Kigördült a SpaceShipTwo

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A cikkben írják hogy 200k$/fõ.....

Kíváncsi leszek a jegyárakra :D
Az alig 1 kör, az nem 1 kör. Mégis átszuszakolták a ruszkik, hogy ismerjék el egy teljes körnek Gagarin ûrrepülését.

Szándékosan nem vikipédiás linkeket adok most:
Gagarin
1 kör

Matematikailag, a számításod szerint belefér, azonban 45 perc alatt egy kört még senki sem tett meg a bolygónk körül.

Hattyú? Hol?

Sanyix
hát 1óra 48 percen keresztül pedig igen nehéz egy szárnyak nélküli ûrjármûvel szuborbitális repülést végre hajtani ;) mivel egy vosztok szerû ûrkapszula bizony úgy zuhan a légkörbe mint egy kõ, nem szépen elnyújtva szálldogál mint pl a spaceship one.

Viszont az 1 óra 48- percbe pont befér 2 kör (~45 perc), de 1 biztos.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Öööö, egy pici észrevételt tennék hozzászólásoddal kapcsolatban:
Gagarin még egy kört sem tett meg, csak a ruszkik annyit erõsködtek, hogy dededede, hogy végülis megállapodtak 1 körben.
Vagy lehet, hogy tudsz valamit, csak a nevet írtad el "véletlenül"? <#eplus2>

Hattyú? Hol?

NEXUS6
"Eddig megközelítõleg háromszázan iratkoztak fel az ûrugrási várólistára, õk egyenként 200 000 dollárt áldoznának a két órás utazásra, amibõl körülbelül hat percet töltenének a súlytalanság állapotában."

no comment

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Hunnenkoenig
En arra lennek inkabb kivancsi, mennyi anyagot szivtak, hogy ez az ötlet egyaltalan kipattanta fejükböl.

Kereskedelmi ürrepüles, my ass...

Minek? Hova? Mivel? Mert ezzel tuti nem.

NEXUS6
Mellesleg a hsz-ed végén megemlített, a tej tárolásra alkalmas ibrikre gondolva következtettem arra, hogy milyen szekszuális beállítottságú vagy. Én mint jólnevelt heteró csak azt írtam volna, hogy egy nyáladzó, tripperes, bepállott, alulfejlett puhapöcs vagy.

Feltéve ha meg akartalak volna sérteni, ami természetesen távol áll tõlem.
<#vigyor>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Azért ennél többet vártam volna!
<#nevetes1>

NEXUS6
Ja, jogos a Vosztok már abszolút orbitális ûrhajónak készült, és ha minden igaz csak olyan repülései voltak. Azonban rossznyelvek szerint az oroszoknak az 50-es évek végén volt 1-2 emberes szuborbitális próbálkozása, de sajna egyik sem sikerült úgy, hogy az a Pravda címlapjára kerülhessen.

na-na ilyen tapasztalataid vannak a lovakkal?
amúgy kiélni, nem kielégülni.
van különbség. ezek szerint ez a szó neked nem mond semmit.
Sanyix
ly

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
"szuborbitális ÛRREPÜLÉSEK, amit a Mercury vagy Vosztok programmal csináltak."

Csak az amcsiknak volt FAIL a pájára állás, ruszkik rögtön megtették. Gagarin 2 kört tett meg, amit szuborbitálisan elég nehéz :D Az õt követõ ruszki már 1 napot volt fenn.

NEXUS6
Hát ezzel a hsz-szel asszem csúcsot döntöttél! Sajna nem magasságban inkább mélységben! De hajrá, mert épp ezért láthatólag határtalan lehetõségeid vannak a fejlõdés tekintetében.

