EeePC végre olcsón!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Héten elvileg megérkezik ;-)

Sajnos az SSD kérdés nem egyszerû... bár úgy fest "szabvány" 2.5-os csatija van, de jelenleg a helytakarékosság miatt 2x4GB memória van egy "bõvítõkártyán" a kütyübe... lehet, ha megbontjuk egy SSD külsõ házát, beletehetõ lesz könnyen egy nagyobb is, de az tuti, hogy lehet ilyen "bõvítõkártyákat" is venni, csak az áruk azoknak se túl szimpi, de majd kintrõl.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Laza
"sztem lejárt az eepc-k kora. én is elcseréltem egy asztali gépre, aztán beszereztem melléje egy tablet pc-t, hát kénylemesebb joval meg mobilizálhatóbb utazáskor"

Tök jó, hogy még mindig nem tudtok olvasni a sorok között ... az egésznek az a lényege, hogy kva olcsó!!!
Valszeg csak a tableted árából lehetne venni 3 ilyen masinát ...

Lehet fikázni ezt a kis gépet, de ha nincs más alternatívád ilyen áron ilyen teljesítményre és tudásra (a felhasználási terület meg lett jelölve), akkor felesleges ez a hozzászólás.

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Tinman
Simán, miért ne lehetne?
USB 2.0 van rajta, én a nettop PC-men egy 500 GB-os külsõ WD-rõl nézem fél éve az 1080p, néha 45 GB-os méretû filmeket, semmi gondja.

Természetesen full HD mkv-t ez a masina képtelen lesz 3-4 FPS-nél gyorsabban vinni, de nem is ez a cél. Szvsz 720p-re némi esély van, de ezt ki kellene próbálni, alatta viszont tuti viszi a filmeket, a DVD vob-okat meg 100%.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

tenkenorman
külsõ winyóról lehet filmet nézni? zenét hallgatni?

http://www.tenke.hu

tenkenorman
szerintem ha lenne benne egy 60-80 giga hely már jó lenne, kiváncsi vagyok elviszi e a DVD minõségû filmeket.

Tinman
Ugyan ez motoszkál a fejembe 1 hete :-)

tenkenorman
A gyártó oldalán mindenféle OS hez kínál drivereket. lehet benevezek egyre, és kicsit felturbózom.

Tinman
De urak... ezen is van ám VGA kimenet, tehát a gyors 1 oldalas melóra okés akár az autóban is, ha meg lusta lennék a nagy gépen szöszmötölni -vagy csak spórolni akarok az árammal-, akkor rátolom monitorra.

Balumann
Hát, ez a kijelzõ méret mondjuk tényleg nem mondható kényelmesnek az Officeozáshoz, de én azért így is nagyon jól tudom használni. Igaz, a CTRL + görgõt elég sokat kell használni, nagyításhoz/kicsinyítéshez, picit kényelmetlenebb ez miatt, de azért a használhatatlan az erõs túlzás!

Mondjuk többszáz oldalas word dokumentumot meg sokmunklapos exceles feladatokat biztos nem csinálnék ezen, arra azért már tényleg nem alkalmas ekkora kijelzõ, meg laptopbillentyûzet. De mondjuk erre az esetre meg ottvan a lehetõség, hogy külsõ monitor, meg USB bill ^^

franc0
Nos, nekem Samsung N145-öt volt "szerencsém" használni, annak pontosan ugyanekkora a kijelzõje és erõsebb a procija.
Kis túlzással használhatatlan. Én 12" alatt nem vennék semmit, ha Office is lesz rajta.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Balumann
Szerintem nem kell aggódnod az miatt, hogy netezésre, skypera, excelre meg wordre nem lesz "király", én a 900HA -mmal tökéletesen tudtam használni minden ilyesmire. Ebben ráadásul SSD van, gyorsabb memóriával és jobb VGA -val ha jól látom.
Bár én az SSD tárhelykapacitásával nem szimpatizálok túlságosan, nekem nagyon hiányozna a 160GB -os vinyó a netbookomból.

Tinman
Akkor kérlek, mondj igazságot:

Cserélhetõ benne az SSD vagy sem?

OCZ 60 GB-os SSD-t tudok szerezni 16k-ért.

Gáz a masina, vagy word/eccel/net/skype-ra király?

Montanosz
sztem lejárt az eepc-k kora. én is elcseréltem egy asztali gépre, aztán beszereztem melléje egy tablet pc-t, hát kénylemesebb joval meg mobilizálhatóbb utazáskor

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

whiskeyman
pont van bent nálunk 1 ebbõl...valóban igen vékonyka darab

٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿

ZilogR
Igen, végülis természetesen igazad van...
Az ÉN szempontomból, aki egy gagyi user, a legfontosabb, hogy ne legyen benne mozgó alkatrész és akkor focizni is lehet vele. Olyan ez, mint a "szomszéd csaj": lehet, hogy jól fõz, tud autót vezetni, jól keres, de az én szempontomból az a legfontosabb tulajdonsága, hogy 18 éves és bombázó.
;) :D

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Balumann
Nekem eee 900HA -m van, és teljesen jól tudom használni rajta a Windows XP -t, és a Debiant is (rendes gnome felülettel), nem tudom mi a gondotok vele. Én is próbálkoztam az Ubi Netbook remixel, de az a felület szerintem borzasztó. Annál már csak az új unity felület rosszabb XD
Haveromnak 7"-es netbookja volt, SSD-vel, õ is ubit használt (serverbõl telepítette, ahogy te is javasoltad az ubi fórumban (debit nem sikerült beállítania), az volt az egyetlen ami használhatóan futott neki, XP írtó lassú volt.

