Dwarf Fortress

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na akkor itt a mentés:
http://data.hu/get/8349978/region1.7z

Erről az évről annyit, hogy megcsináltam a fémtermelést, sajnos vasércet nem találtam, valószínűleg nincs is, de van Tetrahedrite bőséggel, amiben réz és ezüst van szóval annyira nem rossz. Plusz van kevéske aluminium is, de azt nem volt kedvem már keresgélni.

Ezen kívül felállítottam a military részleget. Pontosan nem tudom mikor, valahogy a nyár közepén, de azóta elég sokat fejlődtek, egy közepes méretű goblin ostromot simán levernek szerintem. A vége előtt egy hónappal kivettem 5 embert a squadból és csináltam egy másikat is. Mindkettőt feltöltöttem újoncokkal így már 20 fős összesen a military. A páncélok folyamatosan készülnek, amiatt ne aggódj, illetve tréningeznek folyamatosan.

Ja igen, ruhákat majd meg kell oldani. Pont jött egy tünde karaván, de sajnos nem volt náluk lószar se, így majd amikor jön a következő karaván vegyél bőségesen. Managernél be van rakva, hogy csinálják őket ott meg tudod nézni,hogy mik (j-m), bőr folyamatosan jön a vadászok által, illetve a nagyobb állatokat már mind levágtam, egyedül a kis méretűek meg azok maradtak meg amelyik gyapjút ad.

Figyelj,hogy mindig legyen pia, most vagyunk kb olyan szinten, hogy folyamatosan csinálni kell különben elfogy. Kajával nincs gond, az akár 1000 évig is elég 😄

Amúgy furcsa hogy 3 év alatt egy ostrom nem volt még.

Szerk: és még annyi, hogy ez a 40.19es verzió még
Utoljára szerkesztette: sirdond, 2014.12.30. 11:53:19

How much can you take,before you snap?

Terawatt
But not on my watch! 😄

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

dicsőséges törp seregünknek megszületett első fényes győzelme csatában! két slug man bemerészkedett az erődbe és ezt nem nézhettem tétlenül!

jöhetnek a goblinok 😄

nvm, az egyik underground cave okozta miután megnyitottam hogy kicsit felfedezzem. utána a vadászok is megbolondultak. asszem ebből nem lesz underground farming :/

nem sikerült ma befejezni, elnézést érte. csak két hónap maradt, szóval holnap tuti meglesz a mentés.

viszont elkezdték elég agresszívan írni a törpök, hogy item inaccessible és nem tudom miért. remélem nem egy újabb bug. egyelőre a játékmenetet még nem érinti,de zavaró.

megint mood, megint egy legendary woodcrafter, beszarok 😄

meglátogatott egy tűzokádó forgotten beast az alsó barlangrendszerben. kicsit brutál módon pusztít mindent, szóval reméljük nem jut be sehol, mert akkor valószínűleg vége az erődnek 😄

szerencsére repülni nem tud.

Terawatt
Dumpolni kell a lávába 😄

lényegtelen, mert most már az én beállításaim élnek és még mindig szaporodnak, mint a nyulak 😄

Terawatt
Szerintem zero nem állította be 😊

dwarven child mood -> legendary woodcrafting...
ja és nem értem. le van szabályozva,hogy ne legyen 5nél több gyerek,erre van 20. megint bugos lenne?
Utoljára szerkesztette: sirdond, 2014.12.28. 16:02:57

Amúgy az a szegény miner-t miért nem láttad a kórházban? 😄

nem is mondtad,hogy Mayor lettél Zero 😄

ok, akkor elkezdtem 😄

Terawatt
Csináld és onnan folytatom. 😊 szerk: csinálj militaryt 😄
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2014.12.28. 14:09:07

nincs még military. nekem lenne kedvem játszani és ma, vagy max holnap be is fejezném, de utána csak jövő hét végén érek rá megint.

