Új magyarázat Mózes csodájára

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NEXUS6
Mosmár tudom mért dógozik annyi magyar az elhácéban!
Megcsinálják a swarcjukat oszt az egészmagyarság megy a mennybe.
<#nyes>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Kara kán
Ja, ez egyben válasz volt a #38-asra is. :-)

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Kara kán
Ez viszont fájt:
http://www.magyarmegmaradas.eoldal.hu/cikkek/figyelemre-melto-irasok/5109
"MIKROSZKOPIKUS FÉREG/FEKETE LYUKAK
Állítások szerint, a szokásos téren és idõn kívülrõl energia áramlik az aktivált féreglyukakon át, akkor is miután eltávolították a DNS mintát a kísérletbõl. Mellékhatásként megfigyelték, hogy a hiperkommunikációra képes emberi lények körül is megmagyarázhatatlan elektromágneses mezõ jelenléte észlelhetõ. Elektronikai berendezések, pl. CD lejátszók mûködése leállhat néhány órára. Amint az elektromágneses mezõ kezd eltûnni, ezek a berendezések újból normális módon mûködni fognak néhány órán belül. Sok gyógyító és terapeuta régóta ismeri már ezt a hatást. Minél telítõdöttebb a légkör, vagyis minél nagyobb az energia, eme berendezések megállásának lehetõsége annál nagyobb. És a berendezések gombjait hiába nyomogatjuk, úgysem fognak elindulni, csupán néhány óra elteltével, miután eltûnt az energia. Grazyna Gosar és Franz Bludorf: Vernetze Intelligenz (Összekapcsolódott Intelligencia) - címû könyvében nagyon pontosan és világosan megmagyarázzák ezeket a jelenségeket. Õk olyan forrásokat idéznek a múltból, amikor az emberiség nagyon szorosan kapcsolódott egymáshoz és a többi életformához, a csoport-tudathoz és csoportként cselekedett. Azonban, ahhoz hogy megtapasztalják az egyéni tudatállapotot is, az embereknek szinte teljes mértékben el kellett felejteniük a hiperkommunikációt."

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Az égig érõ paszuly pedig magyarázható egy ritka génmódosulással...

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

"Csak az elsõszülöttes részt nem.."

Ez speciel eleg egyszeru. Egyiptomban volt egy olyan szokas, hogy ha tavasszal nem volt eleg a gabona, akkor mindig az elsoszulottek kaptak eloszor belole. A zsidoknal meg volt egy olyan szokas (parancsolat), hogy tavajrol megmardt gabonat nem szabad zsidonak megenni (csak eladni szabad). Mivel a gabona abban az evben gombafertozott volt, ezert az egyiptomiaknal hullottak az elsoszulott gyerekek, mig a zsidoknal nem. A legtobb regi zsido parancsolat egyebkent pont az ilyen okori balesetek ellen ved, ezert ma mar kisse elavultnak tekintheto. A vicces, hogy ennek az esemenynek a feljegyzese fennmaradt az egyiptomi konyvelesekben, innen lehet tudni, hogy mikor is volt az a kivonulas. A tobbi csapas is akkoriban volt, es reszben egy kaszkad kornyezeti katasztrofa hatasai voltak. (hasonlo peches sorozat volt a kozepkorban is, csak mas tunetekkel)

Tobbe kevesbe egyebkent helyes a biblia, csak kisse tulhangsulyozza a zsidok szerepet az esemenyekben. A zsido vallas ose egyebkent reszben kozos a minoszi kulturaeval, vett at elemeket az egyiptomi teruletrol is. Torteneti szempontbol ugy nez ki, hogy anno uruk varosabol rugtak ki oket, osszeferhetetlenseg miatt, es innen indultak el eloszor az igeret foldjere, amit a lakhatatlansaga miatt ott kellett hagyniuk, aztan egyiptombol mentek vissza amikor ott sem volt olyan jo. A tengeri atkeleshez csak annyit, hogy a zsidok gyalog voltak, par teherhordo alattal, mig az egyiptomiak harci szekerekkel mentek utannuk, ami laza es vizes talajon nem nyero, mert a korabeli keskeny kerekek eleg konnyen elsullyednek... <#nyes>
Kara kán
Igen, teljesen helyesen látod.

