mit tegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Õk csak intõ példaként szolgálnak. Megmutatják azt, hogy mi az ami garantáltan nem hoz eredményt, és fölösleges vele próbálkozni.
Arról van szó, hogy:
1) Arisztipposznak maximálisan igaz van: inkább vesszen el értem a pénz, mint én a pénzért.
2) Sok sok tanulással, kísérletezéssel (6év) megtanultam boldogulni, érvényesülni az életben.
3) Tudom, hogy honnan jövök, hová tartok, mit szeretnék elérni, és tudom, hogy napról napra, hétrõl hétre, hónapról hónapra, évrõl évre konkrétan mit kell tennem.
Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.
És nem hiányzik sem a félelem, sem rettegés, sem az aggodalmaskodás.
Anno készítettem egy kimutatást magamnak arról, hogy mennyiben segítenek és mennyiben hátráltatnak ezek az említett dolgok, és az jött ki, hogy sokkal sokkal sokkal inkább hátráltatnak mint segítenek.
Ezek után pedig tiszta hülye aki tovább fél, retteg, aggodalmaskodik stb...
Illetve elképzelni el tudod, de a megvalósítás már más téma. Ne játszd itt a megvilágosodottat :]
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
Aki pedig rabszolgának, kapcarongynyak adja el magát a piacon az ne csodálkozzék ha rabszolgának, kapcarongynak fogják használni.
És nagyon durván szívni fog, hogy ha még megfelelési kényszere is van ...
Én addig dolgozok egy helyen/munkán amíg nekem megéri és amíg érdekel és amíg fun, vagy legalább jó sztori.
Utána nem éri meg, utána mazochizmus.
- a rosszul megválasztott pálya
- a rosszul kezelt stressz
- túlfeszítés, görcsölés
Legyen szó bármirõl, villanyszerelésrõl, asztalosmunkáról, autóvezetésrõl, programozásról stb...
#116: Vannak nõi szemmel érthetetlennek tûnõ férfihisztik is, lássuk be. 😊 Rengeteg hímnemû ismerõsöm van, és gyakran eszembe jut a vicc, miszerint: ha a férfiak menstruálnának, havi 1 hét fizetett szabadságuk lenne. 😊
Amit te írsz, az csupán a mosogató "szakma". Az sem könnyû, én csináltam, 3 hét alatt testileg-lelkileg-szellemileg megtörtem. Nem nõnek való dolog... De még csak nem is embernek. A chefnek/szakácsnak ennél sokkal stresszesebb az "élete", hisz figyelnie kell idõre, minõségre, mennyiségre, díszítésre, tartalékokra, tisztaságra, hidegre-melegre-forróra, mindezt néha mindössze 3 perc alatt, 30 fõre. (nade, ez már nagyon off, ha valakit érdekelnek az éttermi kulisszák, kérdezzen pmben, vagy nyisson neki topikot 😄)
A konyhás meló miatt részvétem amúgy,láttam a munkahelyemen hogyan kell dolgozniuk,nem egy álom.Mikor volt újonc azt sem tudta hol a feje,a tálak torlódás miatt potyogtak le a futószalagról ami a maradékot vitte vissza és hangosan csörömpölve törtek szét sorban.Bentrõl üvöltözés:"állítsd már le azt a k.szalagot!"Közben állt az éhes sor mert kifogyott a kaja is és még nem hozták ki az új adagot stb.
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
"
Viszont, egy pörgõ konyhán (ahol én is dolgoztam, nem is bírtam idegekkel), ahol egyszerre 20 felé kell figyelni koncentrálni... Nos, mondhatsz, amit akarsz, igenis, féltem.
Szerintem sokan elképzelni nem tudnák az életet félelem, rettegés, aggodalmaskodás nélkül. Teljesen másik világ ez már.
Na hol? Sehol.
Arról beszéltem, hogy bizalmat szavazok neki.
A fekete fekete.
A fehér fehér.
A szürke meg szürke.
És egyik sem a másik!
És ismét: arról volt szó, hogy a nõk állandóan drámáznak, rettegnek, féltenek stb. még akkor is ha erre semmi okuk. Nem tudnak derûsek lenni.
Nem pedig segítségrõl, támogatásról, kisegítésrõl... volt szó.
Az élõlényeknek pedig nem társaik vannak, hanem fajfenntartó ösztönük.
bár egyetértek hogy igen néha kell aggódni a másikért sõt ha nem tennénk, nem lenne kapcsolat. de ez nem szabad túlzásokba vinni, és bár lehet h még csak 20 vagyok, de már volt pár barátnõm, volt aki a nyakamba akarta varrni minden búját baját, de megmondtam hogy kösz ebbõl nem kérek, hisz oly pitiáner apróságokról volt szó amiket le is rázhatott volna magáról, de nem õ csak gyûjtötte magába ezeket a szarok, mit ért el? jelenleg is a neurológián van, és engem okol hogy cserben hagytam, holott már rég nem voltunk együtt, mondhatjátok hogy szívtelen vagyok, de ami vele megtörtént az velem korábban történ meg, és feltudtam dolgozni, hogy miért nem aggódtam, azért mert tudom hogy mirõl van szó, és elmondtam nem egyszer nem kétszer hogy mit tegyen de nem tette.... az elején igen aggódtam, de amikor nem hallgatott rám én inkább feladtam, nem lehetett bírni és én nem akartam egy idegroncsot magam mellé, mert az fertõz, és én nem megint az lenni... aki nem hallgat másra és mindenért másokat okol annak nem való kapcsolat sem :S
és kövezzeteke meg de nem fogok annyira aggódni senkiért, mert ha azt tenném akkor ki se engedném egy szerettemet se a világba, mert jöhet egy cserép a háztetõrõl és agyon vághatja, és ha negyon aggódnék érte belepusztulnék, és magam is egy idegroncs lennék....
ez az én meglátásom
A véleményed meg tarthatod tovább, de szerintem elég szomorú, ha számodra a segítség, a megértés, a támasznyújtás, az együttérzés, a kölcsönös kisegítés olyan fogalmak, amiknek csak egy pszichiátrián és egy szociális otthonban van helye. Ne zárd rögtön gumiszobába a segítségért kiáltó embereket. Társa meg nem hiába van minden élõlénynek...
