Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként azt sem értem, hogy hány sorozatnál volt már, hogy túl sokba kerültek a fontos színészek és hogy erre miért nem találtak még mindig ki valamit. Pl itt még nehéz sem lett volna mert kb véges volt a történet és az volt a kérdés, hogy most 8 vagy 10 vagy hány évadban akarják bemutatni, szóval alá lehetett volna úgy írni, hogy x alapfizu, meg a nézettség alapján +% ha benne maradsz. Szóval érdekeltek is lennének a népszerűségben mégis előre kalkulálható lenne mennyit visznek el. Nem hogy a következő évadra álmodik egyet egy népszerű karakter managere és hatalmas gázsit kér.
Csak az ívnek az utolsó szelete volt slendriánul, elnagyoltan felvázolva, főleg az első pár évadhoz viszonyítva. Attól nem feltéten meglepő egy fordulat, hogy elhadarják a kulcsmomentumokat és nem mutatják be a folyamatot.
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
‘GOT’ CREATORS: SEASON 8 BATTLE SCENE WILL SURPASS HELMS DEEP
Ez még nem ok arra, hogy valaki élvezettel nézze végig a saját édestestvére kínhalálát. Ilyen ember nem lehet belül rendben. Ilyennek nem tudom elhinni, hogy a jósága szívből jövő és őszinte. Slussz.
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
A Knight of the Seven Kingdoms – 58 perc
The Long Night – 82 perc
The Last of the Starks – 78 perc
The Bells – 79 perc
Episode Six – 79 perc
---------------------------------------------------------
+ 430 perc
The Fellowship of the Ring - 178 perc (mozi)
The Two Towers - 179 perc (mozi)
The Return of the King - 200 perc (mozi)
-----------------------------------------------------------
+ 557 perc
A LOTR ~10 perc előzmény ismertetés után nulláról felépíti a meglehetősen 2D karaktereit. A történet közben is sok idő elmegy a múlt felidézésre, hogy képben legyünk. Mindhárom rész végére jut egy epikus csata. Tulajdonképpen egy idealizált mesevilág, káromkodás és cicivillantás nélkül. A könyvek és a filmek is a kedvenceim közé tartoznak.
Ehhez képest a GOT 7 évadon keresztül építkezett. Érdekesebb múlt, több és jobban ábrázolt karakter. Extraként politika, humor, erotika, erőszak és vér naturalisztikus ábrázolása. Nagyon vártam a 8. évadot. Minden adott volt egy nagy durranáshoz. 430 perc, 3x 143 perc, három egész estés, hosszú mozifilm. Ennyi idő alatt három különböző történetet lehet nulláról felépíteni és lezárni. A GOT 8. évadjában már csak pár szálon futnak az események. Oké, hogy Martin adta a sarokpontokat és D&D csak összekötötte őket. Oké, hogy a költségek limitálva voltak. A 8. évad így is bőven átlagon felül teljesít minden téren (látvány, zene, stb ...). Ennél azonban sokkal több volt benne.
Sot, meg merem kockaztatni, hogy a Disney is mar korabban, a 2-3 szezon kornyeken (amikor igazan mainstream lett a GoT) megkereste oket egy puhatolozo/elozetes erdeklodessel (ahogy az szokas, semmi konkret, csak elejtett felmondatok - nehogy a jogi osztalynak kellene lepnie), hogy mi lenne, ha a mostani Skywalker sztori utani "reboot" veluk kezdodne? Igy valoszinuleg emiatt sem akartak tovabb huzni a dolgot. De ez csak tipp, persze.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.05.17. 12:30:36
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Most úgy dobta neki a gép, hogy a város ellenség.
Ahogy most a Big Bang Theory-val is sitcomoknál meg volt ez. Amúgy tényleg leszarom, zárják le, még csodálkoztam is anno, hogy nem akarják húzni az unalomig stb. Akkor naivan gondoltam, azért teszik, mert tényleg jól akarják befejezni, méltóan a sorozatot. Örültem is, hogy lesz 2 tisztességes évad a befejezésre, de ez? 😄 Ekkora minőségromlásra szerintem senki nem számított. Így belefosni abba, amit éveken keresztül felépítettek...
A sok károgás nem fog eljutni hozzájuk, a nézőszám szuper, a bevétel óriási, fanyalgók meg mindig vannak. A mostani nagy számú negatív kritikát meg megindokolják azzal, hogy sokak kedvencével csúnyán bántak a lezáráskor.
Egy év múlva meg ez a topik is eltűnik valahol az internet mélyén.
Lombardo: “If they weren’t comfortable going beyond seven seasons, I trust them implicitly and trust that’s the right decision—as horrifying as that is to me. What I’m not going to do is have a show continue past where the creators believe where they feel they’ve finished with the story.”
Az HBO-nak nem maradt mas valasztasa, mint gyorsan elkezdeni fejleszteni a spinoff sorozatokat, amelyeket elvileg mar forgatnak is par napja (?)
