Kindle e-book olvasó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen. Felmennek rá gond nélkül.
A könyvvásárlás úgy néz ki, hogy Amazon-ról tudsz angol nyelven venni. Direkt Kindle-n keresztül, de akár gépen is, amit aztán akárhány alkalommal le tudsz tölteni a Kindle-re. Ennek a hátránya, hogy angolul vannak a könyvek, de legalább szinte mindent megtalálsz. Van pár oldal, ahol magyar nyelven is lehet könyveket találni, de sajnos nagyon kicsi a választék. Pont ezért torrent oldalakon tuti, hogy nagyobb sikerrel jártok. Ott mindent meg lehet találni. Nem éppen legális, de úgymond rá vagyunk kényszerítve. Az ilyen könyveket beszkennelték és betûfelismerõ progival alakították át e-book formátumúvá (értsd: hogy úgy nézzenek ki, mint minden más e-book és ne beszkennelt lapokat lássatok). Ennek az a hátránya, hogy elõfordulnak betûhibák. Elõfordul néhány könyv, amiben nincs egyáltalán hiba, de sokban van és az a legrosszabb, amikor egy rendszeresen visszatérõ szó vagy név folyamatosan hibásan szerepel.

(remélem, hogy érthetõ voltam. Késõ van, fogalmazásgátlót vettem be és így is többször át kellett néznem, hogy egy minimális értelme is legyen :D)
Falkon
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem! Kedvesemnek szeretnék venni egy e-book olvasót, de nagyon nem értek hozzá. Ha pl ebay-en veszek egy kindle 4, vagy kindle 5-ot, akkor arra a könyvek felmennek gond nélkül? És ez a könyv téma hogy megy? Van ingyenes könyvek, vagy csak fizetõsek?
Elõre is köszi :)

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

setuh
En hasznalok,kindle 3-hoz eredeti kindle led-es tokot.
A feny az szuper,jobb mint egy ejjeli lampa szinte,kicsit a legalljan sotetebb mint mashol,de nem zavaroan.Ami nekem a bajom vele,hogy kb 2x olyan nehez lett tole a kindle es igy sokkal hamarabb kifarad a kezem.Az is lehet,hogy ez csak a 3-asnal van igy,ahogy neztem kindle 4-tol felfele nem ilyen bohom nagy tokok vannak,igaz azt is irtak,hogy azoknal meg nem ilyen jo a feny.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Sziasztok! :)
Itt találtok néhány hasznos szempontot az e-book vásárláshoz: http://beszerzok.blogspot.hu/2014/01/mire-erdemes-figyelni-e-book-vasarlas.html
Pigo
Én most akarok beszerezni németorszgából(legközelebb csak ott találtam), de ha használ valaki igazán megoszthatná velem a tapasztalatait.

A tudás olyan, mint a körömlakk. Az alkohol lemossa!!!

shaba23
7 sec-ig nyomva tartod és kikapcsol (zöld lámpa villogni kezd)

Használ vki LEDes tokot? Van értelme, használható?
joebacsi
Földobsz egy svéd szótárat és beállítod elsõdlegesnek.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

ProGabe
Nem akarok túl nagy hülyeséget mondani, de ha svéd nyelvû könyvet olvasol és jók a meta adatai, akkor elvileg az ahhoz megfelelõ szótárat hozza fel. Azt nem tudom, hogy milyen nyelvek vannak, most megnézni sem tudom, mert kölcsönbe van a sajátom, azért tippelgetek.

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Voltan
Sziasztok!

Most szereztem be egy Kindle Paperwhite-ot, és imádom. Fõleg angol nyelvû könyveket olvasok rajta, és nagyon szeretem a tapizós szótáras szófelismerést. Angolban nem sok gondom van, de jó egy érintésre megnézni pár szó jelentését.

A kérdésem az, hogy lehet-e beszerezni más nyelvû, hasonló kaliberû szótárakat, mert bár ez angolul csak egy izgalmas add-on, de svédül is tudok, csak ott már néha elkél a segítség. Szóval lehet-e a szótárprogramot bõvíteni más nyelvekkel?

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Oké, köszi.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Dzsini
Normális, az e-papír képernyõ csak akkor fogyaszt, amikor változik.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Nem is jött meg, elküldtem kisebb csomagokban, most már jó. Egyébként az normális, hogy ha kikapcsolom nem fehér képernyõt látok hanem pl most Kindle Monthly Deal reklámot? Bármit nyomkodok nem tûnik el.

setuh
Azt hiszem 25 a limit.2 ora az tul sok, ott valami nincs rendben.

Hogy mûködik ez az emailes konvertálás? Kindles mail címemre küldtem egy tárgy nélküli levelet, benne a doc formátumú könyvvel. Meg is jött kb 3-4 perc múlva. Most viszont küldtem többet is, de már 2 órája sehol nincsenek. Van valami limit, vagy ilyen lassan konvertál?

Közben találtam szerencsére a neten megoldást, szóval még ügyfélszolgálat se kellett. :) 20 másodpercig kellett a bekapcsológombon tartanom az ujjam és újraindult a Kindle.
Dzsini
Elsõre szerintem mindenképpen - gondolom a te nevedre van beregisztrálva, jelentkezz be és irány a support. Pár dologra majd rákérdeznek (postacím, ilyesmi), hogy beazonosítsanak, aztán Rajesh* majd megpróbálja újraindíttatni veled meg ilyesmi.

*:vagy valamilyen egyéb indiai név

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

A szegedi Media Markt-ban vettem. Akkor nem muszáj oda visszavinnem? (sajnos vajdasági vagyok és utaznom kéne). Amazon support chat-tel próbálkozzam?
Dzsini
Elõfordul. Support chat, és ha nem tudják távirányítással megjavítani egy héten belül kopognak nálad a cserekészülékkel.

Gyönyörû. Elromlott az alig 2 hónapos Kindle-m. Még szerencse, hogy van rá 1 év jótállás.
Dzsini
Van 10-15 magyar bolt egész jó választékkal. Sajnos a nem adunk ki digitális könyvet mert sok a kalóz - sok a kalóz mert nincs kiadás körbõl nehéz kiutat találni.
Ezen a blogon évek óta követik a trendet, és figyelik a magyar piacot.

Áhá. Sejtettem, hogy valami ilyesmi van a dolog háta mögött :)
Fõleg, hogy torrentoldalakon olyan könyvek találhatóak, amik nincsenek fent legális e-könyv áruházak oldalán. Szívesen vennék én legálisan e-könyveket, de ameddig ilyen gyenge magyar nyelven a kínálat, addig az embernek sajnos nincs sok választása.
Dzsini
Mert saját szkennerrel és automatikus szövegfelismerõvel dolgoznak a warezos emberkék, és nem mindegyiknek van türelme utána végigolvasni és ellenõrizni mondjuk 3-400 oldalt. Plusz nincs fejezetekre bontva, alkalmanként a szöveg közepén ott vannak az eredeti oldalszámok, a bekezdések összekuszálódnak...

Olcsó (ingyen) húsnak bizony gyakran híg a leve.

setuh
Nalam is vannak hasonlo hibak,de ezeket en elfogadtam,ha mar ingyen kaptam.
Esetleg probalj meg mobi kiterjesztesu fajlokat tolteni es nem konvertalni,nalam ugy ritkabb a hiba.

E-könyv újonc vagyok, pont ma van 3 hete, hogy vettem olvasót. Eddig 5 könyvet olvastam el. Ezek közül egyik angol nyelvû volt és ez szépen legálisan megvettem, Amazon-ról. A másik négy magyar nyelvû volt és kénytelen voltam lewarezolni õket, mivel legálisan nem találtam meg egyiket se a magyar nyelvû e-könyv üzletek, egyébként se túl nagy, kínálatában. Na, ez a hosszú bevezetõvel egy kérdést óhajtottam felvezetni. Miért vannak tele hibával a magyar nyelvû e-könyvek? Úgy értem, sokszor elõfordulnak betûhibák. Vagy kimarad egy betû, vagy nem a megfelelõ betû szerepel. Sokszor "rn" van "m" helyett "a" "á" helyett, illetve fordítva, stb. A mostani könyvnél például egy bizonyos szónál folyamatosan "õ" szerepel "ó" helyett.
Örm
Hello!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy az ipad-os Kindle app-ra, hogy tudok angol-magyar szótárt feltenni. Az elvben szükséges prc fájl megvan, de nem tudom, hogy hol tudnám ezt beállítani. Köszi a segítséget

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

Dzsini
Olvass e-könyvet hét kezdõdik, sok ingyenes letöltési lehetõséggel.

Dzsini
van egy harmadik egy forintos novella is

Hello. Ha valakinek meglenne a Testbeszéd a szerelemben, Allan Peasetõl, nagyon tudnék neki örülni :) [email protected]

setuh
Kosz,csak az angol magyar szotart vettem eszre eddig :P

Dzsini
Prohardver Kindle fórumában az elsõ hozzászólásban van hozzá link.

setuh
Magyar ertelmezo szotart kindle-re be tudna linkelni valaki?(kindle 4-re)

Tetsuo
Egy bizonyos helyen korrektorra varnak, vagyis szerintem 1 honap kb. es kesz lesz. ;)

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Örm
Hello!
Tudna nekem abban segíteni valaki, hogy a következõ könyveket honnan tudnám beszerzni ebook-ként?
John La Carré - Csapda
John La Carré - Suszter, szabó, baka, kém

Köszi a segítséget!

