Igyon sört, ha erõs csontokat szeretne
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kara kánként folytatom tanításom.
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
Még nyílnak a völgyben a kerti virágok,
- - .. - .. - .. - .
Még zöldel a nyárfa az ablak elõtt,
--..-..-..-
De látod amottan a téli világot?
Már hó takará el a bérci tetõt.
Még ifjú szívemben a lángsugarú nyár
S még benne virít az egész kikelet,
De íme, sötét hajam õszbe vegyül már,
A tél dere már megüté fejemet.
Hûha!
Ezt nem ismertem, bár bevallom én is írtam már ilyent.
"4) Rímes-idõmértékes verselés
- Más néven nyugat-európai verselésfajta
- A vers mindig az uralkodó verslábról kapja a nevét
- Az uralkodó versláb mindig a verssor utolsó verslába
- Mindig azonos verslábakra végzõdik, a sorok rímelhetnek egymással"
Nem muszáj minden sor végére pontot tenni. Túl kopogós lesz.
Inkább:
Sörivva zúgok csönd-magányba,
Fejem kattog, rekedtesen,
Szemem homály, fátyol, köd takar,
Nyílnak a bajok, kellemesen.
És vagy rímelünk, vagy epigrammát írunk, esetleg a kettõ harmonikus kombinációja (keveseknek sikerül!), de a kettõ nem szabad, hogy kioltsa, megtörje egymást.
Éjfél múlt
Sörivva zúgok csönd-magányba.
Fejem kattog, rekedtesen.
Szemem homály, fátyol, köd takar.
Nyílnak a bajok, kellemesen.
Nyissatok utat a nyomornak!
Sörivva zúgom vonszos testem.
Lidérc fák vígan rémisztgetnek
A lassú, koszos, néma esten.
Puhán halok csönd-magányomba.
Egy sárga csóva rózsát karcol.
Nyissatok utat azon nyomba’,
A nyomor önmagáért harcol.
Sörivva zúgok, rekedtesen.
Hallható végre a fura zaj.
Komor nyomor zúg velem utcán,
Mögöttem settenkedik a baj:
A kéjbe nyúló tiszta kényszer.
Olyan ez, mint az orvoslás. A legtöbb gyógyszerrõl azt mondják az nem gyógyít, csak szól a testnek, hogy mit kéne csinálnia. Ha a test jól mûködik, ezt tudja magától. Persze manapság hogy mi mûködik jól bennünk, az jó kérdés.
"hogy ippeg mire van szüksége a szervezetnek..."
Egyébként, ugyanazok a létfontosságú cuccok több ételben és italban is benne vannak, és ippeg ez a dolog szépsége, hogy más ízben, csomagolásban, kiszerelésben viszed be ugyanazt.
Ha az embernek mindneféle mûkajával és szintetikummal nem rontották még el a megkívánási érzékét (amely egyfajta 7. érzék!), az nagyon jól tudja jelezni, hogy épp mire van szüksége a szervezetnek. Persze, az ember hajlamos mindig többet enni a kelleténél, hogy raktározzon ínséges idõkre, ezért van szükség a tudatosságra is, amely féken tudja tartani a torkos ösztönöket.
Mert nem mindegy, hogy valaki ippeg milyen állapotban, életkorban van, kórelõzményekkel rendelkezik stb.
Ugyanis, egy gyengén táplált embernek a sok tojás áldás, egy kiegyensúlyozottan, sokat evõnek meg nyilván vissza kell fognia magát.
A napi fél-egy liter bor jó lehet egy kiváló májjal, gyors anyagcserével rendelkezõ fiatal embernek, de átok lehet egy májgyenge, öreg embernek.
Ha valaki sokat mozog, annak másként, más mennyiségben kell táplálkoznia, mint annak, aki keveset.
A tej egy kiváló fehérje és kálciumforrás, de tejcukorérzékeny embernek nem ajánlott.
Én egyébként ezt a dolgot, mármint az egyéni jellemzõktõl függést leírtam a Lenkei multivitaminjaival foglalkozó indexes topikban is, amíg ki nem zártak onnan a "toleráns" álliberális, manipulatív moderátorok. Utána lehet nézni. Dióhéjban, nincs jó multivitaminkészítmény, mert egy standard receptúra szerint készülnek ezek, holott minden egyes embert egyénileg meg kellene vizsgálni, laborvizsgálatokat is kellene végezni, és teljesen személyre szabottan kellene kidolgozni a neki megfelelõ multivitamint. Lehet, hogy egyes embereknek nem is kellene semmennyit fogyasztani ezekbõl.
