Tudományos összeesküvés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindenkit kivághatnék, aki mostanában írt a topicba, nem fogok senkit.
Szálljatok magatokba egy kicsit.
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Jelentették, de vasárnap reggel nem igazán volt bent magas rangú parancsnok, aki volt, az meg lerázta a felelõsséget egy téves sejtéssel.
Ha kiadták volna a parancsot, akkor sem sikerült volna. Ugye nem ismered azt a történetet sem, hogy az egyik pilóta, aki fel tudott szállni és lõtt is le gegy olyan géppel, amiben egy korábbi gyakorlat után volt benzin és lõszer. A neve most így fejbõl nem megy.
A legenda szerint kicsit másnapos is volt egy buli után és alsógatyában repült. Ilyen szinten volt a készültség...
Remek. Gondolom nem a nagykövet tollából, de azért megadhatod.
Table 1: Federal Spending and Military Spending during World War II
(dollar values in billions of constant 1940 dollars)
A GDP arányt tessék nézni 1942 elõtt és után.
Tessék itt van: "Meg tudod indokolni, hogy miért?" Ez egy kérdés. Nem válaszoltál rá.
Number of divisions available for these countries over the course of the war:
Tessék megnézni az USA vs. Románia arányt. No comment...
Percentage Of All Allied Bombs Dropped
Megmutatja, hogy mikorra épült fel a jenki haderõ...
Mi elõtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Ez 1941 közepén volt. Gonodlod, hogy másnap már teljes gõzzel termelt az ipar és készen voltak a konvojok? A dobpergés hadmûvelet mond neked valamit?
Nem szeretem a wikiet, de tessék.
1942 jaunárjától augusztusig - 8 hónap - a teljes háborús veszteség negyede úgy, hogy alig egy markonyi tengó jutott el oda...
Nem természetesen nem voltam ott, de az hogy több könyvben le van írva, még nem biztos hogy úgy volt.
Remek. Nekem legalább van forrásom.
Bár gyanús az egész, de lehet hogy figyelmetlenek voltak, lenézték a Japánokat. Mondjuk ha annyira nem voltak felkészülve, akkor nem értem mire föl nézték le õket...
Mi elõtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Amikor kitört a háború, kezdtek el hirtelen baromi sok repülõt, hajót tankot legyártani, jöttek az új típusok mindenbõl.
Igen, ez egy gyakran visszatérõ elmélet. 9/11 kapcsán is.
Nem természetesen nem voltam ott, de az hogy több könyvben le van írva, még nem biztos hogy úgy volt.
"Képtelen vagyok felfogni, hogyí ennyire 0 ismerttel hogyan mer valaki ekkora magabiztossággal fórumozni, fõleg ekkora arccal.".
A japánok a hadüzenetet a támadás elõtt akarták átadni 1 órával. Mivel az üzenet azonban nagyon magas titkosítású besorolással bírt, ezért a személyzetre nem bízhatták a kódolás és összeállítást.
Az üzenet azonban hosszú volt és a fordítás és gépelést személyesen csinálta asszem a nagykövet, aki nem volt gyakorlott gépelõ, minden elmond az, hogy két ujjal gépelt. A munka borzalmas lett. Újrakezdte, mert úgy vélte, hogy nem méltó ilyet átadni, mint hivatalos diplomáciai üzenet. (Na mert támadás elõtt 1 órával hadat üzenni az. Érdekes szemlélet, szó se róla...
Viszont a marha nem azt csinálta, hogy elküldte ami megvan és késõbb a többit, hanem csak a végeredményt vitte oda. Késve. A támadás akkor már zajlott...
Képtelen vagyok felfogni, hogyí ennyire 0 ismerttel hogyan mer valaki ekkora magabiztossággal fórumozni, fõleg ekkora arccal...
"Szándékos tétlenség elmélete
Az USA kormánya tökéletesen tisztában volt a támadás várható idejével. Erre enged következtetni, hogy az amerikai hírszerzés ekkorra már megfejtette a japán diplomáciai kódokat, és Angliából is rendelkezésre álltak erre utaló információk. Az elmélet hívei szerint indokra volt szükség a második világháborúba való belépésre, amit az amerikai polgárok többsége ekkor nem támogatott.
