Hackintosh - OSx86
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szeretném feltenni a Mac OS-t a Sony Vaio e series-es laptopomra! Jó lenne valami segítség, mit töltsek le, mit érdemes tudnom, stb.. Valami komolyabban ezzel foglalkozó fórum elérhetõség is elég! Csak legyen min elindulnom.
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
Van normális mûködõ verzió? (AMD)
Találtam letölthetõket, de 1 hónap még lejönnek mert egyiket sem seedelte senki!
Help!
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
A mostanit nem akarom particionálgatni.(már sült el rosszul is a mûvelet) :))
Kerestem a Hackintosh oldalakon,de semmi.
Az OS X külön merevlemezt kapott,mig egy másikon ott lapul az XP pro és az Ubuntu. Bár sikerült megoldanom minden egyebet a HDMI hangon kivül (kikapcsolási gondok,alaplapi hang), az OS X-nek nem sikerült letaszitania nálam a trónról az Ubuntu-t...bár ha videóvágásról van szó, a mac verhetetlen.
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
Segitsegre lenne szuksegem...
feltelepitem az iatkos v7 10.5.7-et es mikor ujra indul a gep telepites utan es benne hagyom a cdt akkor megjeelenik az almacska alatta a porgo forgo allapot jelzo es nem csinal semmit!
Visszont ha telepites utan kiveszem a cdt es ujra indul a gep akkor ezt irja ki:
Boot:test
boot:test
boot:error!
szeretnem megkerdezni mi lehet a baja mert mar 100 ujra es ujra telepitem,es mindig ez a baj!!
Szerintem biztos elbaltazok valamit!
Elorre is koszi a valaszotok:D
Elsõ ránézésre a videókártya és alaplap miatt nem valószínû, hogy telepíthetõ. Nvidia vagy AMD videó (abból sem az integrált) illetve Intel chipset az elsõdlegesen "támogatott". A többi elég, bár nem árt ha több memória van.
[merlinw.org]
Tudna nekem segteni valaki abban hogy feltudom e rakni az iatkos v7-et "elbirna?"egy
FUJITSU SIEMENS ESPRIMO Mobile V5535 Notira?
Valaszotok nagyon fontos lenne....
CPU típusa Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T5850, 2166 MHz (13 x 167)
Alaplapi lapkakészlet SiS M672
Videokártya SiS Mirage 3 Graphics (256 MB)
Hangkártya Realtek ALC268 @ SiS High Definition Audio Controller
DIMM1: 2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM
Szeretnék osx et telepíteni, kipróbáltam a 10.5.6 ot, ami fel is ment, viszont vga gondok voltak, leszedtem én is a 10.6.3 iatkos versziót ( ami nekm kicsit fura, hogy sokkal kevesebb a mérete mint a retail verziónak. Na mind1, még a 10.5.6 alatt kiirtam a .toast file t. Elméletileg fel is ment, viszont restart után egy ideig tölt, majd simán lekapcsolja a monitort és semmi sem történik. Elõtte próbáltam a reatilt feltenni kakewalk 2.2 vel, de az már telepités közben leállt, ahol a nyelvet lehet kiválasztani az elején, azt egy pillanatra lehetett látni, aztán sötét kép ott is. A gépen gigabyte ep-41ud3l es alaplap, intel 9550, 4 giga ram, nvidia 275 gtx es vga, viszont a dvd iró nem sata s :( olvastam, hogy az is kéne, viszont már nem fér az alaplapra több sata eszköz :( Nagyon köszönöm elõre is a segítséget.
Üdv:szala
A BIOS-ban nem kellett állítgatni semmit.
De tudomásom szerint nem a sata-hoz kell kext, hanem az alaplap chip-készletéhez.
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
Tudja valaki hogy lehet életre kelteni a SATA vinyót OSX 10.5.8 alatt?
Kell hozzá valami kext vagy driver?<#help>#help><#help>#help><#help>#help>
kicsit hosszadalmas az újratelepítés, ezért kérdem...
[merlinw.org]
27\' iMac, 2,7Ghz Quad, 12GB Ram, SSD :)
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Ezt a szöveges boot-ot (-v) sehogy sem tudom elõhozni. Vagy elindul a telepítõ vagy amikor F8-at nyomok akkor csak a telepítõt lehet kiválasztani vagy a winyókat látja. Hogyan lehet a -v-vel boot-olni? Köszi :)
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Ma rááldoztam a napom egy részét az iAtkos v7 telepítésére egy HP 6730s laptopra, a neten találtam egy leírást ami leírta pontosan melyik kextekre van szükségem.
Sikerült is a telepítés faszányosan, restart megvolt, ekkor bejött a Chameleon loader. kiválasztottam a mac-et, elindult a rendszer, almalogo, aztán egyszer csak paff, nyekk, gép kikapcs minden izé nélkül.
Ezt bejátszotta kétszer, utána most elindult rendesen a rendszer, bejött a regisztrációs képernyõ, és ott fagyott meg a dolog.
Valami kext probléma lehet?
AMD Phenom II X4 3,2Ghz,Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,2x2Gb CL7 Geil Value DDR3 1333Mhz ram,Asus EAH5770 1Gb,Gigabyte Odin 720W,Cooler Master HAF 932 Full tower.
konkrétan a cpus=1 kapcsolóra gondolok, anélkül nekem mindig újraindult, csakúgy mint neked
Bazinga!
AMD Phenom II X4 3,2Ghz,Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,2x2Gb CL7 Geil Value DDR3 1333Mhz ram,Asus EAH5770 1Gb,Gigabyte Odin 720W,Cooler Master HAF 932 Full tower.
Ennek a programnak a használatát nagyon ajánlom mindenkinek, fõleg "újoncoknak", mert ha felrakod, nemcsak rálátsz a MAC-es partíciókra Win alól, de írni is tudsz rá. MAC alól szerintem még elég kockázatos.
Sajnos pénzes, de az OSX sem sima PC-re készült. :)
lehet nálad is ez a gond
Bazinga!
De mondom, szerintem próbáld ki az iAtkos 10.5.8-at. Az garantáltan nem fog ebbe felakadni. 10.5-ös verzióból kevés ismeri a te chipkészletedet. 10.6-ot még nem próbáltam eddig.
Az ACHI-t nem tudtam hol lehet beállítani mert ami a képen van ott átállytottam ACHIra a dolgokat és akkor meg nem talált Boot deviance-t....
A telepítés legelején, mikor csak szöveg van, azt hiszem F8-al lehet parancssort kérni. De ki is írja. Nyomd meg, és írd be, hogy -v. Akkor látni is fogod mit csinál.
Ha jól tippelek, ezen akad fent a telepítés: Waiting for boot device
Ha az AHCI/IDE variálás nem jön be, biztosra veszem, hogy a chipkészletet nem ismeri a Deneb. Próbáld ki az iAtkos-t.
Ismim mondta hogy valami ACHI módot kell beállítani..
Lefényképeztem ahol lehet állítani...
segítsetek plz!