Gazdaságinformatika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De van 1-2 ismerõsöm jópár aki igen. Én biza fejlesztek, egy reklámügynökségnél webes portált, ill annak a motorját. Messze esett az alma a fájától, de hát jó ha tudjátok, ilyen is lehet, szeretem azt amit csinálok tulajdonképp.
Nos ahogy ismerem haverjaimat, akik valamiféle nagyvállalattal akartak karriert befutni a köv. dolgok voltak hasznosak számukra: fejlesztéshez: -j2ee: üzleti szektorban elterjedt
-Corba: mindenki szeretné kevesen értenek hozzá jól lehet keresni vele fõképp ha az elõzõ dolgot valaki megtanulta.
Ált a köv. mondták nekem errõl az interjusztatók (voltam azért páron 😉) idézem"manapság már sokszor nem kapunk kész szakembereket, mi magunk tanítjuk be az adott rendszerre..." Ezt fõképp javasok mondták nekem. tehát sok cégnél, nagy vállalatnál vannak javas és j2ee-s tanfolyamok, érdemes még egyetem alatt egy ilyenbe bekerülni. Még ha odáig csak gyakornoki fizetést is kap az ember. Még egy 1 után se késõ váltani és mégis 1 év tapasztalat!!!
-Jótékonyan hat az egy interjún ha az ember fõképp ha MS ill. hozzá közelálló cégeknél akar elhelyezkedni, mondjuk némi Microsoft certificated-es papír többféle van sok helyen ki is kötik:| Ennek is köze van biza az üzleti szektorhoz nem is kevés.
- Ha valaki SAP-s vagy navisionos akar lenni, nos BME-n pl okítanak ilyesmit, de amit ott tudsz kamatoztatni azt ne feltétlen az oktatásban keresd. Hanem a kapcsolatokban, pl 4. 5.-éveseket rendszeresen keresett meg kül. gyakorlatok keretében céges képviselet, hogy x-y ember tölthet náluk némi idõt, kapnak kreditpontot írhatnak róla beszámolót stb... aztán bizonyos mennyiségû embert fel is vesznek.
- Nah a másik lehetõség, sajnos a recesszió miatt ez nem feltétlen nyerõ, de ki tudja 1-2 év múlva. PL csinálta haverom 4. 5. évben hogy biza az Audihoz Gyõrbe elment gyakornokoskodni egyetem mellet. Tanulni kicsit az SAP-t és azt a konkrét rendszert. Nem fizettek érte neki sokat, de valamennyit ez is segített. S persze van aki az egyetemen kutatgat ilyesmi témában.
Kb ezeket tartottam fontosnak kiemelni, lehet egyet érteni és vitatkozni is😊
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
(Kell egy konkrét jövõkép a fiatalságnak 😊)
Gondolom itt is az elõrejutás feltétele a jó pár tanfolyam, aminek az ára alsó hangon darabonként pár száz rongy, amit persze ki lehet fizettetni a céggel, csak akkor jó pár évre hozzáláncolod magad...
Errõl is tudnál pár szót mondani?
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
pl software fejelsztõ kezdõként(junior) akár 150 körül egészen 200 környékéig ehhez idõ elõrehaladtával pár év alatt jelentõsebb összeg jöhet, de ez már a vállalattól és a betölött pozíciótól függ. Értsd java developer vagy egy bank székházában vagy a Morgan Stanley-nél esteleg webfejlesztõ egy kissebb cégnél, vagy SAP-t oktatsz az egyetemen doktoranduszként. A vidéki egyetemeken, és úgy általában véve õk vannak a legkevésbé megfizetve. Mondom még egyszer a skála naygon szórhat a fent említett összeg durva becslés eredménye.
Mint sok minden másra sem, és a helyzet most a bsc-msc bevezetésével sem lett jobb. Nagyon az alapot adják, és sajnos abban is le vannak picit maradva, tisztelet a kivételnek.
