Háború - eszmecsere

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ulvar
De az Amcsik se gondolták akkor hogy az ér is valamit az a terület.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Molnibalage
Akkor elvették volna erõvel. Az oroszok nem voltak képesek ellenõrizni és hasznot hajtani a területbõl.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ulvar
Ezt elkezdeni iszonyat nehéz. Amirõl szó volt Humorosba az a Vietnámi háború feleslegessége. Igazából mondhatjuk hogy minden háború felesleges. De ha nem történnek meg az se biztos hogy jó. Nem tudhatjuk.

Meglepõ gondolatmenetet folytatott ma egyik tanárom, hogy ha Alaszkát nem veszik meg az Amcsik 7 millió dollárért az Oroszoktól, akkor az a terület mai napig Orosz kézen lett volna. A Szovjet Unió idején ott mi konfliktus alakulhatott volna ki a hidegháborús korszakban? Bele gondolni is félelmetes, hogy még így is hajszálra volt a világ egy atom háborútól, mi lett volna akkor?

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Voltan
Köszönöm 😊
Aztán könnyen lehet, hogy nagyot tévedek, és megindul a troll invázió.
Azért azt hiszem, egy próbát megér 😛

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Efreet
Rendben, végül is a te döntésed, csak jeleztem, hogy ott vannak ilyesmi témák, kétségtelen, hogy fõleg technikai irányúak - bár van ott "sima" történelmi, kultúrtörténeti is. Hajrá, jó beszélgetést!

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Voltan
Hali, szerintem - és tervem szerint ez inkább afféle eszmecserés agymenéses dolog lenne, talán jobban illik az Általánosba. Épp azt akarom elkerülni (kicsit) hogy a hadászok osszák az észt, mert ez afféle egyén jellegû topik akarna lenni. De ha jónak látod, persze.

Efreet
Ilyesmi (pl. történelmi) topicok inkább a tudományosban vannak, több korszak és háború is képviselteti ott magát, átpakolom inkább oda, jó?

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Voltan
Ezt a topikot nem azért nyitottam, hogy a hadászat mániákusok - aki én is vagyok - mindenféle fegyver-páncélos stb. képeket, videókat rakjon be. Ezt is lehet, de érveket, és ha lehet, történeteket kérünk. Tervem szerint a háború filozófikus mibenlétérõl szeretnék, szeretnénk itt értekezni. Nem számít, hogy 5000 - 1000 - 200, vagy akár egy év távlatából, fõleg az egyén szemszögébõl. Itt nem a hadvezérekrõl van szó, hanem az egyszeri emberrõl, aki más egyszeri embereket kényszerült megölni valamiért.Persze a civilek szerepe is fontos. Mert lássuk be, háború volt-van-és lesz. Addig is nyitásnak a humoros topikból kölcsönzött õszinte svéd toborzó videó:

← ElőzőOldal 2 / 2