Egyébként nem élek együtt lelki ronccsal. Már abból a szempontból is röhejes az egész, hogy te nulla tapasztalattal osztod az igét, mögöttem meg már ott egy út, amin láttam lányt szakadékban felküzdeni magát és megtanulni kezelni bizonyos helyzeteket. És az apró segítségek hidd el, hogy sokat jelentenek. Természetesen nem a seggkinyalás jellegû segítségekrõl beszélek, mert az viszont hosszú távon nagyon rossz :|
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
Aztán amint kiteszi a lábát itthonról elkezdek azon agyalni, ugyanvajon hány sebbel érkezik haza. (Szerencsére már egyre ritkábban fordul elõ, hogy elvágott végtagokkal jelenik meg, de ez nem változtat a tényen: veszélyes eszközökkel dolgozik.)
Egy olyan ember aki maga is egy lelki ronccsal él együtt másképp nem szólhat, mint ahogy te is szóltál, mert akkor maga ellen szólna.
Továbbra is tartom, hogy egy párkapcsolat párkapcsolat, és nem pszichiátria, orvosi rendelõ, névtelen alkoholisták klubja, szociális otthon, gyóntatószék stb. Hanem Párkapcsolat.
Egyébként meséld el, hogy aggodalmaskodással, félelemmel, rettegéssel drámázással miként segíted a másikat nehéz feladata megoldásában? Miként csökkentik benne az elõbb felsoroltak a kétségbeesést?
Ha egy nehéz feladat elõtt áll, aminek a megoldásával gyötrõdik, te pedig folyton érezteted vele, hogy szerinted õ ezt simán megcsinálja, azzal pont ellentétes hatást érsz el. A kétségbeesést növeled benne - egy plusz adag félelem, hogy ha nem sikerül, nem csak magának nem tud bizonyítani, de még te is csalódsz benne. Ez az általad leírt bizalom kb. egyenlõ a partner problémáinak félvállról vételével, és a túl nagy elvárásokkal.
Ez a felemelõ, építõ, bizalmat szavazó, hiszek/tudok a másikban felállás. Amitõl a másik energizálódik.
Részemrõl: engem csak hátráltat az aggodalmaskodás. Sokkal jobban szeretem ha sikert és kiváló eredményeket elõlegeznek meg nekem és nem balesetet, mentõautót, kórházat stb.
A kiindulópont: aggodalmaskodás, féltés, rettegés. Te nem félted azt, akit szeretsz? Mert a nõk igen, a nap minden percében.(Én pl féltem a barátomat, mert szakács, és akkora halefekkel dolgozik, hogy még egy jóérzésû baltásgyilkos is sírvafakadna tõle.) Nevezhetjük anyai ösztönnek, nõi hülyeségnek, naivságnak, aminek akarod. Ámde ezekbõl a dolgokból jön az elégedetlenkedés, drámázás, melankólia, pesszimizmus. (Bár én nem drámázok az elõbbin - mármint a jatagánokon, amivel a párom dolgozik -, mégis aggódom érte, hogy mégis mikor vágja el, égeti meg magát. Nem drámázok, nem drámázhatok, ez a munkája, szereti, csinálja, ám mégsem fogok táncraperdülni, amikor varrnivaló sebekkel tér haza éjjel a munkából.) Jogos, nem derûs állapot, mi sem szeretjük. Részemrõl túlteszem magam rajta, örülök, hogy láthatom, nem hisztizek, amikor nem foghatom meg a kezét: hisz fáj neki. Ehelyett - mondhatni szó szerint - nyalogatom a sebeit, és megpróbálom az együtt töltött perceket széppé tenni. És az a legszebb benne, hogy ha figyelmen kívül hagyom a Kedves bõrén a lyukakat, akkor erõfeszítés nélkül tud minden jó lenni. 😊
Hoze! fel a fejjel! lehetne rosszabb is...
Csak nem hiszem, hogy egy párkapcsolatnak nem egymás sebeinek a nyalogatásról kellene szólnia.
A kiindulópontra visszatérve a nõnek valóban mintha szerves része lenne az állandó aggodalmaskodás, féltés, rettegés, elégedetlenkedés, drámázás, melankólia, pesszimizmus röviden: a negatív imagináció.
A derûnél semmi sem áll tõle távolabb.
Én is sokáig tartogattam magam mellett egy idiótát, mert... nem is tudom, miért is...? Nem emlékszem. Akkor én is hülye voltam 😊 De jött valaki más, aki már elõtte is jó barát volt és én abban a pillanatban kiraktam a szûrét, onnantól ígérgethette, hogy megváltozik (ez azelõtt is többször elõfordult...). Idén augusztusban volt az elsõ házassági évfordulónk. A másikkal 4,5 évig jártam, de nem bánom, hogy volt, mert most legalább tudom, milyen kincset találtam 😊
Xbox Live gamertag: kilencnad
Függetlenül attól, hogy valóban volt-e: kihasználás, átverés, becsapás...
De megoldódott úgynézki:] nekem hamar sikerült mást találnom.
Egy dolog ami fájt azutánn miutánn elmondta, hogy viszament a régi barátjához az a kezem volt, mert elkezdtem ököllel ütni a falat:CCC
Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE
You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.
You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.