Élet Angliában

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Hát eléggé nehéz bekerülni alsóbb osztályokba is.

Ugye itt kint kicsit más a móka mint otthon. Itt van ugye a Premier League (nagy csapatok nagypénz nemzetközi sztárok) aztán alatta a The Football League (még itt is viszonylag nagy nevek vannak PL és FL között van átjárás) ami 3 részre oszlik és 24 csapat van szintenként. The championship, League One és League Two. Ezek profi csapatok még teljes munkaidõs játékosokkal. Ez alatt jönnek a területi nem-liga bajnokságok. Ez még csak 4 szint volt és 11 szint mélységig vannak bajnokságok és kupák. Szóval hely van. Kérdés, hogy lehetõséghez hol és mikor lehet jutni.

Errõl bõvebben itt

Bekerülni hogyan lehetne? Fingom sincs.

A nagy csapatok nem rekrutálnak nagyon helyiek közül. Általában saját nevelésûeket hoznak fel az U9-es akadémiától az U14-U16-U19-U21-es korosztályig majd a tehetségeket adják veszik egymás között. Eléggé zárt rendszer.

Amit javasolni tudok, hogy állíts össze egy videóanyagot a játékodról edzésedrõl, írd ki dvd-re, kanyaríts mellé egy sport életpályát, keresd ki az összes csapat postacímét és kezd el õket nagyüzemben bombázni a dvd-vel és a levéllel. Kérj próbalehetõséget.

Hátha bejön. megpróbálni érdemes mert még a non-league csapatoknál is lehet évi 25-30 ezret keresni csak focival.

Azt azért érdemes tudni, hogy egy Megye I-II szintû játékos idekint, az amatõrök között, éppen hogy meg tudja állni a helyét a nem fizetett just for fun Vasárnapi ligában ahol 1 edzés van hetente😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

udv,
Focizik vki kinnt angliában? gondolok itt a harmad negyed ötöd osztályra, mik a tapasztalatok? hogy lehetne kijutni Magyarországról Angliába mint focista? nem érdekelnek a lehúzos ügynökségek, gondolom csak van vmi nyilt nap vagy hasonló
Most nézem, hogy az edeka-ban, egy rekesz Franziskaner búza sör, 13 euró, plusz 4 euró betét díj.

Sör:
kocsmában drága, boltban nagyon olcsó. Persze attól függ milyet iszol. Németek szeretik a minõséget, szóval olyan nagyon trógert nem fogsz találni.
Cigi:
tényleg megfelelõ alkalom leszokni, szerintem roppant drága, a minõségét nem tudom, én nem dohányzom.

Risu Führer
jó is lenne

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

CattiBrie
Legmegfelelõbb alkalom leszokni.

[/spam]™

Risu Führer
ezért írtam hogy küldjön egy pü-t aki tud de akkor leírom konkértabban.kaja szállás "ingyen" lesz szal csak a többirõl kell gondoskodnunk.sajna dohányzom ezért vinnék ki egy 10 dobozt itthonról de az 2-3 hét alatt elfogyna és úgy hallotam kinnt dárga meg szar is.a tömegközlekedés áraira meg az különbözõ szórakozási lehetõségere lennék kiváncsi.pl mennyi egy sör a pubban és a hiperben meg esetleges szórakozóhelyeken milyen árakra lehet számítani ha lenne esetleg ott.egyébként Erfurtba megyek.

De, hát erre lehetetlen így válaszolni...
Ottani árak? Mit akarsz venni, hetes BMW-t, vagy egy liter tejet? Pár dolog? Mennyibe kerül Hamburgban egy luxus prosti, vagy mennyibe kerül Stuttgartban egy lakás bérlés...

Több konkrétumot. 😊

Willenbrock
Álítólag Anglia már nem is menõ hely.

