U.S.A

Oldal 1 / 31Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

//www.youtube.com/embed/LNgQ0vDjSAs
Sziasztok! Akit érdekel egy ultibeszámoló az USA Keleti-partján tett utazásunkról, annak ajánlom a blogunkat: USA Körút

A főbb állomások: Washington – New York – Buffalo – Niagara Falls – Cleveland – Chicago voltak, összesen 11 nap alatt és ami fontos 100%-ban egyéni szervezésben.

Üdv! Nem sértkésképpen mondom, de egy majdnem egy éves hozzászólásra válaszoltál véletlenül :) De sebaj, kicsit pörgessük már fel a topicot, hátha akad itt valaki aki szeretne élménybeszámolni vagy gondolatait megosztani az Államokról. Én idén is voltam, South Carolinaban dolgoztam és Floridában utazgattam. Te nyaralni voltál?
Én idén nyáron voltam NY-ban, mi 50$/éjszaka alatt nem találtunk barátságosnak tűnő szállást egyet sem. Végül New Jerseyben egy ismerősnél laktunk, de ezt nyilván nem tudja mindenki megoldani, illetve nekünk is utolsó pillanatban jött össze.

\"Félni nem kell, de óvatosnak lenni igen\" ( Teller Ede )

lippet
5-6ezer forintból ki lehetne hozni? Amúgy a tömeggel szerintem nem lenne baj, szeretem a nyüzsgést, pörgést. Viszont az angol nem erősségem (sajnos csak ami a netről, számítógépről rám ragadt), ezért is jó lenne egy útitárs, na meg persze nem utolsó sorban, hogy ne egyedül menjek. Szerintem hol találhatnék olyan személyt, aki hasonló dolgon töri a fejét?

Amúgy az utazás közel sem 100%, csak mostanság eléggé oda vagyok az USA-ért meg a Nagy Almáért! :)

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

Üdv! Én már voltam kétszer is, bár a két alkalom együtt nem tett ki egy hetet sem. Nekem igazából vegyes érzéseim vannak. Ha nem szereted a tömeget és a rohanást mint én, akkor New York valószínűleg nem a te városod. De(!) két hét elég ahhoz, hogy kicsit letérj a bejáratott útról és megtapasztald az igazi hangulatos utcákat, a Manhattantől távolabb eső közösségi életet, az eldugott kincseit a városnak. Ha van ott ismerősöd aki elvisz ilyen helyekre akkor azzal mindenképpen jól jársz, ha nincs akkor az amerikaikkal simán össze lehet haverkodni ennyi idő alatt. A szobák ára eléggé függ attól, hogy hányan utaztok, melyik városrészben van a hotel, mennyire közel van a metró, stb., én mindkétszer a hotels.com és az expedia-t használtam foglalásra, ha ezeken körülnézel már lesz elképzelésed az árakról. Ha tanácsot kéne adnom akkor csak annyit mondanék, hogy az Empire State-re ne menj fel mert iszonyat sokan vannak és nagyon gáz, hogy egy szűk rácson kell kinézned ha látni akarsz valamit, amit ráadásul eltakar a tömeg. Helyette inkább a Rockefeller Center a jó választás, hamar feljutsz, kevesen vannak, nincsenek rácsok, csak üvegpanelek, tökéletesen látni az egész várost. Ráadásul onnan még az Empire State épületét is látni. Nem akarok itt esszéket írni, de ha van valami konkrét kérdésed akkor tedd fel bátran, hátha tudok segíteni.
lippet
Sziasztok!

Valaki járt már közületek New York-ban? Ha igen, mesélhetne róla kicsit.
Mennyiből lehet kihozni egy 1-2 hetes "kiruccanást"? Vélemények, tapasztalatok, tanácsok! Esetleg útitárs? :)

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

Martinez01
Akkor kérdezek, hátha ti felvilágosultabbak vagytok mint én :D
Ne nevessetek ki, de az USA-ban van olyanra lehetőség, hogy valaki mezőgazdasági munkára menjen ki (farmer) munkára, tehát gépkezelőnek (traktorok, kombájnok stb.), szerelőnek, ilyesminek? Ha igen, akkor hogyan?

"Fehér ingem tiszta legyen, olyan, mint a hó. Átok engem el ne érjen, ne bánthasson a szó."

ressy14
na akkor már csak fel kéne pörgetni valahogy :)

Dum spiro, spero.

Kész a végleges dizájn... enjoy ;)
ressy14
<#eljen>

Dum spiro, spero.

Ide is elfért egy kicsi dizájn frissítés... ;)
Blinkye
Sziasztok. Ti kint vagytok USA ban? Csak mert készülök nyáron PA ba. Jó lenne pár kinti segítség. Persze csak elméleti.