Terawatt
Mentést leszedtem, holnap megnézem mit tehetek. Vagyis ma. Remélem elkezdtétek már a sereget, mert fingom sincs hogy kell csinálni.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2014.12.28. 03:13:47

És mikor lesz nyilvános? <#banplz>

Terawatt
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Tera, remélem már játszol a mentéssel 😄

Én meg az ábrát nem fogtam fel.

Van egy hegyoldalad. Rámpa, mögötte föld. Egyszerűség kedvéért egyenes. Felülnézet, 'A' a rámpa, 'X' a fal.

XXX
XXX
AAA

Rámpátlanítod:

XXX
XXX

Beásol:

XXX

Végig körben az egészen, követve a vonalát. Vagy előtte egyenesre lehet vágni. A második, kiásott sor X fölött megmarad a floor kocka, tehát a fal fölött lesz egy plafon, és azt nem tudják megmászni,
Terawatt
Hm. Ezt a rámpás dolgo nem fogtam fel.

/TTT
/TTT Ez egy rámpa akar lenni 😄 Melyiket bontanád ki?

Umm, lehet, hogy hülyeséget küldtem. 😛

Illetve egészen biztos. Bocs, küldöm mégegyszer. Kicsit eltévedtem a különböző DF verziók közt.
Utoljára szerkesztette: Zero7th, 2014.12.27. 15:14:41
Most már működik az erőd, bővíteni kell majd még, mert még 200 törpét nem bír el, de a lényeg már megvan. Igazából sirdond összerakta teljesen működőképesre, én csak bővítgettem, meg csináltam a "saját" projektemet. Nyugodtan folytathatnád te is.

Karácsonyfa alatt csináltam egy új erődöt nulláról, van annak is második év tavaszos mentése, ha kell. Az 100 főre készen van, teljesen meg van védve. Nagyon ritkás a fa és a gyűjtögethető bokor, meg lehet, hogy nem lesz fém. De van vulkán, homok, és nekromanta torony. Asszem agyag is.

Ja, sirdond, rájöttem, miért volt kevés a bányász. Én úgy kezdem az erődöt, hogy kinézek egy placcot, megcsinálok 8 hálószobát, carpenter és mason workshop a felszínre a lejárathoz, egy mindenes stockpile a közelbe, pasture, meetinghall, aztán a bányász elkezdi a placc körül eltüntetni a lejtőket. Mire ezzel kész van, általában minimum proficient, ami a legmagasabb hozható skill. Aztán kezdem kiásni a farmot és a legfelső szint workshopjainak a helyet, ez még homokban és gyorsan megy. Ezzel már skilled vagy adept lesz a bányász. Mire bővíteni kell az erődöt, már simán legendary.
Na most a mászás mechanikával még annyit cifrázódott a dolog, hogy nem elég eltüntetni a rámpát, még a rámpa szintjén egy kockányit be kell ásni a földbe, hogy megmászhatatlan legyen.
passz, nem néztem meg bővebben, de itt van, ha gondolod:
http://dffd.wimbli.com/file.php?id=10323

Úúú, ez kurvajó! 😊
Megvan üresen? Milyen környék, kik a szomszédok? Van nekromanta?

Lassan felér a mentés toldacuccot-ra.
Utoljára szerkesztette: Zero7th, 2014.12.27. 14:55:51
következő map-nak ehhez mit szóltok?

Terawatt
Lehet csak maximalista vagyok. Valami alapot fel akarok újra szedni magamra mielőtt neki esek élesben.

Itt csak ti vagytok beszarva 😄
Miért lenne mély víz egy egyszerű játék?

Terawatt
Nem ajánlanám. Egyből mély vízbe felesleges lenne dobni. 😊 Ne szarjatok be csatlakozni fogunk 😄

de remélem a mi mentésünknek feszülsz neki 😄

Terawatt
<#awink><#eljen>

DarkHorSe

egy regi kepem, holnap nekifeszulok ujra 😄

Swedish people are albino monkeys&#65279;

Terawatt
Random talált kép, szerintem jól néz ki, kíváncsi lennék a felépítésére.