Risu Führer
bocsi az offért de láttam hogy valaki írta hogy németeknél melózik.október végén utazok ki szakács gyakszira a sulimból egy hónapra és szeretnék csak egy pár dolgot megtudni az ottani árakról meg pár dologról.úgyhogy aki tud írni nekem az ottani dolgokról az küldjön egy pü-t.köszi

Voyager5
Szóval akkor ez igaz az UK-ra is:

Atkamon
Hát, én mondjuk tudom, hogy belém édesanyám nevelte😄 Õ fél nagyon ezektõl, és én még kiskoromban "átvettem" tõle😄

Ez olyan, mint fosni a capatol, de sokkal tobben halnak meg egy evben, akiket haszonallat rug agyon...

http://gaborszantai.co.uk/

CharrDen
Igen, velem pont így van. A kicsi ártalmatlan pókoktól nem félek, nincs is velük semmi bajom, de az ilyen jó nagy szõrös pókok (amik általába mérgezõek is) na azokat utálom, és nem fóbia hanem inkább félelem, mert még nem érzem úgy hogy eljött az én idõm -.-

Dik more!
Aquir
És ha ezek evolúciósan vannak bennünk, mert valahol halálos kimenetelû csípésük van egyes rovaroknak, hm? 😛

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

De ezek 99%-ban mentalisan kezelheto, legyozheto dolgok. Vannak csuszomaszok, amiktol undorodom, de akkor is tudom kezelni, siman kirakom a lakasbol. Tudom undor =/= fobia...

(most gondolkodom a fobiamon, de csak egy bizonyos nemzetisegi csoport jut eszembe, amitol kiraz a hideg es menekulnek...😄)

Blasta
A fóbia lényege, hogy nem attól félsz, ami ténylegesen halálos, vagy súlyos sérülést okozhat, azt normális reakciónak hívják, az emberek 99%-a fél a cápától, vadon élõ ragadozóktól, azzal nincs semmi gond.

Ha fóbiád van, akkor akár egy nagyobb molylepkétõl is kirázhat a hideg, és elmenekülsz egy másik szobába, pedig azok aztán ártalmatlan jószágok.
Kápis? 😊

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Sosem ertettem ezeket a fobiakat. Krokodiltol, hienatol illik felni, vagy olyan poktol, amely marasa halallal vagy egeszsegkarosodassal jarhat, de akkor kepzeljuk el, hogy szegeny kis pok mennyire felhet a marha nagy, sikoltozo embertol?😊

CharrDen
Ahj, én egyedül a pókoktól félek, semmi mástól, miért van pont pók ott is<#rinya>

Atkamon
Dejóó...😄 Még jó, hogy rovar (és pók) fóbiám van... 😄 Na mindegy... Majd a szobatársam elintézi, ha gond lesz xD

Mi talaltunk egy olyat, aminek a teste volt akkora, mint a tenyerem. Lakotars ralepett, kilapult, aztan mire visszaertunk a szemeteslapattal, mar nem volt ott.
Az asszony nem aludt aznap, masnap meglett, megfogtam egy dobozzal es kiraktam. En semmit nem olok meg, csak a legyet es szunyogot.

Solten
Agreed, tudnam honnan masznak elo ezek a felmeteres joszagok... <#hehe> Egyszer csak atszaladt egy a szoban, majdnem kisebb infarktust okozva... <#vigyor> Bar ugy nezem csak nagyvarosban gaz a helyzet, most kikoltoztunk az agglomeracioba, itt a Magyarorszagon megszokott "kompakt" meretuek vannak... <#vigyor>

Saor Alba

bertino
továbbá: pókok

aki nem bírja a pókokat, kerülje angliát.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

bertino
hát itt birmingham alatt is hasonló a helyzet.

