20 éves az Adobe Photoshop
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Az emberek konzervativak ilyen tekintetben, nehezen váltanak
ha belegondolok, több mint 15 éve nyomkorászom ezt a programot
amióta Windows 3.1 is felkerült DOS mellé a gépemre
meg nem mondom már hogy 92-95 között mikor
illustrator-indesign-photoshop hármast elõbb indítom el a gépemen, mint a levelezõprogramot :) (ami gmail óta a böngészõ...) na ezeket mivel lehetne kiváltani úgy, hogy a hatékonyság is megmaradjon? komolyan kérdezem!
színprofilok: mindenhol a PS az alap. "nem tudod, jók-e a színek? nézd meg PS-ben!" szerintem ez a két mondat napi szinten 10000000-szor elhangzik a világ különbözõ nyelvein
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Volt az a törp, Okoska...
GIMP-el ugyanez:
Ez is GIMP, még finomabb:
[merlinw.org]
PDF? nagyjabol 2002-ben adtam le EPS-t nyomdanak. Azota csak PDF.
Mostanában... meg sem tudom mondani mikor kértek tõlem EPSt utoljára. Fõleg, ha digitális nyomdába viszed! ;)
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
Meg lehet nézni a CGTalk-ot pl. ott a 2D-s képek 80%-a PS-el készült, a 3D-sek 80%-ának meg a textúrája.
Én minden Open Source programot üdvözlök, csak azért ne keverjük össze a szezont a fazonnal.
Bár hozzá kell tegyem, nekem a GIMP annyira nem jön be, akkor már inkább Paint .NET, az mondjuk emg anynit nemt ud mint a GIMP de sokkal kellemesebb a GUI-ja.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Érdemes megnézni a fazon többi videóját is, nagyon komolyak!
Ha meg firefoxra van a flshplugin megírva, akkor nemtom ki csodálkozik, hogy azon jól megy, webkiten meg nem :D
Igazán csinálhatnának egy webkites verziót már...
A flasht meg úgy értettem, hogy lassú és sz.r, állítólag szifonon és ipadon is azért nincs fless, mert nem bírják normálisan megírni. A windowsos safari és a chrome flash pluginja is olyan lassú hogy elképesztõ.
Na ez most egy kicsit osszevissza van...
A programok mely 99%-a nem kompatibilis a mac-el? A windows platformra keszult programok 100%-a nem kompatibilis a mac-el. Viszont a meglevo programok 100%-a letezik mac-en.
Flash plugin?? Most a mac-rol irsz, vagy az iphone-rol? A mac mint gep es az osszes oprendszere tamogatja a Flash-t.
LZ forever
firefox azért jó mert azt rax bele amit akarsz pluginnal
opera azért szar mert alapból van benne sokminden, és nem lehet kiszedni
ellenben
ps azért jó mert minden benne van
viszont a gimp szar, mert nincs benne, és pluginozni kell :DDD
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
mintha ezt már pár hónapja benyögted volna, és persze valaki ki is derítette mennyire nem igaz :D... ja, rákeresve erre guglin ezernyi találat jön, pluginekre, tutorialokra.
-ICC profilok közt kis veszteséggel konvertálni: biztos lehet, ha nem is alapon, plugin van hozzá (opensource programról van szó, ha valamire valakinek valaha szüksége volt, azt már tuti megcsinálta valaki)
-óriási több száz megás képekkel dolgozni: ezt személyesen próbáltam, még 3 éve egy szar gépen(1,6-os pénégy), simán ment...
-effectek tömkelegével layerezni és sorolhatnám: ezt is lehet...
itt a hozzáértéssel, és a megismerés hajlandóságának hiányanyánál van a probléma.
Mellesleg
cinepaint, ez mint olvasható a gimp-bõl származik, neten rá lehet keresni milyen "rosszul sikerült" animációkat és effekteket csináltak filmekhez, mert a wikin felsorolt lista, közel sem teljes.
(Amúgy a cikk utolsó képére én is azt hittem, hogy retusálás bemutató :D)
Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.
Egy reklámstúdióban dolgozom már 4 éve. Próbálkoztunk mi is a GIMP-pel, de katasztrófa. CMYK színkezelése nulla. Kb. ahogy leírod színek effektek, layerek profi használatára alkalmatlan.
Viszont azt én is elismerem, hogy ilyen otthoni bohóckodásra teljesen tökéletes alternatíva. Viszont profi grafikai munkára viszont teljességgel alkalmatlan.
Egy nyomdai PDF-et nem lehet 'normális színben' exportálni...
Amúgy Boldog Születésnapot PS :)
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
És ha 20%-át tudja, akkor 43400Ft + ÁFÁ-ba kellene kerülnie, ehhez képest tök ingyen van, sõt, mivel open-source, a hozzáértõk még testre is szabhatják, meg olyan dolgokat is beleírhatnak, amit még a PS se tud.
Persze ettõl még egy profi fotósnak/egyéb ezzel foglalkozónak biztos jobb a PS, de a GIMP se olyan rossz.
Meg kéne már rendesen tanulni használni :D
- Van egy jó és egy rossz hírem, melyiket mondjam elõször?
- A rosszat, doktor úr!
- Rendben. A röntgenfelvételén egy nagy kiterjedésû, rosszindulatú tumor látszik!
- Hát ez szörnyû, és mi a jó hír?
- Photoshoppal kijavítottuk.
corell,sem sokkal olcsobb
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
Ami az árát illeti az tényleg iszonyú magas, de nem véletlenül. A felhasználók 90% illegálisan használja, ezért a 10% fizet helyettük is :P
Ha a tizede lenne én is megvenném :D így csak használom ;)
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity