Path of Exile

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Nem problema, minden liga startkor mindig kukazunk mindent, itt most a tapasztalatszerzes az, ami fontos :)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

lwb
Elvileg nem lesz, csak standard helyett átmegy minden kari az EA league-be:

"Will there be wipes during Early Access? No, there will not be a wipe. We will do new leagues but none of your characters will be wiped, they will just go to a league called Early Access (so they will never be in Standard)."

Az oldalukon a FAQ szerint legalábbis. De ahogy ismerem őket, akkor is megérné a játék most, ha lenne wipe, mert mire ebből 1.0 release lesz, addigra eltelik még jó pár hónap, akár egy év is legalább.

MerlinW
Aki nem tudná, úgy játszatok, hogy early access után (release előtt) server wipe lesz, tehát elveszik mindenetek.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2024.12.09. 12:35:54

[merlinw.org]

lwb
Ja, az én sorcim is gurul meg pörög meg hátrál, kite-ol, közben nyeli a potionöket literszámra. :)

Kontrollereseknek egy plusz infó: bugos a karaktergenerálás, ezért ha nem egér+bill a kiválasztott irányítás (amit csak a főmenüben lehet átrakni!), akkor nem lehet kiválasztani a self fund karaktert, csak standard és hc van, mint opció. Egérrel már elérhető a legördülő menü is. Ezt gondolom gyorsan patchelik majd, de jelenleg ez a helyzet.

PiszkosFred
> "nem lehet csak úgy autopilótában tolni, mint a diablot."

Hat, az elso par oraban en azt csinaltam, PoE is csak az elso 2-3 szinten nehez, aztan faceroll. Na itt felvettem ezzel a felfogassal a szopoalarcot, kellett nekem nagy pofaval nekiindulni a vadonnak. Mint a keljfeljancsi, kb ugy haladtam, es nem ertettem, hogy miert. Oke, hogy neheznek terveztek, de ennyire?

Ha igen, ennyire :) Aztan ujratervezes, elkezdtem lassitani, eszt is hasznalni, mozogni, dodgeolni lett is sikerelmeny. Amiota pedig WASD-re valtottam, azota nincs gond.

lwb
Rog Ally, szóval kontroller :) Egész jól haladok vele, pl lenti kolléga által említett temetőbeli nőt elsőre levertem. De azért nagyon kell figyelni, nem lehet csak úgy autopilótában tolni, mint a diablot.

PiszkosFred
Hat, kazuar nem biztos, hogy megveszi EA-ban, oket majd januarban vagy amikor megjelenik ingyen, akkor fogja sokkolni a nehezseg :)

Ez most tenyleg egy Path of Souls es nem Exile, de ez is volt a cel, lecsokkenteni a haladasi sebesseget es a fel kepernyot egy gombnyomasra kinyiro skilleket, mint a poe vagy diablo eseteben - legalabbis a fejlesztok ezt celoztak meg. Mas kerdes, hogy igy is vannak/lesz olyan buildek, amik a vegen mint kes a vajon mennek vegig mindenen, de addig meg nehez par tiz ora var rajuk.

Apropo nehezseg, allitasd at WASD-ra az iranyitast, rengeteg idegessegtol megkimel, foleg boss harcok alatt. Nehez megszokni, de maszthev (vagy kontroller).
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.12.09. 10:12:54

lwb
Beszívott a hype és megvettem én is. Nyilván nehéz a játék, pedig akaratlanul is az egyik legerősebb buildet kezdtem el csinálni (frozen sorceress) magamtól. D4 után kifjezetten nehéz, de mondjuk D2 után is az. Szerintem itt balance-olni kell majd végleges verzióig, mert egy rakás kazuár játékost el fog ez ijeszteni. Nyilván aki min-maxol meg profi annak nem vészes (bár az eleje nekik is szopós, mire egy build kezd kialakulni), csak ők nincsenek túl sokan.

