Szerelmeslevél egy fényképezõgépnek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azért egy mobiltelefont ne keverjünk már a fényképezõgépek közé! Lehet, hogy a képszenzor nagyobb lett 3 tized milliméterrel, de az "objektív" elõtte ugyanúgy semmire sem jó.
FOTÓS KÉPZÉSEK és workshopok kezdõknek (ha most vettél DSLR-t), haladóknak (fõleg stúdiótechnika): profi oktató, fotómûterem a legmodernebb eszközökkel, kis csoportok – www.fotoskepzo.hu
Jó hír hogy van ilyen masina... Nekem eddig is szimpi volt a canon.
Egyébként a Nokia N8-ban is ugyanez a poén, hogy növelték a képérzékelõ méretét a többi telefonhoz képest, ezért sokkal szebb képeket készít...
Egyébként a Nokia N8-ban is ugyanez a poén, hogy növelték a képérzékelõ méretét a többi telefonhoz képest, ezért sokkal szebb képeket készít...
Kár hogy a csóka nem japán, mert akkor késõbb arról is hallanánk, hogy megvásárolta (felszabadította), majd feleségül is vette a fényképezõ masinériát
De hát ennek továbbra is pici érzékelõje van! Még az Olympus 4/3 szabvány méretét se éri el!
Hát én nem vagyok benne biztos. Ha mondjuk kisebb felbontásra állítva a szenzornak nem 1-1 "pontja" képezne le egy-egy pixelt, hanem mondjuk 2x2, "pontja", akkor frankó lenne. Olvastam is róla régen, hogy ilyen létezik, de hogy ezt mennyire használják... Ez nem egy reklámozott dolog. Mint a Foveon x3 szenzor. Az is tökjó dolognak tûnt annó, és most elûnt? Ott meg az egyes képpontok leképezésére szolgáló szubpixelek nem mátrix alakban voltak elrendezve, hanem egymás alatt voltak.
De ha a menuben a pixelszamot kisebbre allitjuk, akkor ugye ugy viselkedik, mintha fizikailag is kevesebb pixelbol allna a szenzor, annak elonyeivel?
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Szerintem kb. hat megapixelnél van a határ, annál több a felvételek 99%-hoz felesleges. (Nyilván nem A3-mas nagyításokról beszélek, a képek szerintem mérhetetlen százalékát nyomtatják ki ekkorában.) Csak ugye ez egy szám, és muszáj megmutatnia mindenkinek hogy az enyém nagyobb.