Nõi VS Férfi gondolkodásmód

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A mai elõadáson elég érdekes téma jött elõ. Felhozom, még nem szólok hozzá, majd ha jönnek vélemények:

Vezetõszerep egy kapcsolatban.

Itt nem a sztereotíp hímsovinizmus van értve, hanem hogy a férfi szerep határozottságra hivatott. Ez abban nyilvánul meg, hogy ezt a férfi létszerepet megtartva, mégis egységet és nem elnyomást teremtve hoz döntéseket amik a családra, vagy a nõi félre vannak kihatással.
Ezt az ellenpéldájával a legegyszerûbb szemléltetni: egy "domina" nõ, aki nem feleség/barátnõ szerepbe van, hanem "anyáskodik" a férfi felett, aki tutyimutyi, nincsen saját véleménye vagy csak nem hagyják kibontakozni, pl. egy program megszervezésénél 1 szava nem lehet.
Van tehát ezeket szem elõtt tartva totális 100%-os egyenlõség 1 párkapcsolatban? Ha csak apróságokról is van szó, jól gondoljátok meg! Egy nõ tényleg csak akkor lehet boldog ha elutasítja a párja vezetõ szerepének egészét?

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

angelslie
:DD

\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...

Pluskast
Akarsz róla beszélni? Gyere feküdj le a pamlagra....

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Hát nem is miattad

Vadnokedli
hülyeség. nekem egyedi gondolkodásmódom van :D hülyeség álltalánositani. :D

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

engem oviban mindenhonnan elzavartak, akciófigurákat püföltem egymáshoz magányosan :c
Nightt
sovoniszta - soviniszta

Meg egy dolog: baromi jol vezet es szeret vezetni, de tajekozodni abszolut nem tud...

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

Nightt
Valoszinuleg te egy olyan no vagy, akinek az agymukodese inkabb egy ferfiehoz hasonlit, tehat tobbet hasznalod a bal agyfelteket mint egy atlag no. Ez nem ritka, de sztem az atlag no nem ilyen es egy ilyen no es ferfi kozott is meg lehet talalni az alapveto kulonbseget a gondolkodasmodjukban.

Az en parom is egy hozzad hasonlo no, aki sokat hasznalja a bal agyfeltekejet. O programozo-matematikus, teljesen real gondolkozdasu, ami eleg ritka, de megis sokszor egy szoke nohoz hasonloan gondolkodik. Ez nem sovoniszta duma, ezt meg is szoktuk beszelni es jokat kacagunk rajta. Az elet teruleten sokban nem hasonlit a nokre, pl nem szeret vasarolgatni, foleg foloslegesen nem, altalaban lenyeglato, stb. De sokszor elveszik a reszletekben, mint a nok altalaban es amikor kikeri az en tanacsomat, akkor ledobben, h a legegyszerubb, legjobb megoldas nem jutott eszebe es nekem az volt az elso gondolatom.
A noi es ferfi gondolkodasmod igenis kiegesziti egymas, mert nem midig a ferfi legegyszerubb megoldasa a legjobb, sokszo egy no gondolkodasmodja kellhet egy bonyolult problema legjobb megoldasahoz!

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

kuci06
tuttam
kecsegek :D

(várj, visszavonom, még a végén bannolnak :$)

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

Meg leszek kövezve,de ezt nem hagyhatom ki:
http://www.sg.hu/galeria/1073145207/10731452071259755446.jpg

Pluskast
"férfi és a nõ kiegészíti egymást"

Szerény vélemény szerint ez egy igaz megállapítás. Mármint abból kiindulva, hogy az ember társas lény és szerintem eleve nem is mûködik férfi és nõ között megfelelõ kapcsolat, ha mondjuk egymással nem tudnak értelmesen elbeszélgetni. Ami meg a nõknél - ismét saját vélemény és tapasztalat - eléggé fontos dolog. Van pl. egy csajszi barátom, akivel órákat el tudok dumálni. Olyannyira, hogy egyszer úgy délután 5 körül beültünk egy kávézóba és záráskor (hajnali 1) szólt a pincér, hogy akkor most már jó lenne, ha elhúznánk a francba :)

Pluskast
Biztos bemártott valami feminista élharcos<#vigyor><#hehe>

koryne
"de hány kislányt láttatok mûanyag tankokkal és katonákkal játszani"
Ha nem is tankokkal, de én mindig a fiúkkal matchboxoztam az oviban. Otthon meg legszívesebben legóztam.
Ennek valószínûleg az elõzménye az, hogy oviban az elõ napomon odamentem egy csapat lányhoz, akik egy játékkonyhában tevékenykedtek épp, engem meg jól elzavartak onnan.
De egyébként ha egy kislányba nem beszéled bele, hogy neki csak lányos dolgokat szabad csinálnia, mert õ lány, akkor azzal fog játszani, ami igazán tetszik neki és ez nem feltétlenül a barbie.

