Dwarf Fortress
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://data.hu/get/8349978/region1.7z
Erről az évről annyit, hogy megcsináltam a fémtermelést, sajnos vasércet nem találtam, valószínűleg nincs is, de van Tetrahedrite bőséggel, amiben réz és ezüst van szóval annyira nem rossz. Plusz van kevéske aluminium is, de azt nem volt kedvem már keresgélni.
Ezen kívül felállítottam a military részleget. Pontosan nem tudom mikor, valahogy a nyár közepén, de azóta elég sokat fejlődtek, egy közepes méretű goblin ostromot simán levernek szerintem. A vége előtt egy hónappal kivettem 5 embert a squadból és csináltam egy másikat is. Mindkettőt feltöltöttem újoncokkal így már 20 fős összesen a military. A páncélok folyamatosan készülnek, amiatt ne aggódj, illetve tréningeznek folyamatosan.
Ja igen, ruhákat majd meg kell oldani. Pont jött egy tünde karaván, de sajnos nem volt náluk lószar se, így majd amikor jön a következő karaván vegyél bőségesen. Managernél be van rakva, hogy csinálják őket ott meg tudod nézni,hogy mik (j-m), bőr folyamatosan jön a vadászok által, illetve a nagyobb állatokat már mind levágtam, egyedül a kis méretűek meg azok maradtak meg amelyik gyapjút ad.
Figyelj,hogy mindig legyen pia, most vagyunk kb olyan szinten, hogy folyamatosan csinálni kell különben elfogy. Kajával nincs gond, az akár 1000 évig is elég 😄
Amúgy furcsa hogy 3 év alatt egy ostrom nem volt még.
Szerk: és még annyi, hogy ez a 40.19es verzió még
Utoljára szerkesztette: sirdond, 2014.12.30. 11:53:19
How much can you take,before you snap?
jöhetnek a goblinok 😄
viszont elkezdték elég agresszívan írni a törpök, hogy item inaccessible és nem tudom miért. remélem nem egy újabb bug. egyelőre a játékmenetet még nem érinti,de zavaró.
szerencsére repülni nem tud.
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
ja és nem értem. le van szabályozva,hogy ne legyen 5nél több gyerek,erre van 20. megint bugos lenne?
Utoljára szerkesztette: sirdond, 2014.12.28. 16:02:57
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2014.12.28. 14:09:07
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2014.12.28. 03:13:47
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Van egy hegyoldalad. Rámpa, mögötte föld. Egyszerűség kedvéért egyenes. Felülnézet, 'A' a rámpa, 'X' a fal.
XXX
XXX
AAA
Rámpátlanítod:
XXX
XXX
Beásol:
XXX
Végig körben az egészen, követve a vonalát. Vagy előtte egyenesre lehet vágni. A második, kiásott sor X fölött megmarad a floor kocka, tehát a fal fölött lesz egy plafon, és azt nem tudják megmászni,
/TTT
/TTT Ez egy rámpa akar lenni 😄 Melyiket bontanád ki?
Illetve egészen biztos. Bocs, küldöm mégegyszer. Kicsit eltévedtem a különböző DF verziók közt.
Utoljára szerkesztette: Zero7th, 2014.12.27. 15:14:41
Karácsonyfa alatt csináltam egy új erődöt nulláról, van annak is második év tavaszos mentése, ha kell. Az 100 főre készen van, teljesen meg van védve. Nagyon ritkás a fa és a gyűjtögethető bokor, meg lehet, hogy nem lesz fém. De van vulkán, homok, és nekromanta torony. Asszem agyag is.
Ja, sirdond, rájöttem, miért volt kevés a bányász. Én úgy kezdem az erődöt, hogy kinézek egy placcot, megcsinálok 8 hálószobát, carpenter és mason workshop a felszínre a lejárathoz, egy mindenes stockpile a közelbe, pasture, meetinghall, aztán a bányász elkezdi a placc körül eltüntetni a lejtőket. Mire ezzel kész van, általában minimum proficient, ami a legmagasabb hozható skill. Aztán kezdem kiásni a farmot és a legfelső szint workshopjainak a helyet, ez még homokban és gyorsan megy. Ezzel már skilled vagy adept lesz a bányász. Mire bővíteni kell az erődöt, már simán legendary.
Na most a mászás mechanikával még annyit cifrázódott a dolog, hogy nem elég eltüntetni a rámpát, még a rámpa szintjén egy kockányit be kell ásni a földbe, hogy megmászhatatlan legyen.
http://dffd.wimbli.com/file.php?id=10323
Megvan üresen? Milyen környék, kik a szomszédok? Van nekromanta?
Lassan felér a mentés toldacuccot-ra.
Utoljára szerkesztette: Zero7th, 2014.12.27. 14:55:51