Az angolok csunyak, ellenben az utcan lathato, mindenfele naciot, nemzetet, borszint es ezek kevereket kepviselo csajok kozott sokkal tobb a 8/10 feletti, mint Europa legtobb reszen, Magyarorszaghoz viszonyitva felelmetesen sok a jo csaj. Megegyszer mondom: nem az angolok a jok, de Londonban angolbol nincs is sok.

bertino
na és mit szóltok az angol nõi átlaghoz ? hát nem gyönyörûek ? <#banplz><#banplz><#banplz>

Solten
A brit kaja nem szar, csak mas. Nem nagyon fuszerezik az eteleiket. A magyar etrendhez szokott gyomornak eleinte qrvara nem jon be. Az edessegeik meg tobbnyire katasztrofalisak, tonnanyi cukor van bennuk, marha edesek. Amugy a szupermarketekben lehet kapni mindenfele fuszert, valamint egy magyarnak fontosak a lengyel boltok: etrendjuk, kulturajuk kozeli a mienkhez, szoval ott beszerezheto szinte minden brit shopbol hianyzo alapanyag (ecet, zsemlemorzsa, normalis izu torma, stb) 😊 Bar a sok lengyel miatt az utobbi idoben nemelyik nagy elelmiszerlanc elkezdett lengyel cuccokat arulgatni (amire piaci igeny mutatkozik/mutatkozhat, nem szaroznak, itt mar kicsit regebb ota mukodik a kapitalizmus) eastern european food neven... 😄DD

Saor Alba

Bucser
Havi 800 font ha nem egyedül van az ember akkor nem lehetetlen. Persze akkor nem eltek es legalabb 900 nettot kell keresni havonta.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

BenedekFeco
Azt elfelejtettem,nekem svájcba sikerült kijönnöm.
Havonta annyit teszek félre(minimum),mint amennyit otthon kerestem nettóban,mûszakvezetõként.
4100CHF a havi fizum(nettó),ebbõl 1000haza az asszonynak,2000-bõl meg el lehet itt "tengõdni" .Eddíg minden hónapban "szórtam egy kicsit" a pénzt.Tv,laptop,gamer PC,mobil,két német tanfolyam,tankolom a verdát (2,5 V6).

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

Irigyellek, havi £800-at felretenni, az nem gyenge...

Bruk
Szerintem nem felesleges (vagyis valakinek lehet), de abban egyetértek, hogy az számít mennyit tudsz félretenni.

Bruk
Ha nem lenne igaz, nem írtam volna. 😊

Remélem sikerül megtanulnom a nyelvet és magam is megtapasztalhatom milyen ott az élet.

#181 Sokan azt csinálják pedig.
Oké, hogy drágábbak a dolgok (#179), de akárhogyan számolom szépen ki lehet azért jönni, ha kicsit szerencsés az ember.

Köszi az infót nektek!

BenedekFeco
Azt a pénzt,ami megmarad,azt átszámolhatod Ft-ba.Én is azt nézem,hogy amióta kijöttem (február),azóta félre tudtam rakni 1,8millát.
De amit elköltesz,amit felélsz azt fölösleges számolgatni.Azt kell nézni hogy a fizudból kigyere.Mind ahogy azt is fölösleges hasonlítgatni,hogy amit megveszel,az otthon mennyiben van Ft-ban.

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

IMYke2.0.0.0
Azért, mert azt a pénzt nem itthon költöd el, hanem ott.
Ha azt a pénzt hazahozhatnád, az utolsó fillérig, akkor persze, hogy "hú de rohadt sokat kerestem" érzésed lenne... a magyar életszínvonalhoz és árakhoz képest.
De, nem tudod hazahozni maradéktalanul.
És nem is tudsz aszkéta módon élni odakinn - ergo, szembesülnöd kell azzal, hogy egy kenyér ott 2-4-5 Euro, egy jól elkészített vacsora benne van 20-25 Euróban (vagy többen) is, vagy ha elmész a barátnõddel moziba, akkor tízesével költheted a pénzt...
Szóval, ne számítsd át!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Akkor annak az ismerõsödnek eléggé összejött. Tesóm lovász fiú München mellett és kb. 1300 eurót keres, pedig az, azért durván kemény fizikai munka.
Nem akarom az ismerõsöd által elmondottakat megkérdõjelezni, de messzirõl jött ember...

A németre feküdj rá, megértik az angolt is, de azért ha elmész boltba, utazol, stb. nem biztos, hogy ott is megértik. Szóval nem árthat a német.