A szexuális szokásaimra vonatkozó tippedre pedig sajnálattal kell közölnöm, hogy hiába szeretnél hátulról megközelíteni, nem igazán vagyok fogadóképes az ilyenekre és rúgok mint Óverdóz, te kis másképpszeretõ.
<#awink>

egy ideig azt gondoltam normális vagy, ezért is követtem meg magam, de látszik, hogy csak egy tudálékos kis pöcs vagy, kisebbségi komplexussal aki csak a számítógép elõtt tudja kiélni magát.
annyit azért kívánok neked, hogy jöjjön össe és tudjál egyet repülni ilyen magasságban.
csak majd az ablakot ne felejtsd el kinyitni, és szippants egy nagyot.
köcsög...
NEXUS6
Elsõ kozmikus sebesség természetesen 7.9 Km/sec!

Bocsika!!!

NEXUS6
Lehet nem egyetérteni vele, és ez lehet hogy kicsit le fog téged lombozni, de kb marhára nem számít az, hogy errõl mit gondolsz.
<#hehe>

Mellesleg ahonnan indult a dolog, hogy most akkor mennyire ûrhajó ez, vagy sem.
Lehetett volna Anettkázni, felvinni 30 km magasra az embereket, ugyan is ott már egy normál repülõ szintén nem képes tartósan repülni, aztán az égen nappal is látszanak a csillagok, és a Föld görbülete is látható. Egy ballisztikus pályán repülve meg 1-2 perces súlytalanság is elérhetõ, szal akár kicsiben meglehetet volna csinálni. Pl egy Learjet 1-2 gyorsítórakétával és csókolom.

Azonban a leginkább elfogadott határvonal technikai értelemben az ûrre az úgynevezett Kármán-vonal, ahol el kell érnie eszköznek a az elsõ kozmikus sebességet (7.9 Km/h) ahhoz, hogy elég felhajtóerõ termelõdjön a fennmaradáshoz.
Ez sok szempontból elfogadottan az ûr határa, de nem a légkör határa!
Ez a gép átlépi a Kármán-vonalat, azonban nem végez tartós repülést, ehhez nincsenek meg a képességei, szintén ballisztikus pályán repül.
Lehet, hogy gyíkság, de gyakorlatilag annyit valósít meg, mint az elsõ szuborbitális ÛRREPÜLÉSEK, amit a Mercury vagy Vosztok programmal csináltak.
Ez kb az a háttér, amit tudni érdemes errõl a szerkezetrõl, és a paramétereirõl, hogy miért annyi az amennyi.

Ha neked nem teccik amit látsz belõle, egyet tehetsz, hogy soha nem fizetsz be ilyen utazásra, ami látva a hozzáállásodat a dologhoz, nagyon valószínû!
Meg gondolom más miatt is!<#nyes>

ok, utánanéztem és bocs, tényleg van köze a szabadeséshez, de a légkörrel nem értek egyet. sok meghatározása van, nincs konkrét határ, vagy érték. nézõpont kérdése, hogy mit tekintünk annak és mit nem, de tény hogy nem nevezhetõ a klasszikus értelemben légkörnek.
NEXUS6
"Az ûrállomás pályamagassága földfelszín feletti 278 km és 460 km között szabályozható, az ûrállomás eddigi története során ez 330 km és 420 km között volt. Szojuz dokkolás maximum 425 km-es magasságban lehetséges. Az ûrállomás a légköri fékezõdés és a gravitáció miatt havonta kb. 2,5 km-t veszít a magasságából, ezért a pályáját rendszeresen megemelik. A pályamagasság emeléshez az ûrállomást menetirányban kell gyorsítani, a két hajtómûindítással végzett gyorsításhoz használható a Zvezda modul két fõhajtómûve, az ûrállomáshoz kapcsolt Progressz teherûrhajók, az ATV teherûrhajó és az ûrrepülõgép hajtómûvei is. 400 km-felett a légellenállás kisebb, viszont az ûrhajók által szállítható teher is csökken, ezért dokkolások elõtt az irányítás hagyja az ûrállomás pálymagasságát csökkenni."

