KRESZ 2010
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
A konstruktor függvény futásideje járt le, attól a létrehozott ojjektum még benne maradt a memóriában 😊
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
.: mobilize.hu :.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A lámpás keresztezõdésekbe néha bele KELL menni, akkor is, ha nem jutsz át zöld jelzés alatt, különben nem is fogsz átjutni sem te, sem senki a sávodból aznap. Igyekezni kell, hogy ezt elkerüljük, de sajnos olyan frenetikusan xarul vannak beállítva a lámpák és olyan agresszíven tolakodnak az alacsonyabb rendû utakról, hogy nem járható út az ahogy a nagykönyben meg van írva.
Amúgy megnézném, hogy körforgalommal hogyan tudnád idehaza lekezelni egy valóban forgalmas keresztezõdés forgalmát itt a belvárosban (megsúgom sehogy, állna az összes irány végleg, bent a körforgalomban is).
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
4 kijárat alatt én sem látom értelmét, de négynél, fõleg ha egyenrangú utak keresztezõdésérõl van szó, nagyon is van értelme. Közúton ritka a lámpás keresztezõdés, fõútakat találkoztatni pedig direktben nem szokás, hisz akkor ha egyik forgalmas, akkor a másik is bedugul. Nem mondom, hogy a délutáni vagy reggeli csúcsban sokat segít, de nem is rosszabb, mint a lámpás. Arról nem is beszélve, hogy amikor nincs nagy forgalom, ha keresztezõdés lenne, lámpa nélkül, akkor lassítanod kellene, hogy benézz mindkét irányba. Így viszont, elég balra nézni, és ott is már elõre látod, hogy kell-e lassítani. Én személy szerint szeretem a körforgalmakat, de lehet csak azért, mert sûrûn megyek fel fõútra mellékútról, és nélküle elég sokat dekkolnék ott. Így viszont kis odafigyeléssel, hamar feljutok.
http://goo.gl/gd6Zi5
ember, miskolc és saajószentpéter között, ahol a 26-os kezdi a 4sávos részét, két kijáratos körforgalom van. jó, késõbb lesz ott elvileg még egy, de csak 100 év múlva, addig meg annyira fölösleges oda a körforgó :S és nagyon veszélyes is.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Nekem annakidején az oktatóm így tanította.Azért,hogy aki pont ott várakozik,az lássa elõre,hogy te ott akarsz kimenni.
Tõlünk nyugatabbra(asszem franciáknál),ott pl.amikor bent mennek a körforgalomban,balra indexelnek egészen addíg amíg ki nem akarnak hajtani.
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
ha bemegy a körbe nem is kéne index ... tud vmit az ürge 😄
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Ahogy írtad, hülyék vagyunk hozzá.
Kaptam már olyan kiabálást körforgalomban, hogy "jobbkézszabály, hülyegyerek", és majdnem kaptam egy kifelé indexelõ autóst is az oldalamba, aki elmondása szerint "nem akart kimenni, csak bennfelejtette az insdexet, amikor bejött a körbe".
Egy 5-6 ágú csomópontnál azt mondom, kell a körforgalom, mert különben káosz van. De könyörgöm, ahol csak háromfelé elhet menni, oda csak azért ne tegyünk már kördorgót, mert olyan szép szökõkutat lehet építeni a közepére...
Heteken át tudnám rugdosni azt az idiótát, aki mivel divatos manapság, mindehova körforgalmakat telepít a lámpás keresztezõdések helyett! Ezzel le is lassítja minden irányból a forgalmat és még balesetveszélyessé is teszi ugyanakkor. Sok évtizeden át szépen kibírtuk nélkülük, de most aztán elszabadultak az idióták és velük a körforgalmaik is...
végre megjött az eszük ezzel a buszsávos dologgal. Így kisebb konfliktus lesz az autó-motor harcban az utakon.
(mind2-t használok)
leszarom a konfigod...
F@szért nem lehet normálisan tájékoztatni az embert, gondolok itt TV, rádióra, de még a neten is. Magának kell utánajárni mindennek.....
Igen meg azt sem ártana (bár csak Érden láttam ilyen körforgalmat) tisztázni, hogyha tábla mutatja, akkor a külsõben haladva a következõnél menjen is ki. Nem a barma, körbe megy kívül ezért belülrõl ki sem lehet menni csak pofátlankodva ha nagy a forgalom.
Mondjuk ahol körforgalomban, vagy bármilyen arra hasonlító útkeresztezõdésben jobb kéz szabályt alkalmaznak, akkor épp az értelmét veszíti el. A régi keresztezõdések bonyolítása lenne csak, egy kör alakú pálya mentén. Fõleg, hogy ebben a felfogásban akkor egyenrangú utak találkozásának minõsülne, ami meg gyakran nem igaz ezeknél a körforgalmaknál, épp ezért is készülnek, hogy aki alsóbb rendû útról akar becsatlakozni, annak is legyen kis esélye, nõjön az áteresztõképesség... Ami az esetek kis százalékában sikerül is, bár lehetne sokkal dinamikusabb. Idõben jelezni a kijárási szándékot, legalább akkor, ha látja a sofõr, hogy ahol ki akar menni, vannak behajtani szándékozó tagok. És hogy befelé menõk az ilyenre azonnal reagáljanak, és menjenek is be, ne várják meg, míg kiürül a körforgalom...
