Gerincferdülés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX
The Matrix has you...
The Matrix has you...
Majdnem egy évig jártam muay thai-ra (2 hónapja hagytam abba), akkor kicsit jobb volt a tartásom de nem sokkal. Annyi hogy eléggé megerõsített, felszedtem 15kg izmot (most már azért van egy kis háj, de azelõtt nem volt), csak az a kis gerincferdülés csúnyít be. 😄
Neked csak annyit mondott hogy menj gyógytornára és úszni? Semmi papírt nem adott?
Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Ez a függeszkedés jónak tûnik de bordásfal hiánya miatt itthon nem tudom csinálni, max majd suliidõben.
semmit nem csináltam a következõkön kívül: hátizom erõsítése és egyenes állás.
Tudom ajánlani azt a fajta állást, amiben a kínaiak chi kung gyakorlatokat szoktak végezni.
Kis terpesz, enyhén berogyasztva a térdek, és annyi a titka, hogy elõretolod a csípõdet, mintha be akarnád húzni a képzeletbeli hátsó farkad :]
ha mögéd állítanak egy lecet, akkor a sarkadnak, a fenekednek és a fejednek kell hozzáérnie. akkor jó az állás.
A hátizmot kell erõsíteni, hogy könnyebben tartsd magad egyenesben. Egy izmos hát mellett nem lesznek ilyen problémáid. Ja, és sokat kell egyenesen állni.
Régen nekem is volt gerincferdülésem, de egy év kung fu után helyre jött.
a gerincferdülésnél elvileg nem is a gerinccel van a gond, hanem a körülötte lévõ tartó izmok a gyengék, ezért van a helytelen tartás
Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!
Persze az is yó ha pl 2 lábbal + valamelyik kézzel úszol.
Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403
18 felett viszont fizetni kell érte 😞
Meg úszáson belül is van elég sok speciális úszás. Gerincgörbülettõl függ hogy kinek melyik a jó. Ezért nem árt elmenni elõszöris ortopédiára. Aztán a diagnózis szerint feladatokat keresni.
ha többi minden ok, akkor nem lesz gond
persze azért nem árt, ha elkezdesz hátizomra erõsíteni
ja és arra készülj fel,hogy nem gyerekjáték a katonai szak, eltáv nem sok van 😊
How much can you take,before you snap?
Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403
bár mindet próbáltam nekem mégis kellett gerincmûtét, szal...
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
az úszás nem egészséges, mert gombát kapott...aztakurva, ez aztán a logika 😄
The Matrix has you...
Nézesd meg magadat egy orvossal és szakorvossal is, valószínû háziorvosi beutalóval gyorsabb lesz, ma nem tudom mi a szokás. Nekem gyerekként volt gerincferdülésem, 10 évig jártunk vele debreceni klinikára. Gyógytorna és úszás, akkor is ezt javasolták. Intenzíven csinálva hamarabb fogsz eredményt elérni, de a túlterhelést is figyelni kell, azzal akár kár is okozhatsz magadnak.
Ha gyúrni szeretnél, akkor mindenképpen olyat aminél mindkét kéz egyszerre van terhelve, így a gerinc is egyformán kapja a terhelést. mondjuk nem túl jó ötlet szerintem ezzel kezdeni, de hát-izomerõsítõ gyakorlatokat azért kicsi súllyal csinálhatsz. Ha fáj akkor viszont ne.
The Matrix has you...
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Szerintem ha alapból fáj a hátad, akkor otthoni karkörzések is megfelelõek lehetnek. Nem, ez a legkevésbé sem megoldás a gerincferdülésre vagy ilyesmi, de mégis sokkal több a semminél.
[/spam]™
Nekem is van egy kicsi, az iskola mellékhatása. Tanulság: nem kell annyit bent ülni.
Emancipate yourself from mental slavement!
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Ha csak az egyikre van idõd, akkor inkább az úszást válaszd szerintem.
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
[/spam]™
...vágod?
Régen olyan volt,hogy nem tudtam kanapén feküdni de ágyon sem igazán,állandóan elviselhetetlenül fájt a hátam..aztán elmentem a közeli kórházba,megvizsgálták és gyógytornát javasoltak. Kb 1 hónapig jártam heti 3x,és azóta semmi probléma nincs vele. Nem szokott fájni,csak nagyon ritkán ha olyan munkát végzek vagy jobban megerõltetem,de egyáltalán nem vészes.. Persze láthatónak még mindig látható,orvosi vizsgálatokon rögtön ki szokták szúrni,hogy van egy kis "deformitás"😊
Az úszás mindenképp jót tesz neki,de szerintem ha van idõd járj gyógytornára is,ha megtanulod akkor már otthon is tudod csinálni a gyakorlatokat
(látom itt 90ezret írsz a gyógytornáta,ez mondjuk érdekes..nekem semmi pénzembe nem került a gyógytorna,a kórházba jártam heti háromszor kb 1-másfél órára,ráadásul egy szép csajszi foglalkozott velem😄)
Emancipate yourself from mental slavement!
Nekem azt mondták úszással kapcsolatban, hogy lassú, hosszú ideig tartó úszás javasolt, abból is a mellúszás. Ezenkívül ajánlották a fekvenyomást (?), amit nem értek õszintén megmondva, de késõbb felvilágosítottak hogy a felsõ izomzat erõsítése javítja a dolgokat. Ki tudja..mindenesetre remélem holnap okosabban fogsz eljönni az ortopédiáról, és tudsz mondani valami hasznosat 😄
Btw, úszás olcsóbb mint a gyógytorna, nekem 7500 ft-ért van 30 napos úszóbérletem ami szerintem rohadt jó, mert 6-tól 10-ig mehetek reggelente, amikor full üres az egész. Nem tudom hol laksz, ha városban, ott lehet drágább egy ilyen bérlet.
Majd holnap remélem többet tudok mondani, bár szerintem én is ugyanazt fogom hallani az orvostól mint te.