Épp most nézegetem a droidka által belinkelt videón Tóth Ferenc elõadását. Mit nem mondjak, élveztem az elsõ részét, amelyben a vallástörténettel foglalkozik, de most, amint a tatárjárásról beszél...hát... elég sok a konfabuláció, a költemény. Nagyon nem ismeri a történelmet, és próbál mítoszt teremteni, sajnos.

Tower Guard
"tudományosan"

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

Tower Guard
...mert mindent tudományos kell megmagyarázni...

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

NEXUS6
Szerintem soxor elkövetjük azt a hibát, hogy amikor egy néprõl beszélünk akkor azt kialakulásától kezdve úgy nézzük, amilyen formában ma látjuk õket. Pedig a magyarok sajna sem hordtak a nyereg alatt rubikkockát, az angolok esetében a kerekasztal lovagjai nem keménykalapos dzsentlömenek, esetleg futbalhuligánok voltak, és az Egyiptomból kivonuló zsidók sem ravaszul mosolygó kapedlis bankárok.

Másrészt minden nép identitásához hozzátartozik egy eredetlegenda, amit általában késõbb, a nemzet genezisének lezajlása után fogalmaznak meg szép kerek egészként, beemelve a sztoriba néhány szép idealisztikus meseelemet, az oda nem illõket meg kihagyva.

Az Ószövetség -Tanakh a zsidók ilyen eredetlegendája, ami a fentiek miatt valszeg nem tartalmaz néhány fontos a sztoriba nem illõ dolgot.
Talán Freud volt az elsõ komolyabb tudós, aki felvetette, hogy a zsidó nép kialakulása szempontjából milyen fontos volt az Egyiptomi tartózkodás, hiszen ehhez köthetõ vallásuk kialakulása, és ennek gyökerei valószínûleg az Ehnaton fáraó által létrehozott egyistenhitben találhatók.
A fáraó által indított vallási reform elbukott, azonban maradhattak hívei. A késõbbi uralkodók elég keményen próbálkoztak Ehnaton nyomainak eltüntetésével és valszeg a megmaradt követõk üldözésével. Ez magyarázhatja a zsidó vallás alapvetõ elemét az egyistenhitet és az egyiptomi sanyargatást is, már ha feltételezzük, hogy a zsidók gyakorlatilag az Ehnaton által alapított vallás szektájának a hívei.

Másrészt minden nép, vallás eredetlegendájában megtalálható az, hogy gyakorlatilag szembe fordulnak a saját gyökereikkel, megtagadják az eredetüket. Ez is fontos az identitás kialakításához. A keresztények marhára nem vállalnak közösséget a zsidókkal, pedig még a szent könyvük is ugyan az, az iszlám is tagad minden ilyen közösséget, és a különbségekre helyezik a hangsúlyt. Pedig ha távolról nézzük ezek mind ugyan azok a vallások gyökerüket tekintve.
A zsidók is valszeg igyekeztek minden olyan nyomot eltüntetni, ami az egyiptomi kultúrához kötötte volna õket.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Miért lenne pontos? :) Mi a forrásod? :)

*

Hol olvastad, hogy Hórusz az alvilágba kerülne? :)
Google a barátod, írd be a keresõbe ezt:

"Hórusz az alvilág" - így idézõjelesen. Nézd meg mit hoz ki...

drfaust
A bibliából kivesszük a rárakodót legendákat, akkor nem marad csak borító, az meg arra sem jó, hogy kitöröljem vele a hátsómat, mert nagyon kemény.

Csak a semmi lehet tökéletes!

srác. A leküldi az alvilágba, mondatot nem úgy kell értelmezni hogy mostantól 1 estét õ lesz ott az atyaúristen, hanem számûzi, majd reggel ismét kiszabadul és akkor ugyan ezt játszák el fordítva. a december 25. pedig pontos de ne is zavarjon

Hány éves vagy? 10? :):)
Amíg nekem a Zeigestbõl idézgetsz, ne akard, hogy komolyan vegyelek :) Az elsõ vidiben alapból nagy bakik vannak...