Xbox Live gamertag: kilencnad

*** helyesbítek: az elõadás pontos címe: A férfi-nõi kommunikáció problematikája és általános kommunikációs zavarok <#vigyor5> tényleg aludnom kéne már valamit <#zavart2>

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Holnap elolvasom amit linkeltél, ma már overload van :) amúgy a véleményem röviden, hogy a legtöbb esetben a nõ igenis másképp közelít meg dolgokat. Vegyünk például a lentebb írt jobb-bal agyfélteke dominanciát, az emocionális megközelítési alapot, vagy Kuci06 által linkelt shopping modellt, még ha nem is ilyen sztereotipikusan vesszük, talán mégis van valami amitõl a nõk bonyodalmasabban több szálon futó gondolatokon keresztül jutnak el a probléma megoldásáig, ami persze esettõl függõen lehet jobb is és rosszabb is mint a leegyszerûsített célirányos gondolkodás.

Az hogy pontosan hogyan gondolkodik a nõ, na azt sosem fogom megtudni, valóban nem írhatja le 1 nõ sem, pedig a tanárNÕ aki az elõadást tartja (Férfi-nõi gondolkodás problematikája), ami miatt felhoztam ezt a topicot, meglepõ gondolatokkal szokott elõjönni még magáról a nõi viselkedésrõl is elég függetlenül. Pár hasonlatot írtam már #1 hozzászólásba, majd még írok ha elõbbrehaladok a beadandómmal és beugrik valami :)

Az meg hogy kiegészíti -e egymást a 2 gondolkodásmód... nos azt bátran állíthatom hogy egy párkapcsolattal 1 év után az ember már eléri azt a szintet, hogy felvesz ilyen-olyan szokást, pozitív-negatív tulajdonságokat egymástól... általában persze, én állítom h 2 és fél év alatt felvettem pár jó szokást a páromtól (megtanultam fõzni, jobban odafigyelek a rendre... már ahhoz képest amilyen voltam :D, stb). Most hogy ebben, vagy hasonlókban a gondolkodásmód is közrejátszik -e azt nem tudom biztosra. A legértelmûbb legelemibb dolog viszont már kisgyerek korban is a nemi különbségek, még akkor is ha ezek leszûkülnek idõvel, de hány kislányt láttatok mûanyag tankokkal és katonákkal játszani, ill. fordítva hány kisfiú játszott olyat hogy Ken vett 1 dögös rózsaszín sportkocsit Barbie-nak? :D

salsoul
(ez 1-az-1-ben az általam lentebb említett könyvbõl való)
salsoul
salsoul
Mert miért kell rá alátámasztást találni arra, hogy "a "férfi és a nõ kiegészíti egymást", mind gondolkodásmódban, mint pedig az élet minden területén."?

Mi van ha nem egészítik ki egymást, és nem is egymás kiegészítésére vannak?
ez kurvajó :D
koryne
Arra a kérdésre, hogy miben gondolkodunk másképpen, szerintem nem fogsz tudni egyértelmû választ találni. Én még nem voltam férfi, hogy tudjam, hogy gondolkodik egy férfi, a férfiak meg általában nem voltak nõk, hogy tudják, hogy mûködik ez nálunk :)
Te le tudod írni, hogyan gondolkodsz? Mert akkor én arra válaszként le tudom írni, hogy mit gondolok másképpen, de még erre sem érdemes várat építeni...

REPS0L
Pheel... :)

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

Link a témához

Itt ilyen alapvetõ dolgok vannak leírva, de azért érdemes belenézni, mert sokszor az alapvetõségek is figyelmen kívül maradnak.

Köszi szépen hogy írtál :) hogy megerõsítselek, menyaszonyommal sörözök együtt legtöbbet, én nem nézek focimeccset csak õ, stb. Szóval egyáltalán nem sztereotip állításokból akarok építkezni, hanem inkább abból, hogy miben gondolkodik másképp a férfi a nõtõl, milyen kommunikációs szoktak ebbõl születni. Kétség sem férhet hozzá, hogy akármennyire nõies vagy nem nõies vagy bekategorizálhatatlan egy nõ, akkor is másképp fog gondolkodni mint egy férfi, más az agyának a mechanizmusa. Végsõsoron jó lenne arra az állításra alátámasztást találni, hogy a "férfi és a nõ kiegészíti egymást", mind gondolkodásmódban, mint pedig az élet minden területén.

