World of Warplanes

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, és nem is kevesen. Az elmúlt pár hónapban eléggé hanyagoltam. Az év legelején még a napi egy csatákat letoltam, aztán az is elmaradt. Nem egyszer előfordult, hogy Random csatában én voltam az egyetlen játékos (az ellenséges team bot volt). Most mondjuk reggelente kevesebb játékost láttam, de délelőtt-délután már simán voltak ilyen 3v3 meg 6v6 meccsek (játékosra értem). Az eventek alatt egyébként is mindig megszaporodik a játékos létszám. Az event előnye a WoT és WoWs-el szemben az, hogy itt már T1-es gépekkel is lehet csinálni az eventet.
Két küldi van, ha mind a kettő teljesül, akkor megadja az A-26-t. Nekem már megvan, de a +100 token mondjuk elég jól jönne. Meg a legendary modulok is. Az első küldi 100.000 personal pont. Nekem a felét most hétvégén sikerült is összebugáznom kb 15 meccsből. És itt átlag 6-7 perc egy csata. A második küldi már kicsit neccesebb, 350 szektor foglalás. Ezzel nem állok jól, de a fennmaradó 14 napban simán meg lehet csinálni. Am az ismerőslistámról szinte minden nap van fenn valaki (magyarok), szóval nem is én vagyok az egyetlen a fórumról se.
Játsznak még azzal a játékkal?

Tono34
Köszi

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Ha esetleg érdekel valakit, kb 2 hétig még van egy küldi a játékban, amivel ki lehet szedni az A-26 amcsi közepes bombázót. Sztem elég jó darab, érdemes behúzni.
Én is kb fél évvel az indulás után kezdtem, mert asszem a GS-hez volt valami WoWp-es kód, ami adott egy T3-as prém angol vadászt. Mondjuk T5-6-os csatába menni vele annyira nem volt izgalmas, aztán kb 1 év alatt le is épült a játékosállomány. Am azok nem bombázók voltak, hanem nehézvadászok, a bombázók csak most kerültek be, a rework után. Egy dologban jó irányba fejlődött a játék, régen amikor 1v1-es csatákat mentem csatarepcsivel és elfogytak a földi célpontok, sokszor az döntötte el a meccset, hogy milyen sorrendben lőttük szét őket illetve hogy a jobb játékos elől el tudott e bújni a másik. Amikor bejöttek a német csatarepcsik, akkor az oroszokkal nem is nagyon volt esély, mert bár GT-k ellen én voltam a jobb, a német simán lelőtt. Most hogy respawnolnak a "bázisok" is, meg van bomba/rakéta újratöltés, lett értelme a bombázóknak és nem áll fenn az a probléma se, hogy elfogynak a földi célpontok... kivéve amikor foglalás van és az ellenfél képtelen elfoglalni akár egy pontot is, te meg csak körözöl a térképen és várod hogy legyen végre célpont. Szóval a probléma azért nem oldódott meg teljesen. Ez a mostani event is nagyon "okos", mert a bombázókat/csatagépeket beteszi támadónak, a többieket viszont random osztja szét. Igy sikerült 2 kört multirole-al, 1 kört nehéz vadásszal védőként végigharcolnom és egész csata alatt cipeltem magammal a bombákat.
A fő probléma most a játékkal az, hogy a nyakadba zúdit egy csomó infót, de pl nem derül ki, hogy mire kapsz foglalási pontot, hogy sikerül befoglalni egy pontot, hogy az AA miért lő engem állandóan, az ellenfeleket viszont nem, illetve hogy az új modoknak hála olyan szinten kiegyensúlyozatlanná vált a játék, amilyet a Wargaying eddig még nem tudott produkálni. Erről eszembe jut, mikor még a rework előtt mentem egy I-15 vs I-15 meccset, az én gépembe 2 skilles pilóta ült, moddolva volt és pár ezer csatányi tapasztalatom is volt már, a 10 csatás ellenfelem meg "simán" lefordult. WTF? Most ilyen nincsen, mert a maxos legendary equipmentek olyan brutál táposak, hogy kb semmi esélyed ellenük.
Én játszottam vele teszten meg mikor kijött akkor is,a bombázókat szerettem,de a teszthez képest teljesen fos lett a játék,a bombázók szarok lettek és semmi értelmük nem volt,vagy nem voltak jók semmire,még egy prémem is volt pedig,valami Il.

Felraktam megint a repcsit, de nem sok értelme volt. A játék tényleg pont olyan ratyadék, mint 1 éve volt. Azon kivül hogy a bombázókat felhúzták T10-ig, semmit nem változott az egész. Most az event miatt gondolom tolják páran, mert 15k PP-ért minden osztályra adnak 100 aranyat.
Ha mást nem is az amcsi bombázó ágat kiegészíthették folna egy teljes ággá ahogy azt a másik kettővel tették.
Azzal dolgozni is kellene. A sok új bombázó gondolom teljesen lefárasztotta őket. Az eventek meg gondolom a régi séma szerint mennek majd, szóval azzal aligha kellett sokat foglalkozniuk.
Kész csoda közel 1 év után érkezik új Update a játékhoz...
Ami hoz 3 új típusú equipment-et, egy szülinapi eventet és egy 4 szakaszos eventet(bár ennyi idő után igazán hozhattak volna be új ágat vagy valamit).
Áhh megint sikerült mennem 1 menetet a mumusommal amitöl általában 1-2 hónapra a játéktól is elmegy a kedvem. Tier7-es brit multirole ami oly szintén hulladék hogy egy szaros attack aircrafttal nem bírtam elbánni mert gyorsabb volt, messzebbre lőtt a faroklövésze mint az én szarjaim és még elmenekülni sem tudtam mert akkor meg rámfordult és ledarált... ezekután sejthető hogy a másik 3 osztály ellen mennyi esélyem lehet.
Tono34
Régen "repültem" már, ugyanezen néven megtalálsz.

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

ott is van gépem
Van itt olyan aki tier4-6 magasságában játszik?
hali. csapattársat keresnék.
mrtboy néven megtaláltok
Tono34
Csak az arany.

A repcsisnek közös az arany, kredit készlete a tankossal?

„Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.” Woody Allen

Kb. 1-1,5 év után visszanéztem mert láttam a játék még létezik. Meglepő pozitív változást láttam és a stat reset is meglepett. Egyből 60% WR-em lett, de a játék sajnos megtartotta a szar alapokat. A csaták nagy többsége +1 tier ami nagyon gáz a sebességkülömbség miatt. Utol sem tudom érni egy tierrel alacsonyabb géppel az egy tierrel magasabbat... Jegelés jön megint 1 évre.
Tono34
Valaki játszik még innen vele?

Nekem is tovább romlott a nyerési arányom. A bombázós küldit még nagy nehezen sikerült megcsinálni, akkor kifogtam egy jobb szériát, de amikor a bombázó lelövős küldit kezdtem el és berakott a támadókhoz, inkább hagytam is a fenébe az egészet. Ez a 3. forduló am is szánalmas volt.
Tono34
Szerdán nyertem utoljára... kb 15 meccs mind vereség ...

Én nem hiszem, szerintem innentől kezdve nem lesz magyar nyelv. Sokkal nehezebb újra beindítani egy fordítást, mint szinten tartani. Ez egy gazdasági kérdés, minden téren visszavettek, (kevesebb reklám).
Mondjuk én eddig is angolul játszottam mert elég jellemzőek ezekben a játékokban a félreforditások. Aztán találd ki, hogy mi is a feladat. Pláne úgy, hogy sokszor a Wargaying még arra sem veszi a fáradtságot, hogy angolul normálisan kiirják (nagyon sok esetben lemarad az only win, pedig qrvára nem mindegy, hogy bármilyen csatával, vagy csak győztessel)
Próbálkoztam ezzel a mostani eventtel... hát borzalom. 😞 Egyre rosszabb tapasztalataim vannak ezzel a játékkal kapcsolatban (is).
Az új kedvencem egyébként az a bug volt, ahol úgy indultam a bombázóval a csatába, hogy konkrétan az ellenfél spawnpontjára rakott be. Sejthetitek, milyen hosszú életű voltam.
Tono34
Így van, ha leszünk elegen akkor újra lesz.

Biztos észrevettétek már, de megszűnt a magyar nyelvű kliens, illetve úgy látom több egyéb nyelv támogatása is, csak a nagyobbak maradtak.
Az ember azt gondolná, hogy amikor peccsel, akkor fenn hagy valamennyi hulladékot a régi "fejlesztések" közül. De akkor ez most hogy? Van amit a peccs nem tölt le, a telepités meg igen? Vagy hogy?
Az tényleg poén csak nehéz nevetni rajta 😛

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

A tankban és a repcsiben sztem ez messze alulmúlja a Thundert. A hajó kicsit más, hiszen ott még csak mostanában kezdtek bekerülni a cirkálók, plusz arra azért a WG is jobban gyúr. Egyébként pont tegnap raktam én is újra a játékot. A poén, hogy töröltem és utána nem tudtam újra telepiteni, mert azt irta nincs elég hely. Aha.
Az faxa. A három gém akkor 150GB ? Mert a Warplanes-hez kb. 46GB tárhelyet kérdezett ... Elég terebélyes kis játszótér lett ez a három így egyben. WT megoldotta 27GB a hármat. Akkor az annyival xarabb is ?

