonlítanak. Legfelsõ kép: a fül jellegzetes állása, fejforma, bõrszín és hajszín.

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

"alakul ki növekedés során" mindenesetre jól szórakozom <#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1> A nagy ujjam is a növekedésem során alakult ki <#nyes><#nyes><#eljen>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Nehéz olyanról beszélni, amirõl azt se tudod, hogy mi..igaz?Legalábbis értékelhetõt, mert a hülyeség az megy.

Ha én betanítok neked egy japán szót, hogy el tudd ismételni, akkor azt meg fogod érteni? Bakker, te már egy szinten vagy arrakistorral.

Valójában a majom sem beszél, mert bár meg lehet neki tanítani hangokat, azokat nem valaminek a kifejezésérefogja használni. Nem lehet megtanítani, hogy "grrr" = CW-zni kell (ha betanítod, nem intuitív módon fogja azt használni, ezért nem beszéd). Az emberek mg azért tudnak beszélni, mert nekünk ez teljesen természetesen alakul ki növekedés során.

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Az átlagemberek érdekében atálták ki a rendszert. Ha nem lenne pénz, nem mennél el dolgozni és éhenhalnál. Ha nem lennének törvények, az emberek gond nélkül gyilkolnák egymást. (Még a tolvajok között is van törvény, "mert valaminek lenni kell"). Ne érezd, hogy az emberek rá kényszerítik, mert atz sem kényszerítik rád, hogy fiú vagy-e, vagy lány, vagy hogy osztódással vagy ivarsejtekkel szaporodj, egyszerûen ez a természetes. Olyan természetes, minthogy a c = 3*10^8 (m/s).

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Nem megy ez neked.

Kara kánként folytatom tanításom.

Bizonyított tény, hogy az intelligencia nem fejleszthetõ. Így az állam semmit sem tud tenn az eintelligencia ellen. Az isolázottság pedig nem azért fontos, hogytudjam, hogy az ATP az adenozin trifoszfát és 1526. a Mohácsi vész, hanem hogy járassam az agyam és gondolkodjak,és a számonkérésere való elkészléssel, és ezáltal a világra való pontosabb rálátással és logika fejlesztésével önmagáan nemesebb emberré váljak.

Kokóval most jól belenyúltál. Annak ellenére, hogy "csak" egy gorillalány volt, kézjelekkel tényleg lehetett beszélgetni vele. Voltak érzései, egyszerû gondolatai, vágyai.
A hangképzés persze reménytelen dolog a fõemlõsöknél, de a süketnémák jelbeszéde kiváló lehetõséget nyújt a velük való kommunikációra.
Szerintem azért nem beszélnek a csimpánzok mert nem tudnak.
Mi a véleményetek a teóriámról?
Ha az ember nem érti, joggal feltételezi, hogy nincs logika a Bibliában.
Nekem meg ne mutasd!
Amikor Kokónak elütötte a macskabarátját az autó és szomorú volt az is ösztönös volt? Amikor több mint száz kifejezést ismert és alkalmazott az is értelem nélküli volt?
😄 😄 😄 😄 mutasd meg neki, és utána már érteni fogja, hogy miaz.. 😄 baba nem igazán tudja felfogni, mi a tudat/gondolkodás és az ösztönös cselekvés közti különbség 😊 Lehet õ is PAPAGÁJ? <#ejnye1><#zavart2><#guluszem1><#eplus2>

Azt nem vágom, hogy miért nem beszélnek, gondolom másra kell az erõforrás, mint jelfeldolgozásra és jelformálásra, meg egyébként sem hiszem, hogy szükséges lenne az életbenmaradáshoz az õ viszonyaik között egy többezer vagy akár csak többszáz szavas szókincs.

Azt nem értem, hogy ha nem beszélgetnek, minek írogatnak ennyit sg-re 😄

Mekkora divat itt a configra verni...