Miért lenne mély víz egy egyszerű játék?

a legelő működött kint, miért haltak meg az állatok? 😄 vagy már túl sokan voltak?
egyébként kinek küldted el a mentést? (csak mert én nem kaptam meg)
(Uh, most esik le, lehet, hogy nem is lehet gemből floor-t építeni, csak window-t? Akkor az még cifrább lesz.. Vagy lefedem fával. Az is jó, csak ronda.)
Utoljára szerkesztette: Zero7th, 2014.12.24. 10:15:21
Uh. Ugye _tavasszal_ van új év? 😛 Mindenesetre most már tavasszal lesz... 😄
Egész szépen elkészült a párhuzamos erőd. Ne nyúljatok hozzá nagyon! 😉 A kút melletti kart meghúzva láthatjátok a törpe építészet egy csodáját. Vagy egy időzített bombát, ami elárasztja az egész erődöt. Valamelyik a kettő közül, még nem derült ki.
Nagyjából látszik belőle, hogy én mit szoktam csinálni. Farm és workshop szintek nincsenek még hozzá, majd azzal folytatni akarom. Csak mivel sirdond erődje teljesen működőképes volt, nem siettem belakni az újat. Így is meló volt gyártani az ágyakat a meglévő bővítéséhez.
Az erődöcske mászásbiztos és a hídja a trade depós bejárati híddal szinkron működik, nincs külön kar hozzá.
Elkövettem azt a hibát, hogy a meeting hall-omat nem rendeztem be, aztán kinyitottam a tetejét. És nincs homok a térképen, pedig az kellene. Így elég drága lesz drágakő mozaikablakkal lefedni a tetejét... 😛
A fenti bejárati híd alá kéne egy árok felvont állapotban, mert viszont azt asszem szétszedik a building destroyerek így.
Alkoholtermelést fel kéne pörgetni, mert abból kicsit megcsappantak a készletek. Kaja az van.
A halászaink durván dolgoznak, gyártottam annyi shellből készült craftot, hogy az borzalmas.
A legelő állataink többsége éhen döglött. Nem volt kifejezetten az érdeklődésem központjában a probléma. Úgy mondanám inkább, hogy leszartam a dolgot. Ha tejet akartok, valahogy oldjátok meg ezt, meg majd kéne lekeríteni legelőt.
Képek majd lesznek, volt összesen három sikeres mood, ebből egy legendary woodcrafter és egy clothier lett, a harmadik possessed volt. Szerencsére mindig volt éppen karaván amikor cuccokat hiányoltak.
Jut eszembe, kell gemraktár. A raktárakkal sem nagyon foglalkoztam, működni látszott a rendszer, hagytam békén. 😊 A földalatti refuse stockpile-t nem értem, többször volt benne hullaszag. Felszínen nem lenne...
Kb ennyit kell tudni. Sok sikert a folytatásához!
Elvileg. De nekem ez most valahogy nem sikerült, perpill mindenki megy mindenfelé. Majd nézzétek át, mi lehet.

Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2014.12.24. 02:14:05
Szépen körbe fogom falazni a felszínen, közben ások majd lefelé szokásos. 😊
szerk: Burrowokkal meg megszabod hova ne menjenek szimpla játék közben is? Én eddig csak a karaván érkezésénél használtam, hogy az ügyintéző tuti jöjjön oda és maradjon.
Szerk 2: dfhack ablakába stonesense beírásával elő jön a progi. Régen úgy rémlik volt kezelőfelületen indítója a LNP csomagon belül és most nem találtam, de müxik és tényleg benne van.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2014.12.24. 01:32:41
Van Bent, Kint, Bánya, meg Mélység, egyelőre. A Kint erősen beleharap a hegyoldalba.
Ja és köszi Darkhorse, képet akartam csinálni stonesense-el és kifagyott a játék, nem volt mentés így embarkolhattam előről. 😄D
Pfff Zero most nézem, hogy az artifactos törpéd neve Lokum... Nem sok esély van rá, hogy ugyan azt dobja a név generáló.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2014.12.24. 00:14:08
asszem értem <#vigyor3>#vigyor3>
Na hogy emellé még sztorit is írjak... Lehet, hogy majd legközelebb... 😛
1. Étkező. Valami madár áll a karon a bel felső oszlop északi oldalán.
2. Workshopok, possessed törpe a jobb oldali cdwben.
3. Működő magma műhelyek. A Majdnem Katasztrófa Ajtaja, lefalazva.
4. Bejárat.
5. Alsó lakószint.
6. Felső lakószint.
7. Farmok, kajaraktár, csontok.
8. Bevándorlók.
9. Elég fura artifact ez azért. 6000-et ér.
10. Megjött a karaván.