U.S.A
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A szivem csucske, pedig nem igazan vagyok hive a nagyvarosoknak (inkabb a termeszet lagy olet reszesitem elonyben). De annak a varosnak van egy utanozhatatlan hangulata. Chicago egyebkent az egyetlen nagyvaros, ahol az USA-n belul huzamosabb ideig eltem (ertsd nehany honapot) es minden percet elveztem.

Viszont idokozben eszembe jutott, hogy anno meg reges-regen (mikor meg hasznaltam Myspace-t) feltoltogettem oda kepeket. Igaz kis felbontasuak, meg a legujabb is 2007-es, de azert ez is valami: KLATTY.
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Ha véletlenül megvan neked nagyobb felbontásban, dobom is be háttérnek. 😊 (1680x1050 lenne az ideális.)
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Kozben meg eszembe jutott, hogy elfelejtettem mondani, hogy vezetem en ezt Magyarul is (Elso Nap, Masodik Nap, Harmadik Nap, Negyedik Nap, Otodik Nap, Hatodik Nap), raadasul, mint latszik, elorebb is vagyok vele. Am aki keni az Angolt annak megis inkabb azt javasolnam, hogy maradjon az "eredetinel," mert az Angol blogon talalhato bejegyzesek sokkal reszletesebbek (a Magyar csupan ezeknek a gyors es sokszor leegyszerusitett forditasa).
Európából meg az Alitalia messze a legolcsóbb járat az USA-ba.
Viszont kezdem azt észrevenni, hogy mostmár fölösleges az usaból behozni muscle autót. Nyugat Europában egyre több elõfordul, talán olcsóbb akár Németbõl lízingelni.
Most jött ki egy ráncfelvarrással, jól sikerült, jobb mint az elõzõ, szerintem <#smile>#smile>
Csak a röhej az, hogy ez a jenki erõgép, kb fel annyiba kerül mint egy Audi S5, de teljesítményre meg közel azonos a két márka képviselõje, mondjuk, presztízsre nem <#smile>#smile>
The only speedometer is in your head.
1. Csak elvetve lattam naluk olcsobb legitarsasagot
2. Nincs harmadik fel (ergo utazasi iroda), aki meg radobna a maga kis szazalekat a jegy arara
3. Egy csoportban vannak a Malevvel, igy az egesz utazas lebonyolithato egy lepesben, plusz koltseg nelkul
4. Bokezuen osztjak a merfoldeket, igy aki gyakran repul annak ripsz-ropsz osszejon egy ingyen retur jegy. Olyan 7-8 utazas utan az ember mar egyszer ingyen utazik; ami legrosszabb esetben is jo 200k Forint ajandekba!
5. Abszolut megbizhatoak, az aa.com-rol soha nem kell azt kerdezni, hogy megbizhato-e 😉
6. Remek customer support. Ha barmi baj van (onhibadon kivul lekesed a gepet), mar foglaljak is a hotelszobat kerdes nelkul.
Negativum:
- Az alapszolgaltatasokon felul mindenert fizetni kell, ami a sorre is igaz sajnos. De, ha kibirod azt a tiz orat, amig atersz az Atlantin sor nelkul, akkor nem akkora gond. 😉
Ja, és ha tehetitek, akkor ne repüljetek közvetlenül New York-ba, szívás. Fõleg úgy ne, hogy ott szálltok át, mert az meg még nagyobb szívás.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Azoktól kérdezem, akik innen vásároltak.
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Jó a képeid<#eljen>#eljen>
I met God. She's black

új autók közül tényleg azok jönnek szóba, amiket említettél, legalább valami hangulata van - ha van. egyirányú útnál én is láttam még akár 600 $ felárat is.
25 alatt valóban drágábbak a kocsik, de van egy olyan érzésem, hogy ha össze is jön a dolog, akkor már nem leszek alatta. 😄
Egyébként köszönöm a válaszokat Stain és Rincewind. Nyilván nem holnapra tervezem az indulást (hehe, de nem is belátható idõn belül), csak így nagyvonalakban tájékozódom egyelõre. 😊
Ja, és persze nem turistaszezon közepén szeretnék menni. 😄
Hajrá Magyarország!