Ehhez persze hozzájárnak a férfi-nõi egyéb megkülönböztetések és akaratlanul is belebotlunk sztereotípiákba, meg a társadalmilag agyunkba beleégetett normákba, de akadnak itt SG-n is okos emberek, én tudom. És mégegyszer köszi hogy hozzászóltál, remélem követni fogod a témát továbbra is :)

Doddy a düdõ

salsoul
Gondolj bele, hogy õk másba gondolnak bele mint te mert õk nem te.
koryne
Elõször nem tudtam eldönteni, hogy írjak-e ide, de ha már meg lettünk szólítva, üsse kavics :)
Csak azt tudom mondani, hogy mindkét nem képviselõi között akadnak olyanok, akik megfelelnek a sztereotípiáknak és olyanok is, akik nagyon nem. Nekem pl. eszembe nem jutna azon balhézni családom bármely férfitagjával, hogy nem hajtották le az ülõkét (nekem is van kezem...) vagy hogy épp sört iszik / meccset néz / játszik és épp nem rám figyel (nagylány vagyok, elfoglalom magam). De ismerek olyan lányokat / nõket, akiket ezek közül bármelyik ki tud borítani...

Elég jól olvasok térképet, ahol meg már 1x voltam, oda tuti vissza is találok, vezetni viszont kifejezetten nem szeretek, ezt meghagyom inkább másoknak.

Nem veszek baromságokat feleslegesen, ha valamire már nincs szükségem, eladom, hátha másnak pont az kell. Ezzel szemben ismerek olyan csajt, aki kizárólag azért akart gps-t "karira", mert látott egy rózsaszínt az egyik újságban (nincs kocsija)...
Többnyire fiú barátaim vannak, a lányokkal nem mindig jövök ki jól :D

Kicsit a másik oldalról is: a "minden férfi disznó" címû bölcsességre nem találtam megdönthetetlen bizonyítékot (pedig ezt hányan mondják!). Az én férjem nem böfög / fingik lépten-nyomon, igaz a szennyest azt szét hagyja, de azt nem ritkán én is :) Õ jobban fõz, mint én (suta vagyok, próbálok változtatni rajta :/).

Karrirerizmushoz: 24 éves vagyok, jelenleg is tanulok, hogy késõbb legyen valami jó melóm. Na nem mintha nem nevelnék otthon szívesebben gyereket, vagy büdös lenne a házimunka (ami szerintem egyáltalán nem lenézendõ dolog, egyik nem részérõl sem). Sõt, én lennék a legboldogabb, ha a férjem keresne annyit, hogy otthon én elvégezzem azt a munkát, ami a legfontosabb lenne.

Az a könyv, amit alább linkelt salsoul, nekünk megvan. Leír nagyon sok sztereotípiát, de olvasás közben nekem sokszor volt olyan érzésem, hogy amit leír, az belemagyarázás... És mindkét félrõl véltem ilyet felfedezni. Szerintem a férfiak és a nõk nem is különböznek annyira egymástól, csak venni kéne a fáradságot, hogy megismerjük az ellenkezõ nemet (ehh, deszép közhely, de azt tapasztaltam, hogy igaz...)

érdekes...

:D
Nyílván akkor értessz a statisztikához :P én annyira nem, de tudom hogyha kisebb a mérési létszám, akkor nõ a hibaeshetõség különbsége (p), és aszerint tesznek csak tudományos megállapítást, ha még azt belevéve is "szignifikáns" az eredmény.

nekem nem nyilvánvaló, hogy melyik csoportban lett jobb az eredmény ez alapján

másrészrõl ez túl kicsi minta ahhoz, hogy következtetéseket lehessen levonni. ha mondjuk 4-5ezer nõ írta volna a tesztet, és 2-3 alkalommal megcsinálják különbözõ nõkkel, na az már jelentene valamit.
Két random csoport között is lehet súlyos különbség, minden ilyen következtetéstõl függetlenül
a férfiak logikusabbak, a nõknek meg jobb a szociális érzékük.
Jó lenne amúgy ha valaki hölgyemény is beírna ide, tudom hogy akadnak rendszeres fórumozók között :)

Ki adott ezért büntipontot? <#confused>

salsoul: valószínûleg ez a végsõ tézis egyike :)

Sadist: Jó példák, leginkább ilyen hétköznapiakra vagyok kíváncsi! Thx

kuci06
basszus, most komolyan ezért adtok büntipontot? :D
vicces.

