Török foci szerelmeseinek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Del Bosque
Errõl nem olvastam. Újabb áprilisi tréfa? :)
Egyébként a következõ meccs júniusban lesz a belgák ellen, addig csak felépülne, ha történne vele valami.

Viva España!

van egy rossz hírem:S

Arda Turan ismét megsérült. Állítólag a gólnál húzódott meg a sarka (achillese) és elég komolynak tûnik a dolog, alig tud lábra állni...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Del Bosque
Törökország - Austria 2-0
2011.03.29
Gólok: 28' A. Turan, 78' G. Gonul
Sárga lap: 83' M. Topuz - 13' E. Pogatetz, 73' C. Fuchs, 90' P. Scharner

Törökország:
1 V. Demirel
7 G. Gonul
2 S. Cetin
4 S. Kesimal
3 H. Balta
8 S. Inan
6 H. Altintop
20 N. Sahin
10 M. Ekici
14 A. Turan
17 B. Yilmaz

Ausztria
1 J. Macho
13 E. Dag
2 A. Dragovic
4 E. Pogatetz
5 C. Fuchs
16 P. Scharner
6 Y. Pehlivan
14 J. Baumgartlinger
19 M. Harnik
8 D. Alaba
22 S. Maierhofer

Cserék:

9 S. Senturk
15 M. Topal
16 M. Topuz

illetve

11 M. Arnautovic
9 E. Hoffer
18 U. Korkmaz

http://www.youtube.com/v/ej-BLf-rXPg&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Viva España!

Del Bosque
A távozással kapcsolatban szerintem igen, utána meg elég valószínû, hogy elfogadna egy ajánlatot a Chelsea-tõl.
Mindenesetre én feltettem rájuk 1500-at az osztrákok ellen, bízok az öregben.

Viva España!

ez komoly?

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Del Bosque
Del Bosque
mooo
Érdekes...köszi!
Del Bosque
Elég zavaros volt az ügy, még a klub hivatalos közleményében sem igazán tisztázták. Sejteni viszont lehetett:

- Mikor elsõ évben megnyerte a bajnokságot, de a BL-t nem sikerült, azt kezdték hangoztatni a klubnál, hogy ennyi pénzbõl ezt akármelyik menedzser megcsinálta volna. (Azóta sem nyertek BL-t...)
- Igazolni akart még egy csatárt (pl. Eto'o), hiszen Shevchenko nem csinált semmit. Nem engedték neki.
- Kérte, hogy ne adják el Gallas-t (eladták, bár jött A.Cole), közben lesérült Terry, kellett még egy CB, választania kellett Alex és Ben Haim között, õ ezt visszautasította.
- Mondta, hogy Boulahrouz nem megfelelõ játékos, mégis odavitték - persze attól még nem sokat játszott.
- Shevchenko-t kitette a kezdõbõl (Abramovich egyik legkedveltebb játékosa volt).
- Utasították, hogy az egyik asszisztensét rúgja ki, és nevezze ki a helyére Avram Grant-et. Ezt sem tette meg önszántából.
- Mikor nem volt más választása és kinevezte, észrevette, hogy Grant az engedélye nélkül hív össze játékosokat utasításokra, ezért Mourinho radikálisan lecsökkentette a csapatmegbeszélések számát.
- Shevchenko sérülés miatt kérte, hogy ne játszon, viszont golfozni volt ereje elmenni közben.
- Abramovich taktikai tanácsokat osztogatott Essien-nek, melyekkel Mourinho nem értett egyet.
- Mourinho megkérdõjelezte, hogy Terry valóban sérült, utána pedig a rossz játéka miatt vele is csúnyán összeveszett.

Végül hivatalosan nem rúgták ki, hanem utasították, hogy mondjon le, az okok között pedig ott volt a Terry-ügy, a Shevchenko-ügy, az állandó beszólogatásai a médiában, stb. Közös megegyezéssel távozott, és mindmáig hangoztatja: büszke arra, hogy még soha sehonnan nem rúgták ki.

Viva España!

mooo
"Szerintem Abramovich sajnálja, hogy annak idején elintézte, hogy Mourinho ott hagyja õket."
Ezt nem vágom,leírnád,hogy mi történt?
Del Bosque
Nekem van egy olyan érzésem, hogy a Chelsea-vel jól menne Benítez-nek, de én biztosan nem kockáztatnék, mostanában nagyon nem találja magát.
Szerintem Abramovich sajnálja, hogy annak idején elintézte, hogy Mourinho ott hagyja õket.

Viva España!

most Benítez nevét hallottam a Chelseanél...

Hiddink bárhova igazol annak a csapatnak tuti jó lesz...

Del Bosque
Ezért is akarják újra õt kinevezni, mert akkor nagyon jól ment neki az alatt a pár meccs alatt. Én nem tartom kizártnak, hogy egyszer még visszamegy, de szerintem az nem az EURO 2012 elõtt lesz.