Ójaj. Nem ért oda? Basszus, bocsi. Akkor a karácsonyfa alatt nem folytatjátok...
igen, elvileg a xxxx.02.01 a forduló, ahol váltanunk kellene.

a legelő működött kint, miért haltak meg az állatok? 😄 vagy már túl sokan voltak?

egyébként kinek küldted el a mentést? (csak mert én nem kaptam meg)

Azt hiszem az megfelelően törpös, és Armoknak tetsző lenne azért, ha az új erődben elkészülne a drágakő mozaikablak, tetjén a refuse stockpilelal, és a lent falatozó-bulizó törpék azon, és ellenségeink oszló hulláján át kapnák a napfényt. 😄

(Uh, most esik le, lehet, hogy nem is lehet gemből floor-t építeni, csak window-t? Akkor az még cifrább lesz.. Vagy lefedem fával. Az is jó, csak ronda.)
Utoljára szerkesztette: Zero7th, 2014.12.24. 10:15:21
Ja, befejeztem az évet, elküldtem a mentést.
Uh. Ugye _tavasszal_ van új év? 😛 Mindenesetre most már tavasszal lesz... 😄

Egész szépen elkészült a párhuzamos erőd. Ne nyúljatok hozzá nagyon! 😉 A kút melletti kart meghúzva láthatjátok a törpe építészet egy csodáját. Vagy egy időzített bombát, ami elárasztja az egész erődöt. Valamelyik a kettő közül, még nem derült ki.
Nagyjából látszik belőle, hogy én mit szoktam csinálni. Farm és workshop szintek nincsenek még hozzá, majd azzal folytatni akarom. Csak mivel sirdond erődje teljesen működőképes volt, nem siettem belakni az újat. Így is meló volt gyártani az ágyakat a meglévő bővítéséhez.
Az erődöcske mászásbiztos és a hídja a trade depós bejárati híddal szinkron működik, nincs külön kar hozzá.
Elkövettem azt a hibát, hogy a meeting hall-omat nem rendeztem be, aztán kinyitottam a tetejét. És nincs homok a térképen, pedig az kellene. Így elég drága lesz drágakő mozaikablakkal lefedni a tetejét... 😛

A fenti bejárati híd alá kéne egy árok felvont állapotban, mert viszont azt asszem szétszedik a building destroyerek így.

Alkoholtermelést fel kéne pörgetni, mert abból kicsit megcsappantak a készletek. Kaja az van.
A halászaink durván dolgoznak, gyártottam annyi shellből készült craftot, hogy az borzalmas.
A legelő állataink többsége éhen döglött. Nem volt kifejezetten az érdeklődésem központjában a probléma. Úgy mondanám inkább, hogy leszartam a dolgot. Ha tejet akartok, valahogy oldjátok meg ezt, meg majd kéne lekeríteni legelőt.

Képek majd lesznek, volt összesen három sikeres mood, ebből egy legendary woodcrafter és egy clothier lett, a harmadik possessed volt. Szerencsére mindig volt éppen karaván amikor cuccokat hiányoltak.

Jut eszembe, kell gemraktár. A raktárakkal sem nagyon foglalkoztam, működni látszott a rendszer, hagytam békén. 😊 A földalatti refuse stockpile-t nem értem, többször volt benne hullaszag. Felszínen nem lenne...

Kb ennyit kell tudni. Sok sikert a folytatásához!
Nem kell. Három kocka széles útnak kell vezetnie hozzá a térkép valamelyik felszíni széléig.
Igen, vannak riadószintek, és meg lehet mondani, hogy melyiken ki hová mehet. Ostromnál be lehet vele hívni a kint kószáló vadászokat, halászokat. Meg ezzel lehet irányítgatni a katonaságot, hogy hol járőrözzenek.
Elvileg. De nekem ez most valahogy nem sikerült, perpill mindenki megy mindenfelé. Majd nézzétek át, mi lehet.
Mintha valahol azt olvastam volna, hogy a trader depó (vagy hogy hívják a piacteret) körül minden oldalon legalább 3 egységnyi szabad hely kell, hogy odaférjenek a szekerekkel. Nálad viszont jól körül van falazva a bejáratnál... Jó ez így?