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

Dzsini
Azért a regisztrálatlan Kindle-nek van pár olyan hátránya, ami miatt nem mindegy a dolog :)

- nincsenek Collectionok (ez elég zavaró, fõleg sok könyvnél)
- nincs idõ/dátumbeállítás, egy reboot összekavarja az olvasási sorrendeket
- nyivákol, hogy regisztráld be :)

Cuchulainn
Szvsz egyébként is maximum az amazon accountodat tudják tudnak bannolni, és ha nem veszel semmit onnan amúgysem akkor meg tökmindegy nem?

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Dzsini
Nem rúgnak sehova, hiszen nem lehetnek biztosak benne, hogy te következõ nap nem fogsz semmit se venni :)

Ha nagyon parázol emiatt, akkor meg "veszel" pár havonta egy-egy ingyenes könyvet tõlük, és akkor van forgalmad is feléjük.

(amúgy te sem, lehetnek akciók, valami, amin megakad a szemed, stb...)

Ha veszek egy Kindle-t, viszont soha a büdös életben nem veszek hozzá könyvet, akkor seggbe fog rúgdosni az Amazon? Olvastam valami olyasmit, hogy bármikor bannolhatnak accountostul, könyvestül, mindenestül, ha õk úgy gondolják. Mennyire jellemzõ ez?

Csak mert van egy rakás könyvem letöltve, azokat olvasnám rajta, kb még két évig kitartanának, addig biztosan nem vennék meg semmit, és jó eséllyel utána sem, azért, mert egy rohadék vagyok. Viszont nem szívesen szivatnám magam egy bannal...

Cuchulainn
Ebookok ingyér.
A többsége e-pub de ez ugye nem nagy gond...

Cuchulainn
Közben elolvastam a másikat is, inkább novella mint könyv, de még így sem nagy szám, 1 forintot megér de nem töltött el komoly vággyal az írónõ további könyvei iránt...

Dzsini
Én meg vak vagyok :)

Cuchulainn
#827 :)

Dzsini
Delta Vision karácsonyra két e-könyvet 1-1 forintért árul:

Város két fül között
Démoni színjáték

(a Prohardverék Kindle fórumára Wayne1 írta be, onnan hoztam a hírt)

Dzsini
Az Amazon oldalán a Kindle-d beállításainál van elvileg lehetõség a reklámmentesítésre, az említett pénz kifizetésével.

Borítókat meg ilyesmiket pedig ha Calibre-vel beépítetted a könyvbe, akkor a PW elvileg meg tudja mutatni. A fülszöveget passzolom, azt K3-on soha nem láttam. Ajánlom amúgy a prohardver (mobilarena, stb.) lapcsalád Kindle fórumát, sokkal többen vannak ott, Calibre-profik is (és ott van már néhány Paperwhite tulajdonos).

Cuchulainn
Ha az oldalra gombot megnyomod a könyv címén állva, akkor megjelenik egy gyorsmenü, itt látható a borító, illetve elérhetõ a könyv leírása (ha van) meg a saját jegyzeteid, megjegyzéseid is.

Reklámot tudomásom szerint nem tudod megszüntetni, maximum annyit tehetsz, hogy nem engeded felmenni a reklámok letöltését szolgáló oldalra és így egy idõ után elfogynak az új reklámok...

Gerygrey
Még egy kérdés: ha reklámos példányt sikerült kifognom, van rá mód, hogy eltüntessem a reklámokat? (Gugli csak mindenféle hack-eket talál, de én inkább kifizetném azt a 20 dollárt, ezen már ne múljon a dolog)
Gerygrey
Sziasztok!

Pár napja vagyok boldog tulajdonosa egy Kindle Paperwite-nak, atomjó cucc. Karácsonyra vettem a kedvesemnek, de biztosan el fogom tõle kunyerálni párszor :)))

Addig már eljutottam, hogy Calibre segítségével lehet rá könyveket varázsolni, sikerült is beszereznem pár könyvet. Szenvedtem egy sort azzal, hogy összeguglizzam a fülszövegeket és a borítókat, szépen fel is mentek a Kindle-re, viszont azt nem találom sehol, hogy ezeket a leírásokat hol jeleníti meg az olvasó?
Rage47
Köszi<#worship>
Dzsini
Csak a Keyboard 3G-nek van szabad, havi 50 megás korláttal rendelkezõ net elérése. A Touch 3G és a Paperwhite 3G a Wikipedia - Amazon világra van korlátozva megjelenéstõl kezdve.

Tetsuo
A 3G-n keresztuli internet-eleresre gondolsz? Azt nem tudom.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Rage47
Paperwhite 3G rendelkezik valamilyen korláttal? Olvastam olyat, hogy valahol korlátozzák 50mb-ra, a Kindle Touch-ot meg korlátozzák a wikipédiára és az amazonra.