OPrendszer CF-ről
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszi a válaszokat.
A 4Gb bõven elég mert egy Linux lesz rajta.
Közben én is informálódtam és a CNC vezérlések többségében is CF kártya dolgozik. Közvetlenül IDE átalakítóval lesz a rendszerbe illesztve.
Üdv.: Tibi
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Haverom õsrégi laptopjában (650Mhz PIII proci,64b SDRAM) cseréltük a winyót egy 4 gigás CF kártyára egy (IDE-CF átalakítóval).
Puppy linux fut rajta, teper mint a vadnyúl. Ha formázod, akkor tegyél rá ext2 filerendszert, az nem naplózik, kevesebb írás, hosszabb élettartam. Csak vigyázni kell, mert érzékenyebb lesz a reset-re, leállításra a naplózó filrendeszer hiánya miatt.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
A cégnél, ahol dolgozom évek óta mennek Linuxot és Mikrotik Router OS-t (az is Linux) futtató rendszerek (router/tûzfal céllal), amelyek CF kártyáról indulnak el. Van beágyazott rendszeres, és van szimpla x86-os számítógép CF-IDE átalakítóval mûködtetve. Van olyan gép ami - kisebb megszakításokkal - már 3 éve megy.
"Mennyire megbízható? Nem hal meg a kártya hamar a sok apró kis írástól/olvasástól?"
Az én esetemben szerencsére kevés írás/olvasás folyamat van (maximum csak a naplóállomány kerül írásra).
Viszont még olcsóbban kijönnél egy apró usb stick-el, és arra készültek már hekkelt Windows változatok is, ízlés szerint. (ha CF olvasód van, akkor USB-d is van gondolom)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Az egész rendszernek bõven elég 4Gb, viszont a kis helyigény és hogy nincs benne mozgó alkatrész nagy elõny lenne (ipari környezet).
Az SSD lenne az igazi de nincs sata lehetõség, és persze az ára sem a legbarátságosabb még. 😊
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
Az ilyen hozzászólásoktól halad elõre a világ.
Emancipate yourself from mental slavement!
Valaki próbált már tartósan operációs rendszert futtatni Compact Flash kártyáról?
Mennyire megbízható? Nem hal meg a kártya hamar a sok apró kis írástól/olvasástól?
Üdv.: Tibi