Van egyébként valaki, aki most kezdené el a kariját? Haver még nem kezdte el a játékot, jó lenne együtt tolni valakivel, szerda reggelig melóban vagyok, van idöm játszani. :)

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

Hát, aki ebben a játékban HC karit kezd, az mazochista vagy még rosszabb. Mondjuk elég jól ment lvl7-ig Rangerrel, de ott a temetöben a csaj boss berakott a körbe és nem tudtam kidodgeolni, mert egy lyuk elé rakta a kört. :D Mondjuk legkésöbb Freythornban elhullottam volna a bosson, ott 6-ra lett meg a boss, az is csak azután, hogy átskilleztem poisonröl lightningra.

Egyébként mit gondoltok, melyik a jobb, frozen sorci vagy minion witch?

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

act1 boss done, egész jól ment, 3-ra lett meg, bár már az első 2 alkalomnál is csak ~5% élete maradt.
poison skillek faszák, könnyen lehet velük haladni, geart folyamatosan fejleszteni kell, minden consumablet és goldot érdemes elhasználni.
btw, eddig a performance superb, mindezt úgy,hogy linuxról játszom.

How much can you take,before you snap?

PiszkosFred
Kozben rajottem, hogy akkor csinalja, amikor a mozgas gombot hasznalva hirtelen az "alljmegesharcolj" gombot is lenyomom.

Amiota az eszem tudom en ugy iranyitom az arpgket, hogy nem egerrel kattintok a teruleten/terkepen, hogy mozogjon a karakter, hanem a jobb gomb helyett a W gombra mozdul meg az egermutato iranyaba. A Q meg a "stand still" gomb, igy azt hirtelen lenyomva a karakter megall es lehet nyomni mindent, ami a csovon kifer. PoE 1-ben is tokeletesen mukodott, itt is, csak neha a ketto osszeakad es akkor nem erzekeli a tamadasokat, mozogni kell par masodpercig, majd utana.

Mas gondom nincs, ahogy ebredezik amerika, ugy no a terheles es most 20-30 perc alatt 2 dc is volt, de ez ilyen lesz meg par napig, aztan normalizalodik a helyzet.

Ranger-t (poison) kezdtem én is ma reggel, nem tapasztaltam ilyet.
Kb act1 közepén járok, eddig nagyon bejön a játék, sokkal másabb maga gameplay, mint a poe1, de ez egyáltalán nem gond.
Hangulatra nekem is d2 eddig, főleg a zenék!

PiszkosFred
Ne, ne menjenek, mert akkor en szivok, aki egyszerre jatszik mindkettovel. Folytassa mindket a csapat es mindenki jatsszon amivel akar, ugy jarok a legjobban :)

Rangert kezdtem, mert minden liga elejen azzal kezdek SSF-ben, viszont neha van, hogy a tamadasokat nem egybol erzekelte, nem tudom, hogy bug e vagy a tegnap esti tulterheltseg miatt. Ezt leszamitva tenyleg semmi hibat nem talaltam eddig. Szokni kell az uj gemes rendszert, az biztos.

TurboX
nem sok időm van eddig benne, de egy "szar béta-(vagy mi ez?..)" minden tekintetben veri a d4-et, igaz, azt nem nehéz.. egy fagyás, dc, random droppom nem volt eddig, minden tükör sima. d2 hangulatot nagyon adja, a d4 blizz tím meg menjen el inkább a mekdonálcba melozni
Mégis, mire számítottak? Hogy nem sokan fogják megvenni? Föleg a beharangozó meg gameplay trailer videók után? Azért ez elég amatör lépés.

PiszkosFred
Hat, 1 misi eddig az EA csomaggal/hozzaferessel rendelkezok szama, ok meg nem szamoltak elozetesen ennyire nagy erdeklodessel, igy mar most jelzik elore, hogy nyugi, ebbol hosszu sor es hetvegi jatek lesz :)
//www.youtube.com/embed/-iFva8e6PhA
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.12.06. 10:10:33

PiszkosFred
Ha csak 30-60 perc lesz, az sima liba, a jobb ligaknal alltunk annyit a start elott mar fel oraval bejelentkezve, de itt sokkal nagyobb lesz szerintem. Meglatjuk mi lesz, beallok a sorba aztan alttab, majd kiderul az este folyaman, hogy lesz penteki jatek vagy csak hetvegen, esetleg kesobb.

