Észak-Korea

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zola2000
"közel sem fizettél be annyit "

ha azt nézzük, egy év alatt befizetek több százezer forint adót, ha veszek valamit annak a negyedét befizetem mint ÁFA (+a bolt is adózik a hasznából), a cég ahol dolgozom is befizet a munkám után keletkezõ haszonból iparûzési/néhány más adót (azt is úgy veszem hogy én adom az államnak ha nem baj 😊, szerintem bõven évi félmillió felett (talán egymillió is van?) van haszna belõlem az államnak...

A

zola2000
átképzéssel esetleg, az ország más részén semmiképp.

A

Nyilván törekednél arra, hogy találj munkát, ha helyben nem sikerül, akkor az ország másik részén, esetleg átképzéssel. A segély nem örökös seggmeresztésre jogosít fel, hiszen közel sem fizettél be annyit a jövedelmet és a ledolgozott évek alapján.

zola2000
Elég nagy baj a jövõ szempontjából, hogy most túl sok helyen ez az átlag (globális felmelegedés, CO2 kibocsátás ilyesmi), ha a leggazdagabb országokban az emberek nem költenének feleslegesen olyan dolgokra amikre nincs is szükségük, már akkor is jobb lenne, mert így lehet száz év múlva kb az egész világon olyan lesz az életszínvonal mint Észak-Koreában.

A

zola2000
azért azt is nézzük, hogy nagyon sokan nem azért élnek segílybõl mert lusták, hanem azért mert a környéken tényleg nincs munkahely én is most 12 órát dolgozom 4 mûszakban egy multinál (3nap 12óra, 3nap pihenõ mindezt alig havi 100ezerért), és adózom, ha kivonulna az országból a multi én is elvárnám a segélyt, és errefelé tényleg alig van más munkahely én is elvárnám a segélyt, az eddigi adómért

persze sokan tényleg nem akarnak dolgozni az õ esetükben jogos amit írsz.

A

hunbasser
mondjuk a sok semmirekellõt,aki csak "segííílybül" él,azt szívesen elküldeném észak-koreába.persze nem túristaként hanem ottélõnek. mikor átlépik a határt,eléjükbasznék egy koreaiul megírt szerzõdést,mondanák nekik,hogy csak így léphetnek be az országban,a szerzõdésben pedig az állna,hogy mától koreai állampolgárok és az országot nem hagyhatják el. az észak-koreai törvények ugyanúgy érvényesek rájuk,mint akármelyik észak-koreai állampolgárra. nekünk is jobb lenne,mert nem menne el évente több milliárd ft csak segélyre,nekik meg nem lenne jó...de legalább megtanítanák õket dolgozni.

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
jó azért tegyük hozzá,hogy itthon sem ez az átlag...de még az usában sem,hiába hogy a filmekben meg a reklámokban így állítják be. de azért jócskán meglepõdnének,hogy minden embernek legalább 1-2 mobiltelefonja van,otthon internetelérés meg hogy márkás cuccokban járnak az emberek. vannak plázák ahol naphosszat lógnak az emberek és hogy vannak olyan zenék amik keményen bírálják a rendszert. bár õk ezt úgy fognák fel,hogy szar nekünk,mert mi nem szeretjük a "vezetõinket". miközben ha nekünk lenne ilyen vezetõnk már régen tüntetnénk az utcán és legalább az ország fele elmenekült volna külföldre.

ReaL MaDRid x siempre

Frosty01
hát még ha meglátnának egy "átlagos" családi házat, fúhádé tévével, ps3-al elõtte játszó gyerekekkel, takarítónõvel, két kocsival, rendezett kerttel, tele hûtõszekrénnyel ami netrõl rendel, + még jégkockát is csinál, úszómedencével 😄DDDD kíváncsi lennék a fejükre, és a nagy vezetõjükrõl alkotott képükre abban a pillanatban.

practitioner of the forbidden arts of death

Szabi84
Jóformán semmit sem tudnak a határon kívül történõ dolgokról, szerintem fel sem tudnák dolgozni, még egy manapság olyan egyszerû dolog mint a mobiltelefon is döbbenetet váltana ki belõlük. De valószínüleg el sem hinnék mivel ami a határon kívülrõl jön az minden hazugság...

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Pluskast
Nézd. A volt fõnököm 1990-ben volt kint ÉK-ban a külügyminisztérium dolgozójaként. Az egyik katonai emberrel sikerült elbeszélgetnie és a faszi egyszerûen nem hitte el, hogy az USA megcsinálta a holdra szállást és, hogy ez csak egy imperialista propaganda amit az amcsik terjesztenek.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
Borzasztó. Tényleg orwelli az egész.

hunbasser
hmm én nem is értem,hogy ha ezeknek az embereknek ennyire jó,ahogy elmondta pl az idegenvezetõ,hogy mennyi mindent adott nekik a vezetõ,hogy mennyire foglalkozik velük és az országgal,akkor miért menekül évente több százezer ember kínába és mongóliába? 😄

ReaL MaDRid x siempre

Frosty01
érdekes h pont arról szólt a beszélgetés h miket kaptak tõle amikor elsírta magát 😊)

practitioner of the forbidden arts of death

hunbasser
én azon gondolkoztam,hogy akiket itt úgy állítanak be,hogy "idegenvezetõ",az valójában nem is az idegenvezetõ,csak egy színész...zseniálisan játszotta el a szerepét. kb jobban meghatotta mint a saját apjának a halála.de lehet,hogy azért sírta el magát,mert hazudik mint a vízfolyás és egy hazug,gazembert véd,és még ráadásul dícsérnie is KELL...mert hát nincs választása.

