Hidrátok akadályozzák az olajszivárgás elleni küzdelmet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szééép. <#wow3>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

NEXUS6
Azért mielõtt valaki nagyon belemelegedne ebbe a holokausztos témába, nem árt figyelembe venni, hogy a Btk. legutóbbi módosítása értelmében, a holokauszt tagadása, vagy ha azt nyilvánosan jelentéktelennek tünteti fel három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ bûntettet követ el.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
"Mondja valaki, hogy melyik az az állat aki ilyen kártékony!"

Ha ebbe a kártékonyságba beleértendõ a saját fajtársak tudatos pusztítása, akkor pl a macskaféléknél általános, hogy a domináns hím elpusztítja, megeszi a nem tõle származó kölyköket.
Mellette meg ugye az is úrbánlegend, hogy az állatok milyen harmonikusan élnek a természetben, ami úgy nagyjából megint nem igaz. Mert hogy minden állat élõlény addig szaporodik, amíg maximálisan feléli az erõforrásait. Más kérdés, hogy hosszútávon értelemszerûen csak azok maradnak meg, amelyek vagy megújuló erõforrásokat használnak, vagy más szintén õrült módon szaporodó lények nagyjából egyensúlyban nem tartják a populációt.
Ráadásul pl az erõforrások "pazarlása" is számunkra elképzelhetetlen mértékû. Csak meg kell nézni, hogy egy-egy faj hány utódot, magok, akármit hoz létre és abból hány lesz szaporodóképes egyed.

Az ember természetrõl alkotott gondolkodása annak tudható be, hogy a saját helyzetét vetíti ki a természetre. Az ember nem egy életrevaló lény biológiai szempontból, összehasonlítva más állatokkal. Az ember az utóbbi évezredekben folyamatosan a kihalás szélén állt, olyan alacsony volt a létszáma és a szaporodóképessége más lényekhez képest. Ráadásul hihetetlenül nem illik bele a természetbe, szinte nincs olyan környezet, ami számára optimális életfeltételeket, megfelelõ élelmiszert és egészséget tudna biztosítani. Az ember nem a természetben tud sokáig élni, hanem a saját maga által teremtett városokban, ahol a saját maga által termelt élelmiszereket eszi.

És még egyszer az ember agressziója töredéke annak, amit bármely más állat mutat saját fajtársai iránt.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Molnibalage
Voltak azok valaha? Amíg az atomenergiát ellenzik, addig menjenek a pokolba.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Tetsuo
Kozepiskolas tortenelemkonyvre hivatkozni olyan, mintha egy origo cikkre hivatkoznal.. bullshit mind a 2.
A wikis oldal Csernobilrol sem vmi alapos, aki kicsit is beleassa magat a temaba, lathatja.
Nagyon el vagy tevedve informacio terén..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Egyiknek sincs semmi értelme.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Akkor szerencse, hogy nem vagyok környezetvédõ?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

A rabszolgák más eset. Állatok behurcolásáról volt szó, nem rabszolgákról.

A környezetvédelemmel kell foglalkozni. Csak a hivatásos környezetvédõket kell kihagyni ebbõl. Azok ugyanis nem az üggyel foglalkoznak, hanem azzal, hogy parancsoljanak a többieknek.

Akkor ne is foglalkozzunk a környezetvédelemmel. Tök felesleges. Nem is értem, hogy miért is jelent itt meg egy ilyen hír. Kit érdekel? Lassan megjelenik az N8-as Nokia és még nincs is elõrendelve. Szaladjunk együtt, vegyük, együk!

Szándékosan behurcoltak pár afrikai EMBERT akiknek zöme a hajókon hunyt el, vagy az amerikai betegségek ellen nem volt védett. Ezt is mind az állatok? Az indiánokat is az állatok irtották ki? Vagy a magukat civilizált népeknek tartó felsõbbrendûek?

Nem bizony. Kell a pénz a kártérítésekre.

