Tűzijáték? Árvízkárosultak!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
fry day fry day sálálálláláá
Mi naívan felajánlhatjuk ezt is, az adónk 1%-át is, oké, mondjuk, hogy a kormány az árvízkárosultakra fordítja a pénzt. Papíron.
Gyakorlatilag viszont (haveri érdekeltségû) alapítványokhoz kerül, ahol szépen lefölözik "szervezési" és "adminisztrációs" költség címen, az árvízkárosultaknak pedig dobnak egy-két csontot.
Van egy olyan érzésem, hogy ez az egész kezdeményezés "odaföntrõl" indult.
Meg kell emelni a minimálbért jócskán, hogy a kicsik ne haljanak éhen, de az adót is egykulcsossá kell tenni, hogy MINDENKI adózzon legalább egy keveset (pláne ha már csal).
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Mindegy kinek adják, csak ne legyen durrongatás lágszóróval 20.-án.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Miért megint NEKÜNK kellene lemondanunk valamirõl? Azért, hogy ÕK a tüzijáték költségének a felének a negyedét az árvízkárosultakra költsék?
Nem a tûzijátékot védem, mert még tvéében sem szoktam megnézni, de a 350 Ft-os benzinárak, a gyengülõ forint és az egykulcsos adó miatti (kiskeresetûeknél 5-10eFt havonta - 25-50 kg kenyér, mi az nekünk...) kiesés mellett ÕK kétmilliót vihetnek haza havonta tisztán... és mi, kisemberek engedjünk már megint? Még mindig?
És hogy ne legyen gond abból hogy nincs tûzijáték leadhatnák a tavalyit a tv-ben sokan úgyis csak ott nézik... persze koránt sem ugyan az de azért ennyit igazán ki lehetne bírni.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Kiegészíteném egyébként a leni véleményemet.
A gondolat szép, de ennél jóval egyszerûbb az, hogy TE adakozol és nem más szórakozását veszed el. Bármilyen hihetetlen (?), de sokaknak erre igénye van erre, mégha nekem, neked és még pár (sok?) embernek nincs. Ha csak 100’000 ember adakozik átlagosan 5000 forintot – ez egy esti szórakozás ára, de nagyon erõsen lefele kerekítve – akkor ugyanott vagy. 100’000-nél többen szoktak adakozni. Tehát, ha 1’000’000 ember adakozna 500 (!) forintot – ez jobb helyeken egy sör vagy egy doboz cigi ára – az lenne a tüzijáték költsége amin spórolni akartok. Szerinted melyik a hatékonyabb? Én hívom az adakozó telefonszámokat vagy banki átutalok akár 10 ezret is, mert az nem ver a földhöz engem. Az nem csak egy ígéret...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Amúgy ha megoldható és tényleg a károsultak részére fordítanák azt a pénzt akkor én támogatnám az 5letet...
tudom hogy van élet pesten kívül is, mivel életemben eddig 2x voltam pesten 😛
Van ám pesten kívül is élet!
Én a Tûzijátéka szavazok, de csak akkor ha azt úgy rendezik, hogy pest örökre eltûnjön a föld színérõl!
jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
A mezõgazdaság csak töredékét teszi ki a gdp-nek, van egy nagy felépítmény.
-Jó, akkor te egyél GDP-t."
GDP ott van, ahol telefonelõlapot és egyéb kacatot gyártanak.
A balatonpartról egy csomó helyen látszik és kurvajólnézki.
-I_AM
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Remélem értitek mire célzok. Legtöbben semmirõl sem mondanának le, csak errõl, mert ez nem érdekli õket. Ez se nem önzetlenség, se nem nemzeti összefogás.
És még mindig ott van, hogy ebbõl kb. tényleg semmit nem látnának a károsultak.
Remélem értitek mire célzok.
Amúgy például a magyar focira szánt 1 éves költségvetést is oda lehetne adni amilyen szarok voltunk a hollandok ellen. <#gonosz1>#gonosz1>
OFF:
(......nagyon zárójelbe így a komoly gondolatom után, aki - vagy akinek a gyerekei pattogó tûzgolyókat szeretnének látni, ígérem rendezünk haverokkal 1 hagymás babsalátaevõ versenyt és kimászunk a Lánchíd tetejére... ehhez is lehet amúgy csatlakozni 😄 )
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
ahol nem verte szét a jég a gabonát, meg nincs is víz alatt az hol s van?? ... meg mit is ünnepelnénk a tûzijátékkal?
ünnepség legyen, de szerényen
s tûzijáték nélkül
szóval a lényeg ha teszem fel tavaly 120 millába került a tüzijatek , most meg kijönne 100 millából akkor az emberkék azt a 20 milliót ugyse vennék észre 😊
de sztem is felesleges.
egyébként ez olyan h ha vmi fontosra kéne a pénz akkor nincs,ellenben ha vmi olyan akkor meg van.
Csak egy példa..: egyik önkormányzatnál a munkásoknak kéne adni alapból vmi alapfelszerelést (legyen például 1 kesztyû minden embernek) arra nincs pénz elvileg.
Viszont volt rá példa,hogy az egyik zsidó szobrot (amit egy 30*30cm körüli téglalap) megrongálták és újat kellett csinálni -> szóval erre egybõl volt pénz 😊
szóval az ilyen szánalmas de tényleg.
most jut eszembe,hogy a fenti címet mostmár kilehetne egészíteni,hogy ne csak az árvízkárosultak javára hanem a jégesõ károsultjainak is fellehetne ajánlani mert van akinek iggen nagy kárt okozott a jég ami a napokban pusztított különbözö városokban / falvakban.
egy a bibi, a politikus bátsik nem tudnak akkor ebbõl is pénzt lopni, meg saját céggel végeztetni a munkálatokat, szal a büdös életben nem lesz lemondva a tüzijáték, ebbe bele lehet törõdni
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Gondolom, hogy ha ti lennétek bajban akik nem akarnak lemondani a játékról , forditott esetben jól esne ha azt a pénzt rátok fodritanák.
(nincs hosszú i-m) 😄
\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007
Hát én is lemondanék róla, meg még jópár rendezvényrõl meg dologról (ami nem érdekel, vagyis közöm sincs hozzá), amibõl meg lehetne segíteni az árvízkárosultakat. 😄 Ez aztán a nemzeti összefogás :-)
Viccet félretéve a szándék jó (ha a felvetõje tényleg a saját szórakozásáról mondana le), de akkor még megintcsak ottvan, hogy a pénz valószínûleg amúgyse az árvízkárosultaknak menne, illetve ezen kívül is sok mindenrõl "le lehetne mondani" - amik ráadásul még haszontalanabbak. A tüzijáték meg úgyse fog elmaradni. Ami mondjuk már tényleg messze nem arról szól, amirõl kéne (kinntlévõk nagyobb százaléka szerintem nem is tudna rá válaszolni, hogy mit ünneplünk).
Így is marad a tûzijátékon kívül egy csomó minden,ahova el lehet menni,és lehet benne gyönyörködni.
...csak egy baj van.
A beszélgetésen kívül sz*rt se érünk ezzel a topikkal,a pénz úgyanúgy el lesz (szerintem) költve a tûzijátékra.
Logikai alapon mondok egy példát.
A balatonöszödi beszéd után gyurcsány sem mondott le,pedig még az mtv székházat is szétszedték a tüntetõk.
Remélem értitek.