Dwarf Fortress

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DarkHorSe
lol tenyleg 😄

Swedish people are albino monkeys

Terawatt
Ez dwarf fortress 😄 Real time átveszi így a képet

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

DarkHorSe
Amikor kizoomol az tenyleg jo, de annyi ilyen minecraft masolat van mar amugy is, ezis csak +1nek tunk

Terawatt
Előzőhöz. OMFG amikor ki zoomol

Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.10.28. 22:28:03

Terawatt
Érdekesség. Elég zsír project

ha már kicsit is képzettek, akkor simán. nem okádik tüzet, nem savas a vére. az ilyenek azért is jók, mert lesz egy-két legendary fegyvered, meg fejlődik a törp. bár egy kórház nem árt,ha van azért.

How much can you take,before you snap?

DarkHorSe
Holnap nekimegyek a 10 katonammal, remelem agyonverik a gecit

Terawatt
Mindmeghalunkáááááá!!!!

DarkHorSe

ajajajjaj

DarkHorSe
veszelyesnek tunik 😄

DarkHorSe

armor-t csak a military vesz fel

DarkHorSe
Elvileg megvan, mar csak az iron cuccokat kell raimatkoznom a torpekre, mert az istenert nem vennek fel 😄

DarkHorSe
Hogy tudom megnezni, hogy milyen ruha van a torpeken

nem feltétlenül kell újat kezdeni, rezet, vagy bronzot is használhatsz, esetleg ezek ötvözetét, vagy ami van. az acél a király,de a többi is simán használható és később akár tradelni is tudsz acél cuccokra. vagy simán csak áss le adamantiumig, úgy is az a legjobb 😊

meg amúgy se lehet egy térképen annyi vasat találni, hogy mindenre elég acél legyen belőle.

DarkHorSe
kurvajo, nincs egy darab se, megint kezdhetek ujat 😄

dfhack-ben lefuttatod a 'prospect' parancsot és kiírja,hogy van e olyan érc. hematite,limonite,magnetite, ebben a háromban van.

DarkHorSe
Hol lehet vasat talalni? Direkt flux stone helyen kezdtem erre nem talaltam meg semmit 😄

DarkHorSe
Elegge sokszor ujra kellett kezdenem, mert a meloban csak a sima verzio futott, ott meg sohasem jott egy bevandorlo sem. Pedig vartam sok evet, neha jott 1 kobold thief vagy nekromata aki agyon is vert mindenkit.

Aztan sikerult elindutanom a lazy newb packot meloban is , kb 1 hetig szivtam vele mert gl errorral mindig lehalt ha a mayday skint hasznaltam(csak azzal jatszom😄 ) szoval most egesz jol allok, jo helyen kedtem, alapok megvannak, ha meg jon egy ujabb adag bevandorlo elis kezdem a katonasagot.

na történt már valami érdekes az új fortressben?

nem rossz, nem is ismertem. igaz negyedét se próbáltam ki annak, ami bele van építve LNP-ba.

Terawatt
Ez a kis progi nemsemmi. Blocky map app a neve, benne van az LNP-ben és így kirajzolja neked a mapot, lehet forgatni, zoomolni minden.

Terawatt
<#hehe>

igen, akkor szokta kiírni.

Ezt láttátok? 😄

DarkHorSe
Megjottek a migransok, el se hiszem. A fal is elkeszult, nem johetnek be! 😄

Swedish people are albino monkeys&#65279;

DarkHorSe
"Thier wagons have bypassed your inaccessible stie"

Jott egy kereskedo, nincs trade zonam, ezt ugye csak azert irta ki ?😄

DarkHorSe
Ujat kezdtem, ott se jottek 😄 Kapjak be a faszomat, most generalok egy uj vilagot

ha eddig nem jöttek, akkor esélyes,hogy már nem lesznek. úgy rémlik egyszer nekem is volt már ilyen, de nem ugrik be, hogy mi miatt. szvsz kezdj újat.

DarkHorSe
Helyes, en most meloban nyomogatom 😄 Remelem holnap jonni fognak mar a bevandorlok, igy is csomoan mar majdnem legendasak 😄

amúgy pont én is múlt hétvégén kaptam kedvet hozzá, sajnos odáig nem jutottam el,hogy csináljak is egy fortot, de majd most hétvégén 😊

DarkHorSe
Hat igen 😊 Meg az ini filet is megneztem, de van normalis pop limit. Majd meglatom, varok meg 1-2 evet es ha nem hat nem 😞

kapásból azt mondanám, hogy olyan helyen vagy, amit nem érnek el, de mivel kereskedők vannak, ezért passz.

DarkHorSe
25k a gazdasagom

DarkHorSe
Na visszatert az erő, ujra elkezdtem, az alapok megvannak, a kerdesem a kovetkezo.

Miert nem jott eddig meg egyetlen egy bevandorlo sem 😞 Szerintem lassan mar 1+ éve megy az erőd és semmi, kereskedok jonnek mennek.

igen, láttam, de napközben nem volt időm válaszolni.

Terawatt
Lemaradtunk valamiről? Ez már 003? Hol van a 002? 😄

Szerk.: Lehet majd megint elő veszem a gamet egy kicsit. a régi verzió még mindig fent van.

Sirdond neked meg küldtem privit tegnap
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.08.07. 14:14:37

Udv ujra itt 😄

DarkHorSe
<#eljen>

Na egyébként pont mostanában elkezdtem megint erődöt építeni.
Mármint generáltam egy rakás világot, kerestem helyet, de még nincs meg a tökéletes helyszín.

