U.S.A

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rincewind
Hat igen, Chicago. 😊

A szivem csucske, pedig nem igazan vagyok hive a nagyvarosoknak (inkabb a termeszet lagy olet reszesitem elonyben). De annak a varosnak van egy utanozhatatlan hangulata. Chicago egyebkent az egyetlen nagyvaros, ahol az USA-n belul huzamosabb ideig eltem (ertsd nehany honapot) es minden percet elveztem.
<#eljen>

Rincewind
He-he; ezer koszonet, de ez olyas valami, amit inkabb en csinalnek. 😉

Viszont idokozben eszembe jutott, hogy anno meg reges-regen (mikor meg hasznaltam Myspace-t) feltoltogettem oda kepeket. Igaz kis felbontasuak, meg a legujabb is 2007-es, de azert ez is valami: KLATTY.
byzhouse
istenem 1szer az életbe jussak el ide 😞

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

Jaja, majd mi kiválogatjuk. 😄 Attól félek hogy az sg min. egy hétre túl lenne terhelve. x)

Palinko
rarba és fel vele 😄
Idõigényes az biztos.

Rincewind
Koszi. Bar a kepeimnek sajnos a tizede sincs fent a neten es szerintem belathato idon belul nem is lesz, mert tobb ezer kepbol kivalogatni az igazan jokat eszmeletlen munka lenne. :/
Neked nem is írtam hogy qrwa jó lett a videód. (Habár youtubeon dobtam egy hszt.) <#eljen> Végignéztem a képeidet is, hangulatosak nagyon. 😊

De király ! <#eljen>

Ha véletlenül megvan neked nagyobb felbontásban, dobom is be háttérnek. 😊 (1680x1050 lenne az ideális.)

Van itt amúgy egy nagy csomó USA fotóm. Sajna jó két és fél éve nem frissítettem, valamikor rászánom már az idõt, és feltöltöm az újakat is.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Aki sokat repül, annak viszont csak a Lufthansát és a British Airwayst ajánlom, mert az összes többi csak szivat, ha valami gondod van. A BA-val mondjuk annyi gond van, hogy a londoni reptér viszonylag sztrájkveszélyes, gyakran elõfordul, hogy a Csavarolajozó Pakisztáni Bevándorlók Független Szakszervezete sztrájkot hirdet, és leáll az egész 5-ös terminál egy hétre. Bár ennél a párizsi Charles de Gaull még rosszabb, ott akkor is úgy néz ki, hogy sztrájkolnak, amikor nincs is sztrájk.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Rincewind
Akit erdekel, tegnap este befejeztem a 66-os Uti tura masodik napjanak osszefoglalojat (tovabbra is Angolul): KATT IDE HA ERDEKEL.

Kozben meg eszembe jutott, hogy elfelejtettem mondani, hogy vezetem en ezt Magyarul is (Elso Nap, Masodik Nap, Harmadik Nap, Negyedik Nap, Otodik Nap, Hatodik Nap), raadasul, mint latszik, elorebb is vagyok vele. Am aki keni az Angolt annak megis inkabb azt javasolnam, hogy maradjon az "eredetinel," mert az Angol blogon talalhato bejegyzesek sokkal reszletesebbek (a Magyar csupan ezeknek a gyors es sokszor leegyszerusitett forditasa).
I.C.ram
Régen a Northwest volt a legjobb légitársaság, amíg az a szar Delta nem kebelezte be. Azóta egekbe szöktek a repjegy árak.

Európából meg az Alitalia messze a legolcsóbb járat az USA-ba.
Megfigyeltem azt is, hogy a párhuzamos parkolás sem a déliek erõssége. Szeptemberben, amikor megjöttek az új diákok az egyetemre, kisebb káosz alakult ki az utcában, fél autónyi helyek ki voltak hagyva, egy méterre áltak a szegélytõl stb. 😊

Rincewind
Texas-ban nem nagyon ismerik a parkolasbol adodo gondokat. Ott az en autoim igencsak picurkanak szamitottak, de legjobb esetben is csak a kozepmezonyben csucsultek. 😊
hát nem az apró kocsikra hajtottál... 😊 sajna amerre én jártam, ott szívás a parkolás, úgyhogy a kis kocsi az ideális... ehhez képest egyszer volt egy kombi volvo-m 😊 muszáj is volt parkolót bérelni hozzá.