Nem akarok OFFolni, szóval csak a kedvedért pár idézet a filmEDbõl és a cáfolata:

„Reggelente Hórusz nyeri meg kettejük küzdelmét, este pedig Seth gyõzedelmeskedik, számûzve Hóruszt az alvilágba.”

// Hórusz sosem került az Alvilágba. Ozirisz volt az, akit megöltek és az alvilág ura lett, azonban Hórusz az élõk királya volt. //

..vagy:

///„Hórusz története nagy vonalakban az alábbi: December 25-én születik...”
Ez a megállapítás téves. A perzsa/római Mitrás született ezen a napon, nem pedig Hórusz. Születésének idejét az egyiptomi koiak hónapra teszik (amely novembernek felel meg).///

Aztán... Attis, Krisna, Dionüsziosz, Mitra... össze-visszahadovál a film róluk, az állítások fele téves, vagy pontatlan.. és így próbálja õket Jézushoz hasonlítani...

Elhiszem én, hogy nagy anti-keresztény vagy, hidd el, én sem vagyok az a mélyen vallásos, de azért ha érvelsz legalább könyörgöm más forrásokból nézz utána...

...mert a Zeigest egy bûvész trükk, nem több.
Nem semmi.
Neked a stílusod önmagában cáfolja a mondandódat.
A biblia az mese és nincsenek tündérek varázslók 7 fejû sárkányok és koboldok mikulás és repülõrénszarvas stb. Elmond hogy is van a dolog mikor még az e,berek kis törzsekben hordákban éltek volt az adott közösségen belül a legerõsebb az végig vert mindenkit aki nem fogadott szót ez volt a törzsfõnök volt aki megfigyelte a természetet és az átlagnál intelligensebb volt ez volt a sámán. Az egyikbõl kialakult a nemesség a másikból hitvilág. Na le egyszerûsítve ennyi.
Ja és nem lapos a föld nem is a nap forog a föld körül stb Ahogy az átlag egyre értelmesebb az ilyen marhaságok sorra dõlnek meg.
Itt egy nagyon jó írás a másik oldal szemszögébõl az elõzményeket illetõen:

http://www.magyarmegmaradas.eoldal.hu/cikkek/toth-ferenc-eloadasok/4332

Magával a frigyládával kapcsolatos történeteknek magánvéleményem szerint igen is van valamennyi alapja, aki kicsit is utána olvasott a témának, az láthatja ezt, FÜGGETLENÜL ATTÓL, hogy Bibliát nyilvánvalóan meghamisították helyenként a kiválasztottak

http://hu.wikipedia.org/wiki/Goa%E2%80%99uld

Õk azt mondják magukról, hogy a frigyládát õk építették... De hát azt tudjuk, hogy õk sok mindent mondanak magukról... Valószínûbb, hogy ezt a valódi építõktõl khmm, "kölcsönvették". <#eplus2><#eplus2><#mf1>