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

Sadist
Mert a nõk rövid távon gondolkodnak, nem tudják, vagy nem akarják felfogni a tetteik jövendõbeli következményeit.

Tipikus példa a fogkrémes tubus. Nõk jellemzõen közepén nyomják, nem érdekli õket, hogy mikor már kevés van benne akkor szenvedni kell vele. Ezzel szemben a férfiak inkább a végénél nyomják a tubust, és mikor kevés van benne simán ki tudják nyomni azt is.

Vagy például mosogatógépbe késeket élükkel felfelé rakják, mert nem gondolnak bele, hogy késõbb ha belenyúlnak simán megvághatják magukat. És nem csak egy nõ, anyám, hugom, hugom barátnõje, anyám kolléganõje is simán élével felfelé rakják bele a kést a mosogatógépbe, mert "úgyis mindegy, meg így jobban elmossa". Anyámat meg hugomat azért sikerült meggyõzni, hogy nem mindegy.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

salsoul
Egyébként a problémák abból fakadnak, hogy senki sem szentel odaadó figyelmet a másiknak, amin keresztül a másikat megérthetné.
De lényegtelen, aztán jön a change my mind és buy it. Ezt nem értettem eddig soha, hogy minek valami ha nincs rá szükség.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

salsoul
Nézd meg jobban! A megveszem jelre 4 nyíl mutat, a nem veszem meg jelre meg 3. Ez a 4:3 arány talán még jó indulatú is talán :D

Ez kurva jó, ezek szerint a nõk amin gondolkodnak, hogy megvennék, azt mindeképp megis veszik majd. Ez jó nagy lúzerség.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Sadist
Megnyugodhatsz, nem miattad :)

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
De legalább megnyugodhatsz, hogy nem miattad.

Errõl volt egy tanulmány, amit ha valaki pszichológiát tanul annak kötelezõ... ha már a reál gondolkodást hoztad fel:
Volt 2 terembe 1-1 csoport nõ és mind a 2nek meg kellett csinálnia egy matematikai tételsort, azzal a különbséggel hogy az egyik terembe túlzottan kirívó szexisen nõiesen voltak öltözve, a másikban pedig szolídan, nadrágban, stb. Nem nehéz kitalálni melyik teremben lett magasan jobb az átlageredmény ;)
Ebbõl idiótaság lenne arra következtetni, hogy a ruha okosít, NEM. Itt az a lényeg, ha a nõk a sztereotípiák szerint viselkednek, akkor az agyuk is úgy fog viselkedni, ha pedig felülemelkednek ezeken a korlátozó gondolatokon, akkor ezeket leküzdhetik. Ez is egy jó téma, de a vásárlásos példa sokkal jobban tetszett, afféle praktikus ötletek kénének.

Tudományosan példák mindenre vannak, a férfi agya valóban máshogy mûködik mint a nõé, mert más arányban használják a jobb és a bal agyféltekét. Ez közrejátszik a navigációban, a kreativitásban, és sok más dologban. És kivételek is vannak mindenhol, de ha már az átlag férfirõl és az átlag nõrõl beszélünk, akkor az legyen is átlag, de ha cáfolni tudjátok akkor tegyétek!

ezt az egyszerre több dolog alatt mit értesz mert hogy pl vezetésnél sok dolgot kell csinálni és még is a férfiak a jobbak + e mellé ott van a jobb térlátásunk hogy van ez? vagy úgy érted nõk egyszerre vasalnak nézik a tv-t és vigyáznak a gyerekre?:D

Sztem emg nem xd Okosabbak a férfiak és ennyiiii

Sok ferfi Noi esszel gondolkodik.

Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!

Ha megnezitek nem sok fizikus volt No. Nekem ennyi lenne a velemenyem a Noi gondolkodasrol. :)

Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!

Tyler1
ez kurva nagy :D de amúgy mindig ez van, faszért keresget mindenki, azért van a modi h eldöntse kell-e a topic vagy nem. ha a hülye hsz-ekért bünti jár, akk én adnék ezért is....

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Atti12
ez nagyon jó :DDD<#eljen>

Rash87
Az a baj,h ez igaz :D

Glory, Glory Man. United!