TuneUp Utilities

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Az nem tud optimalizálni!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

kifli
win7-et használok, ahoz meg nem kell defrag progi XD
csinálja magától. A win-be beépített töredezettség mentesítõ pedig tökéletes, xp-hez sem kelett külön progi, annyiva jobban nem tudja megcsinálni, hogy felrakjak még 1+ progit a gépre.
Narxis
Ne veszekedjetek, én pl. PerfectDisk 11-et használok. 😄

lck
Igen, úgy volt beállítva 😊))
Aquir
ok, ez még nem volt válasz a kérdésemre 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

lck
Jól van - hagyjál már. A TuneUp érdemei elismerése mellett, akkor is a Puran-t használom, mert az a legfaszább defrag progi.
Aquir
Gondolom azt hagytad beállítva a másik fülön hogy a töredezettséget felmérje és maga döntsön.

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

lck
A "Maintenace task" -ban beállított 3-naponta, üresjáratban opcióval azt tapasztaltam a gyakorlatban, hogy egyes nagyon intenzíven használt meghajtók elég töredezettek maradnak.
Aquir
Ritkán? Te állítod be

lck
Nem elég rámenõs - ritkán csinálja. Lehetne benne egy kis beállítási lehetõség.

kifli
régen használtam, de kb úgy 2008-astól kezdve nekem nem tetszett anyira, most az uniblue power suit-ot használom, ez is jó, gépet optimizál, registryt takarít, és drivert keres/tölt le. Beállítható milyen idõközönként tegye, nekem bejön...
RAZOR27
még nem használtam arra, nemtudom, lck hsz-ére reagáltam a végével

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

Aquir
miben rosszabb a defragja?

RAZOR27
ugyanezt tudom csak írni, faja cucc
elõször csak a winfos témák berakásához használtam, de utána kissé beletúrva láttam, h szinte mindent tud, defragja meg... semmibõl nemtart mást használni, szóval nemnagy szívfájdalom.

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

lck
Szerintem is jó progi, mióta felfedeztem használom is.
Defragja talán tényleg nem olyan hatékony - Puran defrag-ot használom helyette. Az is jó cucc - free - nem olyan ismert - de egy próba után simán lecseréltem az ismerteket rá.
Aquir

és akkor a kezdeti alapvetõ használat

1. rányomsz a tálcán jobboldalt az ikonjára és legfelül a system status

2. ezután a felugró ablakban kijelzi a felkiáltójelet ahol gyorsíthatsz a rendszeren. Persze ha a legnagyobb optimalizációt állítod be, akkor a hátteret is törli, meg kb. a Win 98 kinézetére rakja vissza a rendszert, de állíthatod elõtte, hogy mit hagyjon ki.

3. ezután ha már semmi javaslat nincs, akkor 1 click maintenance -el (ha nem raktad ki a "1-click maintenance" ikonját akkor a start menübe a TuneUp / All functions alatt ott van.) és/vagy a system status ablakban a kategóriák alatt levõ "all functions" gombját megnyomva állíthatsz be célirányosan több dolgot

Narxis
Jó progi, defragját kivéve minden funkcióját használom.

Maintain system-nél találod a Defragment hard disk opciót, az a töredezettségmentesítés.

Értem, köszi szépen.A töredezettségmentesítést hol találom?Mi a neve angolul?
Aquir
oké, ha alul buborékban kiírja miket csinált és rányomsz, összesítésben kiadja hogy mit csinált az utolsó 7, ill. 30 napban vagy összesen eddig

Viszont ami nem automatikus, és ottmarad a felkiáltójel, azt nyilván neked kell megnézni

Tudok angolul, csak még annyira nem ismerem a programot, hogy inkább kérdezgetek.
Aquir
Nekem bejött, optimalizál és normálisan töredezettségmentesít

Nagy vonalakban, hogy mi is ez a program:

A rendszer optimalizálására számos program létezik, az egyik ilyen a TuneUp Utilities 2010, amely számos szolgáltatást kínál. A 2010-es változat a 64 bites Windows 7-et és Vistát is támogatja, és egy új Start Centert kapott, ahol mindent egyszerre látunk.

Rendelkezik olyan mini-alkalmazással, amely az asztalra téve állandóan mutatja gépünk tulajdonságait. Turbó módba kapcsolva számos háttéralkalmazást kikapcsol, a Live Optimization pedig a rendszerprioritásokat változtatja a kívánt alkalmazások javára.

Az alkalmazással a rendszer elemeit, ikonokat, bejelentkezési képernyõt is megváltoztathatjuk. Alkalmas a Windows teljes körû testreszabására, javítások elvégzésére, a registry karbantartására, lemez-töredezettségmentesítésre, a rendszerindításkor induló programok kezelésére, törölt fájlok visszaállítására, a merevlemezek figyelésére, de programok is uninstallálhatóak vele. A TuneUp Utilities számos olyan lehetõséget kínál, amellyel Windows-unkat karban tarthatjuk.
Aquir
Azt már kijavította, ha egy buborék ugrik fel. Lehet nézni hogy mik vannak automatikusan beállítva, ezen kívül a 1-click-maintenance-al tudsz manuálisan kisebb tisztítást végezni
Igazából csak angolul kell tudni, úgy még sosem volt olyan hogy ne értettem volna valamit 😊

Sziasztok!
A keresõbe néztem, még nincs ilyen topik.
Azoktól szeretnék kérdezni, akik használják a programot.Én nem olyan régóta tettem csak fel a 2010-et és lenne egy kérdésem.
Idõközönként megjelenik egy összegzés(report), amin kiírja, hogy pl 79 problem.Ezeket kijavítja maga, vagy nekem kell valahogyan megoldanom?
Remélem érthetõ, hogy mi is lenne a kérdésem.Köszi
← ElőzőOldal 3 / 3