Józsué:
3,8 Te azért parancsolj a papoknak, a kik a frigyládát hordozzák, mondván: Mikor bementek a Jordán vizének szélébe, álljatok meg a Jordánban.
3,9 Ekkor monda Józsué Izráel fiainak: Járuljatok ide, <2 Móz. 32,26.> és halljátok meg az Úrnak, a ti Isteneteknek szavait!
3,10 És monda Józsué: Ebbõl tudjátok meg, hogy az élõ Isten <3 Móz. 19,4.26,1. Jer. 10,9.10.> van köztetek, és hogy kétség nélkül elûzi elõletek a Kananeust, a Khittheust, a Khivveust, a Perizeust, a Girgazeust, az Emoreust és a <5 Móz. 20,17. rész 9,1.11,3.24,11.> Jebuzeust:
3,11 Íme az egész föld Urának frigyládája elõttetek megy át a Jordánon!
3,12 Most azért válaszszatok magatoknak tizenkét férfiút Izráel nemzetségeibõl, egy-egy férfiút egy-egy nemzetségbõl.
3,13 És mihelyt megnyugosznak majd a Jordán vizében a papok talpai, a kik az Úrnak, az egész föld Urának ládáját hordozzák: a Jordán vize ketté szakad, <2 Móz. 14,21. Zsolt. 114,3.> és a felülrõl aláfolyó víz megáll egy rakásban.
3,14 És lõn, hogy a mint megindula a nép az õ sátraiból, hogy általmenjen a Jordánon, és a papok, a frigyládának hordozói, a nép elõtt:
3,15 És a mint a láda hordozói a Jordánhoz jutának, és a ládahordozó papok bemárták lábaikat a víznek szélébe (a Jordán pedig az egész aratási idõ alatt telve vala minden õ partja felett):
3,16 Megálla a víz, a mely felülrõl foly vala alá, és álla egy rakásban, nagy messzire Ádám városánál, a mely Czarthan mellett vala; a puszta tengere, a Sóstenger felé aláfolyó víz pedig egészen elfuta, <2 Móz. 14,21.> és általméne a nép Jérikhó elõtt.
3,17 A papok pedig, az Úr frigyládájának hordozói, ott állának a szárazon a Jordán közepében bátorsággal, és az egész Izráel szárazon megy vala át, mindaddig, míg az egész nép teljesen általméne a Jordánon.
4,1 Mikor pedig az egész nép teljesen általment vala a Jordánon, szóla az Úr Józsuénak, mondván:
4,2 Vegyetek magatokhoz a népbõl tizenkét férfiút, egy-egy férfiút egy-egy nemzetségbõl.
4,3 És parancsoljátok nékik, mondván: Vegyetek fel innét a Jordán közepébõl, arról a helyrõl, a hol bátorsággal állanak a papok lábai, tizenkét követ, és vigyétek át azokat magatokkal, és tegyétek le a szálláson, a hol megháltok ez éjszaka.
4,4 Elõhivá azért Józsué a tizenkét férfiút, a kiket az Izráel fiai közül rendelt vala, egy-egy férfiút egy-egy nemzetségbõl;
4,5 És monda nékik Józsué: Menjetek át az Úrnak, a ti Isteneteknek frigyládája elõtt a Jordán közepébe, s vegyen fel mindegyikõtök egy-egy követ az õ vállára, az Izráel fiai nemzetségeinek száma szerint,
4,6 Hogy legyen ez jelül köztetek. Ha kérdezik majd ezután a ti fiaitok, mondván: Mire valók néktek ezek a kövek?
4,7 Mondjátok meg nékik, hogy kétfelé vált a Jordánnak vize az Úr frigyládája elõtt, mikor általment a Jordánon; ketté vált a Jordánnak vize, és ezek a kövek emlékeztetõül lesznek az Izráel fiainak mindörökre.
4,8 És úgy cselekedének Izráel fiai, a mint megparancsolta vala Józsué, és felvevének a Jordán közepébõl tizenkét követ, a mint megmondotta vala az Úr Józsuénak, az Izráel fiai nemzetségeinek száma szerint, és általhozák magokkal az éjjeli szállásra és ott letevék azokat.
4,9 Tizenkét követ állíta fel Józsué a Jordán közepén is, azon a helyen, a hol állottak vala a frigyládát vivõ papok lábai; ott is vannak mind e mai napig.
4,10 A papok pedig, a ládának hordozói, állanak vala a Jordán közepén, a míg végbe mene mind az a dolog, a mit parancsolt vala az Úr Józsuénak, hogy mondja meg a népnek, egészen úgy, a mint Mózes parancsolta vala Józsuénak. A nép pedig sietett és általméne.
4,11 És a mint véget ére az egész nép általmenetele, általméne az Úr ládája is és a papok is, a nép elõtt.
4,12 Általmentek vala a Rúben fiai, a Gád fiai és Manassé félnemzetsége is felfegyverkezve az Izráel fiai elõtt, a miképen szólt vala <4 Móz. 32,20.29.> nékik Mózes.
4,13 Mintegy negyven ezernyi fegyveres vitéz ment vala át az Úr elõtt a harczra, Jérikhónak sík mezejére.
4,14 Azon a napon felmagasztalá az Úr Józsuét az egész Izráel szemei elõtt, és félék õt, a mint félték vala Mózest, életének minden napjaiban.
,15 Mert szólt vala az Úr Józsuénak, mondván:
4,16 Parancsold meg a papoknak, a kik a bizonyság ládáját hordozzák, hogy jõjjenek fel a Jordánból.
4,17 És parancsola Józsué a papoknak, mondván: Jõjjetek fel a Jordánból!
4,18 És lõn, hogy a mint a papok, az Úr frigyládájának hordozói, feljöttek vala a Jordán közepébõl, és érintik vala a papok talpai a szárazt: visszatére a Jordán vize az õ helyére, és folyt vala, mint az elõtt, minden partja felett."

