11 számjegyűre kell átírni a mobilszámokat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ilyenek után egyáltalán nem lepõdöm meg, hogy az érettségin megbuknak az emberek szövegértésbõl.

Mondjuk azt én se értem minek kell a +36 ot odabigyeztetni belföldön és azt se értem hogy idáig miért nem osztották ki a 1 és 0 kezdetü számokat na mindegy lehet átállitani a telefonkönyvet <#levele>
lac111
Szerintem is óriásiak!!! Olyan jóízût nevettem. <#hehe> Srácok, vagy olvassátok el jobban, vagy még kommenteljetek sokat más cikkekhez is itt az Sg-n, szeretjük az ilyen gyöngyszemeket... <#smile>

\"Believing in fate, doesn\'t mean you have to surrender to it!\"

igazából aki nem értette meg ezt a cikket az hagyja úgy a telefonját ahogy van.sõt dobja ki 😄 mellesleg PC-vel összeszinkronizálva jelentõsen kevesebb idõ lesz átírni az esetlegesen anno hanyagul beírt számokat(nekem 1 ilyen sincs).
csak h össze foglaljam azoknak akik nem tudnak olvasni nem lesz a 06x0 és +36x0 külön számok, viszon 06x0 el csak országon belül telefonálhatsz.

azért lesz több szám mert így már prefix lesz a szám.

Komolyan, sokat gondolkoztam, hogy mit írjak ide, hogy ne nagyon sértsek meg senkit sem... túlzottan. Az elõttem hozzászólók közül tényleg van olyan aki nem érti a cikket? A 16-os, 15-ös hozzászólás elég zsír.. De az überbrutál a 17-es! A lista nem teljes. GRAT!
Ez azért nem igaz ebben a formábna, hogy annak idején a szolgáltató a +36ot preferálta! Anno mikor még a 90es évek elején fater megvette a GH198-at akkor igne is 06-tal kezdõdött a móka! és nem +36-tal. Sõt anno még csak 06-20/30-xxx-xxx volt a szám, utánna mikor már látták a dolgokat eléraktak egy 9-est a westelnél /pannonnál nem tudom, de talán akkor még nem is volt pannon/. Meg tulajdonképpen az én üzleti káromat ki fogja megtéríteni, ami a telefonszámos össze vissza kavarásból fog kisülni? Az erre fordított idõt és stb-stb...!

Ez így nem korrekt azt kell mondjam...
így van tomcsa4
tulajdonképpen itt két történetrõl van szó. az egyik, hogy nem fog mûködni tovább a 7 szjegyes tárcsázás, a másik, hogy bevezetik a 0-val és 1-el kezdõdõ 7jegyû számokat
Miért nem tudtok olvasni? Nem lesz 21 meg 31. A hét jegyû mobilszám fog nullával és egyel kezdõdni. A hétjegyû, mert az a számod. Elõtte lévõ szolgáltatói hálózat és az az elõtt lévõ országos hálózat nem változik.

Ott is van a cikkben: eddig a hétjegyû mobilszám 200-0000-tõl kezdõdött.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

immovable
Én eddig is így csináltam. 😊
Csak a hétjegyû számokat kell átírni 11-esre, ott választhatsz, hogy 06x0 vagy +36x0.

Hmm, ezek már most is vannak. 22 Székesfehérvár, 32 Salgótarján, 72 Pécs, stb.
Hát szerintem a cikk alapján a 0620-at át kell majd +3620ra írni. Mert ez 2 különbözõ telefonszám lesz a jövõben. Sajnos ez engem is elég érzékenyen érint, lusta voltam és mindent 06al kezdtem , nem +36-al...
Szerintem azért mert nem csak 70-es 30-as 20-as számok lesznek, hanem akár 71,72..31,32..21,22
Molnibalage
Ezt most nem értem. Attól, hogy egy hétjegyû szám elé kötelezõen oda kell írnom a 36xx vagy 06xx-et mitõl lenne több szám a jövõben?

Viszont fasza, hogy írhatok át egy rakás számot a telóban...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

hozzászólásod elsõ és utolsó mondata téves.
nem te tároltad eddig normálban, csak lehetõséged volt így is hívni, mint sok más lusta embernek. a szolgáltató kezdetektõl a +36... formátumot javasolja.
a 0-t és 1-et pedig nem tudják beszúrni, mert akkor hosszabb telefonszám lenne. tehát így nem hoszabb szám lesz, hanem ugyanannyi karakter, csak éppen eddig nem létezett velük kezdõdõ telefonszám. olvasd el figyelmesebben.
Azért 500 telefonszámot módosítani nem kis meló annak aki mint én normálban tárolta eddig. Gratulálok annak aki ezeket kitalálja. Ha annyira kell az a 0 és 1 akkor tegyék a végére...akkor már mindegy hogy az elejére vagy a végére szúrok be számokat...
Dettó. Bár én tudom az indíttatást is.
signs
Én valamilyen indíttatásból a kezdetektõl fogva (mióta van mobilom) ilyen formában rögzítem a telefonszámokat, lám, most megérett a gyümölcs 😊)

www.sabian.com

jó a 0620 és a +3620 is, de a nemzetközi és a javasolt formátum a második. a hívás úgy biztosabban célba ér, még külföldrõl is. külföldrõl pl. csak +3620.. formátummal tudsz telefonálni...
Gerygrey
Nekem van olyan szám, ami 0620-1234567, és van olyan ami +3620-1234567 formátumban van a telefonomban. Most akkor ezek közül egyiket sem kell átírni, csak ha lenne olyan ami 1234567 formátumban van? (szerencsére, valamiért sosem tartottam praktikusnak így tárolni a számokat, így nincs is ilyen a telefonomban)
még jó, hogy lehet PC-vel szinkronizálni a telóm, nagy gondban lennék, ha a telefonban kellene állítgatni. így gyakorlatilag pár perc lesz az az 50-60 szám átírva. fõleg hogy nagyrésze alapból így van elmentve.

ScarY MAN
kezd el most átírni. napi 1 szám.

...

Akkor hogy lesz a telefonkönyvben eltárolt pár 100 számmal???

Ezek szerint egyik sem lesz jó?

hmm... fain lesz...
"szavaival" := "gondolatával"
Egy másik oldalon meg már augusztus végén megírták.

És akkor mi van? Január közepe még messze van; és Blacktom szavaival élve addig még több helyen is viszont fogod látni több oldalon is. 😊
Megjegyzés: a 11 jegyre azért van szükség, hogy -a számhordozhatóság miatt- ne más embert hívjon valaki, mint akit szeretett volna. (Ez nem volt leírva a hírben, így pedig úgy tûnik, hogy ez is a hívószámok körének bõvítése érdekében lett betéve - holott attól még nem lesz több szám-lehetõség.)
És még lesz is, van még két hónap...
Ha úgy vesszük fontos is figyelmeztetgetni, akkora kavarodás lesz ebbõl is:\
Na majd ha ráérek átirogatom én is, ahol még nincs - szerencsére sok szám alapból így van mert sokat szoktunk külfölre utazni

Hát jó a cikk. De ez a Híradóban asszem 2 hete már volt.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!