Amire én gondolok - és biztos vagyok, hogy a liberál-szocionista tolvajrablók már erre az ötletemre is elcsapnak, de sajnos a technikával még nem állunk ott, hogy olcsón meg lehessen csinálni - az gyakorlatilag egy olyan automata, mint a színkeverõ. Ma bemész egy festékboltba, megadod a színkódot, és a gép kikeveri neked ippeg azt a színt. Utána palackozza, és viheted haza boldogan.
Gyakorlatileg ezt lehetne megcsinálni úgy, hogy beülsz egy testszkennerbe, amely felméri az állapotod, esetleg vért, vizeletet és székletet is vesznek tõled valahogy, megméri a súlyod, vérnyomásod, pulzusod, ereid állapotát, testzsírarányt stb. stb. utána kezedbe nyom egy doboz multivitamint, és jól seggberúg, mehetsz hazafelé.
Fontos, h az ember tisztaban legyen a taplalkozas alapelveivel es legyen alapveto anyagcsereismerete, ne nezzen hulyen, ha pl. P-vitamint emlitik, stb.
Ezt altalanosban kene tanitani, de nem veletlenul nem tanitjak..
Ovatosan kell kezelni es szurni az infokat. Szendi paleolit taplalkozasat sem kell elhinni kapasbol, fell kell ismerni azt, h pl. Lenkei is reklamoz a konyveben..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Egyszer a vörösbort dícsérik, most ippeg a sört, a kávét ma épp letolták, de holnap zsebbe nyúlnak a kávégyárak, és lesz pozitív cikk. Utána jön a tojásháború, a vaj-margarin csata...
Tavasszal aztán, a turistaidény elõtt a görögök, az egyiptomiak vagy a törökök ippeg fel fognak fedezni valami régi romokat, csontokat múmiákat, vagy ippeg eldugott festményeket.
Vágod, ugye?
énis iszom de rendesen...inkább minthogy napi 2l kóla...oszttársaim minden nap isszák a szar kólát...felének ki vannak rodhadva a fogai...inkább megiszok minden nap 0.5l sört...mellesleg nekem jobblesz a rfeakcióidõm tõle és tanuláshoz is nagyon jól tud jönni 1(!) üveg sör.
Minden ugyanaz másképpen.
Folleg meg a fejlodesben levo gyerekeknek volna nagy szukseguk sz eros csontokra.
Szornyu ha belegondolok,hogy manapsag a gyerekek,csak 10-12 eves korukban kezdnek aktivan alkoholizalni.SOKKAL korabban kene,mar az ovodaban kotelezove tennem a sorozest.A teljesen ertelmetlen haszontalan es unalmas delutani piheno helyett bevezetnem a delutani sorozest.Amig meg nem issza az eletkoranak megfelelo mennyisegu sort(3 eves 3 uveg ,5 eves 5 uveg) addig nem jatszhat.
\"Ha az emlõsök, akiktõl származunk, tudták volna, hogy egy napon politikusok kerülnek ki a génekbõl, fent maradnak a fán és rossz ötletként elvetik az evolúciót!\"
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Heti 3szor leguritok alkalmanként 8-12 üveg sört, vagy 3-4 liter bort, aztán jó az élet (fõleg ha pálinka is szorul közé pár felessel legalább)<#crazya>#crazya><#finom>#finom><#kocsog>#kocsog>
Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4
de azért okoskodj tovább, engem szórakoztatsz
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
de amértéktelen fogyasztás miattiakat hagyd ki az objektivitás miatt.
egy jó bor (olyan ami szõlõt is látott) pl. tele van vitaminnal és antioxidánssal.
Aztan nehogy az legyen, hogy par nap mulva az SG tagjai talalkozzanak egy fustos kis helyen csonterosites gyanant!
Az ok, h rengeteg a fizetett tanulmany szeles-e vilagban, mivelhogy kapitalizmus.. de a sor joval egeszsegesebb, mint barmely Coca cola termek, az tuti.
Ha nem viszed tulzasba, semmi bajod nem lesz tole..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nem, félreértetek. "Igyon sört, ha erõs csontokat szeretne" hibás hozzáállás! Ha erõs csontokat szeretne, rengeteg olcsóbb és hatásosabb, kevesebb mellékhatással járó módszer van. Ahogy a vesehomok ellen a sör is jó, a víz is, meg a tea. Mert nem a sörtõl lesz erõsebb a csont, hanem a szilíciumtól. Akkor minek vennéd meg gyógyszernek mellé a sört, vagyis a kátrányt, szénhidrátot, meg a koleszterint, az elhízást és magas vérnyomást, amire majd a bort kell innod, hogy egészséges legyél.
Naná én is szeretem mindkettõt, de nem gyógyszernek iszom õket. A cikket elolvava még erre gondol szegény ártatlan fórumozó.