Hadviselés robotokkal
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval ennyit a lépegetős járművekről. :)
Ha harctérre szánják, gumikerekes, lánctalpas, esetleg légpárnás lesz....
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
<#csodalk>#csodalk>
<#gun>#gun>
<#boxer>#boxer>
\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI
Ez ám a harcmodor. <#eljen>#eljen>
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
Újratöltésre meg simán ki lehet találni valamit, amihez nem kellenek karok.
Ezeket a robotokat úgy tudom elképzelni, mint mondjuk egy UAV-t. Pilóta nélküli távirányítású eszközök.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
de aztán kitudja mit rejtegetnek elõlünk <#rolleyes>#rolleyes>
All hail the double x!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
A kérdés az, hogy adunk-e teljeskörû MI-t egy robotnak, vagy a rendszerben marad az emberi tényezõ?
Amíg nem zárjuk ki az embert, addig benne maradnak az emberi hiányosságok (kapzsiság, hatalomvágy) is. Nézd meg az amerikai hadsereget...
Ha viszont kiveszük, akkor nagyon alapsosan az agyába kell vésni, hogy az emberi élet szent - katonai robotnál ez elég necces lesz.
Az emberiség nem változik, uigyanolyan hülyék vagyunk, mint az õsember. Az elsõ eszközhasználó azért bvette fel a földrõl a követ, hogy fejbevághassa vele a másikat, és megszerezze a zsákmány rá esõ részét is.
Keressük azt a hatalmat, amellyel a többi ember fölé kerekedhetünk (és a politikai korrektség nevében nem árt ezt békefenntartásnak hazudni), hogy ez éppen robot, vagy biológiai fegyver, egyre megy, a lényeg, hogy egyszer nagyon ráfaragunk.
A japán walking machine-ról olvastam, brahiból épült, egy MechWarrior-rajongó nem tudott mit kezdeni a pénzével - a harctéren kb. olyan hatékony lennne, mint egy parittya. Erõs továbbfejlesztés kellene neki, hogy egy RPG-7-tel ne lehessen leültetni, de egy II. vh-s tankcsapdával sem tudna mit kezdeni.
ennek ellenére remélem, hogy az én életemben ilyesmik nem lesznek:)
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
#9: kiraly cucc, megneznem mukodes kozben :D
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Talon MaarsÚj logó by: berczely (Y)
All hail the double x!
All hail the double x!
Terminátor sem lesz, maximum olyan, mint ami a T3-ban volt (lánctalpas).
A repülõ/lebegõ hadviselésé a jövõ, úgyhogy sztem sem mászkáló gépekre kell számítani... :)
Minden esetre a "powerarmor" az nagyon jó dolog, már rengeteg teszt történt a prototípusokkal. Bár azért hozzátartozik, hogy az 500 kg-t felemelni tudó öltözet erénye inkább a kiszolgáló személyzetnek jön jól.
Steam acc: kange82
Repülni jobb, de ha földhözragadtak vagyunk ott a kerék, meg a lálctalp.
A természetben ezek azért nem alakulgattak ki, mert a gorbeforgó izület ugyanolyan szerencsétlen húzás lenne a természettõl, mint az emberektõl a lépegetõ gépek.
Létezik olyan terep ahol elõny a lépegetés, de oda ott az ember.
A "powerarmor2 szerû öltözéknek, még van némi realitása, de én személy szerint abba se látok jövõt.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
a japán walking machine nem inkabb gurul? nekem úgy tûnik egy lépést nem tesz :D
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Szerintetek van benne lehetõség? Vagy meg marad a sci-finek?
Én három csoportra osztom a „harci robotokat”.
Az elsõ csoport a „sima” robotok. Gondolom mindenki, ismeri a
terminátort Szóval egy gép mesterséges intelligenciával.
A második csoport, a
”powered exoskeleton”. Ez lényegében egy viselhetõ robot.
A legújabb támal val foglalkozó film.
A japán HAL-5.
És végül a kedvencem, a mechák. Óriás robotok, amiket emberek irányítanak.
Tudomásom szerint, ebbõl két nagyobb csoport van, a nyugati Battletech
. És a Japán Gundam.
Japán walking machine
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."