Használtam már webfejlesztésre, programozásra (c++ gyak és ZH elte-n rendszergazdaképzésen), jegyzetelésre, netezésre természetesen, filmnézésre (720p -s HD -kat is elviszi, de sok értelme nincsen xvidesnél jobb minõségben nézni ekkora kijelzõn), zenehallgatásra, hálózattesztelésekre, rendszergazdi feladatoknál driver letöltésekre, információkeresésekre, infoérettségire is ezen készültem (word,excel,stb.).

Az enyémben mondjuk 1,6 -os atom proci, 160gigás hdd és 1gb memória van. Nekem nagyon bevált, nagyon jól tudom használni mindenre. Játékra nem terveztem, de olyan állat Worms WP, CS 1.6, UT (ezeket ELTE -n külsõ monitorral), Jazz Jackrabbit 2 multikat játszottunk, nameg van azért jópár kisebb játék is.

Szóval nagyon jól használhatók ezek, én viszont nem vennék olyat, amiben 80GB -nél kevesebb hely van, de persze ki mire használja.

rroolli
és könnyebb

Tinman
"SSD elõnye annyi"

A fenéket csak ennyi... 5x gyorsabb, mint egy 5400 RPM-es normál noti vinyó, alig melegszik, zajtalan és valamennyivel kisebb az áramfelvétele.

ZilogR
SSD elõnye annyi, hogy ha a buszon bealszol és leejted és belerúgnak még kettõt, akkor se lesz baja.
Nekem Java programozni kellene egy hasonló és már a 900-as eeepc is bõven jó erre.

Mondjuk, nekem egy kis IBM X40-em van és nem cserélném be, pedig elég régiség :P

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

franc0
A 40 gigásomon csak 32% foglalt...
De ma már felesleges szórakozni, OCZ-tõl kapsz 60 gigásat 17K-ért.

rroolli
Én egy 45 dolláros gépen gondolkozok... Röviden 7", 800mhz, wifi, android 2.2, 1gb szabad hely. Elõször én is lefikáztam hogy semmire se jó, de mielõtt más is ezt tenné, gondoljunk bele, hogy netezni, levelezni, chatelni talán lehet vele. A háttértár elég karcsú, de USB van rajta, szal elvileg beteszi az ember a pendrive-ot tele filmekkel, zenékkel és kész. 45 dollár, azaz durván 9000 forint, ez elég csábító. Vaterán is lehet kapni ilyeneket, 20-25000 forintért, amiket szerintem ebay-rõl rendelnek és továbbadnak. Tudtommal nem volt még gond ezekkel a gépekkel. Inkább amiért vacilálok, hogy nincs egyiken se magyar billentyûzet, ami nagy szívás, ha valami beadandót szeretnék megírni rajta, vagy ilyesmi...

Kérdés, hogy valakinek van ilyen, vagy látott már ilyet? Ezalatt azt értem, hogy ilyen a 10-20ezer forintos "gagyinetbook", mert biztos van több fajta. Ha igen, mi a véleménye? Nem arra vagyok kíváncsi, hogy "szar, mert nem megy rajta a half life 2 se", hanem hogy a weboldalakat pl hogy jeleníti meg, lehet-e rajta rendesen netezni, illetve filmet próbált-e már valaki lejátszani vele.

stp4trick
win7-hez 64 gigás az ajánlott

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

húha tud hd videot lejátszani, de csak ionnal. Ebben nincs ion csak fosatom gma fossal.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

MerlinW
Csak azt írtam amit tapasztaltam. A cégnél vannak Asus Eee masinák, minden informatikus alkalmazott kapott egyet de senki sem használja õket, ott porosodnak a raktárban. Személye véleményem (és látszólag a kollégáéké is), hogy konkrétan kínszenvedés használni õket. kényelmetlen a kis billentyûzet, a Windows használatához olykor nagyító kell. Ubuntu Netbook Remix még csak-csak használható, de ott sem minden fenékig tejföl. Tablettel (nem Apple) is tudsz letölteni és ha pendrive-ra nem is mindegyiken, de memóriakártyára menteni.
Kisebb is, gyorsabb is, kényelmesebb is és nem sokkal drágább, már ha egyáltalán drágább.

A netbook egy gyenge átmenet/próbálkozás volt a miniatûr számítógépek irányába, amit egy-két éven belül leváltott a tablet. Érdemes megvárni a Win8-as tableteket, azzal már majd kényelmesen lehet mobilizálódni:)

[merlinw.org]

TreDoR
Ezmiez?