3Ds MAX :)

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ezzel jól el lehet szórakozni :D <#eljen>
ressy14
Szerintem a CCUSA-ra gondolsz! Én azzal tervezem a kimenetelt jövõ nyáron.

A munka kemény volt, de a fõnökség nagyon jó fej volt abban a táborban ahol én dolgoztam. Értékelik a kemény munkát, nem spórolnak a dícsérettel ha valamit jól csinálsz. Teljesen más a munkamorál odaát.
Maga az ország gyönyörû, a végtelen sivatagtól kezdve a havas erdõkig mindent megtalálsz ha van lehetõséged rá. Az emberek nagyon kedvesek, befogadóak, érdeklõdõek és segítõkészek. A lányok szépek (nagyjából), a kaja jó, a városokban nem lehet eltévedni.
Én beleszerettem az országba, igazából oldalakat tudnék írni róla. Ha van valami konkrét kérdés és tudok rá válaszolni, akkor megteszem :)
hungary27
Tetszett?
Egy pennsylvaniai gyerektáborban dolgoztam egész nyáron. Konyha, felszolgálás, mosogatás, ilyenek. Ez a szervezet vitt ki és intézte az egészet. Egyetemeken szoktak toborozni, lehet, már találkoztál pár szórólappal. Létezik még egy nagyobb ilyen szervezet, nem jut eszembe a neve. Lényeg, hogy kevés pénzért, óriási élmény.
ressy14
elnézést, a kérdésem J R Oppenheimer kollegának szólt, csak az elsõ mondatom miatt a te hsz-edre válaszoltam :)

Dum spiro, spero.

Én nem voltam odakint, nem dolgoztam odakint... csupán szeretnék kijutni valamikor a jövõben mint turista és eltölteni pár hónapot az államokban... :)
ressy14
én nem is kicsit :D

azt megkérdezhetem, hogy milyen melót csináltál odaát?

Dum spiro, spero.

Most egy kicsit irigyellek... :D
Kösz srácok. Igazából már voltam a nyáron kint, most a vissatérésre készülök :) Nyári meló után volt 2 hetem kirándulni. A keleti parton mentünk egy kört. A kedvenc városom Phialadelphia lett, nagyon jó hangulata van a helynek és teli van történelemmel. Pár fotó onnét. Csak linkben mert nagyok.
Molnibalage
Totál depis hangulata lett a topiknak az új kinézettõl.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Örülök hogy tetszik... :)

Zászlóra majd kitalálok valamit... ;)
Yoda001
szuper lett a topik, köszönjük! :)

egy színes zászló tényleg elférne ide valahova, csak úgy a "miheztartás végett"... :)

http://9gag.com/gag/5135249

Remélem sikerül megvalósítanod, és egyszer viszont láthatjuk a beszámolódat! <#wink>
szabii98
hajrá ! :)

I met God. She's black

hungary27
sok sikert
Jó az új arculat!
Hogy élénkítsem a topicot, beszúrok egy friss linket, egy Reddit AMA-rõl. Egy belga srác körbejárta három hónap alatt az Államokat. Link Engem nagyon meghatott a téma, el kell kezdenm gyûjteni egy hasonlóra.
ressy14
klassz. Még egy amcsi zászló elférne valahol, hogy tükrözze a topik mivoltát :)

Dum spiro, spero.

<#eljen>

Ideje volt megtörni a csendet... :D
hungary27
Végre valaki ír. :D
Nos, kedves amerikát kedvelõ barátaim... eljött az ideje hogy egy kicsit arculatot váltson a topik... ;)
szabii98
fhú de jó kis túra lehetett

I met God. She's black

Yoda001
egyébként aki a legelejétõl szeretné olvasni, az itt kezdje, gondolom ezzel nem voltam egyedül :)
jobban beleolvasva korrekt nagyon, pedig csak az elsõ oldalt futottam végig úgy mindenestül, nem semmi :)
egyszer tényleg mindenképp ki kell jutni...

Yoda001
<#eljen>

hungary27
<#eljen>
Molnibalage

hungary27
a bevándorlást biztos nem enyhíti. :)
ressy14
megöleti még egyszer Osama-t? :D

Dum spiro, spero.

Punker
hát lássuk akkor mit kezd a köv 4 évvel.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

ReszegKoldus
A South Park holnapi részének a címe alapján marad, a Washington Redskins legutóbbi meccse alapján nem marad :)

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Punker
tippek marade a combo breaker elnök? :D

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

hungary27
Lesz ott munka.
Oldal 1 / 31Következő →