Anatómia kérdések
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De ha nem esett le...az van oda felülre írva, hogy NEMI úton...végbél...nemi úton...végbél...nem jó ez így :)
Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.
vagy az, hogy már egy vékony köpeny megszilárdul a fleszínén, mire a szájába veszi, vagy nem ólom az anyag, hanem valami ahhoz hasonló. Ha folyékony ólomba egy kis nedvesség jut, robbanásszerû jelenség történik, ha az ember jó nedves szájában ilyen történne, a nyál és a 3-400 fokos ólom miatt az illetõnek nem sok maradna az arcából.
itt egy fórumbeszélgetés errõl, példavideoval és cáfolattal
olyan tényleg van, hogy például a folyékony nitrogén nem tesz kárt az emberben, mert a bõr fölött egy kis szigetelõréteg alakul ki, de forró ólommal ilyen tuti nincs. hacsak nem valami mágikus képességgel persze :)
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Amúgy nagyon sok ilyen, ehhez hasonló 'csodára' képes az emberi test, most nem fogok sorolni olyanokat amire az átlag ember nem képes.
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
A zsigerívet borító endodermából a garat nyálkahártyája, abban a garat és a fülkürt mandulái, az embrionális kötõszövetbõl pedig a garat pólyái, izmos fala fejlõdik ki. A garathártya átszakadásával a szájüreg és a garatüreg közlekedik egymással, ezáltal a kettõ között résszerû nyílás, a garatszoros jön létre.
Oldal alja felé
Jössz 1 csokival!
Én csak nõvérke vagyok, de drukkolok neked, hogy érdemben, -orvostanhallgatóként- tudj kapcsolatot építeni Magyarországon.
(Tapasztalataim szerint minden féle nemzet orvosai megtalálhatóak (arabok, feketék, románok...) már az egészségügyben, azt nem tudom, hogy miféle megfontolás miatt vannak itt.)
kérdés:
Kétéltûek zsigeríve, mifánterem, mibõl származtatható stb.? kérdésünk volt vizsgán csak tananyag nem -.- .
két-három nekifutás kellett azért :)
Kérdés2: Hányszor mondtad ki helytelenül, mire sikerült helyesen?
Tenia: Némileg megvastagodott vonal, melynek mentén a chorioidea membránja vagy plexusa az agykamra széléhez kötõdik.
Tela:Pókhálószerû hártya.
A vér-liquor barrier a plexus choroideus nevû anatómiai képlet körüli epithel tight junction-jein keresztül mûködõ szûrõrendszer.
Állatoknál már próbálták, arra jutottak hogy hamarabb meghaltak, felgyorsították az órát.
Van még pár kérdés:
Mit lehet elmondani a plexus choroideusok anatómiájáról?
Mi a különbség a tela és tenia choroidea közt?
Hogy épül fel a vér liquor barrier?
De röviden, a tobozmirigy melatonin-termelésének ritmusa miatt :)
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Másodszor, nem vagyok prûd, de ha valakinek ilyen jellegû kérdése van, azt meg lehet fogalmazni normálisan is. Aki úgy fogalmazza meg, ahogy azt Szabolcs tette, 18+ videóval súlyosbítva, örüljön, hogy 1 büntiponttal megússza. Ez a továbbiakban is áll...
Harmadszor, a továbbiakban a hülye offtopic hozzászólásokat büntiponttal sújtom. Hülyülni ott van a gumiszoba.
Negyedszer, a moderációval kapcsolatosan nem a topicban, hanem a moderátori topicban, vagy priviben nekem lehet panaszkodni.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Milyen sejttípusok és neurotranszmitterek vannak a bazális ganglionokban?
:)
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
A fülzsír a HOSSZÚ TÁVÚ hangterhelés esetén képes csak némileg(!) védeni a hallószervet, pusztán azzal, hogy nagy mennyiségben van jelen a hallójáratban, "rontva" ezzel a hallás érzékenységét, vagyis védi a hallószervet. Igen, elsõdleges szerepe a hámfal védelme, kórokozók távol tartása, stb.
Megfigyelték, hogy pl. útépítõknél, nehéz-gép kezelõknél, etc. jóval több ilyen váladék termelõdik, mint átlagembereknél.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A tudás olyan, mint a körömlakk. Az alkohol lemossa!!!
Az én kérdésem, hogy hány éves a norvég király?
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
(Msnezzetek! - de nehogy itt kérjétek el egymás msn-címét)
Bár... a fülzsír nem arról híres, hogy hirtelen kifolyik a kórokozókkal együtt a fülünkbõl, mint a könny a szemünkbõl...
Nem csak a csatorna hámját védi?
Nem is nehéz az érettségi egyáltalán.
Ha erõs hanghatás éri a hallószervet, akkor elmozdulásukkal védeni tudják a belsõ fület a túl nagy zajtól.
Valamint a fülzsír is többek között.
Figyeld csak meg, hogy ha több "walkman" hatás éri a füled, több váladék is termelõdik és szó szerint igaz a mondás, hogy ha süket vagy pucold ki a füled. Nem nevet. Komoly probléma gyerekeknél a fülzsír miatti elzáródás.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Nem találtam rá választ, remélem, segítetek...
"Milyen természetes úton védekezik hallószervünk a károsító hatások ellen?"
és tényleg csak ide illõt írjatok légyszi!
Azért nyitottam meg ezt a topicot, hogy mindenki kiírhassa ide az olyan kérdéseit, amelyeket nem talál sehol sem.
Hátha tudunk segíteni egymásnak.