Unity3D

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!Nekem az lenne a kérdésem, hogy én most kezdtem el a unity 3d-vel játékot készíteni és szeretném megtudni, hogy hogyan lehet csinálni egy elemlámpát.
Malakai
Játékfejlesztõi karriered kezd azzal, hogy megtanulsz angolul. Hidd el szükséged lesz rá, mégha most valaki át is lökdös a kezdeti szakaszon késõbb úgyis meg leszel lõve ha nem tudsz a külföldi közösségekhez fordulni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Hello. Tudom hülyekérdés, de van itt valaki aki megtanítaná az unity 3d-ben játékot készíteni. Kerestem leírásokat, de nem nagyon értem(nem vagyok valami nagy angolos.), lehet magyarul jobban megértem õket.
Törölt felhasználó
Hali!
Látom pang a topic, de ha valakit még esetleg érdekel a program, akkor itt egy link egy eddig 301 videót tartalmazó sorozatról, ami egészen az alapoktól, jól magyarázva mutatja be a program sajátosságait.

BurgZerg Arcade Hack'n'Slash Tutorial

most tartok a 132. videónál, múlt héten kezdtem nézegetni, de már egy saját játékot fejbõl össze tudok rakni, mert nagyjából képben vagyok az egyes funkciók használatával, valamint a C# nyelven írt scriptek mûködésével. Persze volt egy alap C++ tudásom, de anélkül is szerintem bárki megértheti, mi hogyan épül fel, és egyfajta alaptudást tulajdoníthat el magának.

Nem reklám, vagy fényezés, csak egy segítséget nyújtok azoknak, akik hozzákezdenének a témához :)
Laart
Unity aktuális verziója importálja a max formátumot közvetlenül is, de .fbx-ként a régebbi verziókkal is megoldható a max-unity kapcsolat.

Lehet vele on-line játékokat fejleszteni, de ahhoz már nem árt a hivatalos verzió.

Alfahím bétaváltozat...

vafeN
Hellosztók, napokban töltöttem le az ingyenes verzióját a Unity-nek, 2 kérdésem lenne a programmal kapcsolatban.
Egyik az lenne, hogy ha én 3D studio maxban csinálok egy modelt akkor az megjeleníthetõ Unityben, ezenfelül még az érdekelne, hogy lehet-e online játékokat fejleszteni vele? (Tudom hogy az online játékok nem 2 kattintás)

[O_O] (.)(.)

Laart
Hahó!

Elõször is csinálj a lenti képbõl x*y (egyszerûbb ha x*x) méretû képet (.png talán a legjobb). Ha méretarányos akarsz maradni akkor célszerû az earht-on található kis vonalzót meghagyni a képen hogy tudd mennyi az az 1 méter, illetve hogy pontosan mennyiszer mennyi méter a légifotód/mûholdképed.

Osztán' unityben:

1. create terrain majd a terrain/set resolution beállítod a domborzatod méretét (terrain leght na meg a terrain widht), ami hát jó ha pont akkora, mint amekkora a képed valós mérete.

2. szépen bedraggeled vagy éppen beimportálod a guglis png képet

3. a mérethelyes terrainedre ráfesztgeted a képet, ezt ha rajta állsz a terraineden akkor a kis ecset ikon (paint the terrain texture) (edit textures/add texture) ott beállítod a tilesize x ileltve y pont akkorára amekkorára a terrained mérete a splat fülön meg beválaszod a guglis png-t és láss csudát

Na ezen utána már ezerrel tudsz domborzatot szerkeszteni utakat húzni akár ecsettel, na meg fákat tenni ahová csak akarsz, hogy legedezzenek az hûs tavaszi szélben. Na meg a kimodellezett házakat is ráteszegetni. Érdemes lesz majd lightmap-ot meg heighmap-ot generálni...

Kb az eleje 10 perc ha rájössz. A finomítás annyi idõt visz amennyit beleölsz.

Hát hajrá... :)

Alfahím bétaváltozat...

Sziasztok!

Ha csinálok egy Szkriptet MonoDevelop -ban akkor amikor kilépek belõle olyat ír hogy Not Close Solution, és egy Piros X -et ír ki viszont ha okéra kattintok akkor kilép a MonoDevelop -ból és hogyha újból kinyitom a szkriptemet MonoDevelopban akkor pedig olyat ír hogy Not Read File vagy ilyesmi de rendesen ki nyitja a szkriptet mégis :S és még gondoltam hogy ezért lehet az hogy a Unity-ben nem mûködik a szkriptem,aki segít annak nagyon hálás leszek mert fontos lenne. :S Elõre is nagyon szépen köszi.
Itt van a kép hogy mit ír ki:

CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222

Na akkor mégegyszer :D

Ezt google earth-ból van kifényképezve, a domborzatok is ugyan úgy vannak mint a google earthban. És ezt a falut szeretném megcsináln unity 3d-be. És akkor valahogy be kell rakni hogy tudjam lerakni a házakat, utakat. Ezt szeretném. :D Ha lehet akkor hogyan?
Laart
Ha arra gondolsz, hogy a google earth-ös felülnézetes képet 'nagyjából' arány/mérethelyesen rá lehet-e feszíteni egy plane-re, hogy azon tovább tudj modellezni, akkor a válasz igen.

Egyebekben pontosítsd a kérdést... ;)

Alfahím bétaváltozat...

unity 3-be be lehet rakni google earth -ból képet hogy az szerint csináljam az utakat, házakat?
Televíziós, játékfejlesztéses, színházi tapasztalattal rendelkezõ, sokféle zenei stílusban járatos zeneszerzõ munkát keres.