Az elméletet erõsíti a japán nagykövet esete, aki kezében a hadüzenettel 1941. december 7.-én 12.45-kor Washingtonban kihallgatást kért a külügyminisztertõl, aki csak 13 óra 30 perckor (Pearl Harbor-i idõ szerint 8 óra 30) fogadta. Az Egyesült Államok így megvádolta Japánt a hadüzenet nélküli támadással.
A hivatalos álláspont nem tagadta, hogy a hírszerzés rendelkezett információkkal az esetleges támadásról valamint a hadüzenetrõl, de a késlekedést az információk értékelésének hibáival indokolta."Wiki
Walter Lord könyvénben említik, hogy az üzenetek kb. 10-15%-a volt számukra teljesen érthetõ.
A szállított fegyverek nagy részét nem is gyártották 1941/42 elõtt, de amit igen, azt is éppenhogycsak elkezdték.
Igaz hogy megfejtették a rejtjeles táviratot amiben hadüenet volt, és amit a Japán nagykövet vitt a külügymimisztériumba?
Kérlek sorold, hogy 1940-ben és 1941-ben mit szállított az USA és hova és vesd össze a késõbbi szállítátsokkal.
Nekem valahogy kezd elegem lenni a lózunggal dobálózásból számok helyett...
Ezt most olyan volt, hogy mi van, ha a egy gumiszobába ülök és egy fallal beszélgetek? ;)
"Tudsz-e valami mást is elképzelni, aminek ugyanez az eredménye, hogy az addig logikátlannak tûnõ döntés hirtelen logikussá válik?"
Az én képzeletem marha jó, én sok mindent el tudok képzelni. De a világ nem az alapján mûködik, hogy én mit képzelek el. Racionálisan kell gondolkodni. A dolgokból kell következtetést levonni, és nem a saját fantáziálásomat kell ráerõltetni a dolgokra.
"Az egyetlen amit ne csinálj, az az, hogy azonnal rávágod valamire, hogy az semmiképp se logikus. Emberek döntéseirõl van szó itt. Ami neked nem logikus, az lehet másnak igen."
Ezt nem azonnal vágom rá, ez már egy jópár éve érlelõdõ vélemény.
Ha jól emlékszem az"Elolvasás után megsemmisítendõ"c könyv szólt errõl.(Már amit olvastam)
Úgy kb. minden harmadik reakciód ez... Amikor valamire nem tudsz magyarázatot adni, akkor azt válaszolod, hogy elbasztuk.
Csak az agytorna kedvéért: Mi van, ha nincs is ellenséges hatalom? Ennek tudatában meghoznád-e ezt a döntést, amit most logikátlannak tartasz?
Tudsz-e valami mást is elképzelni, aminek ugyanez az eredménye, hogy az addig logikátlannak tûnõ döntés hirtelen logikussá válik?
És közben gondolj arra, hogy nem valami eszement dolgot csinálsz, hanem egy jelenség magyarázataként hipotéziseket állítasz fel, amiket utána racionális aggyal meg lehet vizsgálni.
Az egyetlen amit ne csinálj, az az, hogy azonnal rávágod valamire, hogy az semmiképp se logikus. Emberek döntéseirõl van szó itt. Ami neked nem logikus, az lehet másnak igen.
Ezt elírtam: Látszik, hogy nem érted. :)
Akkor gondold el, hogy ha meglett volna az összes hajó, az mekkora szerepet játszott volna, nem csak Midway-nél.
"Nem! Fel kellet rázni az ami közvéleményt és a katonákat."
Ehhez egy puskadörrenés is elég. Megtámadtak! Tessék fel vannak rázva az emberek és katonák. Ehhez nem kell nemzeti tragédia. Ha csak egy régi elsõ világháborúból visszamaradt rombolót is elsüllyesztenek már az is elég lett volna. Megtámadták a nemzetet, a hadsereget. Ez már bõven elég egy háborúhoz.