Rincewind
Dodge-al azert elovigyazatosnak kell lenni, foleg egy olyan tipussal, ami nincs Europaban es nehez hozza alkatreszt talalni. Sajnos a Crysler nem a legmegbizhatobb gyarto. Mind a GM, mind pedig a Ford merfoldekkel all felette megbizhatosag es technologia teren. Mondom mindezt ugy, hogy 2 Dodge-om is volt (egy Durango es egy Dakota) es imadtam mindkettot! Sot, az emlitett Dakota-val tettem meg 4000 merfoldet a 66-os Uton. Megsem mernem teljesen nyugodt szivvel ajanlani... :/
Rincewind
Szerintem csak minimalis meretekben lesz jelentosege, mert a One World Alliance-nek koszonhetoen olyan mintha eddig is igy lett volna. 😊
Ha Londonon át utazol, akkor útközben nyerhetsz egy Ferrarit vagy egy sport Audit. A reptéren 20 font a sportkocsi-lottó 😊 Házhoz szállítják. Egyszer megkérdeztem a srácokat, akik ott árulják, hogy adnak-e hozzá benzint. Azt mondták, hogy vegyek két lottószelvényt, és akkor majd ha nyertem két autót, akkor az egyiket eladom, és abból fizetem a benzint a másikba. Igazuk volt.

Ha kifizeted, örömmel. 😊 Habár ha lenne pénzem akkor a 2008 -as Shelby Gt 500 kr -bõl rendelnék, nálam az az autó olyan mint valami bálvány, megfogadtam hogy addig nem halok meg míg nem lesz egyszer. 😊

Viszont kezdem azt észrevenni, hogy mostmár fölösleges az usaból behozni muscle autót. Nyugat Europában egyre több elõfordul, talán olcsóbb akár Németbõl lízingelni.

Nekem úgy általánosságban a szavak megjegyzésével van problémám. Habár másfél éve játszok a Test Drive Unlimitedel, rengeteg online barátra tettem szert az amerikaitól az oroszig. Amerikaiak döntõen vannak köztük, beszélek velük napi szinten a játékban, comrade chaten, facebookon, egy van msn en is, szal kiaknáztam magamnak a dolgokat. A játékban még az oroszok, németek, spanyolok, stb... többnyire mindenki vágja az angolt kivéve a Kínaiakat. 😊 Nekem ez kellett hogy elinduljak a lépcsõn felfele, valamilyen szinten rá vagyok kényszerülve a nyelv használatára. Elõfordul hogy idõként mikrofonon kerül sor kommunikációra, ott már laggol a dolog de remélem hogy egy nap majd folyékonyan beszélek angolul. 😊

Jeff Gordon
Inkább akkor egy ilyet hozz Egyesült Államokból
Most jött ki egy ráncfelvarrással, jól sikerült, jobb mint az elõzõ, szerintem <#smile>
Csak a röhej az, hogy ez a jenki erõgép, kb fel annyiba kerül mint egy Audi S5, de teljesítményre meg közel azonos a két márka képviselõje, mondjuk, presztízsre nem <#smile>

The only speedometer is in your head.

"Csak elvetve lattam naluk olcsobb legitarsasagot." ---> Szóval az mindenképp jó, hogy jövõ áprilistól közvetlen American Airlines járatok közlekednek USA, és Mo között ?

Ezért meg nagyon kár. Ha autószerelõként dolgoznák 100 % vétel lenne, de háth nem vagyok autószerelõ. 😊

Csorog a nyálam hogy ilyen olcsó a Crown Victoria. Csak para hogyha sikerülne is egyet behozni az országba, nem találnék hozzá alkatrészt ha valami baja van.