De ha már a kresznél tartunk, egy másik alapvetõ problémája: kb csak a jogászok és ügyvédek értik meg pontosan a szövegét. A lenti kis kép nagyon jól mutatja, hogy egy ép eszû embernek is át kell olvasnia kétszer, háromszor, mire felfogja, mégis mirõl van szó abban a pár sorban. Fõleg annak fényében érdekes ez, hogy az asztal mögött, elméletben értelmetlen szövegeket kell bemagolni, majd beülsz kocsiba, és mint a #57 is mutatja, kapod az alapszintû infókat, melyek néha csak egy adott szituációban igazak. Ott sem az a cél, hogy megértsed, mi a francért várod meg azokat a kocsikat. A sofõrök kis százalékának jut csak eszébe a kérdésm magától, hogy miért nem jobb kéz szabály van itt.
de én is úgy tanultam,hogy mindig balra kell nézni,hogy nem-e jön egy autó és ha jön akkor elkell engedni 😄 az oktató nekem a táblás nem is említette ,hogy az miatt xDD
Igazad van, tényleg nincs benne, akkor mégis én tudtam rosszul.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
A KRESZ nem is említi sehol, hogy körforgalomban kinek van elsõbbsége normál esetben.
Ha megnézed, mindenhol ki is van rakva az elsõbbségadás tábla, ha nem volna, a bent lévõnek volna elsõbbsége, és nagyobb forgalomnál egyszerûen bedugulna a körforgalom.
De ma már körforgalomként viselkedik, csak gondolom a korábbi rend miatt nyomatékosítják háromszöggel.
katt
Összehasonlításképp az angoloknál egy KRESZ "tankönyv" egy A5-ös méretû 20-30 oldalas füzetecske, aminek kb. a fele a közúti jelzések. A többi pedig az alapvetõ szabályok rövid, értelmes leírása, esetleg egy-egy gyakorlati példa.
Nyilván emiatt még csak kresztanpályán vezettem néhányszor, amikor mások épp nem használták, szóval a forgalomban vezetésrõl még nincs tapasztalatom. Utasként szoktam csak figyelni. Ami szembetûnik legtöbbször, hogy amikor fõútvonalon megyünk (Szegeden lakunk, nagyszülõk Gyõrben és Debrecenben) akkor mintha valahogy senki nem ismerné a követési távolság fogalmát. Mögöttünk a kocsi "seggébe" vannak úgymond, mi pedig hiába tartjuk a távolságot az elõttünk lévõtõl - ami a fõútvonalon való megfelelõ sebességgel haladás következményeként nagyobb távolság, mit egy kocsi hossza - amint tehetik, rögtön bevágnak elénk. Meg se fordul a fejükben, hogy azért hagytunk ott akkora távolságot, hogy egy esetleges hirtelen fékezésnél ne legyen ütközés. Persze ilyenkor fék, hogy megint meglegyen a biztonságos követési távolság, miközben imádkozunk, hogy a mögöttünk lévõ ne jöjjön belénk hátulról...
Õ meg marhára örül a fejének, hogy most 15 méterrel elõrébb van.
Még reagálok, de most mennem kell...
www.smart-bus.hu
Hivatásosokat ne keverjük ide, tény, hogy ott is vannak hiányosságok, mert ahol sok buszsofõr szabadidejében részeg - de pont most volt egy, aki melót is így akarta kezdeni, csak elaludt a kormányon -, addig ott is súlyos gondok vannak, de az akkor is más tészta. Ott a munkaköri kötelessége, felelõssége a megfontolt viselkedés, míg a normál autózónak személyi felelõssége.
2. Leggyengébb láncszemhez való igazítás sose volt jó megoldás, nem is lesz az sosem. Fõleg egy olyan témában, ahol senki sem ismeri be, hogy õ a gyenge láncszemek része. Ma menõ gyorsan és "jól" vezetni, és nagyon ciki "szerencsétlenkedni". Ha már a szakmánál, sulinál tartottunk, akkor a kettes szintet mindig ahhoz igazítsuk, aki a leggyengébb az osztályban? A fejlõdés nem igazán lenne pozitív 😊 Azt a bizonyos kettes szintet kellene meghatározni itt is, szigorúan. Ne csak a pénzt kelljen csengetni, és már megy is a jogsi. De ez is megszerzés elõtti intézkedés, nem utólag kell szûrni ezt. Aki a vizsgázáskor tudott egy szinten vezetni, akkor az a gyakorlat miatt hülyébb tuti nem lesz már.
www.smart-bus.hu
Ezt ugye viccnek szántad?
.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?
Mondjuk egy szerszámkészítõ, vagy egy lakatos maximum magát veszélyezteti, ha hülye. De bárki akinek jogosítványa van, bárkit veszélyeztethet ahogy autóba ül, ha hülye! Biztos van olyan szakma ami kivételként hozható. Mondjuk egy villanyszerelõ, ha kilógva hagyja a vezetéket a falból... de ez extrém példa. Egy képzetlen, vagy felelõtlen autós jelenleg pedig mindennapi veszélyforrás! Nem is kicsi... ehhez elég a halálozási adatokat megnézni.
Az a kettõspont és utána a C betû mi? Hogy kell értelmezni?
www.smart-bus.hu
Szerintem nemigazán. :o
Rengeteg olyan dolog van amibõl elõfordul az évek során számonkérés és nem csak 1 vizsga van mint pl kreszbõl ami ráadásul xelgetõs úgyhogy ha valakinek mázlija van könnyen átcsúszik rajta.
Szerintem se lenne rossz ötlet újravizsgáztatni, de nem annyiért mint azokat akik elõször vizsgáznak.