Így minden leendõ gazdinfósnak azt tudom javasolni: Találja ki 1-2 év után lehetõleg még bsc-n, hogy mivel akar PONTOSAN foglalkozni, és még egyetem alatt kezdjen munkát vállalni ha tud részidõben mégpedig azzal a témakörrel kapcsolatban, amit választott. Azzal keljen azzal feküdjön, azzal álmodjon azzal bulizzon, és akkor egy óvatos junior vagy majdnem junior szintre eljuthat belõle majd az egyetem végére 😊
S még a gyakorlat nem is lesz meg, ez sajna nem vicc, saját bõrömön tanultam meg én is, habár erre elég korán rájöttem, még akkor se tudtam elég tudást magamba szívni, ami egy viszonylag tûrhetõ szintet megütött volna abban a munkakörben amit jelenleg végzek. Szerencsére ez már rég volt, a gyakorlat nagyon jó dolog, és az idõ is jótékony hatással van rá
<#nyes>#nyes>
hagyjuk a rizsát, pályakezdõ nettó? 😊
Vagy jó pár évvel el van maradva az egész cirkusz, ahogy a legtöbb infós cucc?
Minden progit meg lehet írni, ha van rendes terv, dokumentáció, idõ és legfõképp pénz rá😊
Amúgy Láttam valaki már kérdezte: Igen van már 1-2 végzett évfolyam, pl amibe én is tartozom, igen változatos helyeken helyezkedtünk el.
SAP-nek mi a legjobb alternatívája kisvállalkozások számára?
De tényleg, érdekel mások tapasztalata ebben a témában, meg hát én is nyakig benne vagyok😊
Én épp Gazdasági Informatikus lennék lehet kérdezni 😄
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi
a lényeg:a progtervezõ szak annak való, aki egy erõs középiskolában minimum ötösre érettségizik matekból és tanult már elõtte némi algoritmizálást, a gazdinfó ugyanez, csak nem érsz vele végül annyit, mint amennyit progtervezõn tanulsz
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
XD
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
"Hol is kezdjem.... A tárgyak között vannak nehezek meg könnyebbek is természetesen. Kb a fele infós fele közgázos. Meg van minden félévben az az 1-2 esetleg 3 tárgy amibõl 60-70%-os bukások is szoktak lenni. De egyébként ha az ember tanul és nem tereli el teljesen a figyelmét az egyetemi élet akkor meg lehet mindent csinálni elsõre is. Pl nekem max ösztöndíjam van ami 25 ezer és elsõ félévben 4,2 másodikban meg 3,7-es átlagom lett. Amúgy kettestõl már jár 7 ezer. Az emberek több mint fele a kettest sem éri el. Kérdés hogy azért mert nehéz vagy azért mert nem tanulnak, szerintem is-is. A prog az itteni infós szakokon belül gazdinfón a leglightosabb, de ez még nem jelenti azt, hogy olyan könnyû. Mi az elõzõ félévben C-ben most meg VBA-ban programoztunk. Nem mondom, hogy egyszerû, a lényeg h foglalkozni kell vele mert azzal a heti két órával sokaknak nem megy kettesre sem, amúgy 60%-tól kettes álatlában majdnem minden tárgy, de van hogy 50. Vagy például van most statisztikám, aminél le szokták vinni 35-40%-ra de így is tavaly a 80-ból 9- fõnek sikerült elsõ vizsgán. Amúgy én szeretem ezt a szakot mert pont annyi közgáz meg pont annyi infó van amennyi érdekel. Meg egyre inkább jellemzõ lesz hogy mindkettõhöz kell érteni ha az ember jó munkahelyet akar. Sokan lenézik a szakot mert úgy gondolják így se rendes informatikusok se rendes közgazdászok nem leszünk. Ez sztem nem igaz bár tény, hogy nem fogunk tudni úgy programozni mint más infós szakon végezettek. Szakosodás kétféle van. E-gazdaság ez az infósabb szakirány, itt marketing, webfejlesztés, java ilyesmik vannak. A másik a vállalatirányítási szakirány, ez a közgázosabb itt számvitel van, vállalatirányítási rendszerek vállalati pénzügyek jellegû tárgyak vannak, nekem következõ félévben kell választani és ezt fogom valószínû bár a másik is érdekel a marketing miatt.
http://bigboy35.atw.hu/elofeltetel-rendszer.xls -----> az összes tárgyunk, meg h mi mire épül mert ha nincs meg például a gazdasági matek 1. akkor nem lehet felvenni addig a 2-õt.
Jah amúgy ami nekem nagy váltás volt középsulihoz képest az a matek. Azt elég keményen veszik. A progba is nehezen jöttem bele, mert még nem tanultam korábban."
Ismerj meg mindent, amit az internetes pénzkeresés titkairól tudni kell.
corvinus gazdinfo
Gazdaságinformatikus BSc tanterv
Szóval most azért nem fog érteni SEMMIhez, mert kevesebb analízist, vagy mert kevesebb számítástudományt tanul, esetleg nem tud majd prologban programozni?