Van egy olyan megint, ami egy négyzetnyi vulkán, kiemelkedve a síkságból. Az a gond vele, hogy csak nekró szomszédja van, goblinok nincsenek a környéken. Ja és fák sem, kősivatag az egész. De könnyen belakható, bevédhető, van magma meg víz.

Van most egy jobb, mindenféle szomszéd van, folyóvölgy, vulkán, fák is, de azon aggódom, hogy az iszapos homok jó-e az üveggyártásnak, meg hogy van-e valahol agyag..? Jó lenne egy mindenre képes erőd...

Egyébként a háromfelé szegregált erődöt akarom megépíteni végre, egyharmad normál törpe, egyharmad vérfarkas vagy vérakármi, meg egyharmad vámpír, mindhárom önmagában önellátó... Az nagyon nagy meló, és rohadtul össze kell szervezni, meg előre jól megtervezni az egészet. Úgy szeretném, hogy a sima törpék laknának a hegyben, ahogy azt szokták, a vérizék egy felszíni faluban, házakban, a vámpírok meg egy föld alatti városban, alattuk meg zombikkal töltött kriptarendszer. Különböző szekciók közt zsiliprendszerek, meg csúszdák, amiken árut lehet átadni. Kereskedelmet meg bevándorlást lesz szép megoldani így...
Vérizéknek nem kell kaja csak alkohol, ők lehetnének egy ilyen felszíni mezőgazdász-alkoholista banda, a vámpíroknak meg se kaja, se alkohol nem kell, ellenben rohadt lassan dolgoznak, nem tudom mire lennének használhatók a védelmen kívül...

Nem tudom, lesz-e erőm hozzá, két napja csak a tökéletes helyet keresem, ahol esélyes, hogy lesz türelmem végigcsinálni...
Úgysincs kapacitásuk rá hogy bannolva tartsanak. 😛
a moba-k annyira nem vonzanak, TESO-val még anno megjelenés után játszottam,de annyira lapos lett,hogy kb 2 nap alatt meguntam. Jedi academy-t azt viszont szeretem,de még soha nem pvp-ztem benne. 😄

Terawatt
Heroes of the stormot szoktuk néha nyomni. Könnyen érthető lett,de csapatban kellő mélységgel van megáldva. Elder scrolls onlinet is nyomjuk még. Mást nem igazán. Felraktuk poénból a sw jedi knight jedi academyt és beconfigoltam egy szervert és így lehet poénkodni rendesen. Choose wisely 😄

te meglepődsz még ezen? 😄

amúgy nem nyomunk valami játékot (nem feltétlenül df-et), pont mostanában untam meg a path of exile-t

Terawatt
Sirdond Zero-t megint kifingatták 😄

lazán kapcsolódik:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLnqJ7q3-GRGvtyrGO9W49bB71biGmlOIS

Terawatt
Egyet értek. 😊 Rászánsz egy kis időt és bele fogsz szeretni a részletességébe. Van a csomagban mod amivel külső program megmutatja, hogy hogy néz ki 3D-ben, izometrikus nézetből a játék. Az is ad egy kis hangulatot. Dwarf Therapist nagyon fontos szerintem, mert sok tököléstől meg tud kímélni. 😊

annyi angol tudás mindenképpen kell,hogy megértsd, amit a hivatalos wiki-n írnak. ha ez megvan, akkor sima liba 😊

Terawatt
Sajnos nincs igazán olyan ember kishazánkban aki foglalkozna vele, mert nincs rá igény se ember. 😄 Nagyszerű játék, de a megtanulása nem két nap. Hamar bele lehet jönni az alapokba, ahonnan lesz siker(telen) élményed. Legfontosabb, hogy ha valami miatt vesztesz akkor nem vedd tragédiaként. Mire bele jössz a játékba, addig 1-2 erődöt bukni fogsz. Előbb utóbb minden erődnek lesz valamilyen végzete.

Ha már nagyon megy, akkor elszigeteléssel "megnyerhető" a játék, de igazán cél a túlélésen gyarapodáson kívül nincs, de ez épp elég. Elég változatos ahhoz, hogy sokat ellehessen vele szórakozni. Területek között is elég nagy a választék hála a random generálásnak. Ezen belül is vannak könnyebb, illetve nehezebb részek. Lásd egy hegy mellé, ahol erdős rész van patakkal egyszerűbb letelepedni, mint egy elátkozott földre, ahol élőholtakkal is vigyázni kell elég durván.

Kezdő csomagot szedd le, mert ezzel egyszerűen be tudsz állítgatni alap dolgokat, mint például a játék kinézetét és tartalmaz segítő programokat amik nagyban megkönnyítik az életed.

Spoiler alá berakok egy NAGY képet, ami jól szemlélteti az erőd fejlődését. Eléggé adja magát egy idő után, de jó szolgálatot fog tenni neked. Gyorsbillentyűk is rajta vannak, ami kezdetben fura lehet, de nem is fogsz majd rajta agyalni csak nyomkodod. 😊 Remélem tudtam segíteni egy kicsit. Üdv közöttünk, valami van akkor igyekszünk válaszolni 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.03.08. 15:31:10

DarkHorSe
Nincs tudtommal, soha nemis volt. Ez a kemeny gyerekek jateka.

Vándorr
sziasztok! érdekelne ez a jták, de az angol tudásom nem az igazi. Tudtok magyar bemutatót, tutorialokat a játékról?
YouTube-on csak egy adventure mód videót találtam magyarul, semmi mást. Persze ha nincs más az angollal megszenvedek 😊

http://youtube.com/indieGoTV