Személy szerint majd csak szombat reggel kezdek.
Hiába a sok tesztelés, meg felmérés, hogy mennyien lehetnek, szerintem kizárt,hogy bírják a szerverek és a hálózat a full cross platform playerbase-t első napon.
Ráadásul,ha bírják is, biztos eszméletlen nagy queue lesz, 30-60 perc várakozással.

PiszkosFred
"Your account is eligible for Path of Exile 2 Early Access! Thank you for your (or your benevolent friend's) support!
Your account will be allowed to log in and play during Path of Exile 2 Early Access."

Kene, mas kerdes, hogy tudok e :) (sorban allas az tuti lesz, azzal szamolok is - minden liganal van a start pillanataban -, csak a szerverek is birjak)

deja vu :)

Holy shit, az sg ilyen halott? 2,5 év alatt alig néhány post, PoE2 említve sincs.
Valaki bétázik holnaptól?
Utoljára szerkesztette: sirdond, 2024.12.05. 09:59:13

MerlinW
Ezzel a ligával is kész vagyok :)

[merlinw.org]

MerlinW
Én is nyomtam egy uninstall-t, a league első 4 órája után.

[merlinw.org]

Mondta itt valaki hogy Empynek már mindegy mert befutott meg stb. nagy igaza lett :D úgy bedobta a törölközőt mint a huzat. Pedig nekem lett volna ötletem PoE kontentre amit egy streamer sem csinált még.

https://www.twitch.tv/empyriangaming/videos

<#wink>

Baszki ,tényleg ,na most megfogtál <#falbav> nem is néztem ilyeneket csak a scarabokra mentem :)
Köszi a felvilágosítást , na mindig tanul az ember vmit.
hint: eldritch altars

Most komolyan, látod hol az egérmutató, baromira nem oda lő!!!<#fejvakaras>
az nem bug, user error. <#idiota>
néha olvasd el mire szoktál rákattintani.

Ilyet csak nálam csinál a játék? BUG
A mapok 90 % nál ez van, bosst alig tudom megölni + rengeteg halál miatta már vagy level 100 lennék ha ez nincs.
Brass dome, https://www.poewiki.net/wiki/Belt_of_the_Deceiver ezek is jók emiatt.

Elég langyosra sikerült a bejelentés de mivel ezt a liget kihagytam ezért most csakazert is beprobalom ezt.
Közben gyujtogettem infokat amit meg is osztanek.

Szóval láttam SSF-be mit csinálnak életben maradásért, alábbiak mellé bónusz ami működik most is mert nem nyúlnak "balancehoz" :

90% less dmg taken from crits. Na ezt én már berajzoltam PoB-ba mert kb kötelező kör.
1x defiance banner 30%
1x critcal mastery 30%
1x devotion alatti passzív nemjuteszembe a neve 30%

Pantheonban van phys csökkentő az is kötelező.

Animate weapon chains of commandal farmolok red mapot aztán csinalok dorys boss killert.

"+1 end charge unique cipő" ez a legjobb corrupt emiatt.
Ja meg, enduring composure. Ez olyan mint az egyik class ascendje (jug?) hogy ha megütnek akkor mp-nkent kapsz egy end charget 5mp-ig.

És most gauntlet en ezen esett ki vki hogy hiaba volt ascendje nem volt end charge időben. Szóval ezzel is kell ugyeskedni hogy el se tűnjön meg kelwtkezzen is
Jo nagy gecik :DDDD

"+1 end charge unique cipő" ez a legjobb corrupt emiatt

5-6end charge + taste of hate az 1.5* effektiv ehp. Ami jobb mint az ehp mert guard skillen hat. 10k molten shell 15k-t ér pl. Ezért van ez a buzi meta most.