Jó egyetemnek tûnik. Én a Johns Hopkins-on szoktam forgolódni, de az csak a 13. a világranglistán 😞 😊 Mondjuk az magánegyetem, és a diákok inkább gazdagok, mint jók. Viszont az 5000 diákra jut 15000e doktorandusz, akiket végül is az elõbbiek tartanak el. Azt hiszem, hogy az orvosi kar világelsõnek számít, de én nem oda járok. Kár, hogy az egész bent van a gettó közepén. Állítólag hagyományból nem akarnak kiköltözni Baltimore-ból.

Rincewind
Hamar igy feljott, en Amerikaba menet kozvetlenul az American Airlines-tol ajanlom venni a jegyeket. Tobb okbol is:

1. Csak elvetve lattam naluk olcsobb legitarsasagot
2. Nincs harmadik fel (ergo utazasi iroda), aki meg radobna a maga kis szazalekat a jegy arara
3. Egy csoportban vannak a Malevvel, igy az egesz utazas lebonyolithato egy lepesben, plusz koltseg nelkul
4. Bokezuen osztjak a merfoldeket, igy aki gyakran repul annak ripsz-ropsz osszejon egy ingyen retur jegy. Olyan 7-8 utazas utan az ember mar egyszer ingyen utazik; ami legrosszabb esetben is jo 200k Forint ajandekba!
5. Abszolut megbizhatoak, az aa.com-rol soha nem kell azt kerdezni, hogy megbizhato-e 😉
6. Remek customer support. Ha barmi baj van (onhibadon kivul lekesed a gepet), mar foglaljak is a hotelszobat kerdes nelkul.

Negativum:
- Az alapszolgaltatasokon felul mindenert fizetni kell, ami a sorre is igaz sajnos. De, ha kibirod azt a tiz orat, amig atersz az Atlantin sor nelkul, akkor nem akkora gond. 😉
Én egy irodánál szoktam venni, mert az írja elõ az egyetem. Tényleg csak egy kód kell, de név is elég, mert a jegy névre szól. Jól meg kell nézni, hogy milyen kategóriájú jegyet adnak el. Pl. újabban csak egy 23 kilós csomagot engednek turista osztályon. Meg az is változó, hogy milyen módon és mennyiért lehet átiratni a jegyet, ha úgy adódik. Nem tudom, hogy a weboldalak engednek-e körütazásokat, Amerikába menet ugyanis érdemesebb máshonnan jönni, mint ahova érkezel: többet láthatsz.

Ja, és ha tehetitek, akkor ne repüljetek közvetlenül New York-ba, szívás. Fõleg úgy ne, hogy ott szálltok át, mert az meg még nagyobb szívás.

Prody
Celebi.hu is megbízható? Lehet onnan venném a jegyet.

Papirzacsi
Én kaptam egy kódot (e-ticket száma), amivel be lehet csekkolni a helyszínen, vagy akár online. Én online próbáltam, de a meghirdetettel ellentétben pl. a Malev honlapján nem tudtam az indulás elõtt kevesebb, mint 23 órával becsekkolni, így én végülis telefonon intéztem, a hölgy a Malev irodában pedig e-mailben elküldte a beszállókártyát, amit kinyomtattam, és lobogtathattam a check-innél. Visszafelé külföldön pedig elég volt a check-in pultnál bemondani a nevet, és a hölgyike már nyomtatta is a beszállókártyát.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Palinko
azt hiszem csak egy kódot kapsz, amit akár ki is nyomtathatsz de ha jól tudom leírni is elég. de vannak itt tõlem tapasztaltabbak is ez csak hallomás.
Prody
Ez az internetes repjegy vásárlás hogy történik? Lefoglalom, átutalom a pénzt OTPrõl vagy Visa bankkártyáról nekik 1 napon belül, 17 óráig, és emailban mit kapok pontosan? Kézbe kapok valami jegyet is?
Azoktól kérdezem, akik innen vásároltak.