Tono34
Mindet külön.

Üdv.
Rég nem használtam a gémet, súgjatok lécci, hajós, repülös, tankos ágakat egyesével kell telepíteni vagy a WT-hez hasonlóan accon belülről lehet ugrálni hajós, repülős, tankos játékmodok közt? Köszi.

Én inkább mentem vissza hajózni, ott legalább nyerni is lehet. <#awink>

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Igazából annyi ilyen ticketet lehetne irni, hogy utána még a WG-nek kéne fizetnie azért, ha veszünk valamit a Shopban. Tegnap pl lelőttem egy láthatatlan IL-40-t.
Tono34
Anno írtam joy hibára ticketet, most jött egy levél, hogy elnézést a hibáért, javították és fájdalomdíjként:

"You will receive 5 supply crates and 50% discount on your next purchase in the “Aircraft” section of the Premium Shop as compensation!"

Azt hiszem RB17-nek most jött el az ideje.

Ez igazából csak gyakorlóban derülne ki. Nem tudom hogy van e még olyan. Talán már meséltem, hogy még a 2.0 előtt volt egy csatám, asszem I-15-el. Volt rajta manőverezést javitó modul, a pilótán manőverezést növelő skill. Plusz volt némi harctéri tapasztalatom is a géppel. És kb 3 perc lövöldözés és forgolódás-kergetőzés után lelőtt egy másik I-15, akinek összesen 20 csatája volt, ebből 2 I-15-el. Aha. Értem. Hihető.
Ha jól emlékszem, régen semennyire nem volt dinamikus a gépek statisztikája. Tehát modult raktál fel, azt sem mutatta, hogy az mennyit javit az értékeken. Most már legalább azt lehet látni. A pilóta skill viszont nekem is feltűnt. Van női legénységem (most meg lehet venni őket bundliba, de régen "ajándékba" kaptuk őket, persze miután megcsináltuk hozzá a küldiket) az oroszoknál attacker pilóta volt. Két speckó skillje van, az egyik a bombák hatékonyságát javitja jelentősen, a másik azt tudja, hogy ha földbe csapódsz, akkor a gép felrobban és az életed arányában okoz sebzést a robbanás közelében. Ehhez képest a bombáim nem képesek egy földi állomást elpusztitatni illetve ha valaki üldöz és lezuhanok, simán nem sebződik. Viszont van neki egy olyan skillje is, hogy nem páncélozott célokat ki tud gyújtani. Ez viszont működik, bár jelenleg semmi értelme nincs (a pilótanőt átképeztem IL-40P-re), mivel a nem páncélozott célpontokat igy is 1 sec alatt kiszedem.

Bár a német ág valahogy stilusában annyira nem feküdt soha és magasabb tierben ez csak romlott, csütrtökön szinte minden fontos német gépet sikerült elsőre leszorzóznom, meglepően jó teljesitményekkel. Voltak vicces helyzetek, pl mikor Ta 152-vel, sérült szárnnyal lefordultam a japó vadászt. A német 20 milis fegyverek egyébként meglepően szarok, alig sebeznek, sztem többet lövöm velük az ellenfelet, mint az amcsi .50-el, cserébe baromi gyorsan túlmelegednek. A 30 milisen meg az a szórás... A Me 262-vel egy bombázót nem vagyok képes lelőni, mert a fegyverek nem találják el. Az is érdekes, hogy egyik nap lerakétáztam egy ellenfelet, megkaptam rá a kis acsimat, de a küldibe meg nem számolta bele. :/
Feltennék egy költői kérdést, mi az értelme ebben a játékban a pilóta skilleknek? Az alábbi képen az látszik, hogy gyakorlatilag semmi. Ugyanaz a gép a saját pilótájával, és manőverezős skillekkel, mellette meg egy 50%-os pilóta egy másik gépből, ráadásul semmi köze a manőverezéshez. Ha mindez annyit ad hozzá a gép teljesítményéhez, hogy 5 °/másodperccel gyorsabban forog, akkor bátran kijelenthető, hogy semmi értelme a pilóta skilleknek, de még az aranyért vehető 100%-os pilótának sem.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Mentem gyorsan 2 csatát ebédszünetben. Az eredmény szokásos, mindkettő bukta, és a szokványos módon. Elfoglaltunk 1 pontot és azt sikerült tartani, onnan sehová tovább annyi piros repülő volt. Egy 1. és egy 2. hely. Komolyan mondom, hogy játszottam pár MMO játékot, de ennél kevés frusztrálóbb játékkal találkoztam. A WoT sem sokkal jobb, de ott azért néha lehet "carry"-zni, itt erre esély sincs.