(Károli, +stb. fordítás.)

Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube

Lemaradt:

Honnan tudjátok, hogy ez már nem a túlvilág? Ha a túlvilágon vagy, akkor ez a túlvilág. Ergo ilyen nincs.

Ja én kérek elnézést, hogy egy kitalált mesében nem hiszek de azt elhiszem ami a dokumentum filmekben van TÉNYEKKEL alátámasztva. És hidd el nem csak a Zeitgeist létezik, csak éppen ez a legnevesebb mind közül.

Az tény hogy van 1-2 valós személy, de 98%-ban KITALÁLT a tudomány álltal NEM igazolt emberek vannak. Furcsa mód a kor egyetlen egy történésze, filozófusa, kutatója NEM említi jézus nevét, sem semmilyen csodák 1 kivételével akirõl köztudott, hogy akkora baromságokat írt, hogy már akkor sem hitték el. (Az más kérdés, hogy a drága egyház csak ezt fogadja el)

TreDoR
"a világ és az élet (no, meg a halál) értelmét."

Érdekes, eddig úgy gondoltam nincs olyan ember aki ezekre választ tudna adni, ezekszerint tévedtem...

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

immovable
Szegénykém. Nem fáj?
Neked is mondom, a legtöbb legendának, mítosznak van történelmi alapja, amibõl lehet a tudománynak profitálnia, ha le tudja választani a valóságot a hozzáépült, hozzátett "dolgoktól". Lásd Trója feltárása - függetlenül attól, hogy ez a Trója AZ a Trója-e, de valami van ott :):) Már siker...
Csak tudod a Bibliában a valóságban is létezõ történelmi személyek is szerepelnek. Továbbra sem a Zeigeistbõl kellene tájékozódni, mert csak égeted magad az összes topikban.
engem is távolról kerülnek már, még a fõgurujuk is<#mf1>
na én most írok egy könyvet
Glutamin
"A tegnap estefelé leszólított az utcán két ember, olyan bibliás-féle.
Tudtam, hogy vagy mormonok, vagy jehovisták. A második jött be.
Pechükre, épp ráértem. Hagytam, hogy bemelegítsenek,... " - itt elkezdtem sírni a röhögéstõl

<#taps>

Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT

Ha felnõttként még mindíg a mesékben hiszünk azon nem lehet segíteni...
A biblia ha nem a "példabeszédeit" meg az erkölcsi tanításait nézem, hanem pusztán tényszerûen szemlélem a benne foglaltakat, akkor egy mesekönyv. Amit nem lehet az illetékes tudományok (régészet, történetírás, stb...) segítségével visszaellenõrízni, az nem szabad tényként kezelni.
"Hinni" persze lehet, de a hit az nem tudomány (bár van olyan fából vaskarika hogy "hittudomány" ami félrevezetõ, mert inkább a régi nevén "dogmatikának" kellene nevezni).

iSS!

Kara kán
Apropó!

A tegnap estefelé leszólított az utcán két ember, olyan bibliás-féle.
Tudtam, hogy vagy mormonok, vagy jehovisták. A második jött be.
Pechükre, épp ráértem. Hagytam, hogy bemelegítsenek, majd elkezdtem nekik elmagyarázni a világ és az élet (no, meg a halál) értelmét. Amikor rádöbbentek, hogy nem õk térítenek engem, hanem én õket, úgy eliszkoltak, hogy bottal lehetett volna ütni a nyomukat. Van ilyen, ekdves vbalek2. <#nyes>

