Nyakig ül Fukusima a radioaktív vízben

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A trollok leugatása melyik bolygón számít trollkodásnak? Csak mert ha itt a Földön, akkor most már te is az vagy.
"Te mi a fasz akarsz még itt az sg-n? Az egyik fõtroll vagy."

Te pedig a trollok királya ráadásul brutálisan egysíkú beszûkült gondolkozásmóddal. Sajna nagyon sok értelmes hozzászóló menekül ha olvassa pár hozzászólásod. Mindenhol ott vagy a színvonalat rontó trollkodásoddal. Kár hogy az SG fórumon ezt eltûrik. :(

„Nem az kever bajba amit nem tudunk, hanem amirõl hisszük hogy igaz de mégsem az.”

oniel
csak úgy bele lehet engedni?
végül is miért ne?
gazdája nincs!

Igen, valamiért nem lepõdtem meg mikor kiderült hogy nem reaktorfizikus vagy génsebész.
Tetsuo
"A szerzõ Alison Katz, a genfi Európa–Harmadik Világ Központ (CETIM) munkatársa, tizennyolc évig a WHO nemzetközi tisztviselõje volt.
Fordította: Morva Judit"

Alison Katz azert eleg komoly nev, ha nem hiszed nezz utana.
A szuleim nem ketfejuek, viszont olvasd el a cikket. ;)

Talan megelozhetok bizonyos betegsegek, de a kello tajekoztatas sincs meg az adott teruleten, adott idoben.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

A greenfo.hu mióta számít igen komoly forrásnak? Vagy máshonnan vette át a cikket? A greenfo.com-ról? A térkép meg nagyon szép, azoknak akik nem tudják mi az a becquerel biztos nagyon ijesztõ ahogy a piros massza szétterjed, de még a bordó szín által jelzett 100-1000 becquerel/m^3 sem olyan durva. Vagy a te szüleid 2 fejûek, esetleg te magad szarvakkal a fejeden születtél? Összehasonlítás képpen a Csernobili erõmû közvetlen közelében több 100000 bq/m^3 volt az aktivitás. Ami fölénk is beszállingózott az össze sem mérhetõ ezzel. Még csak a jódtabletta sem volt elengedhetetlenül szükésges a védekezéshez. Igazából nem is értem mirõl vitatkozunk. Az hogy 30 km elég az már történelmi tény.
Tetsuo
Orulok, hogy jokedvedhez hozzajarulok.

A lentebbi vitahoz: link.
A 2000 km egyaltalan nem tulzo, raadasul szeljarastol fugg.

Nem tudom mi alapján választottad a nicked, talán valami általam ismeretlen anime szereplõjét hívják így, de mivel én igen kevés Tetsuo-t ismerek mindig amikor meglátlak rögtön Tetsuo Goto részecskefizikus jut az eszembe (Yoichiro Nambuval jelentõs eredményeket ért el a húrelmélet területén). Mindig megmosolyogtat mikor ezzel a névvel osztod az észt tudományos cikkek alatt.
Molnibalage
Hugo és tudás? Ez volt a nap vicce...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

+1 <#hehe>

Tetsuo
:) Szavazzunk.
Hugo Chavez nekem szimpatikusabb mint Te, szoval en teged kuldenelek urutazasra, retur nelkul.
Bar nem olvastam el minden hozzaszolast, Hugoval ertek egyet sok esetben es nagyobb tudas sejlik a nickje mogott, mint a tied mogott.

Jól mondod!

NEXUS6
Nem ismerõs? Amcsiban ezt hívják demokráciának?
<#nyes>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Nem értesz egyet valakivel? Akkor dögöljön meg. <#nemtudom>

Nem a leglényegesebb dolog a cikkben, de az angol "fresh water" édesvizet jelent, s csak jóval ritkábban friss vizet, fõleg ha már a tengervízzel van szembeállítva.
Molnibalage
Amen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Hát én nem. Küldjék már szkafander nélkül LEO pályára ezt a gyökeret.

Én személy szerint neked sem örülök, de túlzásnak érezném ha valaki 2000 km-es biztonsági zónát vonna köréd.
Folyamatosan szövegértelmezési gondokkal küszködsz.

A "nem örülne", meg az "aggódna" között van pár árnyalat különbség.<#falbav>
Az én idõmben az emberek még nem voltak büszkék arra ha hülyék voltak fizikából.
Igen. Azért hívják biztonsági zónának. Azon túl biztonságos.
Sajnálnám az áldozatokat, de a magam testi épsége miatt nem aggódnék. Ez egyszerûen nem veszélyes.
ne etessétek tovább ezt a molnibalage nevû fizetett trollt <#felkialtas>
Ki beszélt itt Fukushimáról tompika?
Annyit mondtam, hogy senki nem örülne ha 2000 km-es körzetben eldurranna egy atomerõmû.