Megeri nemcsak phys taken as element cuccot craftolni (de ez szinte lehetetlen most mert kihalt a játék) hanem +1 end charge unique cipőt venni. Annyira phys dmg domináns a játék. Bossnak ha elementje van az meg csak flask téma az nem univerzálisan igaz. 80% resist az ilyen righteous fire buildhez kell azzal meg nem igazán leagestartol senki.

Az aura is phys miatt volt tank : "Auras from your Skills grant +1% Physical Damage Reduction to you " ezért volt OP 40db. Mert a többivel ez már 80 fölött volt. Főleg ilyen hogy basalt flask ingyen fortify volt.

Taste of hate még létezik az elég OP. PoB ból kell kinezni hogy mennyi az effektív ehp vs phys.Az elemt mindig több lesz mert az könnyen flat de a phys nem. Azert állt rá a GGG hogy azzal szopatnak meg DoTal. Ezért az a hülye helyzet állt elő hogy a basalt jobb volt mint a ToH unique így megszunt a régi formában létezni.

Az aura is phys miatt volt tank : "Auras from your Skills grant +1% Physical Damage Reduction to you " ezért volt OP 40db. Mert a többivel ez már 80 fölött volt. Főleg ilyen hogy basalt flask ingyen fortify volt.

Taste of hate még létezik az elég OP.

MerlinW
Először is CI esetében 6-7 ezer energy shield a minimum, 8-10k az ajánlott (ES gear-ek és legalább 2x ennyi intelligence). Továbbá, ~80%-ban a spell damage fáj neked, a spell damage supression / reduction-t told feljebb.

[merlinw.org]

Nem számít az element annyira mint a phys. Egyszer beraktam erről egy videót. Aszem vmi 33k damaget kell megszervezned hogy túlélj endgame boss-t (minotaur?) az elemental komponens meg mindig kevesebb mint a phys.
Armour az nem flat reduction hanem ahogy nő úgy tolja kifelé a maximum találatot amin még hat. Ha nagy az ütés akkor olyan mintha ott sem lenne. És ezek emiatt 30 meg 60ezer armour-al szaladgálnak és ez azóta éri meg mióta belenyúlt a GGG és 2x jobb lett ezért a jelenlegi 60ezer az olyan mint a régi 120k.
Ezért (mert az armour nem flat) szépen beszednek mindenféle flat-et amiből csak lehet. Ez fortify ( ezért lett nerf), meg endurance charge ( enduring composure jewel), meg taste of hate flaska. Basalt flask is ezért szűnt meg.

Kérdem én , komolyan megpróbálok mindent (ailment immune), all resist 84, chaos 70 ( ha flaska megy), armour/phys redukció 9600/ 71% flaskával 19000/86% 10 kibaszott aura és úgy vágnak ketté a mobok mintha meztelen lennék!!! Mi a fasz?

Utoljára szerkesztette: Myke28, 2022.04.03. 18:31:32
//www.youtube.com/embed/sRXv0JrmCvY

ezt úgy találtam hogy nekiálltam keresni armour stacking vidit hogy szörnyülködjek, de röhögésbe fulladt

ALL SKILLS (ANY LINKS)
Determination
73%
Molten Shell
67%
Enlighten Support
63%
Defiance Banner
60%

<- gigalol

Hat igen a determination molten shell buzi meta

Lehet olcsón adtam :) nem is tudom miért ér ennyit
]Kép1
]Kép2
Utoljára szerkesztette: Myke28, 2022.03.28. 15:57:53
MerlinW
Grat :)

[merlinw.org]

Nem hittem volna ,hogy valaha megérem de sikerült :)))
level 100
Utoljára szerkesztette: Myke28, 2022.03.27. 12:38:52
MerlinW
//www.youtube.com/embed/dbu0wBDC4Rg
//www.youtube.com/embed/C4BLh5l8VA0

[merlinw.org]

MerlinW
:(

[merlinw.org]