Demók, referencia:
http://www.facebook.com/euterpe.music.production

Elérhetõség:
Pálmai Krisztián
[email protected]

*÷* ZENEBÁZIS *÷* http://palmai.midiworld.org

Ha ismernék olyat, aki ért hozzá, akkor tõle kérdezgetnék, mert végtére nekem kell értenem, nekem kell tudnom azokat a dolgokat, amiket csinálok.

greg: mondjuk úgy hogy fizetsz érte egy másik programozónak :)

...

sajnos mindenért így meg kell küzdeni
Hát marhára kíváncsi lennék, hogy más hogy csinálja, mert nekem minden lépésemet meg kell kérdeznem fórumon.
Tutorialokat nincs is értelme olvasni, mert órákig/napokig tartana végigérni rajtuk, és lehet, h meg se találtam azt, ami nekem kellett...(idõpocsékolás).

Hogy a francba lehetne ezzel gyorsabban haladni?

Malakai
C# miatt ajánlottam az UDK témában is, csak azt írtad, hogy jó lenne a UScript is. :)

Educational licenszt tanuló nem igényelheti, csak intézmény.

A Pro és sima közti különbségeket meg én is csak a lista alapján ismerem, hogy azt mivel lehet esetleg helyettesíteni így nem tudom.

Ami a grafikai megkötéseket illeti:

Lightmapping with Global Illumination - Vagyis az elõrre lightmapekbe égetett, statikus fények csak direkt fények lehetnek a fényforrásokból, a fényszóródás már Pro fícsör.

Static Batching - Ez arra fícsör amikor statikus objektumokat egy szekvenciában rajzol ki a rendszer, ami a CPU válláról vesz le terhet. A próban ha statikus objektum (nem animált), akkor egyéb megkötések nélkül alkalmazni tudja a Unity ezt. Az ingyenesben csak a dinamikus van, aminek van egy 300 háromszöges limitje és az, hogy ugyanazon anyagjellemzõket (material) kell alkalmazniuk a tárgyaknak.

Render-to-Texture Effects - Itt a 3D-s környezetet lerendereli egy environment mapba, amit aztán tükrözõdésekhez, tortzított átlátszósághoz lehet használni.

Full-Screen Post-Processing Effects - Ez elég sokféle "utókezelési" effekt, mint a jól ismert bloom, motion blur, de valójában a játékokban leggyakoribbak is ide tartoznak, mint a kontraszt, színtelitettség, vagy skálázás, stb.

Low-Level Rendering Access - Magának a renderer forráskódjának átirogatása.

Occlusion Culling - Az a technológia, hogy a renderer csak azt a geometriát rajzolja ki, ami ténylegesen látszik.

Realtime Shadows - Amit mondasz, a valós idejû árnyékok.

Deferred Rendering - Ez kissé hosszú lenne itt, inkább olvass utána a technológiának. :) Röviden sok bevilágítási helyzetben sokat gyorsíthat a játékon, feltétele a felhasználótól a shader model 3-as vga, ami manapság már nem akkora nagy követelmény.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Mert úgy láttam, h csak grafikai megkötések vannak inkább, amik engem érintenek, csak nem értek belõlük sokat, még a nevük lefordításával sem, ezért kellene help, h pontosan azok mik.

Azt tekintettem elsõdleges szempontnak, hogy C#-ban lehessen scriptet írni, és viszonylag nagy communityje legyen.

Mellesleg nem találtam rendes összehasonlítást a fizetõs és az ingyenes Unity változatok között, csak szövegeset(még nem mondanak sokat nekem).
Jó volna, ha valaki leírná az összes dolgot magyarul úgy, h az pontosan mit jelent(ne csak a nevét fordítsa le, azt én is ki tudom szótárazni).
Kösz.
Itt az összehasonlítás.

Ezenkívül úgy hallottam, hogy talán a dinamikus árnyékok nincsenek az ingyenesben, de scriptekkel megoldható, hogy legyenek. Ehhez is jöhetnének segítségek, hogy az ingyenest "kipótoljuk" a fizetõs licenszért kapott dolgokkal.

Valamint van állítólag educational license is, bár ezt pontosan nemtom, h mik kellenek hozzá.

Malakai
Látom inkább Unity-t választottad. :)
ST-IS azthiszem nem az ingyenes verzióval készül egyébként.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Petka
Star Trek Infinite Space készül Unity3D-ben.
www.startrek-is.com

Majd vizsgaidõszak után állunk neki valamikor, lesz rá egy évünk, bár én jóval korábban el szeretnék vele készülni.
EKF.

grizzly21
milyen suli? van mar valami verzio?

Ja, és 2-en csináljuk, nem én egyedül.

Amire lesz idõ, kezdetben még csak egy pár mestintes algoritmus prezentációjára 3D-s táblajátékban, ha ez megvan, akkor köré megvalósítok egy kis történetet is, meg persze a figurákat animálom stb.
Szakdolgozati témához lesz ez az egész.

Desiderata
te mire használod?
Hy mindenki!
A Unity egy game engine(játékmotor), amit több, mint 500ezer fejlesztõ használ különbözõ 3D-s alkalmazások elkészítéséhez.
Osszuk meg a motorral kapcsolatos tapasztalatokat, véleményeket, tutorialokat, ötleteket!
Bõvebb infó:
http://unity3d.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Unity_(game_engine)

← ElőzőOldal 2 / 2