Na jó lehet, hogy te örülnél, mert az usából írogatsz.
Molnibalage
A biztonsági zónak mindig iszonyatosan nagy ráhagyással vannak kijelölve.

A linkelt térkép meg engem erõsít meg, de az információ elemzése meghaladja szottyadt agyad teljesítményét.

Csernobilban te idióta a szél fújta az szálló grafitport ezért olyan a terjedés, amilyen. Fukushimában ilyen nem volt...

Te aztán nagyon okos vagy a kollégáddal együtt, mert azt gondolod, hogy Fukushimának csak a 30 km-es körzete lakhatatlan, de 30,1 km-re már minden a legnagyobb rendben van.<#conf>

Csernobiltól hány kilométerre is hullott lejelentõs mennyiségû radioaktív por?
Egész Európát megszórta. A videot régebben láttam, mára eltûnt:
"^ (French) Map of radioactive cloud with flash animation, French IRSN (official Institut de Radioprotection et de Sûreté Nucléaire — Institute of Radioprotection and Nuclear Safety) "Les leçons de Tchernobyl". IRSN. Retrieved 2006-12-16."<#bdead>

A másik okostóni meg nézze meg ezt a térképet, hogy mi van Kijevben.
egyszerûen csak szerencséjük volt.

Nagy arcotok az van, tudásotok meg, mint a rosta.
A zöldekkel az a probléma hogy más kontójára zöldek.
Létrehozhatnánk egy zöld áramszolgáltatót aki környezetbarát forrásból állítja elõ az energiát (+vesz mástól ha épp szélcsend van). Az emberek pedig szabadon dönthetnek hogy vele kötnek szerzõdést vagy maradnak a hagyományosnál. Állami támogatást sem erõmû építésre sem KÁT-ra nem adnék, a realizálható profitszintet szabályoznám.
Molnibalage
Meg ugyebár a japán erõmûtõl sem 2000 km távolságban élnek emberek.

Mindig is bírtam az ilyen "magvas gondolatokat".

Ilyenkor szoktam csodálkozni azon, hogy ennyi hülye ember hol bújik meg nap mint nap...

"Az OK, hogy biztonságosak az atomerõmûvek, meg környezetbarát, meg én is inkább támogatom, mint nem, de ha 2000km-es körzetben eldurranna egy, akkor már késõ bánat lenne, hogy miért nem hallgattunk a sötétzöldekre."
A Budapest-Csernobil távolság légvonalban kevesebb, mint 1 000 km.
Sõt, a Kijev is csak kb 100 km-re van Csernobiltól, ennek ellenére egy 3 milliós népességû, viszonylag fejlett város.
Hóót ziher.

Sg.hu, Globalgame.hu a legjobbak&#8230;

NEXUS6
Szerintem most akkor már minden világos!
<#hawaii>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

hdo
'Now they are normal like us." ... sírvaröhögõs! <#nyes>

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Ráadásul nem csak az atommal van bajuk, hanem a bálnákkal és a delfinekkel is. Egy érdekes tényfeltáró mûsor viszont rávilágít az ezek közötti összefüggésre, majd a végén meg is oldja a problémát. :)

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Nem az atommal van bajuk a japánoknak, hanem azzal, hogy amerikai. <#eplus2>
Molnibalage
A példa pontosan arra akart rávilágítani, hogy azonos anyag felhasználásával lehet ölni és építekzni is. Az atomerõmûvek fûtõanyaga nem fegyver alaphelyzetben. Az acél sem az, de lehet az is.

Hol a sarkítás ebben? Egy tollal is lehet ölni, de lehet vele könyvet is írni.

hdo
"Ennyi erõvel ne építjezzenek acélból, mert acéltestû bombákat dobtak le rájuk."

Azért ennyire ne sarkíts. A robbanó töltet volt atom.

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Ez csak tudatlanság, illetve a hangadók szemétsége. A Greenpeace is szereti az atomerõmûvet összekeverni az atombombával, mert az úgy nagyobbat szól.

Nem mellesleg, a japánok az ötvenes években Geiger-számlálóval jártak a halpiacra, az amerikai, meg francia atomfegyver-kísérletek miatt.

Molnibalage
Pont ezért volt az, hogy ameddig csak lehetett az egyetlen nem nkui hordozó a CV-63 Kitty Hawk állomásozott. Most erre már nincs lehetõség.