A Greenpace mára megélhetési politikusok csoportjává fejlõdött. Többé nem a valódi és megbízható környezetvédõk.

Ezen azokat a fajokat értik, amiket az ember szándékosan, vagy nem szándékosan behurcol egy addig érintetlen területre.

Szándékosan behurcolt faj például a nyúl Ausztráliában, mert vadászni óhajtottak rá. A nyúl köszönte szépen, és ellenségek nélkül szépen elterjedt. Ellegelte a kenguruk elõl a füvet, és összefurkálta a talajt.

Nem szándékosan behurcolt faj a dalos szúnyog, amit az európai felfedezõk hurcoltak be Hawaiire, az ivóvizes hordóikban található lárvákkal fertõzték meg a sziget folyóit.(feltöltés elõtt ugyanis gondosan kimosták a hordókat, és a mosóvízzel együtt a szúnyoglárvák is a vízbe kerültek, és elszaporodtak.

"Szerintem jobban élünk, mint hatvan éve."

Még szép. Bár vannak országok, amikrõl sajnos ez nem mondható el, sõt...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

...az emberrel együtt utaznak...
Most tényleg mit írjak erre? Egy ilyen élõlény megépítene egy hajót vagy repülõt, hogy ezt elérje? Ebben is Õk a hibásak? De érdeklõdve várom, hogy melyek ezek az állatok. Természetes kiválasztódás van, de az Exxon Valdez-t sem egy baktérium építette meg, hanem az ember. Nem kell emosnak lenni sem nekem sem másnak, hogy észre vegyük Wachowskiék nem a jövõt filmesítették meg hanem a jelent.

"képes lesz lezárni a kutat, foglyul ejtve az olajat, amit tartályhajókba szivattyúzva elszállíthatnak"

Azért õk se hülyék...

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Minmeghalunk!!!<#guluszem1><#buck><#csodalk>

iSS!

Molnibalage
Mitõl lettél ennyire elborult? A BKV topikban tök normális vagy...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Pl. azok amik az emberrel együtt utaznak és a helyi élõvilág õshonos lényeit teljesen kinyírják, mert nincs ellenségük. Aztán felfalnának mindent, ha az ember nem irtaná õket. Aztán szépen elpusztulna nagy részük.

Látens emos vagy?

"Folyamatosan napi 210 ezer gallon (795 ezer liter) nyersolaj szivárog a tengerbe egy költségcsökkentés miatt kihagyott szelep hiánya miatt Forrás: AFP " - Origo

Kanada épp issza is ennek a levét. Kint élõktõl tudom, hogy a megmaradtaknak fizetik a kártérítéseket és erõsen terheli az államkasszát. Bár ez relatív.

Az európai felfedezõk és késõbb az amcsi telepesek se kímélték az õslakos indiánokat...

Olyan jól megoldották, hogy a radioaktív felhõ Budapest Miskolc vonalon végzõdött. Olyan jól megoldották, hogy a helyi kissebbségnek megtiltották az elköltözést. Ha akarsz brutális számadatokat hallani a lakosság betegséghullámairól, keresd fel a GreenPeace honlapját. Elképesztõ adatok. Na ilyen jól megoldották. Sírt a világ, mert a németek egy része faji alapon irtott ki 6 millió embert, köztök 1.6 millió zsidót. A szovjetek 200 milliót tettek el a föld alól a sajátjaik közül. Mondja valaki, hogy melyik az az állat aki ilyen kártékony!

Indiánok, késõbb négerek vérébõl épült rabszolgatartó társadalom volt. Mára megváltozott. Ma a gazdasági rabszolgaság dívik. Hitelre még a kaját is. Mit vártál Tõlük?

Az aláírást olvasd el Te is a helyén, mint említettem egy idézet.

Másrészt meséld már el, hogy melyik az az állat amelyik tömegesen ilyen kártékony a Földre nézve mint az ember?

És ugye pont fúrásnál nem készülnek fel?

És ha egyszer elõfordul az ilyen, a legközelebbire így kell felkészülni, hogy próbálkozunk? Próbálkozunk mikor a technika már adott? Próbálkozunk mert ez pénz kérdése? Próbálkozunk mert majd valaki más összetakarítja utánunk a szemetet? Miért nincs az ottani tenger partján egy házad ami ezután negyed annyit fog érni?

Az aláírásom egy idézet és ha hiszed, ha nem pont azért tettem ki, mert egy f@szság. Ott van mögötte a hsz szám is, megnézheted magad is a torrent topicban.

Kíváncsi vagyok megfogadják-e végre az orosz javaslatot... Atombombát neki!

nonicks
Csernobilbe is megoldották a sugárzás gondot, pedig ott is egy összeomló szuperhatalom volt...(legalább is annak a területén)

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

Ez az egész Amerika hibája, az hogy nem bírják kezelni ezt a helyzetet bizonyítja hogy úton vannak a hanyatlás felé, a kérdés az hogy magukkal rántanak mindenkit vagy a mélyre süllyednek míg mások felemelkednek. <#felkialtas><#help><#bdead>
Tetsuo
A sok barom angol osszeult es ezt okoskodtak ki milliokert.. gratulalok.
A q anyjukat a BP felelosoknek!
Ne a g*ci penzrol pofazzanak mar, hanem oldjak meg a helyzetet!

1db Foldunk van, nem tobb.. nem tudunk helyette ujat venni.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Molnibalage
Az állatok intelligensebb nálunk? Atyaisten...

A kommented többi részét már úgyis minõsítették...

Te jó ég az a sok drága olaj ömlik ki és megy pocsékba. Szörnyû még belegondolni is.
Na ja! A baj éppen az volt, hogy a kutat éppen fúrták, tehát kitörésgátló sem lehetett fenn. Szopacs!

.Vajon mi volt előbb? Az ember vagy a hülyeség?

Szerintem legyen az, hogy továbbra is autózhassunk amennyit akarunk, élhessünk olyan pazarlóan mint eddig, de ne legyenek ilyen balesetek.

X-D

Nem mellesleg az aláírásod is gáz. Nekem még nem tette tönkre egyetlen torrent-kliens sem a winyómat.

Eléggé hozzá nem értõ vagy.

Ezt hívják gázkitörésnek. Volt ilyen Magyarországon többször is. A legutóbbi Zsanán, ahol a kitörõ gáz letörte a kútfej egy részét a béléscsõrõl, majd a több száz atmoszférával kitörõ gáz begyulladt.

A végén tankkal lelõtték a kitörésgátló maradványait a béléscsõrõl, majd eloltották a gázt. A végén egy új kitörésgátlót szereltek fel, amit aztán lassan elzártak. Az utolsó lépcsõben feltakarították a kifolyt olajat.

Itt, mivel nem lehet olyan könnyen hozzáférni a kútfejhez, körülményesebb megoldásra fanyalodnak. De ez hosszadalmasabb, és sokkal drágább.

Ez az, játszadozzunk csak a természettel! Hajrá, gyerünk! Mindegy ha felgyújtjuk ezt a koszfészket, mert nem lesz aki megbüntessen mert mindenki velünk hal! Még az állatok is intelligensebbek nálunk!

"A balesetet egy metángáz-buborék idézte elõ, ami kiszökött a kútból és feljutott a fúrószáron. A buborék a melegebb vízrétegeket elérve gyors táguláson esett át szétrepesztve több tömítést és zárószerkezetet mielõtt berobbant." - miután egy veszélyes éghetõ anyagot próbálnak kiszivattyúzni a természetbõl, ezért jól felkészülten mindenféle berobbanásnak, hõtágulásnak ellenálló szerkezetet készítettek, hogy ne következhessen be semiféle katasztrófa. Ja nem, ez nem jutott eszünkbe. <#szomoru1>

Kiváncsi vagyok az állam mennyit fog költeni a kárelháritásra.
Igaz ugyan hogy a társaságnak kellene,de mint tudjuk ez nem igy lessz.