Kara kán
Lám-lám, elkapott a hiperaktivitási roham. :-D

"Minden apró világnézeti kérdésbõl nagy ügyet csinálnak, addig sem kell a politikusoknak kényelmetlen gazdasági kérdésekre válaszolniuk"

Hát ezen megszakadtam! :DDDDD Az összes gazdasági elemzõ, a gazdaság résztvevõi, az összes bankár és bróker most hogy kijött ez a hír, már nem is merik megkérdezni az illetékeseket gazdasági ügyekben. Még hogy kijön egy ilyen hír és akkor nem kell más problémákra választ adniuk. :DDDDD Hát ez a nap poénja!!!! Még sok ilyet lécci!
Hehe, ebben az egészben az a poén, hogy tök felesleges az ilyen bizonyítgatás, mert ha valakinek azon múlik a hite, hogy egy csoda, az a fizika törvényeivel és a jelenlegi tudással megmagyarázva megáll-e, akkor az már nem is hit, hanem a tények elfogadása.
Maga a hit meg egy olyan dolog, hogy a halál utáni pillanatban ki fog derülni mindenki számára, hogy mizu van (van élet, nincs élet), és ez független attól, hogy ki miben hisz, akkor már be lesz bizonyítva, de visszafelé már nincs módosítási lehetõség...
Ezt a tömény marhaságot honnan vetted? Az Ewige Jude inspirálta õket? Hogy lehet egy 21.-ik századi európai fehér ember ennyire sült bolond?

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/

Kara kán
Ad. 1: Rómába pesze már nem mint pásztorkodók mentek, hanem fõleg mint kereskedõk és szellemi szabadúszók.
Egyiptomban is már kézmûveskedtek, építkeztek, szabadkõmûveskedtek. <#vigyor4>

Kara kán
Valami valóságalapja persze, hogy van, de abból, amit a Biblia leír általában köbgyököt kell vonni.
Az tény, hogy a zsidók, pásztorkodó nép lévén sok helyen megfordultak.
Vegyük sorra ezeket: Babilon, Egyiptom, Róma.
Mindenütt eleinte minden rendben volt, de egy idõ után, amikor a teljes államhatalmat a kezükbe akarták kaparintani, akkor megromlott a viszonyuk a helyi állammal, és ilyenkor átkozódva, szitkozódva továbbálltak. Babilont a Nagy szajhának nevezték, de a fáraót sem kímélték a negatív jelzõktõl, sõt az Újszövetségben Róma is megkapja a magáét. Néróra olyan bélyeget sütöttek, amelyet azóta sem tudtak/akartak levakarni a történészek.
Szodoma és Gomorra meg azért él úgy máig a buta köztudatunkban, mint a fertõ, a romlottság két városa, mert lakóik egyszerûen nem akartak behódolni a hozzájuk képest barbár, de mindenképp agresszív, hódító, városokat felperzselõ zsidóknak.

Én ekkor a mítoszokról régóta írogatok, koptatom a billentyûzetet, és ez ihletet ad egyes embereknek. A Hahner Péter által írt 100 történelmi tévhit, avagy amit biztosan tudsz a történelemrõl - és mind rosszul tudod c. könyvet még nem olvastam el, de nem lepne meg, ha szerzõjét valamelyik fórumbejegyzésem indította volna el könyve megírásában.

Amúgy, az szokott történni, hogy bizonyos emberek elolvassák egy-egy hozzászólásom, majd egyfajta hiperaktivitási roham fogja el õket, és írnak, tesznek-vesznek, ahelyett, hogy az írásaim szellemét vennék át: Gondolkodj! Használd a józan magyar paraszti eszed és az absztrakt gondolkodás szabályait! Légy erkölcsös! Figyelj meg! Kísérletezz (de ne másokon, sõt magadon se, ha nem muszáj)!

Kapiskó?!

Balumann
Azért, mert a biblia többnyire nem kitalált történeteket tartalmaz, hanem a megtörtént vagy legalábbis feltételezetten (amik fönntmaradtak) megtörtént eseményeket, csak persze "kiszinezve". Az, hogy a zsidók ott voltak Egyiptomban (ha jól tudom, többnyire - vagy legalábbis a biblia szerint - rabszolgaként), majd kivonultak onnan a szent földjeikre. Valahogy, valamikor át kellett jutniuk.