Hogyne. Értelmes papagály elküld a picsába.
dronkZero
A madár kurvára nem _érti_ meg, amit hall. Ne erõltesd már ezt a faszságot! Ezt most buktad, majd legközelebb.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

immovable
Van otthon egy papagájom. Megtanítok neki egy egyszerû szót. Mondjuk, humánerõforrás menedzsment. Biztos érteni is fogja. 😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
immovable
😄 S aki utánozni tudja egy macska hangját az tud macskául mi? 😄DDDDDDDDDDDDDDD
immovable
OMG 😄DD
immovable
Azt tudjuk, hogy te honnan veszed ezt a mérhetetlen tudást. 😄 Innen és innen.....
"elég baj az, h az iskolai anyag ezreléke a hasznos anyag az élethez kb"

Ezt magadtól találtad ki vagy segítettek? Az a buta ember aki csak ezreléket tud abból amit tanítottak neki.Ez a baj.
Ha a madár nem értette meg hogy pontosan mit hall akkor nem tudja reprodukálni.Az elmebeteg feltételezés hogy egy élõ érzõ lényt magnóhoz hasonlít. A magnó nem udvarol a másiknak! A magnó nem tud különbséget tenni.
dronkZero
Illetve ez a tanulás. (öntökönszúrás, tudom... 😄)

Az oktatás csak az a része, hogy elmondják neked.

Nemcsak az özönvíz. A biblia elsõ oldalain több a logikátlanság mint ahány oldal van.
dronkZero
Nem, az oktatás az, hogy hallasz valamit, és azt _megérted_és_megjegyzed_.

Epic fail.

Azért van társadalom. Ha nem kell akkor menjünk a fára.
Az oktatás, hallok valamit és visszaadom.Ha neked nem tanulás az hogy a madár megtanul hangokat ergo több nyelven beszél akkor az baj.Te tudsz fényképezõgépül?
dronkZero
Özönvíz meg mese, vagy legnagyobb jóindulattal egy természeti katasztrófa eszméletlenmód eltorzítása, hogy példabeszéddé válhasson.

Az ugye nem baj, hogy nem veszem túl komolyan a zsidó népmeséket?

"hogy Bálám szamara megszólaljon"

Én nem láttam még néma szamarat.
dronkZero
Egyébként az emberek hozzáállása a...mihez is?

dronkZero
ÖÖö...egyik sem?

Az emberek hozzáállása vagy az özönvíz eljövetele volt anno a racionalitás?
akár én is lehettem volna az az ember.
Ha szomorú vagyok, az úgy néz ki, mint amikor vidám 😄
dronkZero
Ha nem vallásról beszélünk, csak hitrõl, akkor azzal kapcsolatban csak annyi a hozzáállásom, hogy igyekszem racionális maradni, nem kellenek lelki mankók, elég stabil a lelkivilágom, köszönöm.

A magánéleted a tied? Ott kényszeríti rád a rendszer pl. a parkolótársaságok terheit, az élettereddel kapcsolatos követeléseket az állam stb.
De ezek ellenére még mindig érezheted magad szabadnak.
Én nem vallásokról beszélek, hanem egyszerûen HIT-rõl.
(kérlek ne kapcsolj elhamarkodottan a Hit gyülekezetéhez, mert egyetlenegynek sem vagyok tagja)
Mondd ki szépen: péntek 13.

Kara kánként folytatom tanításom.

dronkZero
Van egy csomó dolog, amit rám kényszerítenek, és tényleg nem tudom kivonni magam alóla. De annyira hülye nem vagyok, hogy _még ezek tetjébe_, _önként_ kérjem, hogy rám kényszerítsenek valamit, úgy hogy cserébe max "lelki békét" kapok. Fõleg, hogy a vallások elsõsorban a _magánéletbe_ akarnak belepofázni.

Kösz, nem.

Pontosabban fogalmazva: úgy hiszed, hogy azt éled, amit nem mások kényszerítenek rád.

Mondok egy példát: Ki tudod magad vonni a mások által megteremtett pénzügyi rendszer szabályai alól vagy rád kényszerítik azt?