Megtehetik, legfeljebb nem teszik; van egy "kis" kulonbseg. 😉 A lehetosege mindenesetre mindenkinek megvan.
#1196 Zsolti9014
Sajnos ezekbol kb. semmire nem tudok valaszolni, leven en egybol az USA-bol indultam, es sajat autom is volt.
De, hogy azert megis legyen elkepzelesed: nekem az egesz tura kijott $1200-bol. Am hozzatartozik az igazsaghoz, hogy en nagyon "hajlektalan modban" nyomtam (amit turistaknak semmikeppen nem javaslok!). Ezt ugy kell erteni, hogy sokszor meg satrat sem allitottam, egyszeruen lealltam egy utmenti pihenobe, fogtam a halozsakom, es kifekudtem a pickup-om platojara. 😉
Annyit azert tudok javasolni, hogy tavasszra vagy osszre kell tervezni a turat (tehat ne a turista szezon kellos kozepere). Olyankor mindenen vagyonokat lehet sporolni, meg tobbet is latsz, ha nincs tomve az ut Nemet turistakkal... 😛
##1198 stain
Palinko mar megvalaszolta. 😊
A deli regioban egy kimondottan jo nevu egyetemnek szamit, de orszagos szinten is a felso-kozepkategoriaban van.
Ha a 66-oson akarsz menni, akkor tudom javasolni a Las Vegas-tól keletre kezdõdõ szakaszt, ami párhuzamosan megy az I-40-essel, oda könnyû eljutni. Szép út a sivatagban, tele van motorssal, bár láttam ennél jobb helyeket. Nem tudom abban van-e poén, hogy valaki keresztül megy Oklahomán... 😊
én személy szerint nem vagyok nagy rajongója az USA-nak, ennek elsõdleges oka az az Amerika-majmolás, ami nálunk divatos. (nem, ezt nem erre a topikra értem, mert ez tök jó, de tényleg)
Ellenben imádok vezetni, a régi amerikai autók pedig gyönyörûek. Nagyon nagy álmom, hogy végigmehessek egyszer a 66-os úton, lehetõleg egy V8-as vassal, a 60-70-80-as évekbõl. Ebben persze a baráti körben is akadna partner, de a költségek elég ijesztõek. Nem feltétlen szervezett túra keretében gondolom (persze elõre megtervezve, de nem iroda által).
20 éves vagyok még csak, tehát idõm van, hogy gyûjtsek rá, angolul beszélek középfokon, ami nyilván nem nagy durranás, és lehet csak pislognék kint, ha hozzámszólnak. Ezen is lehet bõven csiszolni, amíg a pénz összegyûlik, de különben ha az a szerencsétlen Gyõzike mindenhol megérteti magát... 😄
Végülis az lenne a nagy kérdés, hogy mennyi pénzbõl lehetne egy ilyen utat abszolválni...
A benzin még talán a legkevesebb (na, nem V8-cal), de a kiutazás, meg az autóbérlés már földhöz vágna.
Ennek ellenére ez egy olyan túra, amit egyszer mindenképpen meg szeretnék valósítani, tehát a blognak nekiesek. 😊
Hajrá Magyarország!
Ez igy ebben a formaban szerintem nem igaz. 😊
En is kint vegeztem, meghozza egy eleg jonevu egyetemen, megsincs egy penny adossagom sem. Pedig nekem, mint allamon kivulinek, meg extra magas tandijat is kellett volna fizetni, ami azert 7 ev alatt szepen osszeadodott volna. Megis elboldogultam osztondijakbol ugy, hogy elottem negyed annyi lehetoseg nem allt nyitva, mint egy Amerikai elott. En peldaul alapbol elestem a nagy federal meg state penzektol.
Nekem az a tapasztalatom, hogy akinek van egy csepp esze es hajlando is kemenyen dolgozni, annak minden eselye megvan arra, hogy egyetemre jarjon, legyen akarmilyen szegeny.