Bruk
Persze hogy más árak vannak. De azért 1 kg kenyér biztosan nem kerül ötezerbe, hogy kevés legyen azaz egy misi. Ha figyelembe vesszük az árakat van értelme összevetni a fizetéseket (csak egy buta pl.: itt 1kg 300 Ft és keresek havi 100ezer Ft-t, kint ugyanezzel a melóval keresek 3-400ezret és a kenyér is csak 600Ft értékû).

Atkamon
Mert telejsen más árak vannak kinnt... Smemi értelme összevetni az itthoni fizetésekkel.

Bruk
Miért?

bertino
ne számítsd át forintba a külföldi fizetést, semmi értelme.

Bruk
Vannak ismerõseim kint, de kíváncsi voltam más véleményére is.

Az egyik alig tud valamit németül, néha eljár takarítani (felseper, felmos plusz talán elmegy a boltba), akkor egy alkalomra kap kb 15-30ezer Ft-t.

A másik valamilyen munkás (ritkán jár haza, és mindig elfelejtem tõle megkérdezni milyen), kétlem, hogy lenne diplomája, de nem azért mert hülye és most is egy hónap alatt 1 misi felett keresett.

A német nyelvet majd szakma tanulása mellett szeretném elkezdeni tanulni, eddig angolt tanultam, ezért is érdekelt, hogy nem elég-e az oda (mert akkor lehet folytatnám azt, de szerintem úgysem fogom).

Nyelvtudás nélkül bármennyire is tudsz alkalmazkodni, nagyon nehéz lesz beilleszkedned.
Olyan állást, amibõl meg megtudsz élni, nyelvtudás nélkül nem kapsz. Németország drágább területein (Bajorország, Baden-Württemberg) ez meg hatványozottan igaz.

A szakma nem tudom mennyit ér. A nyelv sokat.

Bruk
Nem bántódom meg, de írjátok le bõvebben miért?

Még nem indulok, ugyanis még elõtte szeretnék 1-2 szakmát szerezni, tanulni a nyelvet és aztán. 😊

Nem megbántani akarlak, de el se indulj így.

Meglepo dolgokat lehet talalni, ha az ember kivancsi😊

Es akkor meg nem is neztem meg mindent, amit a goggle kidobott az "ice cream cone Bournemouth' kombora😊

Na, srácok olvasva a kommenteket tényleg megkérdezem, hogy hol a fenében járt, hogy nem talált fagylaltost..😄

Amúgy õ nem Londonban, hanem azt hiszem Bornemouth-ban dolgozott.
Abban a városban állította, hogy nincs. Hogy Londonra miért mondta és ezzel együtt miért általánosított az egész országra, nem tudom.
Azért nekem is elég vadul hangzott, h nincs ott fagyi... azért nehogy már Európa egyik legcivilizáltabb városában ne legyen......

Kb semmivel fogsz tobbet keresni es itt annyi egy double room, mint videken egy egy szoba + nappalis lakas 😊

Bucser
Drága. Ha van jó sok angol tapasztalatod akkor gyorsan lesz munkád (ha ugyanabban akarsz elhelyezkedni ahol most dolgozol, és van 1-2 év tapasztalatod (kintiek)) és talán nem is minimálbéres.

Ha nincs akkor nagyon lutri.

cement
én crawleyban lakom ami london és brighton közt van. elég nyugis hely, de fontolgatom hogy londonba kéne menni lakni, nagyon szar?

respect to the man in the ice cream van

Bucser
Hidd el mi is szívesen húznánk innen.

Mondjuk maga Green lanes még jó. Sok a zöldséges, a kávézó közel van egy sainsbury is. Turnpike lane-nél meg Manor housenál a projectben ami a Rowley gardens-nál van nem biztos, hogy szívesen élnék mondjuk...

Kezdésnek még elviselhetõ. Csak sok a török meg a feka meg sokat jár a rendõrautó az utcában este is😊