Ami a koltsegeket illeti, nyilvan elszallt volna menet kozben a szineszek dija (mar most, az utolso evadra is millio korul votl egy-egy kulcsszereplo gazsija/resz), de ezt meg tudtak volna oldani - lasd egy-egy szereplo kiirasa, esetleg valamilyen produceri statuszba torteno "emelese", stb. De ezen nem kellett az HBO-nak gondolkodnia, mert a keszitok ragaszkodtak a show lezarasahoz. Ekkor meg probalkozott az HBO, hogy akkor legalabb legyen normalis epizodszam, de ennek a parbeszednek az lett a vege, hogy maradt a 7+6 a 10+10 helyett, viszont a hosszuk legalabb megnott, igy idotartamban nagyjabol ott voltak, mint korabban. Nagyjabol...
Martin peldaul szerette volna a sorozatot egy mozi/tv filmmel lezarni. Volt mar erre pelda, valamelyik szezonban volt egy resz, amelyet par nappal korabban vetitettek special IMAX mozikban, aranyaron vesztegetett jegyarak mellett es iszonyu sok penzt hozott. De nem lett lezaro film, lett helyette film hosszusagu utolso 2-3 resz (plusz nem akart az HBO kibaszani az elofizetokkel, akik egyszer fizetnek/tek eveken keresztul a premium szolgaltatasert az HBO-nak, majd fizessenek megint a moziban?).
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.05.17. 10:32:30
Igen, minden idők egyik legnépszerűbb sorozatának nehéz közmegelégedésre okot adó finálét alkotni (de nem lehetetlen), és a kihívás nagyságát jól mutatja, hogy a legtöbb, évről évre írt sorozatnak (Lost, Dexter stb.) is beletört a bicskája, amikor hirtelen egy konkrét végpontra kellett kifuttatni az eseménysort. A Trónok harca alkotóinak helyzete azonban e tekintetben egészen sajátos: George R.R. Martin könyvei közel 6 évadon keresztül jóformán kijelölték helyettük az irányvonalat, azonban az alapanyag lehagyásával munkamódszert kellett váltaniuk. Martin ugyan felvázolta nekik A tűz és jég dala befejezését, azonban ennek kidolgozása már Benioffra és Weiss-re várt.
A helyzetet azonban alaposan megbonyolítja, hogy Martin írói szemlélete és a sorozat lezárása két radikálisan eltérő megközelítést képvisel: az előbbi a karakterközpontú iskola tanait vallja (ld. pl. Quentin Tarantino), amely a szereplők személyisége, döntései alapján alakítja a narratívát, míg az utóbbi egy koncepcióvezérelt (ld. pl. Christopher Nolan) dramaturgiát követ, ahol minden egyes figura az előre kijelölt végpontnak megfelelően cselekszik. Általában ez a legkevésbé sem feltűnő, és még kevésbé releváns, hiszen optimális esetben egy forgatókönyvben mindkét szemlélet jelen van. A koncepcióvezéreltség ellenére is megfelelően motiváltak a szereplők cselekedetei, vagy éppen a karakterközpontúság ellenére is tart valahova a cselekmény. Azonban azzal a feladattal még senkinek nem kellett szembesülnie, hogy egy történetfolyam háromnegyedénél kell váltania a két irányvonal között.
Ezért fog csalódást okozni a Trónok harca befejezése - Trónok harca S08E05
Szereplőcsere meg a TH-ban is bőven van, ilyen alig-alig emlékezetes mellékszerepekben mint pl Beric, Éjkirály, Háromszemű Holló, Tommen, Daario, Dickon, a Hegy <#nevetes1>#nevetes1> ez soha nem volt para semmilyen filmben, kb kit érdekel. Aki nem tud elvonatkoztatni egy arctól, és nem a karaktert látja, az így járt.
M2 #18665 -re is. + megérné bármennyit várni. Ez ami most van, egy természeti csapással ér fel. Mondjuk az író életkora és testtömeg-indexe miatt ez a várakozás úgysem lett volna olyan hosszú, mert ha nem írja meg gyorsan, akkor elhalálozik, és úgy abban a helyzetben kellett volna megoldani egy másik íróval.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
A nézőszám pedig nem lényeges mutató, az előfizetések száma a mérvadó, amit egy tucat más sorozat befolyásol még a got mellett. Nem fog visszazuhanni az előfizetésszám a got után, viszont rengeteg költségtől fog megszabadulni a hbo, aminek a töredékéből el tudnak indítani egy got előzményt.
Ennyire sietni kellet a befejezéssel, hogy 20 helyett csak 13 részre futotta? És pont ILYENEKRE? Ez ért kellet 2! év kihagyás? Mert ilyet még én is össz e tudtam volna ütni egy délután alatt. Meg az agynohypeolt 55! napig forgatott Deresi csata amit második Helm's Deep-ként reklámoztak is igencsak kiábrándítóra sikeredett.