Bár az általatok emlitetten gondolom ez nem sokat változtat, de a megtekinthető stat csak a 2.0 utáni teljesitményre vonatkozik. Bár felteszem, a többségük nem játszott 2.0 előtt. Egyébként hasonló arányok vannak a hajóban és a tankban is. Az igazsághoz persze hozzátartozik az is, hogy láttam már nem egy lyunik játékost a csata elején elhullani. Persze a respawn miatt itt ez kevésbé lényeges dolog.
Én pont ugyanezt tapasztalom.Az én csapatomban lófaszjóskák az ellennél több ezer csatások.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

Azt hiszem, hogy nyugodtan nevezhető botrányosnak a MM. A mai szélsőség, 5-5 ember mindkét oldalon.

Nálunk a csata számok, és győzelmi arányok:

415 - 47%
491 - 38%
458 - 36%
231 - 40%
162 - 40%

Odaát ugyanez:

14161 - 66%
2035 - 50%
12213 - 52%
3655 - 53%
71 - 38%

Ez ebben a formában nem szól másról, mint szívassuk a kezdőket vagy átlag játékosokat, és tartsunk agyaggalamb lövészetet a menőknek. <#shakehead>

Nekem ez már 2.0 előtt is elég sűrűn feltűnt.
Jó eséllyel minden napra jut 10-12 killes, 10-12k pontos vesztes csata több is. Ma is a legrosszabb helyezésem 3. volt a csapaton belül, de az összes csatát buktuk, nehogy véletlenül meglegyen a napi küldetés. Ráadásul most azt is észrevettem, hogy a csapatomban levő emberi játékosok pár száz csatával rendelkeznek, velem együtt, míg a túloldalon 3000+ csatás emberek vannak. Nyilván jól kiegyenlítettek az esélyek.

Jó volt szakaszban nyomi egy kicsit, azon már meg sem lépődtem, hogy vesztettünk. <#awink> Majd ha újra tudok csetelni, akkor jobb lesz.

Tono34
Mintha bugos lenne a szerver... először nem látom merre az ellen (nincsenek kiemelések), majd a lelőtt gépeket is úgy jelzi mintha még repülnének. A kill lista meg nincs is (ki kit lőtt le). Chat meg semennyire sem működött..

A német spitit ennek ellenére érdemes szerintem beszerezni, nagyon jó kis gép. Nálam saját pilótája van.

Ennek a gépnek csak egy apró szépséghibája van (igazából kettő), hogy azok a skillek, amik ehhez kellenek, nem jók kb egy német géphez sem.
Tono34

Én most vettem meg a Ki-45-öt, és azon gondolkozom, hogy majd a 2 pontos skillek közül mit rakjak rá. A manőverezős skillnek nem sok értelmét látom, mert HF-eket így is lefordulok, LF-eker meg még a skillel sem. Egyre inkább hajlok a "harcban tesztelve" képesség felé, mert ez jelentősen csökkenti a pilóta sérülésének esélyét, és az irányíthatóság is jobb , ha valami modul sérült. Azt az egy-két százaléknyi gyorsulást, vagy sebességet, amit a motor guru ad úgysem érezném. A hátsó lövész skilljei meg még totál homályosak. <#fejvakaras>

Én pl. a többcélú Jakokra is manőverezős skilleket raktam, meg jónak vélem talán a "harcban edzett" képességet, mert az 20%-kal csökkenti a pilóta sérülésének esélyét, ami jól jöhet, hiszen a fejleszett optika negatív hatása, hogy a pilóta fogékonyabb a sérülésekre.

Akkor majd ha lejár a ban, és tudunk cseten írni.

Én lassan csak kizárólag a Jak-7-tel, és Jak-9-cel megyek, azokkal akkor is vicces, ha veszítünk.

Tono34
Marseille medál kellene.... , meg is lenne ha nem lopnák el folyamatosan a killeket.

Van TS-em, de az ég tudja mikor használtam utoljára + asszony már nem díjazza. Majd egyszer összehozzuk.