Terawatt
Emlékeztető. Fun-ra fel!

Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2014.12.24. 02:14:05

Terawatt
Általában a hegyoldalba ahol a bejárat van csinálok falat elé, egyrészt jobban néz ki meg védelemnek sem utolsó. Így, hogy meg tudják mászni kicsit para, de elé kell csapdázni. Amit most fogok csinálni azt úgy képzeld el, hogy nyílt terep amiben ágyúgolyó ütötte kráterek vannak kb, és az egyik ilyenbe embarkoltam bele. 😄

Szépen körbe fogom falazni a felszínen, közben ások majd lefelé szokásos. 😊

szerk: Burrowokkal meg megszabod hova ne menjenek szimpla játék közben is? Én eddig csak a karaván érkezésénél használtam, hogy az ügyintéző tuti jöjjön oda és maradjon.
Szerk 2: dfhack ablakába stonesense beírásával elő jön a progi. Régen úgy rémlik volt kezelőfelületen indítója a LNP csomagon belül és most nem találtam, de müxik és tényleg benne van.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2014.12.24. 01:32:41

Kifestettem a térképet burrowssal. Utálok hegyoldalban lakni. 😛
Van Bent, Kint, Bánya, meg Mélység, egyelőre. A Kint erősen beleharap a hegyoldalba.
Terawatt
Tudom, de nem érted, hogy mire gondolok. Az irányítás és az alap játék mechanikai dolgokat akarok átismételni mielőtt bele kezdek a folytatásosba.

és? "nem hajt a tatár" 😊 addig játszol,amíg be nem fejezed, senki nem fog megharagudni rád. meg ez nem egy teljesítmény orientált játék, ha elbukod a fortress-t ez van, majd kezdünk egy másikat. de minél többen játszunk annyival hatványozódik a játékélmény 😊

Terawatt
Nem tudom mennyi időt tudok rá szánni, így saját tempómban pöcsölök valamit. Nem lenne jó, hogyha úgy állnék neki a közös fortnak, hogy fingom nincs már az alapokról. Most sikerült 5 percig keresgélnem a fel-le mozgás gombját. <#gonosz1>

Ja és köszi Darkhorse, képet akartam csinálni stonesense-el és kifagyott a játék, nem volt mentés így embarkolhattam előről. 😄D

Pfff Zero most nézem, hogy az artifactos törpéd neve Lokum... Nem sok esély van rá, hogy ugyan azt dobja a név generáló.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2014.12.24. 00:14:08

oh, óóóóóó

asszem értem <#vigyor3>

Azt úgy nem. Az majd ellátja munkával a bányászokat, és majd meglátod, miért mondom most, hogy azt nem lehet "egy szinttel alatta". 😊
Ezt a baszakodást, mire ez ide kerül... Nem tudtam, hogy csak 10 képet lehet egy hozzászólásban, úgyhogy válogatni kellett, meg már nem emlékeztem melyik kép miről szól... Szóval kissé össze-vissza, nem időrendben, minimál kommentárral. Ez inkább csak hogy látszódjon, miről beszéltem eddig.
Na hogy emellé még sztorit is írjak... Lehet, hogy majd legközelebb... 😛

1. Étkező. Valami madár áll a karon a bel felső oszlop északi oldalán.

2. Workshopok, possessed törpe a jobb oldali cdwben.

3. Működő magma műhelyek. A Majdnem Katasztrófa Ajtaja, lefalazva.

4. Bejárat.

5. Alsó lakószint.

6. Felső lakószint.

7. Farmok, kajaraktár, csontok.

8. Bevándorlók.

9. Elég fura artifact ez azért. 6000-et ér.

10. Megjött a karaván.