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Tinman
Mert nem olyanok a melókörülményeid... nekem nagyon kéne egy ilyen kis cucc, hogy pl. egy drivert gyorsan leszedjek, pendrive-ra rá és már telepítem is. De ez csak egy példa... azon gondolkodom, hogy egy GPS modullal "nagy képernyõs" navi is kihozható belõle.

Tinman
Mindegy, hogy MeeGoo vagy Freedos vagy akármi... X86, így még a Win 3.11-et is rá lehet hekkelni :-D

A gyártó oldalán 2.5" SATA van, én ezt készpénznek veszem.

Pl. XP-vel, ez az SSD méret elégséges szvsz.

Tinman
Csak okosan a fosatommal, mert az Nvidia ION-al szerelt nettop masinám, a 40 GB-os fullos Avatart 25 FPS-el szakítja és olyan keveset fogyaszt közben, hogy besírok... ez a készülék persze erre nem is képes.

De igazából meló célra kicsi, könnyû olcsó, mégse egy telefon kis képernyõjét kell erõszakolgatnom, nem kell virtuális billentyûzettel bénáznom, vagy éppen USB-s billentyûzetet magamnál hordoznom ahhoz, hogy egy oldal gyorsan legépeljek, elküldjem mailben, skype-oljak, mail check, SG check, etc.

Ez ezekre úgy gondolom tökéletes.

nincs azzal az írással semmi baj a lényeg kiderül, hogy egy nagyon olcsó cucc amibõl kisprórolták még a tisztességes webcamot is (0,3Mp b+) akkor inkább egy kínai webshoppos tablet, viszont egy android x86-ot biztosan rá lehet majd heggeszteni erre az atom processzoros rettenetre

HP+

Fosatom van benne felejtõs, ennyiért is... brazossal már vinném :)

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Szerintem láttam valamelyik nagy IT bolthálózat újságjában 47K-ért. De miért MeeGo? Az alapból nem egy ARM procikhoz fejlesztett linux?

SDD meg nem olcsó, de annyira nem is drága már, mint elsõ eeePC megjelenésekor. Az meg már nem sokat változtat az árán, hogy 2.5", 1.8" vagy miniPCI/PCIE csatis vagy mikro SATA.

tudtam, hogy valaki beleköt :) igen, mást kellett volna írnom
hzsolt
azért nem nevezném tesztnek ezt az írást. Elég komolytalan....

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

Büdös Bohóc
"elképesztõen olcsón"

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

MerlinW
SSD-s notit kell venni:)

[merlinw.org]

MerlinW
Sosem láttam hasznát ezeknek a kvarcjátékoknak. Akkor már inkább tablet.

[merlinw.org]

index tesztelte - hát, nekem nem nagyon kéne
franc0
A standard notivinyó 9,5mm magas, ez a gép a legvastagabb pontján 17,6mm. Nem hinném, hogy belefért...
Egyébként szar ez a gép, függetlenül az árától. Ha nincs zseton, használt üzleti gépet kell venni.

DanielT
Notebook vinyónál szerintem nem egy komoly issue a hûtés...

2,5" az szabvány, csakhogy valszeg fogalma nem volt a specifikációt író marketinges kiscsajnak, hogy mit ír.

Különben miért lenne vastagabb a valóban 2,5-ös vinyóval szerelt gép...
Tinman
De hogy is van ez?

2.5" az szabvány... most vagy lehet cserélni, vagy nem.
Persze vinyót lehet, hogy azért nem szeretnék ha cserélgetni benne az ember, mert a megfelelõ hûtés feltételezem elégtelen lenne rá.

DanielT
Vagy mégiscsak nekem lesz itten igazam...

ASUS válasz:

"Az X101 tartalmaz SSD-t, melyet lehet ugyan bõvíteni, de HDD-re cserélni nem. Az X101H pedig merevlemezt tartalmaz mely cserélhetõ SSD-re."

Amiben lesz vinyó, az vastagabb is.

Aviszon'látásra.
DanielT
Zsír. Délután megnézem élõben!
"2.5" SATA 8GB SSD"
Én most utánanéztem.
Hivatalos oldal

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

DanielT
Utánanézés nélkül: Szerintem ebben nincs 2.5-ös SSD, csak az alaplapra van integrálva a csip, szal a bõvítést el lehet felejteni.
Jah, sajnos a .com-on. Akkor mindegy, nem is nyomatom ezt itt tovább, mert így nagyon nem egy árkategória :(

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

Tinman
De melyik Amazonon?

Mert amazon.com, pl. NAGYON ritkán szállít Magyarországra...

Tinman
True!

Tinman
A legolcsóbb helyen a TE netbookod idehaza 78.000 Ft... ez meg 44.900 Ft.

Alapvetõen egy netbook-ot pedig az ember az olcsósága miatt szeretne, emiatt mertem nyitni a topikot ennek a cuccnak, mert eddig ilyen nem nagyon akadt.

Amazonon 300$, az már jóval kellemesebb ár érte.

+ még a ssd sokkalta gyorsabb egy sima hdd tõl ami nagyon sokat dob egy ilyen pokolgépen.