Wiki

a Föld léköre meg a 0-és több mint 750km vastagság között helyezkedik el.
http://eki.sze.hu/ejegyzet/ejegyzet/levved/levego/node6.htm

Az ISS meg az ionoszdférában kering átlagosan 330-400km között.
"Igen az az ûr ahol nincs légkör, ami néhány ezer km-ig tart a felszíntõl, szal még az ISS is bõven benn repül. Ezért is kell néhány havonta vissza emelni a pályáját mert lassul!"
én azt hittem, hogy azért mert a gravitációs vonzás egy spirális pályán húzza lefelé, ezért néha pályakorrekció kell.

"A keringõ testek is szabadesésben vannak, "
kivéve a Föld középpontú pályán keringõket ui. azok már nem.

NEXUS6
Valszeg ez a legköltséghatékonyabb rendszer.
Egy légköri repülésre alkalmas, a légkör oxigénjét felhasználó hordozó, mint elsõ fokozat, majd errõl indítani az ürrepülésre alkalmas fokozato(ka)t.

Orbitális repülésre valszeg már egy nagysebsségû (1-2-3M) szállító lenne az ideális, de ilyet még nem nagyon építettek.

Ha a polgári légi közlekedés nem reked volna meg bizonyos szempontból a 40-évvel ezelõtti szinten, akkor ma ez sem lenne probléma.

NEXUS6
Hát kössé belém, he!
Akkor is nekem van igazam!;D

Sanyix
mig-31 :) anettka annyira nem repült az ûrben, hogy még a spaceship one csúcsmagasságának harmadát sem érte el... 30km az gyak egy extrémebb repülõút.

Sanyix
Annyiban igaza van, hogy azért szárnyakat növeszthetnének, és nem visszafelé fejlõdnének az ûrsikló után :D

Sanyix

Sanyix
hát nem árt :) a légkör kb 2000 km magasságig ér... viszont 100km fölött már viszonylag stabil pályát lehet elérni, ugyanis ott már annyira ritka.

Nem véletlen hogy a 3xx km-en repülõ iss-t is meglökik idõnként a progressz ûrhajókkal, de pár év múlva valószínûleg kap egy vasimr hajtómûvet erre a célra.

"Az ûr az, ahol nincs légkör, és a súlytalanság sem a szabadesés miatt van. Ûr valahol ott kezdõdik, ahol az ûrállomás és a mûholdak repülnek."

Lehet ütni fog, de ahol az ûrállomás és a mûholdak repkednek, ott légkör is van, sõt MIND folyamatos szabadesésben van :D

jaspercry
Hát akkor mitõl itt föld körül?szerintem meg DE

COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.

tehát szerinted az ISS a légkörön belül repül? vagyis a légkör szerinted néhány ezer km vastag? nem túlzás ez egy kicsit...

"Bár a földi légkör vastagságát 30 km-nek szokták tekinteni, a nagyon ritka felsõlégkör jelenléte még 1000 km fe­let­ti magasságban is kimutatható. Megoldatlan jogi probléma a légkör és a világûr közötti határfelület helyének megállapítása. Általában azt a ma­gas­sá­got szokták már világûrnek nevezni, ahol megvalósulhat a Föld körüli, te­he­tet­lenségi pályán történõ mozgás (funkcionalizmus). Ez mintegy 100–120 km között magasságra tehetõ. Az itteni elhatárolás azért is ésszerû, mert ebben a magasságban a légkör szerkezete is alapvetõ változáson megy át (tur­bo­pau­za)."

bizony nem árt néha utánaolvasni a dolgoknak
aha a "sújtalanság" lehet, de a súlytalanság rohadtul nem a szabadeséstõl van.
"gyakorlakilag" inkább könyvekre költs meg, hogy befejezd a 8 általánost... nyelvtanostul, fizikástul
ja. tényleg, pont olyan, mintha bringával akarnál egy duplapótost levontatni pestrõl balcsira.
Amint az elsõ képaláírás is mutatja -> "A SpaceShipTwo úrrepülõ-rendszer", tehát nem átlagembereknek találták ezt ki, hanem olyanoknak akiknek hatalma és tekintélye van. <#fogmosas>
DrRadon
"csak éppen a felszínnel párhuzamos sebesség összetevõjük" Hát ha ez így lenne akkor az ukrán síkságok után a Himalájához érve igen csak döcögõs lenne az út :)

DrRadon
Nyilván azért használnak otromba rakétákat, mert nem csak 5 percre szeretnének súlytalanok lenni.

