Kattog a merevlemezem!

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Két dolgot tehetsz:
1 - nyüstölöd a vinyót, hátha egyszer még felpörög rendesen (megtörténhet), viszont kockáztatod, hogy a fej teljesen tönkre vágja az adatokat a lemezeken (mert fizikailag összekaristolja), és akkor a második pontot elfelejted.

2 - többet nem kapcsolod be, elviszed egy adatmentõhöz (ha Kürt-ék drágák, akkor pl. Králik-hoz), és õk még könnyen lehet, hogy tudnak vele valamit kezdeni - egy emailváltást megér, lehet, hogy van nekik ilyen mechanikájuk elfekvõben, és akkor átcserélik oda a lemezeket, lementik az adatokat.

És amit a többiek is mondtak: ezentúl HDSentinel az összes gépen állandóan, és fontos adatokról minimum 3 különbözõ helyen (2 eltérõ helyen levõ vinyó +1 online, esetleg bónusz pendrive/optikai) biztonsági másolat. Sajnos a kattogással házilag nem tudsz mit kezdeni, csak ronthatsz a dolgokon, ha nyüstölöd.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

grebber
Nálam az eddig vásárolt összes SATA vinyó ugye vadi új bekapcsolásnál kattognak.

Next PC upgrade: 2022

Caligo
Sajnos rossz híreim vannak. A kattogás az olvasófej meghibásodását jelzi. Sajnos ezen még az elektronikacsere sem tud javítani, mivel mûködik a fejet mozgató rendszer. Ha már lemondtál az összes adatodról amit a lemezen tároltál kipróbálhatod megütegetni a merevlemezt kattogás közben. Vannak olyan ritka esetek amikor sikerül átbillenteni a fejet a kritikus ponton. Ez viszont abszolút nem biztos megoldás, kb100 hard diskbõl egynél jön be. Nekem még egyszer sem sikerült, viszont olvastam a neten olyat akinek igen.
A legjobb módszer az ilyen afférok elkerülésére egy külsõ merevlemez beszerzése. Mindenképpen megbízható márkát vegyél. LaCie talán most a legjobb, de a WD sem panaszkodhat. Én például egy "RealTime" backup programot használok, ami állandóan figyelemmel követi a változtatásokat és lementi azokat. Egy jó program elég drága lehet, viszont egyszerû, otthoni felhasználásra szerintem a Genie Timeline free változata a legjobb.
Sajnálom, hogy így jártál.

grebber
Amúgy azt vettem észre amióta van SATA-s vinyóm bekapcsoláskor az összes kattogó hangot ad majd elkussol.

Next PC upgrade: 2022

És most nézem... Link Szerintem nagyon megéri ilyen árban, én meg vettem 18 -ért, és akkor a legolcsóbb helyrõl.

Közvetlen a problémádra nem tudok értelmes választ, viszont tudom ajánlani a HD Sentinel nevü programot. Szerintem ennek a problémának már hónapokkal elõtte voltak elõjelei, amit ha te nem is észleltél, de a program figyelmeztetett volna a cserére. Én is számomra fontos dolgokat tárolok, a winchester állapotára nagyon figyelek, és nem spórolok egy új winchester árán se. Megmondom frankón hogy a helyedben nem vettem volna Samsungot, biztos lesznek akik gyorsan megcáfolják, de én többnyire rosszat hallok róluk. 1 éve vettem egy 500 gigás WD Caviar GP WD5000AACS -t, akkor 20 rongy volt, mostmár biztos van olcsóbban ebben a kategóriában és egy elég jó hdd. Ezt most cseréltem egy 1 terás WD AV GP WD10EURS -ra. Jó tulajdonságai hogy qrwa kevés áramot eszik, kb. nincs hangja, ezek mellett hõálló, és ütés / rázkódásvédelem is van benne. És mondhatni hogy majdnem egy átlagos hdd árában van. Lehet hogy felesleges ilyenekkel foglalkozni, veszek egy maxtort 10 ezeré, majd mindenki eldönti magának hogy mi a jó.

Count Adyn
Elõbb utóbb mindenki megtanulja a saját kárán általában hogy a fontos dolgokról biztonsági mentést csinaljon, minden másra meg ott a masterc... izé az internet😊
Fontosabb doksik guglidocba pl.) Biztatót nem tudtam irni sry😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

lolSL
kb ingyen vágják az emberhez a pendriveokat, szolgáltatók a tárhelyet, de nem tanulnak 😞

Hát ezek szerint nem olvastad el, már die van.
Pepsi Twist
jaja gyorsan ments le róla mindent me die lesz 😄

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

Üdv!
Már jó ideje hogy hely hiánnyal küszködök, de tegnap végre rászántam magam hogy beruházzak egy új winchesterre. Neten kinéztem egy ígéretes 1terrás Samsungot, elmentem megvettem. Otthon gyorsan beszereltem a másik winyó mellé, (ami mellesleg még pata) és elindítottam a gépet. Ekkor valami kattogást hallottam (kb 8at klattyant egymás után, és ez kb 10mspként ismétlõdik) és a bios töltõképernyõ nem nagyon akart tovább menni. Remek, hibás az új HDD. Kiszedtem a gépbõl, és újraindítottam a gépem. Még mindig kattog, és nem bootol. Mi a fene? Hiszen kivettem az új winyót! A régi HDD-m halt be?! Igen. Pont azon a napon, amikor végre megvettem az új vinyót! Ilyen nincs. Mégis mennyi erre az esély hogy pont az utolsó pillanatra mondja fel a szolgálatot?
Irány a google, megtaláltam a jelenség nevét, "click of death", szuper, ez hiányzott.
Olvastam hogy hibás táb vagy PATA kábel is okozhat ilyen jelenséget, ezért megpróbáltam egy másik gépen is , vadi új kábellel, de sajnos ugyan az a jelenség. Szóval ezt kizárnám. A winchester rendesen felpörög indításnál, és a bios is felismeri a típusát! Ebbõl az olvasó fej sérülésére következtetnék, de kíváncsi vagyok mit mondanak a profik.
Olvastam hogy lehetne elektronikát is cserélni, de az ebben az esetben is segítene? (végig néztem szemmel a nyákon nincs sérülés) Kérlek titeket segítsetek, ha tudok, meghálálom, akár KP-ban is.
Diák vagyok, nincs pénzem KÜRTre (ha jól láttam 150K nél kezdõdik), és hasonlókra :S
Nagyon fontos adatok vannak a winchesteren, biztos hogy nem fogom kidobni a kukába, és mindent megteszek hogy vissza hozzam az életbe.

Infók :
-Samsung 160GB SP1604N rõl van szó.
-ATA/133
-Rev. A
-F/W: TM100-24
-Gyártási év: 2006.03
-Board (PC😎 Number : BF41-00091A
-Controller Chip : 88i6522-LG01 (a legnagyobb chipp, nagy M betûvel)
-Rev 09
-126-109 2M Palo / Veloce

homer10 @ freemail.hu
← ElőzőOldal 3 / 3