Viva España!

már volt egyszer a Chelseanél végülis majdnem BL döntõbe vezette a csapatot...

Del Bosque
Hiddink biztosan nem lesz a Chelsea menedzsere a közeljövõben.

Örülök, hogy marad. A jelenlegi helyzet ellenére szerintem ki fogja vinni õket az EB-re, legalábbis bízom benne.

Viva España!

Del Bosque
Hollandia - Törökország 1-0
2010.11.17.
Barátságos Mérkõzés

Hollandia: Stekelenburg, Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen (Wisgerhorf 46.), Pieters, Maduro (Schaars 87.), Lens (Van Persie 46.), Van der Vaart (Drenthe 80.), Huntelaar (Babel 87.) Sneijder (Janssen 46.), Afellay

Törökország: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Servet Çetin, İsmail Köybaºı, Burak Yılmaz (Mehmet Ekici 62.), Nuri ªahin, Selçuk İnan (Yiğit İncedemir 90+1.), Sabri Sarıoğlu (Engin Baytar 76.), Hamit Altıntop (Yekta Kurtuluº 83.), Umut Bulut (Kazım Kazım 62.)

Gólszerzõ(k): Huntelaar 52.
Sárga lap(ok): Selçuk İnan 87.

http://www.youtube.com/v/dLynsXvFna8&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Viva España!

+Nuri Sahin

egyre jobban megy neki a Dortmundban...

Del Bosque
Szerintem is így van. Ez a két meccs tényleg végleg döntött az "öregek sorsáról". Pl. a németek harmadik gólja az egy nagyon buta hiba volt Volkan Demirel-tõl, én ilyen hozzáállású kapust rögtön elküldenék (például FM-ben:) ), hiába volt már szinte biztosan lefutott meccs.
Az Azerbajdzsán elleni vereség pedig az egész csapatot jellemezte.
Én személy szerint legelõször idehoznám kapusnak a fiatal tehetséget, Babacan Volkan-t, és Arda Turan is nagyon fog kelleni a középpályára.

Viva España!

na akkor Emrééknek befellegzett;)

jól teszi, annyit tehetséges játékos akad Törökországban

Del Bosque
Én simán a videó beszúrása gombbal csinálom.

Viva España!

Del Bosque
Az utolsó, hazai pályán elszenvedett vereség után betelt a pohár.
Egyébként már az utódja is megvan.

Viva España!

egyébként hogy tudsz így behelyezni videot? milyen parancsok kellenek hozzá? nekem sose sikerült

Reijkaard repült a Galata-tól

hogy én ezen miért nem vagyok meglepõdve...túl nagy itt is az elvárás, nyomás alatt nehéz dolgozni

Del Bosque
Semih játszott a két legutóbbi selejtezõ meccsen, ha jól emlékszem. Fatih Terim pedig csapat nélkül van több honlap szerint is. Ha Hiddink nem kapja össze a csapatot, lehet még visszahívják a legendás szövetségi kapitányt. :)

Viva España!

azóta se nagyon hallok Semih Sentürkrõl...hányszor mentette meg a Törököket te jó ég:D

és Fatih Terim? hol is edzõsködik?

Del Bosque
http://www.youtube.com/v/L8zGi6C1P0M&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Viva España!

Del Bosque
Pénteken Nuri Sahin góljával verte meg idegenben a Dortmund a Köln-t.

http://www.youtube.com/v/KolARDb0ujQ&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Viva España!

Del Bosque
A címvédõ Bursaspor-nak nem sikerült legyõzni Kardemir Karabükspor csapatát a Török Bajnokság 8. fordulójának nyitómeccsén:

BURSASPOR - KARDEMİR D.Ç. KARABÜKSPOR 2:2
2010. 10. 15.

Bursaspor:
27. DIMITAR IVANOV IVANKOV
4. ÖMER ERDOĞAN
7. FEDERICO INSUA
3. GÖKÇEK VEDERSON
13. KARL GUSTAV JOHAN SWENSON
38. İBRAHİM ÖZTÜRK
17. PABLO MARTIN BATALLA
20. OZAN İPEK
21. ALİ TANDOĞAN
22. TURGAY BAHADIR
35. İSMAİL HAKTAN ODABAªI
Cserék:
9. SERCAN YILDIRIM
25. IVAN ERGIC
29. LEONEL JORGE NUNEZ

Kardemir Karabükspor:
19. TOMIC VJEKOSLAV
8. HAKAN ÖZMERT
10. FLORIN LUCIAN CERNAT
11. KERİM ZENGİN
12. ARMAND DEUMİ TCHANİ
17. YASİN AVCI
20. ANTHONY SERIC
34. MARIEL EVERTON COSMO DA SILVA
41. MUHAMMET ÖZDİN
68. HAKAN SÖYLER
78. EMMANUEL CHINENYE EMENIKE
Cserék:
5. BİROL HİKMET
7. ªENOL AKIN
23. İLHAN PARLAK

Gólszerzõk: Bahadir(2) - Cernat(2)
Sárga lap: Svensson - Ozdin, Soyler, Tomic, Hikmet

Viva España!