"Ez olyan, minta autó helyett fúrópajzsot használnék ahhoz, hogy a Balcsira lejussak Pestrõl." Hát qrvára nem olyan...

Vamp17
Sajnalom hogy az SS3-at vegul lefujtak. Az SS3 lenyegeben ennek a tovabbfejlesztett valtozata lett volna, ami mar fold koruli palyara is tudott volna allni. (esetleg dokkolni az ISS-re)

Jó kis gép ez! <#eljen>
Csak nem értem a NASA-nak miért jó, hogy még mindig otromba rakétákat használ.

Ez olyan, minta autó helyett fúrópajzsot használnék ahhoz, hogy a Balcsira lejussak Pestrõl..

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

NEXUS6
Mercury

NEXUS6
Igen az az ûr ahol nincs légkör, ami néhány ezer km-ig tart a felszíntõl, szal még az ISS is bõven benn repül. Ezért is kell néhány havonta vissza emelni a pályáját mert lassul!

A keringõ testek is szabadesésben vannak, csak éppen a felszínnel párhuzamos sebesség összetevõjük akkora, hogy a pályájuk nem metszi a felszínt így keringenek.

Szal nyugi, a legtöbb definíció szerint ez azért már ûrhajónak tekinthetõ!
<#nyes>

Harcu, ne csináld már! a Sújtalanság mindig a szabadeséstõl van... A különbség csak annyi, hogy földkörüli pályán gyakorlakilag "körbe esel"...

Amúgy ha megnyertem volna a 2 milliárdos lottóötöst már befizettem volna magamant is meg az asszonyt is :)
diákjegy van?<#banplz>
Lmntal
Mozgássérült repcsi hatást kelt. Amúgy pöpec, szaudiaknak mennyegzõre ajándéknak - másra nemigen jó. Akkó' se kéne ha ingyen adnák, biztos fogyaszt is rendesen, meg a tárolás, meg a satöbbi <#schmoll2><#shakehead><#smile>

Szegény ember vízzel fõz! Persze ha van mit a tejbe aprítania... :)

Anettka úgy ûrhajós mint én. Vagyis sehogy. Errõl ennyit, többet nem érdemes beszélni róla.

Ami ezt a hajót illeti, ez kiugrik az ûrbe, de csak pár percre. Nem fog keringeni, ahhoz túl kicsi a hajtómûve. Nagyjából annyit tud, mint a három elsõ Gemini ûrhajó. Azok is csak kiugrottak az ûrbe, majd visszazuhantak a légkörbe.

Mint ahogy Anettka sem repült az ûrben, csak azért, mert beszíjazták egy Szu-27-es hátsó ülésébe.
Bár az ûr, és a légkör felsõ része, ahol szabadesésben kvázi súlytalanság van, nekem nem ugyanaz. Az ûr az, ahol nincs légkör, és a súlytalanság sem a szabadesés miatt van. Ûr valahol ott kezdõdik, ahol az ûrállomás és a mûholdak repülnek.
Pluskast
Idõvel valszeg lejjebb megy majd az ára. 50-60 év hipp-hopp el is szalad és már mehetsz is az ûrbe 40 rugóért cserébe<#idiota>

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

én inkább annak az anyagnak a menyiségére lennék kíváncsi amit el szívtak hogy ilyen képet vágnak. XDXD

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Branson bácsi érdekes fejet vág a képen...mint vmi spicces csöves emberke :D

Egyébként úgy látom h igen komolyan gondolták ezt az ûrös dolgot, még ha nem is teljesen világûr-járat lesz...én is kipróbálnám ha lenne rá keret...:(

We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !