3D-s HD-kamera mobilokhoz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Már kezdtem aggódni, hogy nem lesz semmi ami váltsa a full HD video képes telefon kamerákat 😄
Az lehet hogy a magyar "versenyzõket" ez nem érinti, de hogy a Sharpnak a japán piacradobásnál óriási bevételt jelent majd az biztos! Minden fiatalnak ilyen kell majd az biztos!<#vigyor2>#vigyor2>
Kamerával felvett 3D bemutatót lesni TFT-n, olyan mint vaknak a némafilm.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Ez most megint olyan dolog, hogy nem kotelezo, ha szerinted marhasag, akkor nem veszel sharp 3d telefont, akinek meg kell az vesz.
A
"A szakember szerint az egyetlen terület, ahol az új készülék beválhat a 3D-s videotelefonálás." - Igazán hiánypótló cucc.
Persze örülök, hogy meg lehet csinálni meg minden, de vásárlóként ezért pluszpénzt kiadni badarság.
Persze örülök, hogy meg lehet csinálni meg minden, de vásárlóként ezért pluszpénzt kiadni badarság.
A latoszog a tavolsag novelesevel ugyanakkora marad, tehat minel messzebb van az ember a kijelzotol annal szelesebb a latogszogbe eso szakasz hossza. Ez 3 meter eseten mar kb. 1 meter es azert ebbe szuken, de mar belefer 3 ember. Ha meg nagyobb a kijelzo, es ezert meg messzebbrol lehet nezni, akkor meg tobben belefernek.
"Lehet, de egy kanapen ulve akar 3 ember is nezheti egyszerre szemuveg nelkul, tovabba nem farasztja a szemet es nem is villog."
Amit én láttam ilyen kijelzöt ott kb 5-10cm volt a mozgástér, tehát elég volt egy kicsit elmozditani a fejet s máris szétesett a kép s csak szellemképet láttál. Nem hiszem hogy ha 3m-re ülsz jobb a helyzet 😊
Amit én láttam ilyen kijelzöt ott kb 5-10cm volt a mozgástér, tehát elég volt egy kicsit elmozditani a fejet s máris szétesett a kép s csak szellemképet láttál. Nem hiszem hogy ha 3m-re ülsz jobb a helyzet 😊
Az ertelmetlen marhasag csucsa. Maximum a 8-10 evesek menoznek vele fel orat az iskolaban aztan annyi.
"A szemüveg nélküliekkel az a baj h csak egybizonyos szögböl s ráadásul elég szük szögböl adja vissza a 3d-s hatást."
Lehet, de egy kanapen ulve akar 3 ember is nezheti egyszerre szemuveg nelkul, tovabba nem farasztja a szemet es nem is villog.
A kameraval kapcsolatban pedig csak annyit, hogy nem nagy talalmany, csak ket sima kamera egymas mellett. (ezt hivjak common baseline stereo-nak) Akar mukodhet is, csak a telefon ket vegebe kell tenni, hogy eleg nagy legyen a ket kamera kozti tavolsag. Persze ezek fix 3D-s fokuszu kamerak, tehat csak az elesseg allithato, a 3D-s melysegi fokusz nem. (ez vagy egy adott tavolsagnal vagy a vegtelenben van, ekkor teljesen parhuzamosak a kamerak)
Van meg mit fejlodni, de azert nekem tetszik, hogy legalabb foglalkoznak vele. (es ha a kepen lathatonal tavolabb rakjak a ket kamerat egymastol, akkor meg hasznalhato is lesz)
Lehet, de egy kanapen ulve akar 3 ember is nezheti egyszerre szemuveg nelkul, tovabba nem farasztja a szemet es nem is villog.
A kameraval kapcsolatban pedig csak annyit, hogy nem nagy talalmany, csak ket sima kamera egymas mellett. (ezt hivjak common baseline stereo-nak) Akar mukodhet is, csak a telefon ket vegebe kell tenni, hogy eleg nagy legyen a ket kamera kozti tavolsag. Persze ezek fix 3D-s fokuszu kamerak, tehat csak az elesseg allithato, a 3D-s melysegi fokusz nem. (ez vagy egy adott tavolsagnal vagy a vegtelenben van, ekkor teljesen parhuzamosak a kamerak)
Van meg mit fejlodni, de azert nekem tetszik, hogy legalabb foglalkoznak vele. (es ha a kepen lathatonal tavolabb rakjak a ket kamerat egymastol, akkor meg hasznalhato is lesz)
A szemüveg nélküliekkel az a baj h csak egybizonyos szögböl s ráadásul elég szük szögböl adja vissza a 3d-s hatást. Bár a korszerübbek már azt is tudják hogy figyelik a szemek helyzetét s ahhoz igazitják a képet igy már használhatóbb, de godnolom drágább is, na meg csak 1xre egy személynél müködik, bár telefonnál ez nem feltétlen proléma.
engem érdekel, hogy hogyan oldják meg, hogy 3D-s kijelzõi vannak szemüveg nélkül? Mert nyilván elég hülyén festene, ha videotelefonálás közben azt bámulnánk, hogy a másik (is) szemüvegben néz minket 😄
Egy piaci hézag, és õk ki töltik!
iPadnél hasznosabb ötlet, ez minden területen
alkalmazható rendszerekké válhat, és persze egyre
jobb minõség is lesz idõvel.
iPadnél hasznosabb ötlet, ez minden területen
alkalmazható rendszerekké válhat, és persze egyre
jobb minõség is lesz idõvel.
de ha most írták hogy csak nehezen mûködik akk minek?
Hát a Sharpnak elég komoly szemüveg nélküli 3Ds mobilkijelzõi vannak (abból lesz a 3DSben is egybõl kettõ), ha egy olyat betesznek egy sharp mobilba, akkor nem árt bele 3Ds kamera is...
http://www.youtube.com/watch?v=8byrOlU58x8
http://www.youtube.com/watch?v=8byrOlU58x8
A