Egyébként rohadtul nem értem ezt a fajta gondolkozást. Atombombát dobtak rájuk és nem atomerõmvûet. Ennyi erõvel ne építjezzenek acélból, mert acéltestû bombákat dobtak le rájuk.

Tórium reaktor lenne a megoldás. A németeknél éveken keresztül üzemelt egy. Egy hátránya van! Nincs utána káros anyag, és nincs eladható plutónium. Még egy érdekes cikk: http://www.origo.hu/idojaras/20100211-atomhulladek-tisztitas-torium-futoanyag.html El lehet gondolkodni, hogy miért nem elõbb kezdték meg az átállást!?
Japánban mindig nagyom erõs volt az atom-ellenesség. Nem véletlenül, hisz eddig csak rájuk dobtak atombombát, ráadásul kettõt is. Volt olyan is, hogy a helyi halászok eltorlaszolták a kikötõ bejáratát a hajóikkal, hogy az amerikai atomrepülõgép-anyahajó ne tudjon kikötni.

Az atomerõmû-építkezések náluk mindig heves ellenkezést váltottak ki, amit a helyi politikusok ki is használtak. Pedig Japán nagyon szegény energia-forrásokban, szinte mindenbõl behozatalra szorul.

Persze. Segítségül hívom a kombinatorikát.
Háttal áll és le van csukva a szeme.

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

NEXUS6
Nem unod még a sötétzöldezést? A japán, meg a német atomerõmû moratóriumot a nagypolitika jelentette be, messze megelõzve azokat az igényeket, amelyekrõl a hiperzöldek nedves álmaikban látnak.
Miért gondolod, hogy a jelenlegi helyzet kialakulásáról alapvetõen a sötétzöldek tehetnek, és nem-e inkább az volt, hogy a zöldhullám kapóra jött a nagypolitikának, akik aztán gyakorlatilag az aktuális recesszió okán nem csinálták meg a modernizálást. Nekem ez tûnik valószerûbbnek.
Japánban kb 50 éve gyak egypárt rendszer van, a Liberális demokrata Pártnak vajon mekkora kihívást jelentett a 80-as 90-es években némi kis zöldség? Szusit csináltak volna belõle, hogy képszerû legyek.

"mint sugárzásérték (Bequerel) az SI mértékegység"

Azt elnéztem összekevertem a Ci-vel.

"abból lehet vmire következtetni ebben a szakmában."

Lehet viszont az emberek a grammból többet értenek, ez meg nem szakma belieknek szóló jelentés elsõsorban.

mivel csak az adott elemrõl lehet megmondani, hogy hány gram lehet ez (ami meg mondjuk senkit nem érdekel)
a bomlás/másodperc, mint sugárzásérték (Bequerel) az SI mértékegység, abból lehet vmire következtetni ebben a szakmában.

"A bankrendszer is "megfelelt minden szabályozásnak", mégis jéghegynek ütközött."

Inside job <#eljen>
És ha most hozzávesszük, hogy a lobbi nagy része arról szól az egész világon, hogy a "bónuszt zsebrevágók" számára kedvezõ törvények/rendeletek/szabályozások szülessenek, vagy ha nem, akkor legalább a törvények betartatását ellehetetlenítsék.

Lásd még: "minden jelenleg érvényben lévõ szabályozásnak megfelel". <#ravasz1> Ó, igen? Az hogy lehet? <#bohoc> A bankrendszer is "megfelelt minden szabályozásnak", mégis jéghegynek ütközött. És azt még csak nem is lehet a cunamira fogni. Meg a meteorokra. Meg a zûrlényekre.

Folyamatosan próbálom emlékeztetni az embereket, hogy a korlátozott felelõsségû társaságok korát éljük (például: KFT). Ez több száz éve így van. "The hallmark of the corporation is limited liability." Nem értem miért nem esik le itt senkinek (tisztelet a kivételnek), hogy ez mit jelent...

semmi gond, mi 3x akkorára bõvítjük Paksot és adunk el áramot nekik, mert eszméletlen mennyiséget kell majd külföldrõl vásárolniuk :)
"Nem valami tõlünk független esemény jelentette kockázatról beszélünk, hanem arról mikor konkrét emberek vállalnak be konkrét kockázatokat úgy, hogy nekik a bónusz jár érte, a tömeg meg elviszi a balhét, mert megérdemli. Szerintem ez a téma."

Nem kell messzire menni, itt van nekünk Devecser Kolontár... Az emberi mohóság + egy kicsivel több esõ és lám itt a baj. Azóta mi is történt a felelõtlen vezetõkkel lefizetett szakértõkkel?

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Oldal 1 / 3Következő →