Del Bosque
Nuri Sahin:

http://www.youtube.com/v/Oy-5PzWzxYY&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Viva España!

Del Bosque
Még az összeállításokkal tartoztam:

Azerbajdzsán - Törökország 1:0
2010. 10. 12.

Azerbajdzsán: K. Agayev - Allahverdiyev, R. F. Sadygov, Yunisoglu, Melikov - Abushev, Amirguliyev, Shukurov, Nadyrov, Dzavadov - F. Guliev
Cserék:
Chertoganov (45. + 2, Melikov)
Aliyev (71., F. Guliev)
V. Huseynov (85., Dzavadov)

Törökország: Volkan Demirel - Gönül, Servet Cetin, Toraman, Hakan Balta - Hurmaci, Emre Belözoglu, Selcuk Inan, Hamit Altintop - Tuncay, Semih Sentürk
Cserék:
Nihat Kahveci (46., Hurmaci)
Yildirim (62., Tuncay)
Halil Altintop (82., Selcuk Inan)

Gólszerzõ: R. F. Sadygov (38.)
Sárga lap: Shukurov, Amirguliyev, K. Agayev, Chertoganov - Hakan Balta

Viva España!

#31:azért Altintop kapufája nem volt semmi, hatalmas lövés volt:O
Azeri gól szép kombináció volt, és Guus Hiddink tudását ismervén én csodálkozom ezen a vereségen...mondjuk valószínûsíthetõ, hogy nem illik a stílusához a Török kispad...

#32: hát igen a Töri emelt szint megtette hatását ,tisztában kell legyek az etnikai dolgokkal a világban és persze az egykor egymás fennhatósága alatt élõ népcsoportokról:D

Del Bosque
Jól mutatja, mennyire igazad van az összefonódásokkal kapcsolatban, hogy például az azeri gólszerzõ is a török elsõ osztályú Eskisehirspor játékosa.

Viva España!

Del Bosque
Azerbajdzsán - Törökország 1-0

http://www.youtube.com/v/80g-FTdoXjY&fs=1&rel=0&color1=0x006699&color2=0x54abd6" width="560" height="340"

Viva España!

elvileg ez rangadó hiszen majdnem egy népcsoport...az azeriek is a türkök utódai és hasonló hagyományok szerint élnek mint a Törökök...egyébként pedig biztos még sokkolta õket a Német vereség melybõl nem ébredtek fel úgy látszik...Ausztriának ez viszont nagy esély a 2. helyre

Murder3
fúúú brutális:D

Németek már megnyerték a csoportot:D

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

na amire kevesen gondoltak volna

Azerbajdzsán - Törökország 1-0

Del Bosque
Igen, majdnem az összes meccs hétvégén lesz, de a forduló pénteken kezdõdik az eddig veretlen Bursaspor meccsével.
Tényleg sima meccset játszik minden nagy csapat, fõleg a Besiktas.

Viva España!

következõ forduló hétvégén lesz? ha jól láttam a nagyok a Besiktas, Galata és a Fenerbahce mind mind egész könnyû ellenfelet kaptak...

bakkerman
én az izraeli futball szerelmese vagyok...kérem nyissatok egy topikot a sapisoknak is!

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Prince23
Galatasaray elég gyenge most :S

Del Bosque
Én találtam a banner-t, de szinte hozzá sem kellett nyúlni, mert így is jól néz ki szerintem.

Viva España!

ki csinálta a bannert? remek lett kb 2 nap alatt máris van új banner ez kemény:D

pont tegnap néztem szurkolói videókat:)
http://www.youtube.com/v/fotmpIa0-EQ&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
http://www.youtube.com/v/GtLxpMyh13g&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

szucsy89
2002ben imádtam õket nézni a vb-n, nagyon jó válogatottjuk volt.
szabii98
A Fenerbahçe nagyon verte a Medícal Parkot :)

I met God. She's black

Del Bosque
Arda Turan:

http://www.youtube.com/v/DePCYrBC2y8&fs=1&rel=0&color1=0x006699&color2=0x54abd6" width="560" height="340"

Viva España!

2008-ban meg õk voltak a másik csítcsapat az oroszok mellett
Del Bosque
Arda Turan a jelenlegi keretben azért nincs benne, mert sérült. Egyes hírek arról szólnak, hogy komoly a sérülés, és lehet, hogy csak február elején léphet újra pályára.

Viva España!