ReaL MaDRid x siempre

Szabi84
legnagyobb probléma ez a sok átmosott fej, amit nehezebb törölni mint felszabadítani ezt az országot

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

FZoleee
3008 könyvet csak, nem? 😄
hunbasser
hát igen,elég gyorsan megy neki az írás 😊))) 3-4 naponta kidob egy új könyvet a piacra érted... 😊

ReaL MaDRid x siempre

Willenbrock
Annyira megható hogy a Kedves Vezetõ minden energiáját a nép szolgálatába állította és 3500 kötetet írt népének.A Nagy Vezetõ állhatatosságára pedig nincsenek is szavak,szegény a szívrohamba dolgozta magát,úgy érzem mingyárt sírni fogok <#rinya>😊

Szabi84
neki volt mûsora az m1-en? azt szerettem, kösz a linket

RIZLA
nem tudom volt-e már linkelve...Pesty fekete doboz - Észak-Korea

Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...

hunbasser
hoppá,a kis homár!

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser

ez az egy napgépe van az öregnek? mert minden képen ebben pózol a kis huncut. de legalább lehetne akkora bizniszmen hogy forgalomba dobná a gagyi mûanyag napszempáját Kim Jong-Il style néven,vinnék mint a cukrot.

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
nincs rundi,nincs pörgés 😞 éljen észak-korea,a függetlenség,a szabadság és a demokrácia országában,ahol élni jó! 😊

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
tegnap. csak onnan tudok,hogy a gyár ahol dolgozom saab korbácsokat is gyárt és egyedi korbácsok ezek. na most a saab gyár leállt,nem küldték el a megrendelést és így a gyárban is leállt a saab korbácsok gyártása.

ReaL MaDRid x siempre

desigo
"Hungary Hungarian Ikarus Bus 260/280" <#eljen>
Tikal
azt mondják nem állt le...

most jöttek ki a fasza új modellek, nehogy már most adják fel 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
?? MA ??

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Nem vitás, gyõzött a kommunizmus😊

Molnibalage
Középsõ. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

hunbasser
csak úgy érdekességként: a saab gyár pont most állt le...😄

ReaL MaDRid x siempre

Willenbrock
Vidám katonák (a jobboldali csaj jól néz ki)

metró

ez van
tömegközlekedésük...

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
A festés szép. Az, hogy a burkolat alatt mi van...

Egyébként valszeg igen. Ehhez képesek alkatrészt gyártani.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Willenbrock
Ha 50 éves is a troli szemel láthatóan karban van tartva.

Willenbrock
Szép város.

A smiley lemaradt, még mielõtt valaki komolyan vitázni kezdene.

Azért ez röhejes a svédekre nézve:
Although it’s impossible to get any production statistics, North Korea expert Erik van Ingen Schenau estimates that Pyeonghwa makes roughly a thousand cars per year—meaning it’s more of a sales success than Saab is—and a few are exported to Vietnam for sale.

Autók Észak Koreában
Csak érdekesség

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Tikal
Igen igen, van az ötven éves 😊

Pluskast
Szerintem inkább csak maga a busz úgy 50 éves 😊 Nem kell csodálkozni nálunk is futnak majdnem ilyen korú buszok a BKV-nál, szvsz akkor az elvtársaknál ez nem meglepõ 😄

Tikal
már csak az évszám lehet kérdéses, mert a busz alapján jo negyven éves kép, de van ott egy auto ami nem tünik negyven évesnek 😊

REPS0L
ez valóban pyongyang, ott vannak ilyen magas épületek forgóéttermes létesítménnyel a tetején

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

azt nem tudom, hogy mik a feltételek, de kétség kívül nyitnak már 1-2 éve külföld felé
hunbasser
de persze csak kísérettel nem? 😊

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
50% az esélye 😊

ReaL MaDRid x siempre

beengedik már õket
FZoleee
ezt mind a pyongyang kulcsszóra adta ki a google képkeresõ, mind hamis lenne? kétlem 😊
hunbasser
az utcán nem is lehet fényképezni.a túristákat nem viszik ilyen helyekre,a helyieknek meg nincs digitális fényképezõgépük.de ha lenne is,nem tudnák feltölteni a netre,mert nincs internet 😄 újságíró meg nem csinálhatta ezt a képet,mivel hogy nem engedik be az újságírókat eleve.rejtettkamerás felvételnek meg túl jó.

ReaL MaDRid x siempre

FZoleee

ezen is van kocsi 😄
Tikal
fõleg mikor még diákokat is látok.. én ennyi lógósra nem emlékszem az én idõmbõl 😊