Prody
www.pelikan.hu megbízható, ha repjegyet szeretnék vásárolni?

egyébként nem kérdezel semmit egy-egy fotó elõtt? vagy nem szólnak érte?
Valóban lovely volt, de 10 percig tartott neki egy fagyit kiszolgálni 😊

Jeff Gordon
Rákattintottam a feltöltõre, és ott láttam: Szülõváros: Texarkana 😊

Jeff Gordon
Tényleg jó képek, köszönjük szépen, utolsón, egy lovely lady 😊

byzhouse
rohadt jó képek! valahogy igy kepzeltem el USA egyes reszeit,hogy lazasag van ^^

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

szabii98
A 2. és 3. képen gondolom nem dolgozó, házban lakó emberek vannak...de a fülhallgató befigyel 😄 de lehet csak kiültek a városba 😊
Jó a képeid<#eljen>

I met God. She's black

Az utolsó tekercs filmem megúszta a megröntgenezést, mert a gépben volt, és felvittem magammal a gépre. Pár baltimore-i életkép...

Végül is, ha vén tragaccsal akarsz menni, akkor bármikor kapsz crown victoria-t $1500-ért 😊 ha ügyes vagy, a végén $500-ért el tudod adni roncsnak.

Zsolti9014
na igen, a veterán autók bérlésérõl neten sem találtam eddig semmit, azt gondoltam, hogy nem egyszerû. 😊
új autók közül tényleg azok jönnek szóba, amiket említettél, legalább valami hangulata van - ha van. egyirányú útnál én is láttam még akár 600 $ felárat is.
25 alatt valóban drágábbak a kocsik, de van egy olyan érzésem, hogy ha össze is jön a dolog, akkor már nem leszek alatta. 😄

Egyébként köszönöm a válaszokat Stain és Rincewind. Nyilván nem holnapra tervezem az indulást (hehe, de nem is belátható idõn belül), csak így nagyvonalakban tájékozódom egyelõre. 😊
Ja, és persze nem turistaszezon közepén szeretnék menni. 😄

Hajrá Magyarország!

Rincewind
#1195 stain
Megtehetik, legfeljebb nem teszik; van egy "kis" kulonbseg. 😉 A lehetosege mindenesetre mindenkinek megvan.

#1196 Zsolti9014
Sajnos ezekbol kb. semmire nem tudok valaszolni, leven en egybol az USA-bol indultam, es sajat autom is volt.

De, hogy azert megis legyen elkepzelesed: nekem az egesz tura kijott $1200-bol. Am hozzatartozik az igazsaghoz, hogy en nagyon "hajlektalan modban" nyomtam (amit turistaknak semmikeppen nem javaslok!). Ezt ugy kell erteni, hogy sokszor meg satrat sem allitottam, egyszeruen lealltam egy utmenti pihenobe, fogtam a halozsakom, es kifekudtem a pickup-om platojara. 😉

Annyit azert tudok javasolni, hogy tavasszra vagy osszre kell tervezni a turat (tehat ne a turista szezon kellos kozepere). Olyankor mindenen vagyonokat lehet sporolni, meg tobbet is latsz, ha nincs tomve az ut Nemet turistakkal... 😛

##1198 stain
Palinko mar megvalaszolta. 😊

A deli regioban egy kimondottan jo nevu egyetemnek szamit, de orszagos szinten is a felso-kozepkategoriaban van.
Palinko
ha az adatlap nem csal:
Texas A&M University
Amúgy melyik egyetemen voltál?

Arra ne nagyon számíts, hogy veterán kocsit csak úgy ki tudsz bérelni. De maga a kocsibérlés nem vészes, ha okosan csinálod. 160 dolcsi körül már van egy hétre. Ha picit többet rászánsz, meg van egy kis szerencséd, akkor kaphatsz utcai Mustang-ot vagy Charger-t. Egyik sem olyan nagy durranás, de ezért van feelingje. (Mustang-ot már vezettem, Charger-t még sajna nem.) Viszont a biztosítás drága (25 éves kor alatt amúgy a bérlés is duplája kb.), meg egyirányú túrát sem érdemes tervezni, mert ha máshol adod le a kocsit, akkor felszámolnak egy csomó pénzt. Erre fáztunk rá mi is, mert a Utah túrára végül 700 dolcsi lett a kocsibérlés, ugyanis 330-at felszámoltak azért, mert Denverbõl elvittük a kocsit Las Vegas-ba. Valamint kellett egy második sofõr is, ugyanis nekem nincsen amcsi hitelkártyám (amihez jár bérelt autó biztosítás), úgyhogy más nevére lett kibérelve a kocsi. Ja, meg egy nagy Chevy Malibu-t béreltünk, mert sok cuccunk volt a kempingezés miatt. De ennél sokkal olcsóbban is ki lehet hozni, ha jó elõre terveztek. Ja, és a kempingezést tudom ajánlani, mert príma helyek vannak, korrekt vizesblokkal, és töredékébõl ki lehet hozni, mint a motelt. Csak iskolaidõben sokan vannak, úgyhogy olyankor érdemes elõre lefoglalni. Még úgy is megéri, ha kint érkezéskor veszitek meg a sátrakat, és a végén kidobjátok.