Amikor bejött ez az éves csúszás mindenki azt gondolt,a hogy na most majd jól odateszik magukat, hogy méltó finálét forgathassanak erre csak EZT sikerült +1 év alatt összeizzadni. Szégyen.
Nem azért de a most véget ért Into the Badlandsban is jobban felvezették a finálét mint itt. Pedig az a sorozat kaszát kapott.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2019.05.17. 09:27:41
És amúgy inkább a staff fizetése a döntő tényező, 8 évad után már az egekbe emelkedett, ahogy lenni szokott.
Jobban megéri nekik ugyanezt a munkát és pénzt egy új induló sorozatba fektetni.
Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2019.05.17. 09:02:10
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Az már egy másik film, másik színészekkel, más nézőknek. Csak a címe lenne a maival egyező, semmi más.
Mint a Star Wars, ahol a három trillógia mind külön-külön világ, semmiben nem egyeznek, pedig mindent megpróbáltak.
Ilyen szintű nyomás alatt Martin is sok hülyeséget összeírt volna, szerintem. Ha más nem, csak dacból meg hogy elkerülje a büntit.
Ha meg bele se vág, szegényebbek lennénk az egész GoT sorozattal.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.05.16. 23:51:29
Úgy kellett volna szerződést megírni a jogok megvételekor hogy x időpontra kiadod a következő könyvet vagy x százezer büntetést fizetsz havonta ami minden hónapban duplázódik. Aztán elgondolkodott volna Martin hogy na megéri-e ebbe így belevágni és nem baszik ki a készítőkkel sem. Hány író kezét lábát törné, hogy nem a HBO de valami helyi kábel csatorna csináljon sorozatot a művéből 😄
Nem lehet egy ilyen vállalkozással annyit várni, pár év és szétszéledtek volna a készítők/szereplők úgy, hogy soha többet nem rakják össze. Pláne a bizonytalan idő, ami a legrosszabb: 4 év, 5 vagy 10, esetleg 20?

A készítő író-producer páros mondta azt, hogy ennyit vállanak, aztán többet nem. Igazából akiket most szidunk, azoknak köszönhető, hogy létezik egyáltalán ez az egész sorozat. Ők felállnak az asztaltól, más munkát vállalnak és ezzel vége is.
Én már akkor nem értettem, mikor írtak erről, de, hogy tegnap láttam a Disney nagy bejelentését meg mentek a pletykák... Amúgy meg kurvára ki fog derülni mennyire jó írók ott is. Jó ideje ebben az irányban van a filmipar, amit láthatunk most a GoT-nál, vagy a SW-nál.
Aztán az is lehet, hogy tévedek sok más emberhez hasonlóan, de ez a véleményem.
Mi földi halandók, ha kapunk egy munkát kínosan szűkös határidővel, akkor hagyjuk a sallangot és a lényegre koncentrálunk, nem?
forrás
Másrészt nem is érdekel. Egymilliárdszor is belinkelheted, a filmgyártás akkor is úgy működik ahogy írtam. Mégegyszer: igen van olyan hogy a készítők szabadkezet kapnak. De ha így is van, akkor is stúdióé a végső döntés. Mit nem fogsz fel ezen? A készítők a stúdióval szerződnek. Övéké a szellemi tulajdon. Ők határozzák meg a költségvetést. Te alkalmazott vagy? Akkor kié a legvégső döntés? Nem cég tulajdonásái, illetve a cégtulajdonos által oda tett vezetőké?
Vagy tulajdonos vagy? Akkor nem te döntesz hanem az alkalmazottaid? Fasza lehet.
Szerinted másképp van? Szerinted a forgatókönyv író dönti el hogy HBO mekkora költségvetéssel dolgozzon? Vagy az írók döntötték el ,hogy, áh, nincs kedvünk annyi epizódot megírni, jó lesz kevesebb is?
Értem én, de figyelj már. Te mennyire tudod, hogy a sorozat hibái mekkora részben a írók, mekkora részben a fejeseik hibája? Ott voltál talán a meetingen, és onnan tudod? Én nem voltam ott.
De az látszik ,hogy ennél több epizódra terveztek volna, de a stúdió úgy döntött kevesebb lesz, ezért össze kellet csapni a szálakat.
A két szerencsétlen: bár nem értek hozzá, de megnéztem gyorsan a wikipédia oldalát, és elég sok díjat elnyertek. Azért mert olyan tehetségtelen szerencsétlenek?
De mondok egy másik dolgot. Most a Csernobil sorozat forgatókönyvét, az írta, aki a Scary Movie 3-4-et. Ezek a filmek szutykok. Szarok. Érdekes, az írójuk most mégis letett egy komoly értelmes dolgot az asztalra. Ez hogy lehet?
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.05.16. 20:45:46