Persze, nagy valószínûséggel nem úgy, ahogy a történet elmondja, lehet, hogy nem szekerekkel meg ilyesmi.

Jaj, nehogy felüljetek ennek, ez amcsi politika, hülyítik a népet mindkét oldalról. Minden apró világnézeti kérdésbõl nagy ügyet csinálnak, addig sem kell a politikusoknak kényelmetlen gazdasági kérdésekre válaszolniuk. Mi meg bekajáljuk ezeket, és komolyan is vesszük õket. Nem Ricsit bántom ezzel, egy újságíró nem mérlegelhet hogy egy most komoly, vagy politikai rendelésre készült marhaság, ha õszintén tájékoztatni akar, akkor kénytelen leadni ezt a hírt is.

A kérdés teológiai szempontból teljesen érdektelen, ez egy komolytalan provokáció, legyen miért megint habzó szájjal tüntetniük a szektásoknak.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/

Mondjuk azért, mert lehet valóságalapjuk. És ha van, akkor érdekes és tanulságos lehet, hogy hogyan történt valójában.

Mi lesz a következõ? Megmagyarázzák az Excalibur kihúzását? A hupikék törpikék létét? Miért kell kitalált történetekre tudományos választ keresni?
Valami durvát szívtak mind, egy kacsaúsztató partján szerencsétlenkedtek három napig a rózsaszín elefántok között ... <#idiota><#idiota><#idiota>

Nem akarok antiszemitának tûnni, de vegyük csak sorra a tényeket:
1. Egyiptomban az adót gabonában fizették
2. a zsidók kecskepásztorok voltak, így nem fizettek adót
3. miért ágálna a fáraó, hogy egy csomó, Egyiptom elõnyeit élvezõ, de adót nem fizetõ elhagyja országát? És különösen miért küldene katonákat rájuk?!?
4. a Bibliában szereplõ exodus nem minõsíthetõ hiteles forrásnak (nincs benne se dátum, se pontos adatok, de még csak a fáraó neve sem szerepel benne!!! Ez így csak mese, nem történelmi forrás)
5. nemegy helyen pontatlan a Bibliában az idõ, miért kéne akkor pont ezt a részt készpénznek venni?

és legvégül a fenti elmélettel kapcsolatban:
"A szárazföld-híd négy órán át maradhatott fenn"
Négy óra alatt aligha száradhatott ki a meder, mégis hogy keltek át az iszapon dagonyázva szekerekkel megrakodva?!?

Ha hisznek Istenben, nyugodtan mondhatják, hogy csoda volt, és azt nem kell megmagyarázni. Ha nem hisznek, mondhatják, hogy az egész meg sem történt. Mi értelme ennek a kettõ közötti találgatásnak?
pedig az elsõszülöttes rész a legegyszerûbb. a vulkán istenének a robbanástol kihullottak a fogai és nem ehetett rágós húst, ezért reggelizett elsõszülötteket. <#worship>
milyen rovat ez? tudomány? <#taps><#love11>
Kara kán
Santorini, i.e. 1650-1600 (nem 1250!)

Kara kán
Vörös-tenger helyett: Sás-tenger - OK!
Tanis-tó helyett Timsah-tó (keress rá: Lake Timsah, Moses, exodus)

én régebben olvastam egy vulkánokkal kapcsolatos könyvet és abban szerepelt egy Földközi- tengeri vulkán felrobbanása.. annak vákuuma húzta el onnan a vizet. Ha jól emlékszem még a 10 csapás 9 csapását is sikerült vele megmagyarázniuk. Csak az elsõszülöttes részt nem..
csak a címre reagálva:
MegaTrainert használt!!
Azok léteznek,meg goblinok,elfek,orkok,gremlinek,itt vannak az országba.

Asus TUF H570, i5 11400, 16 Gb ram, RX570, 1Tb HDD, 250Gb SSD, CTG 550W

amúgy azt értem hogy Chuck Norris nem vizes lesz hanem a víz lesz Chuck Norris os mert ez igaz. De ez nem.

Tipikus "brit tudósok" hír<#mf1>

www.adamexdesign.hu