Ha a 66-oson akarsz menni, akkor tudom javasolni a Las Vegas-tól keletre kezdõdõ szakaszt, ami párhuzamosan megy az I-40-essel, oda könnyû eljutni. Szép út a sivatagban, tele van motorssal, bár láttam ennél jobb helyeket. Nem tudom abban van-e poén, hogy valaki keresztül megy Oklahomán... 😊

Zsolti9014
a 66-os úti túra blogját el is kezdem olvasni. 😊 még nem értem a végére.
én személy szerint nem vagyok nagy rajongója az USA-nak, ennek elsõdleges oka az az Amerika-majmolás, ami nálunk divatos. (nem, ezt nem erre a topikra értem, mert ez tök jó, de tényleg)

Ellenben imádok vezetni, a régi amerikai autók pedig gyönyörûek. Nagyon nagy álmom, hogy végigmehessek egyszer a 66-os úton, lehetõleg egy V8-as vassal, a 60-70-80-as évekbõl. Ebben persze a baráti körben is akadna partner, de a költségek elég ijesztõek. Nem feltétlen szervezett túra keretében gondolom (persze elõre megtervezve, de nem iroda által).

20 éves vagyok még csak, tehát idõm van, hogy gyûjtsek rá, angolul beszélek középfokon, ami nyilván nem nagy durranás, és lehet csak pislognék kint, ha hozzámszólnak. Ezen is lehet bõven csiszolni, amíg a pénz összegyûlik, de különben ha az a szerencsétlen Gyõzike mindenhol megérteti magát... 😄

Végülis az lenne a nagy kérdés, hogy mennyi pénzbõl lehetne egy ilyen utat abszolválni...
A benzin még talán a legkevesebb (na, nem V8-cal), de a kiutazás, meg az autóbérlés már földhöz vágna.

Ennek ellenére ez egy olyan túra, amit egyszer mindenképpen meg szeretnék valósítani, tehát a blognak nekiesek. 😊

Hajrá Magyarország!

Nehogy azt hidd, hogy ezzel te átlagos vagy. Nagyon kevesen tehetik meg, hogy ösztöndíjból végzik el az egyetemet. Nincsen mindenkinek egy "csepp esze"...

Rincewind
"Az egyetem meg extrabrutáldrága. Egyik kinti kollegámnak negyedmilás adóssága van abból, hogy elvégzett egy egyetemet. Szóval aki a szegénységi küszöb közelében táncol, annak esélytelen, hogy a gyerekeit egyetemre küldje."

Ez igy ebben a formaban szerintem nem igaz. 😊

En is kint vegeztem, meghozza egy eleg jonevu egyetemen, megsincs egy penny adossagom sem. Pedig nekem, mint allamon kivulinek, meg extra magas tandijat is kellett volna fizetni, ami azert 7 ev alatt szepen osszeadodott volna. Megis elboldogultam osztondijakbol ugy, hogy elottem negyed annyi lehetoseg nem allt nyitva, mint egy Amerikai elott. En peldaul alapbol elestem a nagy federal meg state penzektol.

Nekem az a tapasztalatom, hogy akinek van egy csepp esze es hajlando is kemenyen dolgozni, annak minden eselye megvan arra, hogy egyetemre jarjon, legyen akarmilyen szegeny.